Şimdi Ara

üst seviyede Tıraş makinesini orta seviyede bütçe ile almak. Panasonic ESRT53 inceleme yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
5.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Daha önce de tıraş makineleri konusunda sayısız yorum ve inceleme yapmış birisi olarak, özelden çok mesaj aldığım için sonunda tüm bu isteklere de cevap niteliğinde olacak ve daha da önemlisi yeni tıraş makinesi almak isteyen ancak çeşitli sebeplerle en üst segment cihazlara heveslendiği halde alamayan (çok para harcamak istemeyen ya da bütçesi nispeten daha limitli ve kafası karışık) kişilere yol göstermesi için bir inceleme yazısı kaleme almak istedim.

    Bu incelemeyi yapmadan evvel özellikle de 2 ay kadar evvel satın aldığım ve size tavsiye edeceğim Panasonic ESRT53 makinemle yeterince vakit geçirmiş olmak ve tıraş performansından %100 emin olabilmek adına biraz beklemeyi tercih ettim.

    Bilenler bilir, çok makinem var: Braun, Philips ve Panasonic ten müteşekkil küçük bir tıraş makinesi kolleksiyoneriyim. Kimilerine göre dolma kalem biriktirmek nasıl bir tutku ve hobi ise, benim için de tıraş makineleri böyle bir anlam ifade ediyor. Dolayısıyla da tıraş makinelerinin tipolojisi, teknik özellikleri, tasarımı, elek ve bıçakları gibi konularla alakadar oldum hep. Makineden bahsetmeden evvel, sektör hakkında şöyle biraz arkaplan bilgisi vereyim istedim.

    Genel olarak 3 büyük üreticiden birisini diğerine tercih etmek ve en iyisi budur demek çok zor oldu benim için, ama buna mukabil her marka bazı dönemlere damgasını vuran modeller üretmiştir. Örneğin tıraş makinesinin üretildiği şu son yarım asıra bakacak olursak Braun bilhassa 70li ve 80li yıllara damgasını vurmuştur. Zaten Braun firmasının şu an ki şöhretini de bu dönemde ürettiği makinelerin kalitesine borçludur. Milletçe, başlangıçta bu makilelerle Avrupaya o dönemde çalışmaya gitmiş gurbetçilerimiz vasıtası ile tanışmıştık. Döndüklerinde beraberlerinde bu makinelerden getirmişlerdi. ilk düzenli ithalat için ise Teba firmasını beklememiz gerekecekti. Ülkemizde 80li yılların sonu ve 90lı yıllarda Philips çok başarılı modeller üretip pazarladı. 90lı senelerin sonunda ise Piyasada Panasonic markası kendisini gösterdi. Insanların zihnindeki Braun-Philips duopolü de bir nebze kırıldı . Kimse, o zamana dek ismini daha çok telsiz telefonlarla özdeş tuttuğu bir markadan o kadar yenilikçi ve kaliteli tıraş makineleri üretmesini beklemiyordu. Zira, bize öğretilen "Braun = tıraş makinesi, tıraş makinesi=Braun" algısı idi . Itiraf etmek gerekirse ben de farklı değildim. O dönemlerde ilk Panasonic tıraş makineleri ile tanıştıktan sonra diğer markaları da takip etmeyi bırakmamakla birlikte, Panasonic hep odağımda oldu .Bu durumun izahati basit elbette; Panasonic'in sektöre sunduğu ileri teknolojilerin (ilk ıslak tıraş, lineer motor, 30 dereceli bıçaklar, nano kaplama, kavisli elek sistemi, ilk 4 ve 5 bıçaklı tıraş makineleri) çoğu hala diğer saygın markalarca bile egale edilebilmiş değil. Seneler geçti ve bu 3 marka piyasaya yüzlerce bir birinden güzel model sürdüler.
    Zaman içinde Panasonic, teknolojik yarışta liderliği kimseye kaptırmasa da, Braun ve Philips -Türkiyedeki tüm Avrupalı firmalar gibi- nispeten daha yaygın satış ağları kurarak daha çok müşteriye ulaşmayı başardılar. Panasonic kullanıcıları ise, genellikle bu markalardan yeterince memnun olmayan, alternatif arayan, daha fazlasını isteyen, yani ingilizlerin deyimi ile demanding customers olageldiler. Ülkemize ilk olarak Burla biraderler tarafından ithal edilen bu ürünler, halefi Alpa pazarlama zamanında ise satış anlamında en iyi çağını yaşadı. Ancak, Panasonic firması global yatırım trendlerine bağlı olarak Türkiyeye kendisi gelmek ve daha çok kullanıcıya ulaşma istiyordu .Bu yüzden de 2010 dan itibaren kendisi ithal etmeye başladı, lakin serüvenleri sadece 4 sene sürdü. Kim bilir belki yakın bir zamanda yeniden başlarlar. Daha önce sayısız tıraş makinesi aldığım Alpa Pazarlamadan son olarak bu ESRT53 modelini aldım.

    Makine, elinize aldığınız andan itibaren size basit bir makine olmadığını hissettiriyor. Tüm gövdeyi kaplayan elastomer malzeme sayesinde cihaz avucunuza tam oturuyor ve eliniz terli ya da sabunlu olsa bile kolay kolay kaymayacağını anlıyorsunuz.

    Tıraş makinelerinde LCD şarj göstergesi , üst segment ile özdeş bir özelliktir. Hakikatten de hangi marka olursa olsun, eğer LCD şarj göstergesine sahipse en üst modellerden birisidir. Ya da bir başka ifade ile en üst segment ürünlerde bu özellik karşınıza çıkar. Başlangıç ve orta segment ürünlerde LCD yerine LED kullanılır genellikle. Panasonic ise en iyi fiyat-performans dengesini sunduğunu bir kez daha göstererek bu makineye LCD gösterge koymuş.

    Bıçaklar konusunda biraz bilgi vermek isterim: Panasonicin en sevdiğim yanlarından birisi de en pahalı modellerinde kullandığı teknolojiyi orta veya giriş seviyesindeki modellerinde de görebilmenizdir. 30 dereceli nano bıçaklar bu modelden de esirgenmemiş mesela.

    Kavisli elek ise özellikle çene altlarında sorun yaşayanları çok memnun edecek bir özellik . Tıraş olurken çene altlarından daha az geçiş yapıyorsunuz kör noktalar için. Bu da sizin için daha az tahriş demek.....Genellikle - hatta hepsi- tıraş makineleri düz elek kullanırlar. Düz elekler yanaklar gibi geniş ve düz yüzeylerde iyi sonuç verse de, çene altı gibi düz olmayan alanlarda kavisli elek boşluklara oturarak bayağı bir fark yaratıyor.

    Panasonic in motor konusundaki üstünlüğünü de pek çok kişi duymuştur. Normal sakallarda bu, pek çok şey ifade etmese de, özellikle sakallar sertleşip problematik bir hale geldikçe daha fazla anlam kazanmaktadır. Bu makine ürettiği 10.000 devir-dakikalık güç ile işinizi daha az zorlanarak, daha kısa sürede bitirmenizi sağlıyor. Sizlerin de iyi bildiği gibi, rakip markalarda bu güçte bir ürünü satın almak isterseniz, bu makinenin üzerine bir 200 TL gibi bir para daha koymanız gerekiyor.

    Kimileri kuru tıraş olur, kimileri ıslak. Ben genellikle ıslak tıraş oluyorum. Böylece tahriş ve yanma daha az oluyor. Neticede bıçaklar sakalınız ile sürtünme halinde.
    işim bitince de sıvı sabun ile yıkıyorum. Gayet temiz ve hijyenik oluyor. Sabunun kokusu makineye geçtiği için, gayet te güzel kokuyor.

    Şarj konusu da tıraş makinelerinde bir başka önemli konudur . Temel prensip olarak bir makineyi şarj etmek için daha az süre beklemeyi ve şarjı dolduğu vakit olabildiğince fazla sayıda tıraş yapabilmeyi isteriz. Bu anlamda bu makine yüz güldürüyor , çünkü 1 saatte tam şarj etmek mümkün ve tam şarj olduğunuzda ortalama 4-5 dakikadan bana 10 tıraş sağlıyor. Gayet ideal bir süre.

    Elek-bıçak ömrü
    Genellikle 24 ayda bir elek ve bıçakların değiştirilmesi tavsiye edilse da, ben şunu gördüm Panasonic te bu süre 2 katına kadar çıkıyor. Çünkü çelik kalitesi gerçektende en üst düzeyde. Önceki makinelerimden de biliyorum; 5-6 sene sonra eleğini değiştirdiğim makinelerim oldu. Bu yüzden alır almaz endişe etmeyin derim. ihtiyaç olduğunda da bulunuyor.

    Sonuç olarak toparlamak gerekirse, bu makineyi tavsiye etme sebebim, orta bütçe ile alınabilecek en iyi ürünü almanızı sağlamak. Yaptığım fiyat araştırmaları ve fiyat-performans mukayeseleri, bana paranızın karşılığında size en çok konfor ve performansı bu makinenin sunduğunu gösterdi. Bu sebeple de benzer özellikler için daha fazla para vermenize hiç gerek yok. Ben nakit 250 den almıştım.

    Bilmeyenler için tekrar tarif etmek isterim. Alpa Pazarlama istanbul, ikitelli, istoçta. 36.adada yerleri var. Gidip direkt olarak alamıyorsanız Sipariş için info@alpapazarlama.com adresine mail atın hızlı bir şekilde dönüş yaparak aynı gün kargo yapıyorlar. Telefonlarını da vereyim alacak olanlar için: 02126597721







  • Yorumunuza tamamen katılıyorum. Makinemi alalı epey oldu ve performansından çok memnun kaldım. Sakallarımı 3-4 günde bir kesmeme rağmen sorun yaşamıyorum. Şarj dolum süresi ve batarya ömrü gayet güzel. 400-500 lü rakamlara çıkmak istemeyen ama Braun ve Phliips in 400-500 liralık modellerindeki kaliteyi arayan herkese tavsiye ederim. Morhipoda şuan fiyatı gayet uygun.http://www.morhipo.com/panasonic-islak-kuru-tiras-makinesi/13744349/detay?
  • bunu morhipo dışında bir yerde bulmak mümkün değil mi n11de çekim var mesela ama bu model yok. başka da hiçbir sitede göremedim bunun sebebi nedir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nynpkl

    bunu morhipo dışında bir yerde bulmak mümkün değil mi n11de çekim var mesela ama bu model yok. başka da hiçbir sitede göremedim bunun sebebi nedir acaba?

    Dostum, bu model limited edition olarak piyasaya sürülmüş bir model, çünkü. Bu kadar iyi bir üründe bu kadar fiyat avantajı varken, gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsin.
  • ES-ST25..bu ürünü düşünüyordum ama dediklerinizden sonra biraz daha incelemem gerekecek sanırım..bilgisi olanların yorumunu bekliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesaplix

    ES-ST25..bu ürünü düşünüyordum ama dediklerinizden sonra biraz daha incelemem gerekecek sanırım..bilgisi olanların yorumunu bekliyorum..

    Dostum ESST25 dediğin model artık ithal edilmiyor bildiğim kadarıyla. Şimdi onun yerine ESGA21 modelini gördüm .
    http://www.morhipo.com/panasonic-islak-kuru-tiras-makinesi/13744347/detay
    Ama, bence gerek yok, çünkü ESRT53 performans olarak hakikatten de çok süper.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MACH25

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesaplix

    ES-ST25..bu ürünü düşünüyordum ama dediklerinizden sonra biraz daha incelemem gerekecek sanırım..bilgisi olanların yorumunu bekliyorum..

    Dostum ESST25 dediğin model artık ithal edilmiyor bildiğim kadarıyla. Şimdi onun yerine ESGA21 modelini gördüm .
    http://www.morhipo.com/panasonic-islak-kuru-tiras-makinesi/13744347/detay
    Ama, bence gerek yok, çünkü ESRT53 performans olarak hakikatten de çok süper.

    cevap için teşekkürler..şu an en uygun nerede olduğunu bilen varsa söylerse sevinirim




  • acaba es rf 31 mi iyi yoksa bu ürün mü daha iyi..şuanda bu ürünü morhipodan 30 tl çekimle 229 tl ye almayı düşünüyorum es rf 31 çok övülmüştü onu bulamayınca bunu gördüm...hangisi daha iyi acaba..bu fiyata başka öneriniz var mı?
  • Braun Ct4s almış biri olarak oynar bıçaklar hoşuma gitti almasam bu makineyi tercih edebilirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen2931

    acaba es rf 31 mi iyi yoksa bu ürün mü daha iyi..şuanda bu ürünü morhipodan 30 tl çekimle 229 tl ye almayı düşünüyorum es rf 31 çok övülmüştü onu bulamayınca bunu gördüm...hangisi daha iyi acaba..bu fiyata başka öneriniz var mı?


    Dostum RF31 ile bu makine aynı performansa sahip , ama bunun konforu daha iyi, tasarımı daha iyi, eli tamamen kavrayan kauçuk kaplama gövde var, ayrıca belirgin fark: bu makinede sadece lüks makinelere konulan LCD gösterge koymuşlar. Tavsiye ederim
  • Bende bu sayfadaki yorumlar isiginda morhipodan esrt53 aldim. Daha once braun ve philips kullanmis biri olarak panasonic' i kesinlikle bende tavsiye ederim. Tesekkuler mach25.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemen1907

    Bende bu sayfadaki yorumlar isiginda morhipodan esrt53 aldim. Daha once braun ve philips kullanmis biri olarak panasonic' i kesinlikle bende tavsiye ederim. Tesekkuler mach25.

    Hayırlı olsun dostum .Rica ederim . Memnun kaldığına sevindim.
  • Hocam öncelikle inceleme, yorum ve tavsiyeniz için teşekkürler,

    Sanırım bunu alıcam ancak bir sorum var Panasonic'in bazı modellerinde Lineer Motor bulunuyor bu cihazda var mı ? Birde Lineer Motor söylendiği kadar iyimi fikrinizi alabilirmiyim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatasagun

    Hocam öncelikle inceleme, yorum ve tavsiyeniz için teşekkürler,

    Sanırım bunu alıcam ancak bir sorum var Panasonic'in bazı modellerinde Lineer Motor bulunuyor bu cihazda var mı ? Birde Lineer Motor söylendiği kadar iyimi fikrinizi alabilirmiyim ?

    Rica ederim. bu model konvansiyonel döner tip motor kullanmaktadır. Motoru da gerçekten de güçlü.
    Lineer motor, farklı çalışma prensibine sahip olduğu için biraz daha pahalıdır. Söz gelişi sakalları berberlerin bile ustura ile tıraş yaparken zorlanacak kadar sert ve sık insanlar vardır. Özellikle böylesi durumlarda farkını hissettirir. Esprisi yüksek deviri - dakikada 14000 devir - kesinti ve dalgalanma olmaksızın sakala uyguluyor olmasıdır. Lineer motorlu model alacaksanız da en iyi model LV61dir. Diğer modelleri tavsiye etmiyorum.
    Bahsettiğim gibi, normal sakallara sahipseniz bu kadar para vermenize hiç gerek yok. Baştan söyleyeyim. RT53 hem güçlü makine hem de özelliklerine göre fiyatı bedava.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MACH25

    quote:

    Orijinalden alıntı: tatasagun

    Hocam öncelikle inceleme, yorum ve tavsiyeniz için teşekkürler,

    Sanırım bunu alıcam ancak bir sorum var Panasonic'in bazı modellerinde Lineer Motor bulunuyor bu cihazda var mı ? Birde Lineer Motor söylendiği kadar iyimi fikrinizi alabilirmiyim ?

    Rica ederim. bu model konvansiyonel döner tip motor kullanmaktadır. Motoru da gerçekten de güçlü.
    Lineer motor, farklı çalışma prensibine sahip olduğu için biraz daha pahalıdır. Söz gelişi sakalları berberlerin bile ustura ile tıraş yaparken zorlanacak kadar sert ve sık insanlar vardır. Özellikle böylesi durumlarda farkını hissettirir. Esprisi yüksek deviri - dakikada 14000 devir - kesinti ve dalgalanma olmaksızın sakala uyguluyor olmasıdır. Lineer motorlu model alacaksanız da en iyi model LV61dir. Diğer modelleri tavsiye etmiyorum.
    Bahsettiğim gibi, normal sakallara sahipseniz bu kadar para vermenize hiç gerek yok. Baştan söyleyeyim. RT53 hem güçlü makine hem de özelliklerine göre fiyatı bedava.

    Hocam bilgi ve ilginize teşekkür ederim,

    Zaten sakallarımı 3 gün kesmesem kesmediğim ancak anlaşılabiliyor, Sanırım bu cihaz bana yeterde artar bile,




  • Hocam son bi soru, Panasonic 'de bir arıza olsa tamir ? teknik servis Türkiye 'de nasıl yapıyoruz ?
  • tatasagun kullanıcısına yanıt
    Dostum; Panasonic ürünler iki sene garantili . istanbulda da merkez servisleri var.
    Ayrıca, şunu belirtmek isterim Panasonic zaten çok sağlam ürünler ürettiği için, yanlış bir şey yapmadıkça adeta hiç bozamıyorsun Müsterih ol yani
  • Yahu biri bir video falan çekse hos olaca o esrt31 in bivideosunu cçekmişti bi abi hos bi şekilde anlatıyordu böyle bi kıyas yada inceleme babında olsa dehşet olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkürler, Kredi kartımın kesilmesini bekliyorum zamanı yaklaştı sonrasında almayı düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxemilian

    Yahu biri bir video falan çekse hos olaca o esrt31 in bivideosunu cçekmişti bi abi hos bi şekilde anlatıyordu böyle bi kıyas yada inceleme babında olsa dehşet olurdu

    Dostum selam,
    incelemeyi zaten yukarıda dilim döndüğünce yapmaya çalıştım, fotoğraflar koydum. Video ya gelince, bahsettiğin RF31 modelinden bir farkı yok bunun zaten. Üretici aynı, marka aynı, tıraş sistemi aynı, performans aynı, şarj süresi aynı, motor devri aynı, ıslak/kuru tıraş aynı. Tek farkı bunda kalan şarjı gösteren LCD gösterge de var




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.