Şimdi Ara

Üst üste sınıfta kalacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. Forumda yeniyim. Benim sorunum, 9. sınıfı 2. kez tekrar ediyor olmam ve bu sene de devamsızlıktan kalacak olmam. Sadece yarım gün devamsızlık hakkım kaldı. Kesinlikle haytalık, makara peşinde değilim notlarım gayet iyiydi ilk yılımda ilk dönem teşekkür almıştım. Fakat 2. dönem babam vefat etti ve zaten içime kapanık, çevresiyle anlaşamayan 1-2 arkadaşı olan bir insandım, babamın vefatıyla iyice kötü oldum. 2. dönem toplasanız 1 hafta gitmişimdir. Bu sene tekrar başladım ilk dönemi 67 ortalamayla geçtim fakat toplam devamsızlığım 28,5 gündü. Ve bugün de sabah yediğim yumurta sayesinde alerji oldum her yerim kabardı, şişti ve ağrıyor. Ödem şeklinde bastırınca boşluk oluyor. Her neyse bugün de bu yüzden gidemedim, doktora bile gidemedim o derece. Yüzüme kadar her yerimde. Ve bugünle beraber devamsızlığım 29,5 gün oldu. Raporsuz 10,5 raporlu 19. Şimdi bugünü de veli dilekçesiyle sildirsem raporlu 20 gün olacak raporsuz 9,5. Yani kaldı yarım gün. Zaten evim çok uzak, bu yüzden ilk derslere 10-20 dakika geç kalıyorum fakat artık 5 de uyanıp gidiyorum yetişmek için. Devamsızlığımın bu kadar fazla olmasının sebebi bu. Toplasanız 3 tam gün vardır, gerisi yarım. Zorunda olmadıkça tam gün devamsızlık yapmadım hiç bir zaman, geçen sene hariç.. Her neyse bu sene 2. dönem ve okulun bitmesine daha 4.5 ay var ve bu 4.5 ay içerisinde mutlaka devamsızlık yaparım. Hastalanırım, ki çok hastalanan biriyim yazın bile üşüyen bir insanım. Veya ailevi bir durum, başka bir durum çıkar yarım gün-tam gün devamsızlık yaparım. Her türlü kalacağım yani bu sene de. Şimdi arkadaşlar benim asıl sorum şu, ne yapmam gerek? Müdür yardımcısı okul değiştir evinin etrafındaki bir liseye nakil ol demişti fakat zaten okulda da 1-2 arkadaşım var başka koskoca Antalya'da fazla arkadaşım yok. Hele ki evimizin çevresindeki liselerde (2 meslek lisesi) hiç yok. Zaten olsa bile, bu saatten sonra ne fark eder? Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. 2. dönemin bitmesini bekleyip tasdiknamemi alıp açık liseye mi kaydolayım yoksa başka bir şey mi yapmamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.







  • Babanıza allah rahmet eylesin,
    Bir şekilde sınıfı geçip devam etmeni öneririm, 2 yıl üst üste kaldıktan sonra aöl'e geçmekten başka çareniz kalmıyor. AÖL'ü önerir miyim? Önermem. Yani bir şekilde sınıfı geçmeye bakın. Eğer olur da bu yıl kalırsanız da fazla üzülmeyin, derslerinizde iyiyseniz aöl'ü rahatlıkla geçebilirsiniz. Ama aöl konusu son seçeneğiniz olsun, bir şekilde devam etmeye çalısın.

    Eğer kafanıza koyduysanız aöl'e geçmeyi (yazdıklarınıza göre sınıfta kalmayı kabullenmişsiniz) , bir şekilde bu yıl içindeki bütün sınavlara girip geçmeye çalısın. "Ne de olsa sınıfta kaldım" diye düşünmeyin. Çünkü aöl'e geçtiğinizde, lisede ki notlarınıza göre kredi geliyor. Yani o girip geçtiğiniz sınavlar, aöl'de mezun olmanız için 192 krediyi tamamlamakta çok yardımcı oluyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.