Şimdi Ara

Usta birliği Kıbrısa 28. Mknz P. Tüm 61. Alay 2, P.Tb Düşenler !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
67.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tda 1562q

    kardeş yemekler bizim olduğumuz 5,bölükte yazın idare ederdi ama kış yemekleri yenmeyecek kadar berbarttı... çok para harcadım ne yalan söyliyim. orda sizin gideceğiniz yere kadar meslek sorulacak mesleğiniz askeriyede işe yarar bişeyse söyleyin örneğin benim meslek biyomedikaldi revirci olurum diye çok uğraştım ama olmadı gitti cephaneci oldum. Tüm bölüğün silahları temizlik malzemeleri aklına ne gelirse her b....k benden soruluyordu o lanet yerde tt kart çalışmıyor k.k.t.c kartlar var 400 kontör en son 21,5 tl idi türkiyeye 45 dakika ancak konuşuyo herşey çok pahalı cehennem gibi sıcaklar var şimdi orda denetleme çok lanet ve pis bişe biz çok fazla görmememize rağmen Anamızı ağlattılar g......tümüzden nefes alıyoduk resmen. Allah orda olanlara yardım etsin

    İçtima,spor olayları nasıl hocam ?

    Yemekler kötüyse benim için sıkıntı olacak, kantindekilere talim edeceğiz anlaşılan.

    Cep telefonu götürsek bizim için daha kârlı olmaz mı hocam ?




  • Sana devreyaptıracaklar askerde 7375 7294 1562 2sc 5200 full amfi smps güç kaynakları crossover pic atmel step motor felan yapacaksın
  • kardeş spor dediğin olay zaten yazın ortasında yapılmıyor kışa doğru 10, aylarda falan yapılıyor. Yemekler kötü gerçekten ben pizza ve tost yemekten bıkmış usanmıştım. cep telefonu olayına gelince içeriye sokamazsın 50 kere arıyorlar adamın üstünü çantalarını falan soksanda tezkere aldığın zaman verecek şekilde alıyorlar. Ben askerdeyken telefonu 200 sayarken almıştım. Türkiyeyi ceple aramak çok pahalı hiç bulaşma derim türkiyedeki imkanların çeğreği bile yok o lanet yerde. En idalı 400 kontor alıp konuşmak tabi telefon kulübesini bulabilirsen :) :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafax_001

    Sana devreyaptıracaklar askerde 7375 7294 1562 2sc 5200 full amfi smps güç kaynakları crossover pic atmel step motor felan yapacaksın

    Elektronik den hiç anlamam valla ben hocam hiç. Terslik vay arkadaş.


    quote:

    Orijinalden alıntı: tda 1562q




    Yazın ne yapıyoruz peki hocam? Kös kös oturtmuyorlardır sanırım kenarda.:) Digiturk felan varmı içerde, futbol la epey ilgiliyim maçları kaçırmayalım.))

    Kime sorsam kıbrıs için iyi demişti, anlaşılan epey bi girdi bize kıbrıs

    Bu sigara istihkakı nasıl hocam. ben sigara içmiyorum, orada alsam zula yapsam getirme imkanım varmı hepsini ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daikataNa~ -- 26 Haziran 2012; 15:14:27 >




  • Yıllar sonra konuyu hortlatmak istemezdim ama askerlik buraya cikti kd. Kıbrıs in her bolgesi baya farkli sanirim. Bitirip gelenler burasi hakkinda yardimda bulunursa cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZiggyMarley

    Yıllar sonra konuyu hortlatmak istemezdim ama askerlik buraya cikti kd. Kıbrıs in her bolgesi baya farkli sanirim. Bitirip gelenler burasi hakkinda yardimda bulunursa cok sevinirim.

    Bir üst mesaj da 3 yıl önce attığım mesajı görünce epey heyecanlandım. :)

    Dediğin gibi her bölgesi farklı farklı dostum. Yemekler alayın yemekhanesinde yapılıyor. 1. ve 2. tabura yemekler alaydan gidiyor. 3. tabur ise kendi bünyesinde yapıyor yemekleri.
    1. Tabur rum sınırına yakın, Erdemli köyünün bazı bölgelerinde yerleşili. 2. Tabur lefkoşa merkeze yakın, nizamiyeden çıkıp 10-15 dakika sonra çarşıda oluyosun. Bölüklere gidersen bu mesafe biraz daha uzuyor tabi.
    Bazı taburda ki elemanlar yazın çitlerden atlayıp, yanlış hatırlamıyorsam Yakın doğu üniversitesi taburla karşılıklı oraya yaz şenliklerine felan gidiyorlardı.
    Onun dışında yemekler bazen iyi bazen kötüydü. Ben 61. alayda kaldığım için mutfak la aram iyiydi. kötü yemek çıktığı zaman ya mutfağa gidip yapıyoduk bişeyler ya da dışardan söylüyorduk.




  • daikataNa~ kullanıcısına yanıt
    Cevabin icin teşekkürler hocam
    Tam olarak yerim
    Esas Birliği. 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 2 NCİ P.TB.KH. VE KH.DES.BL. MEBS TK. / MAGOSA / MAGOSA
    Eğitim spor durumu cok sıkıntılı olduğu söyleniyor ve su sorunundan bahsediyorlar bu konularda bilgi verebilir misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZiggyMarley

    Cevabin icin teşekkürler hocam
    Tam olarak yerim
    Esas Birliği. 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 2 NCİ P.TB.KH. VE KH.DES.BL. MEBS TK. / MAGOSA / MAGOSA
    Eğitim spor durumu cok sıkıntılı olduğu söyleniyor ve su sorunundan bahsediyorlar bu konularda bilgi verebilir misin

    Karargah bölümüne çıkmış dostum birliğin. Yani direk 2. taburdasın. Ama tabura gitmeden önce bütün devrelerin gelene kadar alay karargah bölüğünde misafir olarak kalacaksınız.
    Tamamen geldiğiniz zaman alay komutanı sizi alana toplayıp biraz konuşma yapıp, daha sonra alay karargahı için asker seçecek. Ondan sonra herkes kendi bölüğüne gidecek.

    Eğitim ve spor yazın sabahları ortalama 1 saat en fazla dostum. Zaten bu aylarda sporda yapılmıyor pek. 2 tur koş tamam bu kadar.
    Su sorunu 2. tabur da nasıldı hatırlamıyorum açıkçası. Ama bölükler ve karakollar kadar sıkıntı değildir diye düşünüyorum.

    Mesleğin nedir bu arada? Ona görede bir tavsiye verebilirim.




  • daikataNa~ kullanıcısına yanıt
    Makine mühendisiyim hocam. Baska yerlerde okuduklarimdan sonra icimi baya rahatlattin tesekkur ederim ilgilendiğin için tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZiggyMarley

    Makine mühendisiyim hocam. Baska yerlerde okuduklarimdan sonra icimi baya rahatlattin tesekkur ederim ilgilendiğin için tekrar.

    Poşetsin yahu :) Bende uzun dönemsin sandım. Valla dediğim gibi hocam pekde anlatılacak birşey yok. ben sana ne desem boş gelir. Kendin gidip yaşaman gerekli.
    Ama çok sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum tabii 3 yılda neler değişir orası muamma. hayırlı tezkereler şimdiden.
  • Merhaba arkadaslar bende kisa donem 28.mkmz.p.t.loj.dst.kmtn.Shr.Hzm.bl magosa cikti. Bilgi verebilecek olan varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61. Alay 3. Tabur 1. Boluktr askerlik yaptim kisa donem oolarak 362 kd doneli daha bir hafta olmadı varsa sorun cevaplayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kıbrısta 28. 62. 2 .2 ye düşenler varsa bende orada yaptım nisan 17 de bitti hamdolsun 361 kd olarak yaptım. Hat olayını dert etmeyin hava alanına indiğinizde orada türkcell ve vodafone satanlar var zaten adamlar aç kurt gibi bekliyor sizi merak etmeyin ben oradayken 50 tl idi sanırım birde her ay yeni hat almak zorunda kalıyosunuz yani numaranızı bilemeyeceksiniz 6 ay boyunca :D onun haricinde bu dediğim yer gaziler olarak geciyor çarşıya lefkoşaya cıkıyorsunuz 40-45 dk sürüyor ama erken saldıkları için 07.30 gibi falan çarsıda olursunuz yani bölükten 06.45 te falan cıkıyorsunuz. Onun haricinde ağustosta giden arkadaşlar denetlemelere denk gelecek bildiğim kadarıyla denetlemeler zor gecer ama zamanın nasıl gectiğini anlayamazsınız. ben bi ara günleri falan karıstırıyordum :D. Ben oradayken 8 saat nöbet tutuyorduk günlük yani kısaca anlatayım nöbet saatleri ( aksam 17.30-21.30 tutan sabah 05.30-09.30 tutuyor, yada gece 01.30-05.30 tutan kisi öğlen 13.30-17.30 tutuyor bu şekilde dnüyor nöbetler.) gece nöbet tutan bizim zamanımızda gündüz dinlenemiyordu yatma yoktu yani ama bizden sonrakiler gece nöbet tuttuktan sonra öğlen 12 ye kadar uyuyabiliyormuş. ben oradayken hiç spor falan yapmadık asker azdı zaten habire nöbet tutuyorduk. bi teğmenimiz vardı iyi adamdı ama baya disiplinliyid yanaşık düzen yaptırırdı habire yani sağa dön sola dön,tekmil verme falan bu. devrecilik yoktu arkadaşlar sıracılık vardı yani yeni gelen bulaşığı yıkar koğusu yıkar falan sonra alt devre geldimi onlar yapar bu şekilde. bölük komutanınız iyi birisi askere karışmaz pek. zaten komutanların 3ü değişti bizden sonra gideceklerdi onlarda gelen komutanlar nasıldır bilmiyorum. bulunduğunuz yer rum sınırı karsınızda rum köyü var zaten gidince görürsünüz ama gözünüz korkmasın bi sıkıntı olmuyo anca avlanırlar sizde düdük çalarsınız sürekli nöbet var arkadaşlar 8 saat ama bi an gelcek nöbete gitmeyi dört gözle beklicezniz gündüzleri bu arada kışda görceniz biraz soğuk olmaz falan diyenlere bakmayın götünüz donar :)denetlemelere denk gelirseniz spor falan olur ama yorarlar biraz :) çarşıya cıktığınızda girneye gitmeyi ihmal etmeyin yasak falan derler sizede alakası yok inzibatların gözüne soka soka içmeyin eğer içiyosanız gerisi hallolur :) son olarak geçer gider arkadaşlar merak etmeyin hadi hayırlı teskereler




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.