Şimdi Ara

Üstadlar yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle özür diliyorum konuyu buraya açtığım için lakin anakartımdan şüphelendiğim için başlığı buraya açmayı uygun gördüm. Ayrıca teknik yardım bölümünde cevap bulamayacağımı düşündüm, affınıza sığınıyorum.
    1 ay kadar önce bir desktop topladım kendime. Özelliklerini yazayım önce sonra sorunu da anlatayım.

    Özellikler:
    Amd Phenom II X4 965 Black edition AM3 3.4 Ghz 8 mb cache
    Gigabyte MA785GMT- UD2H AMD 785 G +1666 Mhz HDMI/ VGA anakart
    Patriot 4 gb (2*2 gb) sector 5 gaming DDR3 1333 Mhz CL9 Dual Kit Ram
    Sapphire HD 5770 GDDR 5 1GB 128 Bit ATI DX11 Ekran Kartı
    Samsung HD502HJ Spinpoint F3 500Gb 7200Rpm Sata 2
    Lian-li Mid Tower PC-K60W CECC çelik kasa (550 w power supply)
    İşletim sistemi : Windows 7 Professional 64 Bit


    Bilgisayardaki soruna gelirsek, öncelikle ekran kartından şu ana kadar doğru düzgün verim alamadım neden derseniz call of duty modern warfare 2 oynarken oyunda takılmalar yaşadım. Ekran donuyor ve daha sonra geri geliyor, gelmediği durumlarda ise bilgisayar kilitleniyor. Şunu da belirteyim G15 klavyeden gördüğüm kadarı ile ekran kartı en çok 64 derece sıcaklığa çıktı oyun oynarken ki bu da gösteriyor ki ekran kartının çok ısınma problemi de yok. Nedenini ise sonradan farkettim ki “ati display driver stopped working but windows recoverd it” adlı hata mesajıydı. Bu sorun bir türlü düzelmedi hatta dirt 2 , nba 2008 oyunlarını oynarken de oyun takılacağı durumda kendi kendine oyundan çıkıyor. Bu sorunun nasıl düzeltileceği hakkında bir fikir edinemedim açıkçası.


    En önemli sorunuma gelirsek, geçen hafta bilgisayarı kapattıktan sonra tekrardan açtığımda windows açılırken mavi ekran hatası verdi ki gösterdiği hatada ramlerin fiziksel adreslerini gösteriyordu. Daha sonra safe modda açayım diye uğraştım ama nafile. Bilgisayar bütün exelerin hatalarını verdi ve “msconfig” dahil hiç birşeyi çalıştırmadı. Sonunda format attım. Formattan sonra bilgisayarımı yine 2 gün kullandım uyku modunda 2 gün durdu açtım, çalıştırdım, uyuttum daha sonra dün kapattığımda ise yine aynı mavi ekran hatasını verdi ve windows startup repair’i önce çalıştırmaya uğraştı ve restart attı, daha sonra windows’a giremedi bile bilgisayar. Dün yine format attım ama sonuç yine hüsran oldu. Bilgisayarı kapattıktan sonra açtığımda yine mavi ekran hatası aldım ve startup repair yine çalışmadı. Sorun o ki ben bilgisayarı uyku moduna aldığımda bir sorun yaşamıyorum lakin kapattıktan sonra mavi ekran hatası alıyorum ve sonra açmaya çalıştığında windows çökmüş oluyor. Dün ramleri test ettim ikisinde de hiç bir sorun yok. Arkadaşım power supply’ın yeterli olduğunu düşünüyor. Ne yapabilirim, ne yapmalıyım, ne önerirsiniz açıkçası her türlü desteğe açığım çünkü aldığımdan beri doğru düzgün kullanamadım bilgisayarı. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.







  • Farklı bir işletim sistemi ve farklı bit VGA sürücüsü deneyip aynı oyunlarda ve farklı programlarda tekrar deneyin hala aynı sorun varsa donanımsal bir sorun vardır.

    Sistemine bakıldıgında uyumsuz parca filan yok fakat sonucta bunlar elektroniık bir ürün ne yaparsan yap çakişma olabiliyor, bana kalırsa anakart veya remlerde bir sorun var, remleri farklı bir sistemde deneyin stress testi yapın calistiğinden emin olun ve PC'yi OB VGA ile acmayı deneyin eğer sorun kalmadıysa sorun anakart veya vga'dadır, vgayı farklı bir pcde deneyin stress testi yapın sorun varsa vga'dor, yoksa sorun anakartdır.

    İşlemcide bir problem olmaz.

    Sakın ve sakın unutmayın bunları yeni win üstüne farklı sürücüler yükledikten sonra deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exist34

    Anakartı tam olarak bilemiyeceğim fakat benim de Silkroad Online'yi oynarken ekranda donmalar, kilitlemeler vardı... Sonradan anakartımın tamamen kül olduğunu anladım...


    Ne alakası var şimdi arkadaşın bahsettiği problem ile?
  • vga'yı onboard'a taktım öyle çalıştırdım bilgisayarı. 2-3 saat sonra tekrardan bir açıp kapama yapacağım ve mavi ekran olayına bakacağım. Öncelikle çözmem gereken mavi ekran hatası çünkü 2 günde 2 format attım bilgisayara.ayrıca takılma sorunu nedeniyle Ati'nin sitesine girdim ama herkes farklı bir şeyden bahsetmiş ki sorunun ana kaynağını bulamadım.
  • Sorun sanırım ramlerden,mavi ekran daha cok ram uyumsuzluğundan kaynaklanır. Biraz voltaj verin 0.1 kdr. Ya da ramlerinizi değiştirin.Kingston gibi uyum problemi az olan ramlerle deneyin.
  • Ramleri öncelikle, biostan manuel olarak zamanlamalarını, frekansını ve voltajını girerek ayarlamaya çalışın hemen ilk deneme de olmayabilir dikkatli yapıp birkaç defa deneyin olmadaı değişim için firmanızla görüşün.

    Ekran kartının ısı derecesi normal, driver güncellemesi yapmayı deneyin ya da temiz bir format atarak deneyin, kurulu oyunda da sorun olabilir, takılma ve donmaların birçok nedeni olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 23 Şubat 2010; 22:39:12 >
  • Mavi ekran hatası genelde donanım uyumsuzluğunda kaynaklanır kesinlikle ne denersen dene büyük ihtimal rem ayarlarından ve işlemciden kaynaklanıyor ben mavi ekran yüzünden kaç sefer baştan sistem güncelledim
    quote:

    Kingston gibi uyum problemi az olan ramlerle deneyin

    Kinston mu mavi ekran mı kaç tane kınston hyprex kullandıysam hem single hem dual mavi ekranı eksik etmiyordu çünkü kendileride mavi masmavi ekran




  • tertemiz formatı 2 gündür atıp duruyorum çünkü şu bilgisayarı kapattıktan sonra, bir süre sonra açtığımda mavi ekran hatası veriyor ve yine bilgisayar format istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Ramleri öncelikle, biostan manuel olarak zamanlamalarını, frekansını ve voltajını girerek ayarlamaya çalışın hemen ilk deneme de olmayabilir dikkatli yapıp birkaç defa deneyin olmadaı değişim için firmanızla görüşün.

    Ekran kartının ısı derecesi normal, driver güncellemesi yapmayı deneyin ya da temiz bir format atarak deneyin, kurulu oyunda da sorun olabilir, takılma ve donmaların birçok nedeni olabilir...




    ayrıca dirt 2 ve nba 2008'de de denedim ki ati driver has stopped working but recovered mesajını verdi. ayrıca son dirver update'ini de yaptım ama donup takılma sorunu çözümlenmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolindir -- 23 Şubat 2010; 23:22:05 >
  • ATI sürücüsü durdu vs vs diyorsa sana da benim gibi msi afterburner programını indirmeni ve bir fan profili hazırlayıp daha yüksek fan hızında kullanmanı öneririm ekran kartını. %45-50 yeter de artar.
  • öncelikle harici ekran kartını çıkarıp öyle denemenizi tavsiye ederim. sorun devam ediyorsa ramleri tek tek deneyin. ramlerden 1 tanesi sorunlu olabilir. ramler tek tek yine sorun çıkarıyorsa büyük ihtimalle ramlerle ilgili bir uyumsuzluk olabilir. team marka ddr3 1333 ramler kullandığım gigabyte anakartlarla gayet başarılılar. bulabilirseniz team ile deneyin.
  • Ekran kartında problem arkadaşım, sen fan hızını ccc menüsü overdrive sekmesinden kendin %50ye arttır çözülmezse başka şey denersin. Sorun çözülünce msi afterburner ile fan hızı ayarı oluştur, öyle kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    ATI sürücüsü durdu vs vs diyorsa sana da benim gibi msi afterburner programını indirmeni ve bir fan profili hazırlayıp daha yüksek fan hızında kullanmanı öneririm ekran kartını. %45-50 yeter de artar.


    ama ekran kartının ısınma problemi yok ki kasada da 4 tane fan var. kaldı ki ben yüzde 52 hız ile de denedim ekran kartını bir değişim olmadı.
  • %70 ile dener misin? Garanti olsun. Ben macununu yeniledim belki farkettirmiştir seninki ile. Bu arada hangi modeldi seninki? V1 mi, v2 mi?
  • üstadlar ekran kartından önce çözülmesi gereken olay mavi ekran hatası. vga'yı onboard'a bağladım 2 gün öyle takıldım bilgisayarla. sonunda dün yine mavi ekran hatası aldım. bu kez windows açılıyor lakin daha sonra mavi ekran çıkıyor ve restart atıyor. ayrıca dün hd tune pro programı ile harddiskte bad sector var mı diye kontrol ettim ama çıkmadı birşey. harddisk sağlam duruyor yani. ek olarak ise ramleri tek tek de denedim, ram yuvalarını değiştirdim ama nafile. windows açılıyor masaüstünü görüyorum ama 5-10 saniye sonra mavi ekran ile restart atıyor. herhangi bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. çok içime oturdu artık çok büyük bir hevesle aldım ben bu bilgisayarı ama şu anki problem çok canımı sıkıyor artık. doğru düzgün kullanamadım bile yani. yardımcı olursanız gerçekten çok ama çok mutlu olacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.