Şimdi Ara

ÜSTATLAR MOTOR SORUNU 2 DAKİKA İÇERİ GELİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler.

    ARAÇ 1998 model Renault Broadway 1.4i (RNİ) Enjeksiyonlu.
    SORUN: Buji yağlanması.
    USTA: Segman atılması gerek.

    1. SORUM: Segman atmak mı? Yoksa rektefe mi? İkisini de araştırdım ne fark var bunu anlayamadım. Motor bloğunun içindeki yuvaları belli bir ölçüde aşındırmaksa ne gerek var rektefeye zaten gömlek değişecek sonuçta.

    2. SORUM: Segmanı kim atıyor. Gerekli segman takımını biz mi alıyoruz? Yoksa motor ustası motoru parçalayıp segman atılan yere gönderip sonra getirip yerine mi takıyor sadece. Rektefede gidiyor da segmandaki durum nasıl.

    3. SORUM: Kit içeriğinde segman gömlek ve piston kafalarını takım halinde mi almak gerek? Uyum açısından yoksa sadece segmanı alıp takmak yeter mi şayet gömleklerde ve pistonlarda herhangi bir sorun yoksa. Nette uygun bir fiyatlı segman takımı buldum bu yüzden soruyorum.

    Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmareII -- 21 Şubat 2015; 12:20:14 >







  • Segmani sen alirsin motor ust kapak ve karter sokulur piston ustten cikar eski segman cikip yeni segman takilir piston yerine alinip karter kapanir sibop ayari yapilir islem biter...
    Gomlek ve pistonda asiri bi yipranma yoksa segmanla kurtulan cok arac gordum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şayet gömlek değişimi gerektiriyorsa. Gömlek değişimimni motor ustası mı yapıyor yoksa herhangi bir yere mi gönderiyor motoru çıkarıp?
  • Blogu cikarip yenileme atolyesine gonderiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta gömlek değişimi ile ilgili daha herhangi bir şey söylemedi şuan. Araç 178000 de.
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Bu atölyeye gönderme sebebi göleklerin motora atılması mı şayet evet ise motor benim alacağım gömlekler ile mi gidiyor yoksa atölye kendi temin ettiği gömleği mi takıyor? Cevaplarınız için teşekkürler.
  • Senin alacagin gomlegi eskiyi soktukten sonra cakarlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi en kaliteli gömlek takımını araştırmaya başlayabilirm o zaman.
  • Usta motoru açar, Fabrikasyon segman ölçüleri büyük ihtimal 0.20 lik segmanlar. Motor rektefeciye götürülüp 'Honlama' denilen işlemle istenilen miktarda aşındırılıp bi büyük segmana göre yer açılır. Segman ölçüleri Uluslararasıdır. 0.40 yani bi büyük segman atılackatır. Ona göre honlama işlemi yapılıp segmanlar atılır. Ama motor açılmışken sübaplar-ana yataklar- kol yataklar- kollar- pistonlar kontrol edilip gerekliyse değiştirilmesi iyi olacaktır. Gömlek değişimi söz konusu değil yani, eğer kol yahut piston kırılmadıkça gömlek hasar almadıkça 2 kere rektefe göreiblir. 3 ölçüde segman mevcut çünkü.
  • usta haklı, Segman atılması gerek. Bujilerde yağ geliyorsa mutemelen piston altından yağ, yanma odasına sızıyordur. Böylelikle araba yağ da yakar. Yağın sızdırmasını engelleyen segmandır. (genelde) Pistonda 3 segman bulunur. İkisi kompresyon segmanı birisi sızdırmazlık segmanı, büyük ihtimal sizin sızdırmazlık segmanı kırılmış veya hasar görmüş. Eğer bütün bujiler yağlanmıyorsa, yağ değen bujinin altında bulunan pistonun segmanını değiştirmek yeterli olur. Ama komple segman atmak daha mantıklı, motor açılmışken hepsi sıfırlanır.
  • Direkt gömlek değiştir uğraşma.

    Zaten yenilerini verecekler, Renaultun o motorları o bağlanda çok güzel. tık tık. Gömlekler çakılmıyor, yani bloğa sabit değil. Direkt çıkartıyorsun.

    Segman atarsın, kurtarır derler, kurtarmaz, sonra bir daha açtırır tekrar işçilik parası verirsin.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Göleklerin çakılmaması ne anlama geliyor. Bu motoru kaç kez yenileyebilirim. Maddi durumum iyi olmadığı için 7-10 sene kullanmayı düşünüyorum. araçta motor hariç sıfır hata var şu an için.
  • Direkt çıkıyorsa o zaman rektefiyeye gerek yok mu? Honlamaya da mı gerek yok kafam allak bullak oldu?
  • Rektefiye işlemin genel adı. Motor yaparken, sadece segman gömlek değişmez. Yataklar değişir. Pistonlar, piston kolları tabi gerekiyorsa krank da değişir.

    Değişmeyen tek şey bloktur.

    Benim ladaya geçen motor yaptım gömlekler çakıldı.

    Renoların motorlarında (yani r9 ve 12) de çıkarılabilir gömlek vardır.

    Gerçi işlem görmesi için gene rektefiyeciye gidiyor. Ancak honlama veya gömlek çakılması gibi bir durum yok.

     ÜSTATLAR MOTOR SORUNU 2 DAKİKA İÇERİ GELİN


    R9, bloğu çatlamadıktan sonra. gömlekleri istediğin kadar değiştir. O bağlamda iyi bir motordur. Ortalama gömlek değiştiğinde 100k gider. Eğer antifriz ile kullanırsan, zamanında yağ değiştirirsen, bakımı ihmal etmez isen 200k da görürsün.

    Sen 7 8 senede kaç km yapmayı düşünüyorsun.




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Vayyy arabamın böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum süper bir haber bu. 1 yılda yaklaşık 5 bin kullandım o da otobanda km yapıyorum. Şehir içi sıfır diyebilirm. Tekirdağ İst arası gidiyorum 2 3 haftada bir. Yani motoru yaptırsam dediğiniz sürede tekrar yapıma gerek kalmaz değil mi?
  • Söyle diyeyim, bakım yaptırırsan, işçilik düzgünse.
    Segman yada gömlekten sorun çıkmaz.

    Ama 7 8 sene çok uzun, yani devir daim bozulur, şanzuman bozulur.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    İlginiz için ve aydınlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  • açılmışken tamamen yaptırıp kurtarın.aklınız orada kalacaktır.
  • Bence başka bir ustaya gidip motorun üstüne de baktırın, öyle rektefiye kararı verin. Yağ sadece silindirden gelmez. Süpap keçelerinden atabilir, buji kanalına yukardan girebilir.

    Üstüne bir kompresyon testi yapılır. Segmanlar yağ kaçıracak kadar aşınmışsa zaten kompresyon testinde düşük değer verir. Sonra duruma göre segman değiştirilir, gömlek honlanır. Motor çok yorulmuşsa gömlek + segman beraber değiştirilir.

    Bana kalırsa segman atılacak kadar motor açılırsa , gömleği de değiştirin. Yoksa herhangi bir sıkıntıda motor açıldığında tekrar işçilik ücreti ödersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.