Şimdi Ara

Uydu Sinyali nasıl aktarılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir eve taşındım. Her odada uydu sistemi bağlantısı var. Fakat bunlardan üçünü ayni anda kullanabilirsiniz dediler. Maalesef bir oda hariç diğerleri çalışmıyor. Sistemi yapan adamı buldum getirdim alçıpancılar montaj yaparken kabloyu delmişler sinyal gelmiyor dedi.
    Fakat evin girişinde sinyal var, yani çatıdan benim evin girişine kadar sinyal geliyor, evin içine dağılımda sorun var. Ben evin girişindeki uydu sinyalini, diğer odalara kablosuz aktarabilir miyim?
    Bu konuda bilgisi olup yardımcı olabilecek arkadaş varsa lütfen minnettar olurum, duvarları delmek kablo istemiyor o



  • Tam olarak doğru değil

    Uydu yayıni evde 3 5 8e de bölünmüş olsa aynı anda sadece 1 yayıni sorunsuz kullanabilirsiniz. 1 odadaki yayin izleniyorken diğer oradakiler kullanılamaz. Sebep olarak uydu yayın prensibi desem tam doğru cevap olmayabilir ama uydu yayınındaki horizental _ vertical yayın şekli buna sebep. Misal fox tv horizental ve şuan izliyorsunuz, yan odada da kanal d açıldı onu da vertical sayalım, işte aynı anda iki ters frekans çakıştığı için sinyal ya kaybolur yada birinden sinyal kesilir en kötüsü olarak da santraldeki port yanar. Fakat siz yan odada yine fox gibi horizental olan kanallar açarsanız izlerseniz bi problem olmaz .

    Aynı anda ayrı odalarda ayri uydu yayıni izlemenin sorunsuz iki yolu var; merkezi sistem ise santralden ikinci bi kablo çekmek yada size ait çanak varsa ikili lnb kullanmak.

    Yani o usta size biraz uydurmuş ya bilerek yada bilmeyerek

    Edit: uydu yayınını kablosuz aktaran bi cihaz yok

    Mesajınızı tekrar okudum da, o ustaya şunu sorun " bu 3 odaya santralden ayrı ayrı kablo mu çekildi, yoksa tek kablo çekilip odalara mi dağıtıldı"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimser -- 3 Ekim 2016; 0:37:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • grimser G kullanıcısına yanıt
    konuya maydonoz oluyorum fakat merak ettiğim için soruyorum.
    merkezi sistemelerde büyük bir çanak ve bu çanağa bağlı 20-30 veya daha fazla çıkışı sahip bir dağıtıcı(santral) var. her eve bir tane çıkış rezerve ediliyor ve kablo ile veriliyor. bu santrallerin 5-10 çıkışlısından alıp eve kursak. merkez santralden gelen kabloyu buna takıp, ev içinde birden fazla televizyon ile yayın izlenebilir mi? bana olur gibi geliyor ama bir sormak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 3 Ekim 2016; 1:50:13 >
  • grimser G kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arkadaşım. Kimse konuyu bilmiyor, ya da anlatamıyor. Benim sonunda anlayabildiğim;
    uydu yayınları havadan geliyor. Çanak bunları topluyor, sonra bunları kablo üzerinden elektriksel güç ile gönderiyor, bazıları eksi, bazıları artı.. Yani gelirken havadan geliyor, ama uydu cihazı bunları tv ekranında izlenecek hale getirirken, elektrik sinyali vasıtasıyla yolluyor, elektrikte havadan iletilemediği için aktarım olmuyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.