Şimdi Ara

Uydu sisteminin aldığı uyduları öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Forumda yeniyim, aramayı yaparak soruma bir cevap bulamadım.
    Sorum şu: Oturduğum binada (3) çanaklı bir uydu sistemi var. Birisinin Türksat, birisinin Eutelsat ve birisinin de Hotbird için olduğunu söyledi teknik görevli. (Bilginin doğruluğu tartışılır)
    Bu sistemden evime kadar bir anten hattı geliyor, uydu alıcısını bu hatta bağlayarak TV seyredebiliyorum. Bu sistemin hangi uyduları aldığını (alabildiğini) nasıl öğrenebilirim? Asıl amacım 26 ° Doğu boylamındaki (26E) Es'hail 2 uydusundna işaret alabilmek. Zira Es'hail 2 uydusu üzerinde amatör telsiz transponderleri var.
    Teşekkür ederim.



  • Merhaba,

    Bu uydu oldukça kapsamlı bir uydudur. C band, x band, ku band ve Ka band'lar bir arada 26E yörüngesinden alınabilir. Tabi kapsama alanı içindeyseniz !... Band'lara göre kapsama alanı için bakınız ;
    http://www.flysat-beams.com/eshail-beam.php


    ****************
    ****************
    ****************

    Bahsettiğiniz radyo/telsiz transponder'ları x band'da yer almaktadır. 26E uydusuna ayrı bir çanak anten kurmalısınız. Özel sistem çanaklarında minimum çap; 120 cm'den başlar. X band da kapsama alanında bulunduğunuz için, önerdiğim çaptaki çanak yeterli gelecektir.

    Ayrıca, bahsettiğiniz amatör radyo/telsiz transponder'larından sinyal alabilmeniz için, çanak antene x band lnb takmalısınız.

    X band lnb örnekleri burada ;
    https://www.satcomresources.com/norsat-x1000ha-x-band-pll-lnb
    https://www.digisat.org/norsat-x1000han-compact-x-band-pll-lnb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Eylül 2020; 9:48:55 >




  • Genelde merkezi sistemlerde Türksat+Eutelsat+Hotbird olur.Nedense 3. Anten Hotbird olur,sebebi belli değil.Hiçbir site gidipte 3.Anten olarak Hispasat yada badr uydusunu kurmaz
    26 dereceye küçük bir anten kurarsınız özel izinle,tabi kapsama alanına göre uygun şehirde oturuyorsanız.Kimisi 60 cm çanakla alırken kimisi için 150 cm çanak gerekir
    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 3 Eylül 2020; 23:6:2 >
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum.
    X-Band LNB'lerine baktım, giriş frekansları 7,25 ilâ 7,775 GHZ arasında. Oysa Es'hail2'nin amatör telsiz transponderleri (downlink için) 10,489 ilâ 10,499 GHz arasında çalışıyor. Aslında, universal bir LNB (yeterli lokal osilatör frekans kararlılığına sahip olursa -PLL gibi-) bu frekansları downconvert edebilir. LNB'nin çıkışı da geniş bandlı bir radyo alıcısına bağlanır. Es'hail2'nin alışı böyle çalışıyor.
    Sorumda da belirttiğim gibi benim kafamı karıştıran, hangi uydudan işaret alabildiğimi bilememek. Yıllardan beri bir köşede duran Atlanta Shine HD Box alıcıda, LNB'nin lokal osilatör frekansı da belirlenebiliyor. LNB'nin LO frekansını 9,750 GHz'e ayarlayınca, 745 MHz civarında işaretleri duyabilirim. Ancak, yukarıda 3 adet LNB var, benim gönderdiğim LO 9750 MHz komutu hangi LNB'ye uygulanacak, 3 üne birde mi bilemedim. Tek çanak, tek LNB olsa anlamak nisbeten kolaylaşacak.
    Evdeki bu sistem ile alıcıya sadece Arabsat'ı ara diyorum, bir çok yabancı yayın çıkıyor. Ama dediğim gibi bana aldığım uydunun ismini görebilmek gerekli. Biraz uzun ve karışık oldu. Kusura bakmayın.




  • quote:

    Oysa Es'hail2'nin amatör telsiz transponderleri (downlink için) 10,489 ilâ 10,499 GHz arasında çalışıyor. Aslında, universal bir LNB (yeterli lokal osilatör frekans kararlılığına sahip olursa -PLL gibi-) bu frekansları downconvert edebilir. LNB'nin çıkışı da geniş bandlı bir radyo alıcısına bağlanır. Es'hail2'nin alışı böyle çalışıyor.


    Doğru. Ben frekansa dikkat etmemişim...

    Belirttiğiniz gibi deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.