Şimdi Ara

Uydunet Dinamik IP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorum basit ve net :) bunu sormamda ki sebep; biri statik derken diğerinin dinamik demesi. Birisi yasaklı siteye girerken, diğerinin girememesi. Biri her gün kopma ve bağlantı sorunları yaşarken, diğerinin yaşamaması. Kime göre neye göre ?

    yarın uydunet (kablonet) e geçiş yapmayı planlıyorum . 1mb sınırsız tarifesi, modem hediyesi olan.

    -IP statik mi oluyor dinamik mi ?
    -İstediğim zaman IP değiştirebilir miyim ?
    -Yasaklı siteler konusunda bir sorun yaşanıyor mu ?
    -DNS değişikliği yapmak istersem sonuç ne oluyor ?
    -Teknik destek nasıl ?
    -Mersinde bağlantı ne alemde ?
    -24 ay taahhüt diyor bu konu hakkında ne diyorsunuz ?

    Teşekkürler



  • Yokmu fikri olan arkadaslar bende bu soruların aynısı merak ediyodum sadece Mersin deilde Manisa olarak deişiklik yapıcam.Warmıdır burda da uydu net hizmeti?Manisa derken onun bi ilçesi merkez deil.
  • -IP adresi dinamik değil statik. Ben 8 aydır kullanıyorum. Daha önce dikkatimi çekmemişti. 3 aydır dikkat ediyorum IP adresim hep aynı. IP adresi sadece bilgisayarın MAC adresi değiştiğinde (Ethernet kartı değiştiğinde yani) veya başka bir bilgisayara bağladığında değişiyormuş.

    -Ben daha IP adresimi değiştirmeyi beceremedim. Değiştirdiğini söyleyenler var, bilmiyorum.

    -Yasaklı siteler aynen TTNet'teki gibi yasaklı ama DNS ayarlarını değiştirerek, proksi kullanarak veya host dosyasıyla rahatlıkla girebiliyorsun. Ben şuanda bu konuda bir sıkıntı yaşamıyorum.

    -Dediğim gibi ben Google'nin DNS'sini kullanıyorum, bir problem yok.

    -Henüz teknik desteğe hiç ihtiyaç duymadım ama okuduklarıma göre memnunlarmış.

    -Mersin'i ve Manisa'yı bilmem ama Yalova'da muhteşem

    -Taahhüt avantajlı ama baya bağlayıcı birşey. Ne ADSL nede Uydunet abonesi olurken taahhüt vermedim. Ben abone olurken Uydunet'te modem kampanyası vardı. Taahhüt vermediğinizde modem'i kendiniz almanız gerekiyor ayrıca bağlantı ücretide ödüyorsunuz. Taahhüt olayı size kalmış bir durum yani.




  • ip adresi statik değil dinamik Sadece ip adresinin kirası daha uzun oldugu için statikmiş gibi hissediyorsunuz. Benim sık sık değişir ip adresim. Ha size statik ip verdilerse ozellikle bilemeyecegim. Kira olayı da sudur -> Bilgisayar online oldugunda iss ona bir ip adresi verir ve bu adress o kullanıcıya kiralanmıs sayılır. Tabi ki bunun için para falan odemezsiniz ama burdaki anlam o kullanıcının o ip adresi ile işi bitine kadar başkasının kullanmasını engellemektirç. Malum 2 kişi aynı ip adresini kullanamaz. Siz internetten dusunce ip adresiniz adsl de hemen boş konuma alınır ve o anda internete baglanan başka bir kullanıcıya tahsil edilebilir. Ancak Uydunet te siz internetten cıkar cıkamaz ip adresiniz bos konumuna alınmaz, gorece uzun bir bekleme suresi vardır. Zaten bu statik mi dinamik mi arızası ordan cıkıyor. Sonuc: ip adresi dinamiktir.

    Uydunette ip adresi değiştirilebiliyor ama maalesef adsl deki kadar kolay değil. xp için bu işi yapan ufak scriptler dolanıyordu forumda, windows 7 de tam olarak nasıl bilmiyorum ama arastıramk lazım; bi yolu oldugundan eminim.

    Yasaklı siteler adsl ya da uydunet e yasaklı değil, turkiye içerisinden erişime yasaklı. Yani ne kullandıgınız farketmez. Eger ip adresi yasaklanmadıysa DNS değişimi ile adsl ya da uydunet farkı olmaksızın yasagı asabilirsiniz. 2sinde de gayet kolaydır. DNS değiştirmem 10sn yi gecmez.

    teknik destek sanıyorum bolgeden bolgeye degisiyor. Her durumda yine de cagrı merkezini arıyorsunuz ama misal kendi acımdan soyleyeyim bugune kadar hep en kısa surede en iyi sekilde yardımcı oldu bana teknik ekip (eve gelenler) . 2 ay once tekrar uydunet e gectim, ondan once baska bir evde kaldıgım için 8 ay adsl kullanamk zorunda kalmıstım, işte o zaman ne kadar rezalet bir teknik destek oldugunu gormustum adsl nin. Hem musteri hizmetleri daha ii uydunetin hem de eve gelen teknik ekip cok "teknik", zira adsl nin teknik ekibi telefon kablolarını oyle bir baglamıstı ki biz bir turlu anlayamamıstık. tek kablo içerisinden 2 ayrı telefon hattı ve 1 adsl aboneligi geciyordu. Hâla da anlayabilmiş değişiz =) .

    Mersin için forumda arastırma yap, bolgesel anlamda fark cok buyuk olabiliyor kablo internette; kullanan bierine sormak lazım. Ben izmir bornovadayım.

    Ne kadar iyi olursa olsun asla taahhut işine girmem. Kendi taktirindir, illa kotudur die demiyorum. Kişisel bişey, beni 2 yıl firmasına baglayacak olması fikri ters geliyor. Ayrıca turkiyede 2 yıl içinde neler değişir hiç belli olmaz. Ama soyle birsey de var taahhutu bozarsanız sizden fazla para alamaz sadece modemin parasını ve aktivasyon ucreti parasını bir de varsa kampanya kapsamında indirimli kullandıgınız kadarını geri alır. Yani atıyorum 5 ay kampanyadan yararlandıysanız o 5 aydaki kazancınızı ister. Bi sormak lazım bunu musteri hizmetlerine ama boyle oldugundan nerdeyse eminim.




  • Öncelikle kusura bakmayın ayrıca bir başlık açtığımı tamamiyle unutmuşum. O yüzden diğer tarafa da yazı yazdım.... Vermiş olduğunuz bilgiler için çok çok teşekkür ederim. Aşağı yukarı forumda okuduklarımı destekler netlikteler hepsi.

    Evet bugün gittim ve başvurumu yaptım. Hatta yarın da gelip bağlayacaklar. Doğal olarak Her Türk gibi burada sormuş olduğum soruların hepsini orada da sordum. Bunları bu tarz bir soru soracak arkadaş için emsal olması açısından yazıyorum...

    1-Dinamik IP olarak hizmeti veriyor. (isteğe bağlı statik IP sayısı talep edebiliyorsunuz. adet artıkça fiyat düşüyor, 1adet=1,84 TL iken, 128 adet=41,61 TL)
    2-Modemi kapatıp 6 saat beklersem ancak IP değişiyor veya 126 yı arıyarak IP değişimi talep ediyorum.
    3-Yasaklı siteler muhabbeti,aynen ttnet'te olduğu gibi DNS ve Host dosyası yoluyla hallediliyor.
    4-DNS olayı windows üzerinden değiştirilebiliyor.
    5-Evimden yaklaşık 200 metre uzaklıkta ofisleri olduğu için teknik destek konusunda gündüzleri sorun yaşayacağımı sanmıyorum. geceleğinde genel görüş olarak çok iyi şeklinde yorumlar okudum.
    6-Bulunduğum bölgede alt yapı çalışmalarından dolayı son 2-3 haftadır devamlı kesilmeler olduğunu ben sormadan söylediler ve çalışmalar bittiği için emin olun en rahat kullanıcılar sizin bölgeniz olacak denildi. (ben sormadan söylenildiği için +1 puan kazandılar benden)
    7-24 ay taahhüt olayında ise; fiyatta kesinlikle artış olmayacağını teyit ettiler. Hatta kısa bir zaman sonra fiyatlarda bir miktar daha indirime gidileceğini söylediler.


    @sumak

    24 ay taahhüt olayı evet benimde canımı sıkan bir olay. Hatta etrafımdakilere deli misin kardeşim 24 ay seni bağlıyorsa kesin bu aralarda bir şey olacaktır. Çok iyi bir şey olsa sen peşinden koşarsın, onlar seni aramaz derdim. Ama açıkcası senelerdir kullanmış olduğum kablo tv den o kadar memnunum ki ve senelerdir yaptığı artış sadece aylık 2 lira ise ne kötülük gelebilir diyerek taahhütü yapıyorum.

    Bunlara ek olarak TTNet in son dönem ki politikaları çok sinir bozucu olamaya başladı. Hiç bir indirim yok (2 lirayı saymıyorum) , bağlantılar yavaş hızlı değişiyor. Anlayamadığım şekilde kotamda artışlar yaşıyordum. Şimdi ona ödediğim para ile sınırsız internet kullanacam. iyi mi kötü mü olduğuna karar vermek için erken.

    Konuyla ilgilenen arkadaşlara ayrıca çok teşekkür ederim.




  • Fiyatların düşecek olmasına sevindim. Uydunet'in en çok sevdiğim yönü de büroya gittiğiniz zaman telekomdaki gibi işlemleri ayak üstü, aceleyle yapmanız gerekmiyor. Orada oturup birebir sohbet havasında herşeyi sorarak abone oluyor veya işlem yapıyorsunuz. Görevlinin dediğine göre de en memnun kullanıcı siz olacakmışsınız

    Hayırlı olsun.
  • İP yi istediğin zaman değiştirmen için forumda konular mevcut.

    Şahsen altyapım saglam oldugu için(nazar değmesin inş) kopmadır hız düşmesidir ping falan hiç olmuyor. İnternet tarayıcısına küçük bi ayar attım. bütün sitelere girebiliyorum . yasaklı falan dinlemiyor.
  • valla google chrome kullanıyorum. Şuan sadece dns adresimi değiştirdim ve mevcut host dosyam sayesinde tüm sitelere girebiliyorum. hiç bir sorun yok. IP değiştirme olayına gelince ise forumda dediğin gibi bir çok konu mevcut. Mac değiştiren,etrhernet kart değştiren,modem açıp kapatıp programla değiştirenler mevcut.

    En rahat olanı hangisi ?
  • bende ttnet i kapattırıp kablonet kampanyasından yararlanmak istiyorum. aklımda bir kaç soru vardı fakat yukarıdaki mesajlarda aklımdaki sorulara cevap buldum. anladığım kadarıyla kablonet , ttnetten daha iyi hizmet veriyor. en yakın zamanda bende geçeceğim.
  • Arkadaşlar bende bugün uydu nete geçtim fakat uydu net yasaklı siteleri şu anda açmıyor öneebileceğiniz DNS adesleri varmıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildswan

    Arkadaşlar bende bugün uydu nete geçtim fakat uydu net yasaklı siteleri şu anda açmıyor öneebileceğiniz DNS adesleri varmıdır



    202.224.32.1
    202.224.32.2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildswan

    Arkadaşlar bende bugün uydu nete geçtim fakat uydu net yasaklı siteleri şu anda açmıyor öneebileceğiniz DNS adesleri varmıdır




    8.8.8.8
    8.8.4.4

    Youtube de dahil tüm yasaklı siteleri bu dns ile görüntüliyebiliyorum.
  • Bana göre hızlıdan yavaşa:

    1) Google DNS
    8.8.8.8
    8.8.4.4

    2) DNSAdvantage
    156.154.70.1
    156.154.71.1

    3) OpenDNS
    208.67.222.222
    208.67.220.220

    *Bu 6'sını da girebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.