Şimdi Ara

Uygulamaların arka planda uzun süre çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Örnek vererek anlatayım. Bir oyun açıyorum. Mesaj atıp geri dönmek istiyorum oyuna ama geri döndüğümde oyun yeniden açılıyor. Ya da instagram'da bir sayfada dururken yeniden açtığımda o sayfada kalmıyor. Önceden böyle değildi. Bu nasıl düzelir? Sistemle mi alakalıdır?



  • Hangi telefon?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 8 plus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu benim 6sde var aşırı sinir bozucu. Depolama alanı doldu ondan olur mu diye düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde RAM'le alakalı oluyor diye biliyorum. iOS'ta arkaya atılan uygulama bir süre sonra kendini uykuya alıyor, RAM kullanımı o esnada fazlaysa tekrar açılmak istendiğinde de yeniden yüklüyor.
    Bende 8 var, 2GB RAM mevcut, 12.4.1'deyim, zaman zaman bende de yapıyor bu gıcıklığı. Bankacılık uygulamasından çıkıp Whatsapp'ta yazışıp geri döndüğümde uygulamayı kapatmış ve hesabımdan çıkış yapmış oluyor. Bir de Hepsiburada uygulamasından bir ürün inceliyorum mesela, Safari'den girip Epey gibi başka sitelerden fiyatına bakmak istiyorum, Hepsiburada'ya döndüğümde anasayfayı yeniden yüklüyor baktığım ürün kapanmış oluyor.
    Sizin telefonda 3GB RAM var, bunu daha az yapması lazım aslında ama geçen Hakkı Alkan'ın bir videosunu izledim. 11 Pro Max'le Instagram'da bir hikaye paylaşacakmış uzun uzun yazılar yazmış hikayeye, Safari'den bir yazıyı kopyalamak için Instagram'dan çıkmış, geri döndüğünde Instagram tekrardan yüklenmiş ve tüm yazılar gitmiş. Üstelik 4GB RAM'li bir telefondan bahsediyoruz ve Apple'ı her fırsatta öven bir adamın eleştirisinden bahsediyoruz.
    Bir diğer sebep de hafızanın dolu olması olabilir. Uygulamalar verimli çalışabilmek için hafızada belirli bir boş cache alanına ihtiyaç duyarlar, geçici dosyalar orada oluşturulup daha sonra otomatik olarak silinir. Bilgisayarlarda da hard diskleri ağzına kadar doldurmayın, bir kısmına sistem ihtiyaç duyuyor derler hatta.
    Bir de yazılımsal olabilir. iOS 13'ten muzdarip olan çok fazla kullanıcı var, özellikle de bizim gibi 6S,7,8 nesillerini kullananlar. Siz de iOS 13'teyseniz ondan dolayı olabilir.
    Başka da aklıma gelen veya bilgi sahibi olduğum bir sebep yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Belief -- 3 Nisan 2020; 22:10:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim. Araştıracağım biraz daha varsa çözümü yapmaya çalışacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim. Bir çözüm bulursanız bu başlıkta bizi de haberdar ederseniz seviniriz.
    Apple yeni tanıttığı iPad Pro'ların tamamında 6GB RAM kullandı. Muhtemelen önümüzdeki nesil iPhone'ların da RAM'i 6'ya çıkacak. Android'e göre hâlâ daha az RAM kullansa da eskisi gibi 1GB RAM'le 4GB RAM'li Android'lerin içinden geçemiyor RAM kullanım verimi konusunda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka planda uygulama yenile açıkmı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.