Şimdi Ara

Uygun fiyata satılan ekran kartlarının tamamı miningde kullanılmış, dikkat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle trendyol sitesinde satılan 3070 ve 3070 ti ekran kartlarının fiyatları dikkatinizi çekmiştir. Firma veya şahıs ismi vermek istemiyorum ancak bir satıcıyla yaptığım görüşmede bu kartların miningde kullanıldığını öğrendim. Evet satıcı kendisi söyledi. Site üzerinden sorulan sorularda bu detayı paylaşmıyor ve kartlar sıfır olarak satılıyor. "1 hafta kullanılmış, biz aldık, sıfırladık?" diyor. 2 yıl garantinin bizim alacağımız tarihten itibaren başlayacağını da ekliyorlar, firma öyle demiş. Bunu nasıl hallettiler emin değilim. Sıfırladıklarını, sorunsuz çalıştığını ifade etselerde bu kartlara kesinlikle itibar edilmemesini tavsiye ederim. Ben de uzun süredir arayış içindeyim, neredeyse bütün 3060 ti, 3070 ve 3070 ti modellerinin fiyatlarını biliyorum. Lütfen absürd şekilde ucuz kartlara (Amazon ve Hepsiburada'nın kendi sattıkları hariç elbette) itibar etmeyin, zararlı çıkarsınız.








  • 1. Mining nedir?

    Mining ekran kartlarının kripto borsasındaki bir coine bilgisayar gücü satıp karşılığında para almasıdır.


    2. Miningli kart garanti dışımı kalır?

    Hayır kalmaz kimse bir kartı test edip öyle kolay kolay mining yapıldığını anlayamaz onu garanti dışı bırakan ise BIOS ve VBIOS ayarlarıyla oynanmasıdır bu normal kartlar içinde geçerlidir NVIDIA tarafı BIOS yazmakta çokda iyi değil ama AMD tarafında dikkat edilmesi önemlidir (kartı eğer bricklerseniz garanti dışı kalır normal BIOS yazarsanız kalmaz)

    Brick nedir? Brick çalışan cihazlara yükleme yaptıktan sonra bozulunca kullanılan bir tabir yani cihazı işe yaramayan bir tuğlaya, blok parçasına çevirmek.


    3. Miningli kartların performandı yıldan yıla düşer mi?

    Miningden düşmez performansı ısıdan düşer bu olaya thermal tooth denir bir kartlada oyun da oynasanız miningde yapsanız ısındığı sürece sonu budur sadece mining yapılan kartlar bu süreye daha kısa gelir ama şu da bir gerçek oyu kartları çok daha yüksek sıcaklıklarda çalışır 70-80 mining kartlarda 70'in üstüne çıkmamak için çaba gösterilir UV yapılır thermal tooth u bir arza değildir kısmı olarak kartın termal bakımını yaparsanız aynı performansına geri döner fakat UV yapılmamış yüksek sıcaklıkla çalışmır mining kartlarda çip arzadı VRAM arzası olma ihtimalleri daha yüksektir ama bu oran çok çok nadirdir mantıklı bir mining yapan kişi saat hızını arttırıp VRAM'e abanır ve MHz'i düşürür bu sayede chip neredeyse zarar görmez.


    4. Ortalama mining ekran kartlarının ömrü nedir?

    Çünkü ikinci el ekran kartı alınacaksa oyun oynanmış ya da mining yapılmış olması fark etmeksizin ikisi de aynı riskleri doğuracaktır. Elektronik parçalarda çoğu zaman sabit bir ömürden bahsedilemez. 3 yıl kullanılmış bir ekran kartı 5 yıl daha kullanılabilirken sıfır alınmış bir kart 1 hafta içerisinde bozulabilir.

    Kesin bir şey yoktur.


    5. Miningi nasıl bir şey zannediyoruz?

    Mining bazı dostlarımın gözünde kartı bir köle gibi çalıştırıp eline 2 gram ekmek vermeden durmadan para kazandırmadı için çalıştırılması gibi görülür aksi öyle değildir bazı mining kartlarının (sadece oyun oynandı) denilen kartldan çok daha sağlıklı olduğu oluyor miningde 3. konu gibidir oyun kartlarında ise chip ve VRAM'e yüklenip O.C ilen FPS arttırmaya odaklanılır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.