Şimdi Ara

uygun şehir için fotoğraf makinesi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • istanbulda yaşıyorum ve istanbula aşığım. bu güzelim şehrin fotoğraflarını çekmek istiyorum ama gel gelelim sınırlı param var ve tavsiye alacak tanıdığım gerçek anlamda hiç kimse yok. piyasayı neredeyse hiç bilmiyorum,daha önce hiç fotoğrafçılık deneyimim olmadı;bana 2000 tl civarında öğrenebileceğim bir makineyi aptala anlatır gibi anlatabilir misiniz?



  • Kısa cevap = cep telefonu
    Uzun cevap = imzamdaki konu
  • uygun şehir için fotoğraf makinesi arıyorum

    şehir değiştirin bence :)
  • Heves kırmadan kendi düşüncemde bir cevap vermek istiyorum. Eğer bu işi bir dslr kamera ile yapmak istiyorsanız sadece çekim kısmı ile bitmiyor sonrasında bu fotoğrafların işlenmesi düzenlenmesi gerekiyor. Fotoğraf çekmek güzel bir hobi olabilir. Kamera üzerinde fazlasıyla ayarlama yapılması ve genel fotoğraf bilgisinin olması gerekir.


    Bütün bu işleri göze alıp hobi olarak başlamakta kararınız devam ederse. Basit giriş seviyesi bir kamera tavsiye ederim. Şu aralar A101 de Canon 4000D makine 1800 TL. Bunu aldıktan sonra bir hafıza kartı siparişi ile ilk ekipmanınıza kavuşursunuz.


    Eğer ikinci el alma konusunu düşünürseniz 2000 TL ye daha iyi setler bulursunuz. Burada ki sorun kamera ekipmanından anlayan birisinin bakması daha uygun olacaktır. İlk noktadan sorunlarla başlamamanız için.


    Bu alan emek isteyen bir nokta her an kameranınız ile yola çıkmalı taşımalı ona göre hareket etmeniz gerekecektir. Bir hevesle ekipman alıp İngiltere gibi bir ülkeye gidip bir kare çekmeden gelenler var. Boşa ağırlık yapmak yerine telefonunuz ile çekeceğiniz fotoğraflar size daha çok anı biriktirmiş olacaktır.


    Umarım yanlış açıklama ve söylem yapmamışımdır. Kendimce size açıklama ve tavsiyede bulunmaya çalıştım.





  • sh7rk kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi a101 de var ben hiç denk gelmedim görürsem bende alabilirim en son geçen yıl gelmişti diye hatirliyorum
  • Dermestes544 D kullanıcısına yanıt
    Hangi zaman gördüğümü hatırlamıyorum artık zaman karışmaya başladı. Dolar kurundan her şey yükseldi . Sıfır tarafında bulmazsaniz bile güvenilir bir yerden ikinci el alabilirsiniz.
  • İstanbul içinde sokak, portre ve mimari foto çekebilirsiniz.


    Foto işinde zamanla lensin makineden daha önemli olduğunu anlıyoruz. Pano ve olypmpus mak sensör boyutu 4:3 ve nikon fuji Canon sony den ayrılan bir tartışma var. Bir taraf çok pahalı ağır ekipmanlar ile yüksek mb de foto çekiyor. Diğer taraf çok hafif ekipmanlarla düşük mb da foto çekiyor. Benim size önerim benimde kullandığım olympus aynasız makinelerdir.


    Diğer fuji gibi makinelerinde hafif olanları olsada lens konusunda aşağıda anlatacaklarıma bakın...


    Makine ile foto çekerken önemli noktalardan biri, elde çekimde makinenin titrememesidir. Bunun için makine veya lens üzerinde titreşim sabitleyici bir özellik bulunur. Olympus mak. Bu özellik hayat kurtarıcıdır. Bir çok video ve sokak fotoda elde çekimde tripotta çekim yapıyormuş gibi foto çekebilirsiniz.


    Foto mak. İki tip lens bulunur biri kit lensdir. Kit lens makineyi ilk aldığınızda ki standart lensdir. Diğeri ise pro lenslerdir. Bunlar ise 1000-10000 gibi çok yüksek fiyatılıdır. Belli bir süreçten sonra kit lens sizi tatmin etmez.


    Ancak 135 mm gibi bir lens lazım olduğunu düşünelim. Bununla İstanbulda sahilden kız kulesini tam çekebilirsiniz.

    Ancak 135 mm lens için sadece 2000 TL belki bütçe ayıracaksınız. Onun yerine manuel eski vidalı lens kullanabilirsiniz.


    Manuel lensler 4:3 formattadır. Ve olympus panosonik serilerine sensör olarak tam uyarlar.


    Dolayısı ile 2000 bütçe ile,


    Om serisi aynasız 1000-1500 aralığında olympus makine alın.

    Yanında 500 TL gibi ez kit pankek lens li olanını bulmaya çalışın. Bu lens ile sanki makinanız kompak bir makine gibi olur.


    Ayrıca 100-200 TL aralığında m42 vidalı çevirici bulmaya çalışın. Yani manuel eski tip lensleri takabilesiniz.


    Ayrıca 200-300 aralığında bir tane 50 mm civarı bir tanede 135 mm civarı iki adet manuel lens temin edin.


    Bu seti 2000-3000 aralığında kurduğunuzda 20000 TL lik bütçeli makine ekipman taşıyanlar kadar hatta bazen daha bile iyi fotoğraflar çekiceğinizi söyleyebilirim. Özellikle gece çekimlerinde mükemmel ışıklı fotolar elde edeceksiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.