Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
131
Favori
442.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Siz denediniz mi?

    Tahriş burnun içine çok girdiği için olabilir mi? Biraz büyüğü olsa mesela nasıl olur?

    Benim amacım yan yatınca bazen olan hafif kaçağı giderir miyim.
  • Bu arada amazondan bir kaç şeyi sepete attım, kargo düşerse almayı planlıyorum.
  • idemo kullanıcısına yanıt

    P30i burun yastığının sadece Medium olanını almıştım, kullanamadım.


    Tabii imkanım olsaydı Small'u da denemek isterdim (n30i Small kullanıyorum).

  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Hiç bulaşma mı diyorsun. Hele ki N30i'den memnunsan.
  • idemo kullanıcısına yanıt

    Tam tersi ben imkan varsa tüm maskeleri ya da burun kısmına giren şeyleri denenmesi gerektiğini savunuyorum, tabii bu da ne yazık ki bütçe meselesi.


    Bu hastalıktaki en kritik konu maskeye uyum olayı, hangisi bize en iyi uyan maske bunu da denemeden bilemiyoruz.

  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı fikirdeyim. Tedavi için maske uyumu çok önemli. Kendi adıma artık maskesiz uyumuyorum. Kaç saat uykum varsa hepsi maske ile. 9 saat bile uyuyorsam hepsi maske ile.

    Benim amacım konforu ne kadar artırabilirim. Ama dediğin gibi bütçe sorun. Fırsat bulursam p30i denerim.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    N30i için soruyorum, standart frame mi kullanıyorsun? Resmed'de iki boy var. Standart ve small. Ama esnek olduğu için philipse göre daha iyi gibi.


    Ben standart frame kullanıyorum, ilk başta acaba biraz küçük mi diye düşünmüştüm ama körüklü olması sebebiyle esnek olduğu için sorun yaşamıyorum.

  • UYKU APNESİ SORUNU OLANLARA YARDIM ETMEK İSTİYORUM.fAYDALI OLABİLİRSEM BU BENİ MUTLU EDER.

  • santral apne S kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de uyku apnesi 15 yıldır var, sayısız profesörle görüştüm, ingilizce sayısız akademik makale, deney vb okudum. Ben de size yardım edeyim, benim eksiklerimi de siz tamamlayın. Fazla kilolu ise kişi, önce kesinlikle ideal kilosuna ulaşması lazım. Ben düzenli spor yapan, sağlıklı beslenen, kas oranı yüksek bir birey olmama rağmen ağır dereceli apnem oldu. Ankaranın en iyi proflarında ameliyat oldum, bademcik alındı, boğaz kasları genişletildi, geniz eti kazındı. Apnem hafif dereceliye geriledi ve cihazı bıraktım. 3 sene sonra şikayetlerim yeniden başladı, uyku merkezinde yattım, yine ağır dereceli apnem çıktı.


    Akşam 7 den sonra yemediğim, kızartma, hamur işi, paketli gıda, süt ürünleri tüketmediğim geceler nispeten daha az apnem oluyor. Sırtüstü tıkanmalarım çoğalıyor, obstrüsktif yanı tıkayıcı apnem var çoğunlukla. Ben de yine ankarada çok iyi bir yere horlama aparatı yaptırdım. Alt çeneyi ileri hizalıyor geceleri. %100 çözüm olmasa da kesinlikle çok rahatlattı. Özellikle tatile gittiğim zamanlar, dışarda uyumam gerken zamanlarda yanımdan ayırmıyorum. Ancak Aylarca yıllarca hergün takmak ortodontik olarak olumsuz etki yapabilir diye korktum. 2 prof ile daha görüşeceğim ankarada, dil kökü askısı uygulamasını deneyeceğim. Bu operasyon ile apneden ve cpap'dan kurtulan çok kişi var.

    Buna ek olarak boğaz ve dil kaslarınızı çalıştırırsanız oradaki kaslar sertleşiyor ve uykuda sarkmıyorlar. Youtube da sleep apnea egzersizleri mevcut. Dili uzatma, yanakları gerdirme vb hareketleri var.

    Bu çalışmaları doğru nefes teknikleri ile desteklerseniz fayda daha da artar. Apnemiz olduğu için vücut artık doğru nefes almayı unutuyor. Bunun da detaylı anlatımları mevcut. Diafram nefesleri, buteyko nefesleri vb vb

    Son olarak triflo cihazı alın eve mutlaka. Sürekli çalışın. Apnede çok etkisi var. Apne harici her hastalıkta da çok etkili aslında. Covid, astım, migren, baş ağrısı, ateşli hastalıklar, nezle vb. Kandaki oksijen oranı artıyor ve bağışıklık doğal olarak şaha kalkıyor. Dr Rüya Acaroğlunun instagramını ve videolarını izleyebilirsiniz.


    Bu konuda ekleyeceğiniz, hayati bulduğunuz noktalar var ise duymak isteriz. İşte o zaman bizlere çok faydalı olursunuz.





  • Bende 2018 yılında orta dereceli apne tanısı kondu. Cpap aldım malasef faydasını goremedım daha dogrusu takmaya alışamadım. 2021 de ameliyat oldum. Palaplastı diye bşr ameliyat kucuk dilimi hem kuculttuler hem de one aldılar. Kısmen fayda gordum. Bu arada cihazımda parca degısımıgerekli oldugu için arandım. Cihazın sıfır yenisini verdiler. Ama ben hiç kullanmadım. Philips respironic dreamstatıon aauto cpap, kendi kendine bsınc ayarlayan ozellikli bir cihaz. Dusunen arkadas olursa uygun fiyata ankarada elden verebilirim. Ozelden yazabilirsiniz. Kılo sorunu hallolmadıkca apne düzelmiyor malasef, apnmız oldugu için de oksıjen alamayıp yakamıyorsunuz. Tam bi paradoks , bır de bogaz kasları ıcın lazer ile sıkılastırma varmıs diş hekimleri uyguluyor muş, onu deneyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z13 -- 1 Aralık 2023; 11:16:37 >
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt

    Çok güzel bilgiler, deneyimlerinizi buradan okumak isterim. Bende sanırım 5 sene oldu ahi 30 a yakındı testte. Philips cpap ve nasal maske ile 8 e düşürdüm, son 1 senedir ağız burun maskesi ve iki yastık kullanıp, yan yatarak 4 e ancak düşürebildim ve hala yorgunum.

  • idemo kullanıcısına yanıt

    Uyku Apnesi Hastaları

    uyku apmesi dendiğinde halk arasında tıkayıcı apne olarak tanımlandığını görüyoruz. Uyku apnesinin ne olduğunu ve tedavisinin de neler olduğunu yukarıdaki yazıdan kolayca anlayabiliriz.Ancak uyku apnesi bir solunum sorunudur .Bu sorunun bir de santral apne ,change-stokes ,miks apne ve komplex apne çeşitleri vardır. Bast uyku apnesinin tedavisi çok kolay ve basittir. Genellikle polisomnografi denilen bir tetkikle apne teşhis edilir. Ancak santral apne ve periyodik solunum denilen change-stokes solunumun teşhisi zordur ve tedavisi de ayrı bir sorundur. Herhangi bir uyku teknisyeni tıkayıcı uyku apnesini kolayca taşhis edeblir.Tedavisi de de çok basittir. Hatta çoğu zaman bu hastalığın teşhisi için polisomnografiye bile gerek yoktur. Otomatik bir cpapla bir gece yatan bir hastanın sabahında cpapın hafıza kartından hastanın teşhis ve tedavisi çok kolay yapılır. Ancak hastada santral apne ,miks apne ve komplex apne varsa ve en önemlisi change-stokes solunum sorunu varsa bunun teşhisi ve Tedavisi hayli zordur. Bir kere bu hastalığı teşhis edebilecek uyku teknisyenin hem bilgili hem de çok deneyimli olması gerekir.Ne yazıkki ülkemizde uyku teknisyeni olmak çok kolaydır. Kısa bir kurs sonunda teknisyenlik ünanının kazanan ,tecrübe ve bilgisi yeterli olmayan bir teknisyenin tıkayıcı apne dışında hastada solunum sorunu varsa bunu teşhis ve tedavi etmesi pek mümkün değildir. Aynı durum uyku doktoru olup da tecrübe ve bilgisi yeterli olmayan doktorlar içinde söz konusudur. Yanlış teşhis yanlış tedaviye götürür.Hasta bilgisiz teknisyen ve doktorların elinde bir türlü uyku sorununa çare bulunmaz. Hasta sağlığına kavuşamadığından değişik dr lara gitmek ve defalarca uyku tetkikleriyle karşılaşmak ve çeşitli cihaz denemelerine maruz kalır. acemi uyku teknisyen ve doktorların deneme tahtasına uğramış olur… Uyku sorunu çeken bir hasta için en önemlisi tecrübeli ve bilgili bir uyku teknisyenine ve doktoruna rastlamasıdır. Bu hasta için büyük bir şanstır. Yoksa hali perişandır.Aynen benim gibi....





  • santral apne S kullanıcısına yanıt

    Yani?

  • Uyku sorunu çeken hastalara yardım etmek istiyorum. Yardımım dokunursa bundan mutluluk duyarım.

  • Arkadaşlar merhaba, ara ara yazıyorum bir yıldır outo cpap kullanıyorum.Maske olarak da resmed n30i kullanıyorum.

    Değişim zamanı geldiği için P30 i aldım small boyunu eski başlığa takarak kullandım fakat sanırım small boy bile burun deliklerime büyük geldi ve rahatsızlık oluştu.

    Elimde hiç kullanılmamış medium ve large maske ile bunlara ait kafa bandı mevcut.

    Almak isteyen olursa piyasadan daha uygun bir fiyata satabilirim.

    Özelden irtibata geçebilirsiniz

  • Bu arada Philips Dreamweaver maske alacağım sanırım çünkü resmed maskelerde yedek parça yok, maskenizde bir sıkıntı olursa komple yeni bir set almanız gerekiyor, Philips de aynı sıkıntı yok tüm parçaları ayrı ayrı bulup alabiliyorsunuz .
    Her seferinde yeni bir set almak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nilgünce___ -- 13 Aralık 2023; 17:42:45 >
  • m_c_g kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Astım gibi bir sorununuz var mı? Çünkü astım hastalarında b pap tercih ediyorlar.

    Ben ilk cihazıma uyum sağlayamamıştım veriler sizinki gibi normal çıkıyordu ama realite o şekilde değildi.

    Sonrasında löwenstein prizma aldım şimdi çok rahatım.eski sorunlarımın hiçbiri kalmadı.

    Doğru cihaz olmadı mı acaba sizde

  • OTOMATIK CPAP CİHAZI MARKA TAVSİYESİ
    Merhabalar orta derece uyku apnesi nedeniyle hastaneden nemlendiricili otomatik cpap cihazı reçete edildi yaklaşık 2 yıllık form yorumlarını okudum ve sgk dan cihaz almanın çok mantıklı olmadığına karar verdim sgk da olsa bile eski kalitesiz cihazlar olduğu genel kanı sanırım o nedenle kendim bir cihaz almak istiyorum ama hangi cihazı almalıyım kararsız kaldım yorumlarda uygun fiyatlı Çin mallarından uzak durulması gerektiği, philips marka cihazların bir dönem toplatilip yenisinin verildiği forumdaki kullanıcılardan az sayıda philips kullanıcısı olduğu, markalı pahalı cihazlar alıp arizalandigi zaman parça maliyetinin sıfır cihaza yakın meblalara ulaştığı yorumlarını gördüm peki ne yapmalı hangi cihazı almalı o zaman son 2 yılda şu şu cihazlar alınmalı şunlar kesinlikle alınmamalı diye bir öneri göremedim. Tecrübeli form yazarlarından bu noktada öneri bekliyorum. Ne yapmak lazım. Ankara dayım. Medikal ağı zengin. Fakat medikalcilerde genelde elinde ne varsa en iyisi o diye savunmakta. Ticari çıkar olarak görüyorum malesef. O nedenle asıl kullanıcı yorum ve önerileri daha kıymetli diye düşünüyorum. Çin makinalarindan alıp bozulduğu zaman kaldırıp atmak mı mantikli yoksa şu cihaz iyi servis ağı tamir maliyeti uygun diyebileceğiniz model var mıdır. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dptarikan -- 17 Aralık 2023; 12:57:20 >




  • Arkadaşlar Philips Dreamweaver maske aldım maalesef buna da uyum sağlayamadım.

    Small maske ucunu kullandım paket içerisinde m, mw ve L olmak üzere üç başlık daha mevcut .

    Tek sefer kullandım uygun fiyata satmayı düşünüyorum ilgilenenler özelden yazabilir

  • Dptarikan D kullanıcısına yanıt

    Philips dreamwear cpap kullanıyorum. 5 sene önce aldım, 2 sene önce aldılar yenisini verdiler. Makine kaynaklı bir sorun yaşamadım.

  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.