Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
131
Favori
442.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • f_machine F kullanıcısına yanıt
    burda pahalı bıraz... belki daha uyguna hallederız dıye dusundum....
  • Merhaba 6 yıldan beri uyku apnesi tanısıyla cpap cihazı kullanıyorum. Kilom 135. Yaş 37. Bir kaç defa diyet yaptım ancak tam manası ile başarılı olamadım. Konforlu ve rahat bir uyku kilo vermeyi kolaylaştırıyormuş. Kilo veremediğimi görünce cihazın işe yaramadığını düşünüyorum. Değerlerimin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum, doktordan aldığım raporla gittim ve medikalden sleepas marka bir cihaz aldım. Cihazda hafıza kartı girişi var ama bir kere bile kullanmadım. Nasıl kullanılacağını medikalci söylemedi. Ağız-burun maske kullanıyorum. Her sene maskeyi değiştiriyorum. Ancak maske fiyatları çok pahalı olduğundan standart en ucuz maskelerden alıyorum. Bu maskelerde çok fazla hava kaçağı, fazla ses ve burnumun üstünde çok fazla iz bırakıyor. Hatta burun kemiğimde kalıcı iz oluşturdu. Bu sabah uyuyamadım ve erkenden kalktım. Maskenin kenarındaki slikon yırtılmış ve sürekli hava kaçırdı. Kaldırdım attım.

    Arkadaşlar bana ağız burun maske önerir misiniz ? Ayrıca cihazı değiştirebiliyor muyuz ? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jetaydin J kullanıcısına yanıt
    Bu başlığın son 10 sayfasını iyice okuyun, bir çok sorunuza cevap bulacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 aylık kullanım sonucu filtredeki durumu paylaşayım (Resmed Airsense 10)

    @mersan0 sizin bu araç için olan aldığınız polen filtresi nasıl gidiyor, memun musunuz?


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA




  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    ben 2 aydır orjınal fıltreyi kullanıyorum simdilik bembeyaz duruyor.
  • Cpap cihaz alalı 3 ay oluyor,benim anladığım birine çok iyi gelen maskeyi bir başkası hiç kullanamıyor.. cihazın yanında gelen maskeden verim alamayınca şu resimdeki maskeyi aldık..

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA

    Yorumlara bakılırsa kullananlar gayet memnun hiç olumsuz yorum da yok ancak biz bir türlü kullanamadık..çok ses yapıyor niyeyse,zaten iki tane bandı var maskenin ama neyi yanlış yapıyoruz hala anlamadım..eski maskeye döndük tekrar..çok zor bir süreç gerçekten cihaz maske uyumu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam merhaba;
    Belki burun maskeleri size uygun değildir. Burnunuzda deviasyon veya konka büyümesi gibi burundan nefes almayı zorlaştıracak şeyler varsa, tam yüz maskelerini bir deneyin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f_machine -- 30 Temmuz 2019; 17:5:33 >
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Harika, bence kaliteli, kare şeklinde araç polen filtresi alıp, makasla tek tek kesin, haftada bir değiştirin. Aynı mantıkka yapılmış ürün, menmunum. Resim atarım bir ara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bembeyaz durması iyi değil bence, görevini yapmıyor demek ki, hiçmi toz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı ilk aldığımda filtrelerin 6 ay gibi bir süre gideceği, temizlik için arada parmakla fiskeler atmanın yeterli olacağını söylemişlerdi. Ancak 1 ayı bile bulmadan filtre kararıyordu. Daha sonra taşındığım evde filtrenin kirlenmesi çok daha uzun süre aldı.

    Bu arada farklı kaynaklardan farklı filtreler aldım. Resmed orijinal filtreler oldukça pahalıydı. Bende alternatif filtreler kullandım. Bunların filtreleme özelliği zayıf olabilir diye çekindim. Elektrik süpürgelerinde Hep filtrelerin numaralarla belirtilmiş dereceleri var biliyorsunuzdur.

    Ancak cihazı iç temizliği için götürdüğümde temiz ve sorunsuz olduğunu söylediler. O nedenle orijinal olmayan filtreleri kullanmakta sakınca görmüyorum.
  • Arkadaşlar bugün gazetede boğulmayla ilgili bir haberi okurken aklıma korkutucu bir fikir geldi. Haberde suda boğulan kişiye nasıl ilk yardım yapılıcağı anlatılıyordu. Dilin boğazı kapamamasına dikkat edin, öne çekin, sonra suni tenefüse başlayın diyordu. Allah korusun apnesi olan bir kişi bayılırsa ne olur? En ufak bir bayılmada, çevrede suni tenefüs yapıcak birisi yoksa, dili gece uyurken ki gibi nefes borusunu kapatmaz mı? Normal birisi nefes almaya devam edicektir ve bir zaman sonra ayılıcaktır ama apnesi olan birisi boğulabilir. Aslında kullandığımız cpap cihazları birer suni tenefüs cihazı olmuyor mu? Bu düşünce beni korkuttu. Eşim, çocuklar yazlıkta, hafta içi ben yanlız kalıyorum, diyelim yediğim birşey dokundu kendimden geçtim veya yanlışlıkla kafa mı bir yere çarptım hafif bir baygınlık geçirdim. En ufak bir baygınlıkta normal bir kişi kurtulucakken apnesi olan kişi apnesinin derecesine göre tahtalı köyü boyluyabilir. Başını çarpmış ölmüş olur. Bu olmaz mı? Bunun olabileceğinden daha önce kimse bahsetmedi. Biran önce kilo verip şu apneden kurtulsak, yemeği bıraksak iyi olucak sanırım. Cpap cihazı kullanınca hemen kilo vermeye başlarsın, beyin vücüdu düzenler öncesine göre kolay kilo verirsin denmişti ama görüyorum ki öyle değil. Bu cihazı insanların uzun yıllar kullanıyor olması da bunu doğruluyor gibi...Bu konuda düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.




  • 34ozzy34 3 kullanıcısına yanıt
    Neticede tek başınıza iken banyo yaparken kayıp kafanızı vurup da yaralanma riski var. Hayata böyle bakamayız bence.
    Yani en "ufak bir bayılmada" dediğinizi okuyunca anlayamadım, bayılmanın ufağı büyüğü olmaz bence, insan bayılıyorsa zaten bir sorun var demektir ve konuyu apne ile bağdaştırmadan önce bence onu teşhis etmek gerekir.
  • Gerçekten anlamadınız mı? 8-10 saniyelik bayılma olabilir, 3-4 dakkalık bayılma olabilir. Neden bayılmanın ufağı, büyüğü olmasın? Havale geçiren kişiler daha uzun süre baygın kalabilir. Şunu söylüyorum apnesi olan birisi bayılırsa apneden dolayı nefesi normalde tıkandığından bayıldığında da durur, uykudayken beyin uyanır nefes almaya devam eder ama baygınken beyin uyanamıcağından boğulur. Yani apnesi olan birinin bayılması apnesi olmayan birininkine göre daha tehlike olur bence.
  • 34ozzy34 3 kullanıcısına yanıt
    bence bu soyledıklerınız resmed e yazın bılımsel bır cevap verırler belkı...
  • merhaba arkadaşlar ;
    Sizlere bir soru sormak istiyorum. Maske olarak resmed airfit F30 tam yüz maskesi kullanıyorum. Yatmadan önce maskeyi güzel bir şekilde ayarlıyorum.
    Uyuyana kadar herhangi bir kaçak durumu olmuyor yani. Ama uykuya daldıktan sonra , 2-3 saat içinde maskede acayip kaçak oluşmaya başlıyor, özellikle burun tarafında.
    Ve haliyle bu durumdan rahatsız olarak uyanıyorum. Tekrar ayarlıyorum yatıyorum falan sonra. Sizinde uykunuz maskedeki kaçaklar sebebiyle bölünüyor mu?
    Bu durumdan kurtulmak için ekstra bişey yapıyor musunuz ? Yoksa yapacak bişey yok mu?
  • f_machine F kullanıcısına yanıt
    resmed n30 i kullanıyorum.. kaçakla ılgılı hıcbır sorun yaşamadım..
  • f_machine F kullanıcısına yanıt
    N30 i kullanıyorum ne kadar dikkat etsem de az da olsa kaçak olabiliyor.

    Eğer uyurken gece ağzınızı açma probleminiz yoksa ve bu kaçak sorunundan gerçekten rahatsızsanız şu yeni maskeler aslında tam sizlik. Neticede pahalı tabii ülkemizde henüz satılmıyor.


    https://www.amazon.com/Bleep-Dreamports-32-Count-Box/dp/B07R5PTJ2W/ref=sr_1_1?keywords=bleep+sleep&qid=1565191246&s=gateway&sr=8-1


    https://www.youtube.com/watch?v=7GdZ0so6fcE






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 7 Ağustos 2019; 18:22:57 >




  • f_machine F kullanıcısına yanıt
    Bu hususta bir sürü parametre var:

    - Hava cok sicaksa o an aşırı terliyorsaniz hava kaçağı bir yana istemdışı maskeyi çıkarmış olabiliyorsunuz.

    - Alerjik veya ust solunum enfeksiyonu vb. nedenlerle burnunuz tıkanırsa (kısmen veya neredeyse tamamen, uykuya dalmadan önce veya esnasında) yine benzer bir sorun olabiliyor

    - Maskenizi yikadiniz ve sonrasında cok sıkı veya gevşek kaldı (bazen kişiye özel bu ayar bile cok onemli olabiliyor)

    - Anlık elektrik kesintileri,

    - illaki uyku apnesi yastığı (uykuda sag veya sol yanınıza döndüğünüzde maske yastığa gömülüyor/takiliyorsa hava kaçağı ve hatta uyku arası, istemdışı çıkarmalar olabiliyor)

    - Bazen günlerce hic sorunsuz kacaksız kullanımın ardından sorunlu bir dönem yaşanabilir. Uyku boyunca 4-5 saat sorunsuz dönem varsa, kaçak veya istemdışı maske cikartma vb. olumsuzluklara takılmamak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 34ozzy34 3 kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce göz ameliyatım öncesi narkoz uzmanı hekimle konuşuyoruz; alerji kullanilan ilaçlar,kilo boy yas felan sordu. Tam kalkmak üzereyken "hocam bende uyku apnesi de var raporlu olarak uyku meleği kullanıyorum" dedim. Tam bu anda "yılan yutmuş gibi oldu" bu haberi son dakika tesadufen öğrenmiş olmaktan dehşete düştü. "Uyku apnesi raporunu görmeden ameliyata izin vermiyorum" dedi. Raporu bulduk, baktı inceledi tedirgin tedirgin tamam dedi. (Narkozdan uyandirmakta çok zor oluyor,hatta bazen ameliyatta sırt üstü yatırmak bile büyük sıkıntı olabiliyor sizleri) demişti

    Demem o ki;
    Hekimle konuşurken rahatsızlığınız ne olursa olsun uyku apnesini soylemeyi unutmayin ve raporunuz e-postanizda vb. her yerden kolayca ulasabileceginiz yerde olsun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar,
    Burun maskesi kullanamıyorum maalesef. Burnumda kıkırdak eğriliği var , bir de uyurken ağzımı açıyorum. N30i maske aldım ,uyumayı denedim ama olmadı.
    Öyle yatıyor şimdi kenarda. Belki şu çene kayışlarından alıp tekrar deneyebilirim o işi. KODEM hocam, bu aralar grip oldum burnum iyice tıkandı. Dediğiniz gibi onunla alakalı olabilir bu durum. Öncesinde deliksiz 6-7 saat uyuduğum bile oluyordu çünkü. Belki de ara ara olan bi durum bu dediğiniz gibi. Benim daha 1 ay olduğu için maske takmaya başlayalı, alışma sürecindeyim daha. Peki size bir soru daha sorayım o zaman. Dediğim gibi 1 ay olmasına rağmen, halen gece yatarken yine maskeyle yatacağım diye düşünerek strese giriyorum , huzursuz oluyorum. Bu durum geçiyor mu ? Sizin tamamen alışmanız maske olayına ne kadar sürdü ?
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.