Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
131
Favori
442.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burun maskesi kullanıyorum...tıkaç şeklinde olan...ben yıllardır uyumuyormuşum diyorum...adeta yeniden doğdum...gündüz devamlı uyku halim,çarpıntılarım, dikkatsizlik hepsi bundanmış..burun problemi olmayan arkadaşlar burun maskesini deneyin...ancak burun maskesini kullanırken nemlendiriciyi tama yakın açın..arkadaşlar gerekiyorsa bu aleti kullanın...kullanan bir doktor olarak tavsiye ediyorum..
  • MERHABALAR
    AUTO cpap cihazı almayı düşünüyorum cpap cihazı ararken RESPİROX isimli bir cihaz ile karşılaştım medikalci alman malı olduğunu söyledi. Acaba kullanan var mı? sizce nasıl bir marka? İnternette biraz araştırma yaptım ve bmc markasının teklidi yada bmc fabrikasınca bu isimle üretilmekte olduğu kanatine vardım. Bmc kullanan var mı tavsiye eder misiniz? Cevabınız için şimdden teşekkürler
  • Dün gece bir Fakülte Hastanesinde uyku laboratvuarında, bir solunum cihazıyla uyumaya çalıştım. Yüzümü gözlerim dışında kaplayan ve inanılmaz sıkan bir maske taktılar. Uykuya dalmakta çok zorlandım. Ya bu alet beni boğarsa, nefes alamazsam duygusuyla doğru dürüst uyuyamadım. Sürekli

    Kaliteli bit maskeyle ve çok sıkmadan düzgün bir kullanımla alışabileceğim söyleniyor. Ama tereddütlerim var.

    Sizce alışır mıyım? Alışamayanlar var mı? İnsanı uykuya dalmadan önce en az etkileyecek cihazlar sizce hangileri? N'apmalıyım?

    Lütfen yardım...
  • runoman R kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun öncelikle,

    İlk anda biraz sıkıntı oluyor ama kullanmaya başladıktan sonra birkaç gün içerisinde alışırsın. Endişe etmene gerek yok.

    Kaliteli bir maske yardımcı olur. Makinelerin uyumadan önce hava basıncını ayarlayan uykuya daldıktan sonra basıncı arttıranları var. Bunları tavsiye ederim daha komforlu.
  • bende de ağır dereceli apne var, yaşım 25, kilom normal.. makine ile uyuyordum 6 aydır, doktor uyku endoskopisi yaptı ve apnenin, dil kökü ve damaktan kaynaklığı olduğunu söyledi. Ameliyat ile dil kökünü ve damağı kazıyacakmış.. sizce bu ameliyatın bir sıkıntısı olabilir mi?

    bu arada ApneliUyku, bıkmadan usanmadan bu konuda insanlara yardım ediyorsunuz, ben herkes adına sizlerden teşekkür etmek isterim. Siz bir medikalde mi çalışıyorsunuz?


    @ApneliUyku
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun Frank Lapidus.

    Sağlık sektöründe çalışıyorum. Nezaketin için ben teşekkür ederim. Eğer paylaştığım bilgiler sizlerin bir parça işine yarıyorsa gerçekten çok mutlu olurum. Fırsat buldukça göz atıyor ve bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum.


    "apnenin, dil kökü ve damaktan kaynaklığı olduğunu söyledi. Ameliyat ile dil kökünü ve damağı kazıyacakmış.. sizce bu ameliyatın bir sıkıntısı olabilir mi?"


    AHİ İndeksiniz nedir? Yaşadığınız uyku apne sendromu hangi aşamada?
    Birde 6 aydır cihaz kullandığınızı yazmışsınız, cihaz kullanmaya başladıktan sonra kilo verdiniz ve vücut toparlandı ve neticesinde doktor ameliyat mı istedi? Zira bahsettiğiniz "apnenin, dil kökü ve damaktan kaynaklığı olduğunu söyledi" bunu zaten siz uyku testi yaptırdığınız zaman biliyor olması gerekirdi. Zira teşhisi neye göre koyup size CPAP cihazı yazdı? Durumu tam olarak anlayamadım o yüzden.

    Uyku apnesi ameliyatları neticesinde gerçekten sağlıklı bir sonuç almış, uyku apne sendromundan kurtulmuş ve ilerleyen yıllarda (basit bir kilo alımıyla beraber) tekrar uyku apne sendromu nüks etmemiş biri var mı? Bence bu soruyu sorup neticesinde çıkan sonuçları iyi incelemek lazım.




  • ben yaklaşık 1 yıl kullandım...şimdilerde maskeyle daha yorgun uuyanıyorum...acaba basınç ayarları ve filtrelerden olabilir mi..
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Cihazınız raporlama özelliğine sahip mi ? (AHİ İndeksinizi 6 ay veya 1 senede bir kontrol etmenizde fayda var.) Filtre değişim zamanı gelmiş 1 yıl olduysa, kesinlikle kullanmış olduğunuz markanın orijinal filtresini temin edin. Bunu her sene düzenli olarak yaptırın, imkanınız varsa eğer 6 ay da bir filtresini değiştirebilirsiniz.

    Kullandığınız cihaz sabit basınçlı bir cihaz mı yoksa otomatik modlu bir cihaz mı? Eğer sabit basınçlı bir cihazsa basınç fazla gelmeye başlamış olabilir, eğer otomatik modlu bir cihazsa fazla basınç alma ihtimaliniz kalmıyor. Otomatik modlu cihazlar, ihtiyacınız olan basıncı o an için veriyor ve tekrar alt basınç seviyesine geri düşüyor. O yüzden fazla basınç alma gibi bir durum söz konusu olmuyor, ne ihtiyaç varsa cihaz onu karşılar. (Cihazın sağlıklı çalışıyor olması ve belli standartlara sahip olan kaliteli cihazlardan bahsediyorum.)
  • ApneliUyku A kullanıcısına yanıt
    cihaz res med marka...basınç ayarlı...başta 6 ile başlıyor....gece bazen uyanıp bakınca 7-8 lerde görüyordum onu..sanırım filtrelerle ilgili bir durum...8 ay olmuş alalı..
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Filtre değişimi sonrası umarım sorununuz çözülür.
    Cihazın hortumunu düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmeyin. (En geç 10 günde bir.) Her sabah maskenizi alkölsüz ıslak mendille güzelce temizleyin. Bantlarını sökerek ara sıra ılık suyun altında ellerinizle hafif ovuşturarak yıkayın, kokuyu önleyecektir ve temizliğini korumasına yardımcı olacaktır. Maskenizi ılık suyun altında yıkarken kesinlikle herhangi bir detarjan veya benzeri bir şey kullanmayın, sadece ılık su.
  • Bende de uyku apnesi sorunu var. Bu cihaz yerine buhar makinesi kullansam olur mu? Bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın ilgilenenlere şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercan.akgun -- 27 Nisan 2014; 20:59:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omercan.akgun kullanıcısına yanıt
    Hiç faydası olmaz. Uyku apne sendromu boğaz yolunda veya santral apne olarak nörolojik olarak gerçekleşir. Yahut miks tipte olur (Obsrüktif ve santral apne olarak). Doğal olarak buhar makinesinin bir faydası olmaz.
  • Selamlar herkese. Eşimin yoğun çabaları ile geçen hafta özel bi hastanede doktora gittim. Doktor direk ameliyat dedi. İster bana ol ister başkasına ama ol, bunlar iyi günlerin yaşın genç dedi. Hemen yatmadım bıçak altına. Bugun gazi üniversitesi hastahanesine gittim. Doktor dilimin yukarıda olduğunu ameliyat yapmanın benim için faZla bi faydası olmayacağını söyledi. Yarın bi aksilik çıkmaZsa uyku testi için randevu alacağım. Sizlere burdan gelişmeleri aktaracağım sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sanatoryum hastahanesi ile görüştüm uyumak için. "22 haziran 2015" e randevu verdiler. Şaka gibi. Ağlayacaktım sinirden. Özellerde 1600 tl gibi rakamlar söylüyorlar ne yapıcam bilemiyorum gerçekten çok para. Ben o parayı cihazın üzerine koyup daha iyisini alırım diyordum. Başka hastaneleride aradım hep dolu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makusla06 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

    Benim tavsiyem, yakın çevre illerdeki üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, sgk anlaşmalı özel hastanelerde çekim yaptırabilirsiniz. PSG Testi yaptırmanız gerekiyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerin uyku laboratuvarlarında yoğunluk olabiliyor ve diğer hastane ve işletmeler tarafından fahiş fiyatlara çekim yapılabiliyor. O yüzden daha sakin olan ancak PSG testi yaptırabileceğiniz, çevre illerin hastanelerine bakabilirsiniz. Ufak bir otobüs yolculuğu ile hem şehri tanıma imkanı bulur, yanı sıra o gece laboratuvarda uyuyacağınız içinde konaklama ücreti ödememiş olursunuz. :)
  • Cevabını için teşekkür ederim. Bugün itibari ile dışkapı ssk dan 15 mayıs için randevu aldım bakalım bekleyeceğiz artık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün itibari Resmed s9 Escape CPAP Cihazını test etmeye başlıyorum. Umarım iyi gelir. Uyku merkezindeki CPAP ile uykum cok guzeldi. Uzun zamandır bu kadar iyi uyumamıştım.
    Apne indexim 33, anormal solunum indexim 55
    Birkaç gün evde test ettikten sonra satınalacağım.

    Swift FX maske + Resmed s9 escape ek olarak Mirage FX nazal maske de verdiler. (deneme amaclı)

    deneyimleri sizlerle paylaşırım. Sizlerde almadan önce yol gösterirseniz sevinirim.
  • makusla06 kullanıcısına yanıt
    Randevu bulabilmenize sevindim. Sonuçlarınız bakalım ne çıkacak, tekrar geçmiş olsun.
  • Bende 5 yılda 4 kez uyku testı yaptım raporun sonucları saçma sapan kendinden yazıyorlar.
    İlk test ağır uyku apne sendromu ahi 41. santral apne.(sonucu çok korktum öleceğimi sandım)başka drye gösterdim bu rapor yalan dedi için rahat olsun.
    İkinci test soptimal(test olmadı)
    Üçüncü test huzursuz bacak sendromu (anasını satayım bacağım sağlam)
    Dörtüncü test horlama var kbbye sevk etti kbb baktı bir şey yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yşahin

    Bende 5 yılda 4 kez uyku testı yaptım raporun sonucları saçma sapan kendinden yazıyorlar.
    İlk test ağır uyku apne sendromu ahi 41. santral apne.(sonucu çok korktum öleceğimi sandım)başka drye gösterdim bu rapor yalan dedi için rahat olsun.
    İkinci test soptimal(test olmadı)
    Üçüncü test huzursuz bacak sendromu (anasını satayım bacağım sağlam)
    Dörtüncü test horlama var kbbye sevk etti kbb baktı bir şey yok.

    Merhaba,

    Yaptırdığınız uyku testinin sonuçlarını bilgisayarda gösterdiler mi? Ben tüm gece uyuma süresindeki tüm bilgisayar verilerini ve kamera kayıtlarını izledim.
    Rapor sonucunun gerçekliliğine % 100 emin olamam ancak izlediklerim çok da şirin değil di.
    Bugün 4.gün hala güzel uyuyorum artık daha enerjim yüksek hissediyorum. Belki de psikolojikdir.

    Hala test ediyoruz satın almadım.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.