Şimdi Ara

UYKU APNESİ VE AMELİYAT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
37.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle ciddi bir konudur o yüzden konu hakkındaki fikirlerinizi ciddi şekilde verirseniz sevinirim. Öncelikle Benim bir sorunum var, sorun şu burun kemiğinde eğrilik ve dolayısiyle burundan nefes alamama, bademcikler büyümüş, küçük dil olması gerekenden daha uzun tüm bunlar toplanınca ciddi anlamda nefes darlığı var. Geçen cuma günü özel bir hastanede uyku testi yaptırdım, bugün neticesini aldım, Uyku testi puanlamam 49 yani ileri derecede uyku apnesi çıktı. Bu gün doktorla konuştuk, aslında uyku apnesinin düzelebilmesi için burun , bademcik ve küçük dilimle ilgili ameliyat olmam gerekiyormuş, ancak doktor bademcik ve küçük dile dokunmayacağını aksi takdirde o bölgede ameliyattan sonra ödem olacağından ileri derecede uyku apnesi olduğu için anestezi sonrası uyanmada güçlük yaşayabileceğimi hatta uyku apnesinden dolayı ameliyat sırasında masada kalma ihtimalimin bile olduğunu söyledi. Bu yüzden burunla ilgili lokal anestezi ile ameliyat olmamı önerdi. Burun ameliyatından sonra bir oksijen maskesinden bahsetti, artık o maske ile uyamam gerekecekmiş. Ancak maskeyi kullanabilmem için önce burun ameliyatı olmam gerekiyormuş. Bende kabul ettim. En azından burundan nefes almaya başlarsam birkaç sene takip edip uyku apnesinde gerileme olursa o zaman bademcik ve küçük dil ile ilgili ameliyat ederim dedi. Bademcik ve küçük dil kısaltılınca o zaman maskeye gerek kalmayacakmış. Daha sonra beni anestezi doktoruna yönlendirdi, anestezi doktoru bayan da bu durumda genel anestezi alamayacağımı alırsam hayati riskimin %25 civarında olduğunu bununda anestezi için çok yüksek bir oran olduğunu söyledi, ancak burun için lokal anestezi ile yaparız dedi. Hatta yanında sedasyon diye sanırım ek bir anestezi daha yaparım dedi, sersemlik ve geçici hafıza kaybı olur birşey anlamazsın dedi. Tabii bütün bunlar neticesinde kafam çok karıştı. Açıkçası ben bu kadarını beklemiyordum. Şimdi uyku testimin sonuçlarını aldım ve birkaç doktordan daha görüş alacağım. Acaba aranızda daha önce lokal anestezi ile burun ameliyatı olan varmı? Bu anestezi risklimidir? Ameliyat esnasında birşey hissediyormusunuz? Neticede ameliyatta uyanık olacağım. Ayrıca bu konularda uzman İstanbul da çok çok iyidir diyebileceğiniz KBB doktoru veya anestezi uzmanı doktor tavsiyesi olan varmı? Gerçekten yardımlarınızı bekliyorum, kafam son derece karışık çok da fazla uzatmadan bu ameliyatı olmam gerekiyor. Yardımlarınızı beklerim..







  • Genel anastezi ile burun ameliyatı oldum geçtiyimiz senelerde.Doktora ben sordum anestezi nasıl olacak diye.Lokal yapacaklarını söylediler ben kabul etmedim korktuğum için,tabi biliyordum ikisindede ağrısız sızısız bi şekilde olunduğunu.Ben ameliyatta burnuma o makası bilmem neyi neyi yaklaştırmasını kesip biçmesini kırık seslerini duymak istemediğim için geneli seçtim.Kardeşim,genel anestezi olmanda risk varsa,lokali tercih et,sen istemesende zorunlu gibi görünüyor.İlk kez ameliyat olanlar için o masaya yatmak insana tedirginlik veriyor,ameliyat büyük küçük ne olursa olsun.Ameliyattan sonra okadarda korkulacak birşey olmadığını yaşayıp görüyorsun,genel olunca göremiyorsun ama yinede o atmosferi hissediyorsun.Lafın kısası hiç çekinme,gözün korkmasın.İnşallah hastalığını kısa bi sürede yener tekrar sağlıklı günlerine kavuşursun.
  • Nefes darlığı ve geniz akıntısı bende de var bıktım bu iletten doktorlar daha teşhisi koymadı neyden kaynaklanıyor bilemiyorum.geçmiş olsun
  • Bugün tekrar farklı bir doktora uyku testi sonuçlarımla gittim. Bugün ki doktorun söylediği de şu; evet burun bademcik ve küçük dil ameliyatları olman lazım ancak hepsi bir arada olmaz öncelikle burunu ol fakat burun ameliyatını lokal olarak olamazsın yaparım yaptım diyen doktorda sana yalan söyler, burundaki kemik dibe kadar gidiyor o kadar gerideki kemiği lokal anestezi ile kırıp alamaz ve o kadar derine tampon takamaz, kesinlikle genel anestezi ile ol dedi. Ancak Genel anestezi için hayati tehlike diyorlar dedim, bu seferde karaciğer testlerine enzimlerine kalp elektrona ve akciğer filmlerine bakmadan genel anestezi alınamaz nasıl derler dedi. Uyku apnesi var diye genel anestezi alınamaz diye bir durum yok dedi. Eğer söylediğim testlerde bir sorun olmazsa genel anestezi almanda hiçbir sakınca olmaz dedi. Yani kafam iyice karıştı, hangisine güveneyim şaşırdım. Bugün kü doktor bana hocam dediği Marmara Üniversitesi KBB bölüm başkanı bir prof. telefonunu verdi, sen bu hocama git o ne derse ona güven ve dediklerini yap dedi. Bakalım pazrtesiye de Prof dan randevu aldım ona gidicem ama kafam çok karışık. Anestezi doktoru tanıdığı olan varmı acaba bilgi alabileceğim?




  • Biraz vakit geçmiş ama yine de yazayım.

    Uyku apnen varsa yandın demektir, bende aynı dertten muzdaribim. Tek fark benim apnemin çok daha ağır olması. Benim indeksim şu anda 75'e yakın.
    Özellikli bir konu olduğu için birden fazla doktora gitmende fayda var. Hastalık daha yeni tanınan ve sebebi bilinmeyen hastalıklar arasında olduğu için pek çok doktor internetten bulabildiği kadarıyla yorumluyor.

    Bu konuda Türkiye'de uzmanlaşmış bir kaç isim var. Çoğu ömür boyu cpap adı verilen bir maskeyle yaşamanı önerse de içlerinden bazıları hala cerrahi müdahalelerde bulunabiliyor. İnternette sayfası olanlara takılma; bazılarını tenzih ederim ama pek çoğu para tuzağı...

    Önerebileceğim yegane isim Prof. Dr. Mehmet Ömür. Türkiye'de ilk ameliyatı yapanda, hala kullanılan bazı ameliyat tekniklerinin işe yaramadığını ve yapılmaması gerektiğini iddia edende kendisi... Kısmetse bu sene bende kendisinde ameliyat olacağım. Google'de aratırsan kendisi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

    Gelişmeleri yazabilirsen sevinirim. Geçmiş olsun




  • Bahsettiğiniz aynı ameliyat sırasının (burun-küçük dil-vs) ilk adımındayım.
    Gelişmeleri yazabilirseniz gerçekten çok faydalı olur.

    Ankara'dan tavsiye edebilecek olan varsa çok sevinirim.
    Çünkü isim yapmış doktorlar 4bin-5bine sadece burun ameliyatı yapıyorlar.
  • Çok önemli bir konu,bu rahatsızlık acaba bende de olabilir mi merak ediyorum,çünkü burundan nefes alamama şikayetiyle lokal anestezi ile ameliyat olmuştum 4-5 yıl önce,ilk zamanlar biraz daha rahat gibi hissetsem de sonradan daha da ilerlemiş gibi hissediyorum,genelde geceleri uyurken soluk alıp verişim duracak gibi oluyor,geniz akıntısı gibi şikayetler bende de mevcut,hem alerjim olduğu için hemde bu tür şikayetlerim olduğu için tam bir teşhis koyamadılar,peki konuyu açan arkadaş hangi hastahane hangi bölüme gittiğini yazabilir mi ?
  • bir arkadaşım uyku apnesi yüzünden bir yakınını kaybetmişti, gece uykusunda vefat etmiş.
    gerçekten çok önemli bir konu.

    eğer kilo alırsanız, stres-uykusuzluk-alkol vs birleşirse burun ameliyatının etkisi kaybolur diyorlar.

    burun hücreleri kendini yenilermiş, büyüyüp küçülürmüş.
    dil ise sabitmiş, küçülünce bir daha büyümezmiş.

    bunlar aklımda kaldığı kadarıyla doktorun söyledikleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laider

    bir arkadaşım uyku apnesi yüzünden bir yakınını kaybetmişti, gece uykusunda vefat etmiş.
    gerçekten çok önemli bir konu.

    eğer kilo alırsanız, stres-uykusuzluk-alkol vs birleşirse burun ameliyatının etkisi kaybolur diyorlar.

    burun hücreleri kendini yenilermiş, büyüyüp küçülürmüş.
    dil ise sabitmiş, küçülünce bir daha büyümezmiş.

    bunlar aklımda kaldığı kadarıyla doktorun söyledikleri.




    Bilgiler çok ilginç,bu kadar ciddi bir durum olabileceği aklıma gelmezdi,ama şikayetler benzer olduğu için en kısa zamanda kontrole gideceğim,bu konuda kaybolmaz umarım ve gelişmelerden haberdar oluruz,ayrıca konuyu sağlık bölümüne de taşıyabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: laider
    Bahsettiğiniz aynı ameliyat sırasının (burun-küçük dil-vs) ilk adımındayım.
    Gelişmeleri yazabilirseniz gerçekten çok faydalı olur.

    Ankara'dan tavsiye edebilecek olan varsa çok sevinirim.
    Çünkü isim yapmış doktorlar 4bin-5bine sadece burun ameliyatı yapıyorlar.

    Ankara'da bu konuda en iyisi Gata'dır. Ama Gata'da dil askısı değil de, çeneyi 1-2 santim öne çekme ameliyatı yapıyorlar, yan etkileri fazla ve riski çok...

    Ben hala Mehmet Ömür isminde ısrarlıyım. Türkiye'de ilk ameliyatı yapan ve uyku apnesi konusunda Amerikan dergilerinde yer bulan, kendi cerrahi tekniklerini tüm dünyaya kabul ettirebilmiş 5-10 hekim arasında yer alır.
  • İstanbul'a gidip gelemeyeceğim için mecburen Ankara'dan bir doktor bakıyorum kendime.
    En iyisi Gata'da bile olsa oraya da gidemeyeceğim.

    çeneyi öne alma değil de dil kökünü ön çeneye doğru gerdirme ve dile birşey saplayıp (sanırım radyo dalgası vererek mi?!) küçültmeden bahsetti doktor.
    küçük operasyonlar bunlar dedi, bilemiyorum nedir nasıldır.

    bir burun ameliyatı 4bin tl ise bunlar kaça mal olur hesaplamak bile istemiyorum.
  • bu hastalık sende nasıl belirti ortaya çıkartıyor. bende nefessiz kalıyorum ama uykumda değil uyumaya çalışırken 1-2 saniye boğulcak gibi oluyorum hemen ağzımdan nefes alıyorum. bunun dışında uykumu güzel alıyorum. benim en büyük sorunum uykuya dalmak. yanlız bu sorunum her gece olmuyor. şimdi ben uyku apnesimiyim değilmiyim bilmiyorum
  • @laider,

    dil kökünü öne çekme bahsettiğim doktorun geliştirdiği teknik, dolayısıyla en iyi teknikte onda... Yan etkileri az da olsa var; dil sinirlerinde tahribat, dil kaslarında kalıcı ödeme bağlı anormaliler ve haliyle yutkunamama, düzgün konuşamama gibi... Damak ve küçük dile yapılan ameliyatlardan çok daha iyi sonuçlar veriyor ama işin uzmanında yaptırmak şart.

    Ameliyatlardan daha önemlisi uyku apnesine neden olan tıkanıklık nerde gerçekleşiyor onu tespit etmek. Bunu da tam teşekküllü bir laboratuvarda, çok iyi bir uzmanın etüdüyle araştırtmak gerekiyor.
  • Allah bu hastalıkların belasını versin Acil şifalarınıda bizden esirgemesin ...
    Çok sıkıntısını çekiyorum şuan, zannedersem burun kemik eğriliğimden kaynaklanan sıkıntılarım var, heryerim hasta gibi sanki ve doktorlarda anlamıyo.. önceden bir doktor söylemişti kemiğimin eğri olduğnu .. Hayırlısı
  • Yalnız ilk mesajı yazan üye 18 Nisandan beridir mesaj atmamış. Neyse ki son giriş 22 Haziran görünüyor.

    Bilgi verirse, diğer hastalar için de fikir sağlamış olur.
  • benim de dikkatimi çekti de yazmadım, ne olur nolmaz diye.
    ne yalan söleyeyim korktum başına birşey geldi diye
    Allah'tan foruma giriş yapmış :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 27 Haziran 2011; 22:58:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sT.curSe

    Yalnız ilk mesajı yazan üye 18 Nisandan beridir mesaj atmamış. Neyse ki son giriş 22 Haziran görünüyor.

    Bilgi verirse, diğer hastalar için de fikir sağlamış olur.

    bence arkadaş iyi oldu.. inşallah da öyledir
  • Bu hastalık orta yaşın biraz üstünde, 40 ından sonra götürmeye başlıyor. Bu açıdan yüksek ihtimalle iyidir ve inşallah iyileşmiştir...
  • yok, bir arkadaşın yakını 30'unda vefat etti.
    hiç belli olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 28 Haziran 2011; 10:30:08 >
  • bu kadar ciddi mi bu hastalık yaw
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.