Şimdi Ara

Uyku Modunda Elektrik Kesintisi YARDIM (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım uyku modunda beklerken elektrikler ani olarak git geldi 2 kez , tabi ben de prize koştum voltaj dalgalanması vs. için fakat elektikler geldikten sonra pc yi açtığım da önce ilk sefer bios ekranı geldi fakat ondan sonra tamamen siyah ekranda bilgisayar çalışır vaziyette kaldı, bende bilgisayarı güç düğmesinden kapattım. Daha sonra 2. kez açtığımda bu sefer hiç bir görüntü gelmedi ekrana ve ne yaptıysam çözemedim arkadaşlar.

    Eskişehir de oturuyorum elektrik dağıtım firmasından zararı nasıl karşılayacağımı da çözemedim, öncelikle bilgisayar servisinden arıza tespiti için rapor almam gerekiyor galiba eğer böyle bir sorunla karşılaşıp çözen arkadaşların veya sorunu bilen kişilerin önerilerini bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperneon -- 28 Ağustos 2014; 19:03:34 >



  • bataryayı ve adaptörü bilgisayardan ayır. veya masaüstü ise prizden fişi çek.
    açma kapama tuşuna 10-15 kere bas çek
    tekrar açmayı dene bakalım.
  • Şimdi kardeş benimde iki kere güç kaynagım yandı bu elektrikler yüzünden fakat sen bios çıktı vs diyorsun. Power düğmesine bastığında pc çalışmaya başlıyor fakat ekranmı açılmıyor nasıl oluyor tam ve açıklayıcı birşeyler yazarsan sevinirim.

    Elektrik firmasıyla ilgili ne yapabileceğin konusunda bir fikrim yok ve o iş yaş gibi
  • Pc im masaüstü, öncelikle ekran kartını başka bir anakartta denedim sorun yok psu da o şekilde eledim şebeke den olduğunu da zannetmiyorum dolayısıyla tüketici hakları vs. çözümsüz ve masrafı fazla olacak, anakartta buzzer yoktu onu taktım ve açtıktan sonrakısa bir tek bip sesi veriyor. Sorunum anakarttan fakat ne olduğunu çözemedim.

    anakart model gigabyte ex58-ud4p

    el kitabından kısa bip sesinin sebebini araştırıcam sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperneon -- 28 Ağustos 2014; 16:41:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andac_bagtir

    Şimdi kardeş benimde iki kere güç kaynagım yandı bu elektrikler yüzünden fakat sen bios çıktı vs diyorsun. Power düğmesine bastığında pc çalışmaya başlıyor fakat ekranmı açılmıyor nasıl oluyor tam ve açıklayıcı birşeyler yazarsan sevinirim.

    Elektrik firmasıyla ilgili ne yapabileceğin konusunda bir fikrim yok ve o iş yaş gibi

    ilk açışımda bios geldi fakat windows başlatma ekranı vs. gelmemişti kapadım açtım bu sefer ekrana görüntü gelmedi ve windows açılışı vs de olmadı 5 kez denedikten sonra bir sefer sadece windows açıldı ondada açılırken ki windows sesinden anlamıştım, klavyeyle kapadım tekrar açınca bilgisayarı buzzer taktım kısa bip sesi var , ve bir üst mesajımda olanlar oldu.

    tüketici haklarını aradım mağaradan yeni çıkmış çalışanların dünyadan haberi yok malesef, elektrik şirketini de aradım bir türlü halkla ilişkileri bağlayamadılar bana yani diğeceyim tazmin işinde karşıdakiyle ilgilenme sıfır bu ulkede oradan bir çözüm çıkmayacak anladığım kadarıyla.


    güncel: şimdi bilgisayarı açtığımda windows açıldı görüntü yok ses geliyor klavye mouse çalışıyor ekran kartı başka makinede çalışmıştı fakat bu anakartta görüntü vermiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperneon -- 28 Ağustos 2014; 16:38:06 >




  • sorunu buldum lcd monitor şebeke elektriğinden veya başka bir sebeple sinyal almıyor, başka bir monitorde denedim ve sorunsuz çalıştı.
  • Hadi geçmiş olsun ozaman

    ayrıca sorunun ne olduğunu paylaşman da iyi olmuş
  • andac_bagtir kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

    monitor kaynaklı olabileceği hiç aklıma gelmemişti bu tarz sorunu olanlara yardımcı olursa ne ala...
  • Tabii ben neler gördüm . Adam pc nin arkasını söküyor sonra normal ekran kartının girişi yerine anakart ın onboard ekran girişine takıyor kabloyu . sonra gelsin sorunlar gitsin sorunlar 2 gün uğraşıyor. en son bana geldi konu . telefondan dedim böle böle çocuk edğişti kabloların yerini pat açıldı

    bilgisayar işi karışık biraz herşeyi göz önünde bulundurmak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.