Şimdi Ara

Uyku modundan çıktıktan sonra ekran Çözünürlüğü Düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Başlıkta da belirttiğim gibi uyku modundan çıktıktan sonra Full HD çözünürlükteki görüntü 800x600 çözünürlüğüne düşüyor. Düzeltmek için yeniden başlatma gerekiyor. Zannediyorum ki ekran kartı uykuya geçiyor ve geri aktif olamıyor. Çözümü nedir?



  • Merhabalar. Yabancı forumlarda okuduğuma göre birkaç çözüm yöntemi var. Buyurun:

    1-) Ekran kartı sürücüsü bozuk veya hatalı. Güncelleştirin. Eğer güncelleştirme yoksa silip tekrar yükleyin.

    2-) Ekran koruyucu aktif ise kapatın.

    3-) Win + R tuşlarına basın. Çıkan pencereye msconfig yazıp enter tuşuna basın. Açılan pencerede Önyükleme sekmesine gelin. Temel video adlı seçeneğin seçilmediğinden (üzerinde tik olmadığından) emin olun. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

    4-) Monitörünüze ait sürücü mevcut ise yükleyin.

    5-) Ekran kartı ayarlarınızı kontrol edin. Uyku modu ile alakalı bir ayar varsa değiştirmeyi deneyin yahut ayarları sıfırlayın.

    6-) Windows arama butonuna tıklayın. cmd yazın ve çıkan uygulamaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin. Ardından şu kodu girip enter tuşuna basın:

    powercfg -h on

    7-) DVI girişini kullanmayı deneyin. (Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum)

    8-) Eğer laptop ise geçici bir çözüm olarak şunu deneyin:

    Pil simgesine sağ tıklayın ve güç seçenekleri deyin. Güç düğmesinin yapacaklarını seçin yazan yere tıklayın. Kapağı kapattığımda yazan yerin yanındaki iki kutucuğu da hiçbir şey yapma olarak ayarlayın. Laptopu uyku moduna alacağınız zaman Aç/Kapa butonun üstüne gelin ve uyku seçeneğine tıklayın. Bilgisayar uykuya geçtikten sonra kapağı kapatabilirsiniz.

    Sonuçları buraya yazınız lütfen.




  • Scalh kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli cevabın için teşekkür ederim. Çözümü şu şekilde tatlıya bağladım. Güç seçeneklerinde dengeli modundayken gelişmiş ayarlardan. PCI Express ayarının, bağlantı durumu güç yönetimini kapalı hale getirdim ve uyku modunda da olsa anakartın ekrankartına güç sağlamasını sağladım. Yazdığınız yöntemlerde. Ekran kartı sürücüsü silip güncel sürümü yükleme işlemine başarılı oldu bu arada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.