Şimdi Ara

Uzak mesafe Ağ kurulumu ( TP link CPE710) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Kablolu her zaman en sağlıklısı 50 metrede en ucuz kablo bile çalışır. 100mbit destekler iç Ağ.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Aynen, en sağlıklısı. Az bir ihtimal kabloya karar verirsek 100 üstü görmek için hangi tür kabloyu almak lazım? Balkon ve oda camlarımız aynı hizada sayılır. Ac8 cam arkasında onda odada. Bendekini de cam dışına sabitlersem olursa olur. Olmazsa iş iptal olur. Fakat kesin olacak da, önemli olan hız ve ping ne olacak? Pubg vs oyunlarda uğraştırır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 28 Şubat 2024; 9:2:29 >
  • Cpe cihaz bende, ac8 komşuda, 37 hız aldım. Ac8 modeme 2.4 ile bağlı ve cpe cihaz tam monte değildi. Öylesine camın önüne mermere koymuştum.
    Sonra ac8 menüsünde gezerken ana modem 5g bağlantısını gördüm. ilk gün nedense yoktu. 5g ile bağlayınca hız 67 ölçüm verdi speedtest üzerinde. İşlerim çıktığından yine montaj yapamadım.
    Yarın cpe cihazı onun balkona, ilk düşündüğüm gibi benim o tarafa bakacak şekilde repeater olarak ayarlayacağım yine. Ac8 cihazı benim eve kurmam lazım. Çünkü benim eve ekstra dağıtıcı almam gerekir yoksa. Cpe cihaz sadece bulunduğu odayı kapsıyor.
    Sanırım az çok verim verecek. Fakat benim masa üstü çok uzak odada kalacak. Ona bir şekilde iyi cihaz ile göndermem lazım. Alfa awus 052nh var fakat eskidi, 5-10 sene arası. İlk çıktığında almıştım. Dolar azdı, düşünmeden kaliteli alıyorduk. Şimdi ping ve kopma sorunu var. Geçen baktım yurt dışından gelirse, ülkemizde yok, 2-2.5 bin. Bu arada belki ilerleyen zamanda bir tane daha cpe cihaz alırım.daha güçlü olur o zaman. Cihazlardaki mantık hoşuma gitti, ilerde illa kullanılır. Fakat ondan önce internet iki eve de yetecek mi, ona da bakmak lazım. 100 mbps turk net var, yeter mi acaba?
    Poe bağlantı yuvası var bunda ufak kutu. Onu poe portuna bağlamak gerekmez sanırım repeater, yani kablosuz modda. Direk DC adaptör giriş yuvasına bağlasam çekim gücü ile ilgili sorun çıkmaz sanırım? Ethernet kablosundan güç de göndermek için sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 29 Şubat 2024; 2:16:49 >




  • Bu şekilde monteledik. Arada 2 duvar denk geldiğinden sağ taraftaki üç ledden sadece iki tanesi yanıyor. İleride modem yer değişirse artar, fakat şimdilik gerek yok. Reapeter modda kurulu şu an, yani balosuz alıp, kablosuz gönderiyor. Benim eve ac8 cihazı kurdum. Fakat tuhaf şekilde AC8, telefonlar üzerinde 30-40mbps hız gösterirken, yine AC8 cihazdan bilgisayarda wifi ya da ethernet kablo ile 70-80mbps arası hız gösteriyor, speedtest sitesinde. Bu arada benim oda uzakta, oraya da alfa awus cihazını kapının yanına 2-3 metre usb ile uzatıp, boş koridor üzerinden ac8 cihazı görecek şekilde ayarlamam lazım. Ya da en garantisi ikinci el powerline adaptör alacağım. Şu an koşunun internetten yazıyorum buraya. AMD sürücüsü indirdim demin deneme amaçlı. Arada duvarlar varken bile 2mb hız ile indirdi. Tabi daha tam konumlandırmaları da yapamadım. Sanırım biraz maliyetli olsa da paylaşım yaptım.

    Uzak mesafe Ağ kurulumu ( TP link CPE710)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 29 Şubat 2024; 20:47:27 >




  • Ustalar, modemde 5ghz kanal ayarlarını yapılandırırken 80mhz genişliğe alıp, kanalı da 100 küsura filan çektim en son. Sonra modem ile bağlantı koptu. 5ghz görünmüyor. Uzaktan o kanalı nasıl görebilirim? Kanalın Türkiye desteği olmadığı için mi gitti acaba? O geçilen kanalı başka bir işletim sistemi ya da program ile görme şansı var mıdır? Bağlanıp eski haline getirebilir miyim? Komşunun eve gidip, modemi karıştırırken internet kesildi demek istemiyorum. = ))

    Onu düzeltmeye çalışırken, benim tenda cihazı ile bağlanabilir miyim acaba, diye kurcalarken onu da kanal kaydırma seçeneğine aldım. Sanırım o da modemin kanala geçti. Şu an ikisini de göremiyorum kablosuz olarak.Uzak mesafe Ağ kurulumu ( TP link CPE710) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 7 Mart 2024; 2:28:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.