Şimdi Ara

Uzaktan Eğitim İçin Uygun Fiyatlı Tablet Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zoom üzerinden dersleri takip etmek için max.600 TL bütçe ayırabileceğim bir tablet istiyorum.Bütçem kısıtlı olduğundan fazla beklentim yok açıkçası.Biraz dayanıklı olsun yeter.
    Önerilerinizi bekliyorum.



  • 1.000 tl bütçe ile aynı durum için ben de tablet arıyorum. Uzaktan eğitim odaklı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 17 Ağustos 2020; 16:11:14 >
  • Ben de
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam baştan belirtmeliyim çok iyi bilgim olduğu söylenemez tablet kısmında, sadece bildiğim kadarıyla yazıyorum.
    Hocam Matepad T8 (32GB) performans olarak sanırım en iyisidir, Mt8768'de Mali G51 MP4 grafik işlem birimi bulunuyor bu fiyat düzleminde en mantıklı tercih olmuş. Android 10 ile çıkıyor cihaz. Tek sıkıntı cihaz Google Play servisleri ile gelmiyor. Youtube için youtube vanced uygulaması harici tercihiniz bulunmuyor. Diğer uygulamalar konusunda da Facebook Apps yalnızca Amazon marketplace aracılığı ile ulaşılıyor. Tiktok ile Snapchat Appgallery'de bulunuyor. Ayrıca Google framework ile çalışmadığından kendi kendilerine de güncellenebiliyorlar uygulama kökü tarafından. Amazon kurmanız zorunlu değil bu durumda zaten. Bankacılık uygulmaları da yerini edindi en son Garanti Enpara ve Akbank kalmıştı onlar da anlık olarak mağazada. Getir ile yemeksepetinin de geldiğini gözlemlemiştim. Sanırım bir uber (ki bizim ülkemizde işlevdışı.) bir de Google Apps konusu sıkıntılı. Geri kalanında şahane bir hale geldi Huawei Appgallery.
    Haritalar HereWeGo veya Yandex Maps ile Youtube da Youtube Vanced ile tolere edilebilir diye düşünüyorum.
    Fiyat : 999 TL (mediamarkt idi sanırım akakçe'den kontrol edersiniz.)
    ---
    Diğer bir seçenek olarak Tab A T297 (32GB) bakabilirsiniz. Performans olarak T8 kadar iyi olduğunu düşünmüyorum fakat yine de değerlendirilebilir.
    Fiyat : 1099 TL
    ----
    Lenovo Tab M8'e de bakabilirsiniz. Genel olarak güzel bir model fakat performans olarak yine iç açıcı değil.
    Fiyat : 999 TL
    ---
    Benim genel olarak tavsiyelerim
    1. 32GB min depolama kapasitesi.
    2. 2GB RAM min RAM kapasitesi.
    3. Mümkünse şu kapon cihazlara yaklaşmamanız gerekli. Lenovo, Huawei ile Samsung model tabletler bu fiyat aralığında mantıklı.
    --
    Eğer sizin aklınıza değerlendirmek adına bir model gelirse sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 17 Ağustos 2020; 21:9:22 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Huaweiye baktım, dediğiniz gibi tam f/p ürünü olmuş lakin google play servisleri gelmiyor demişsiniz, bu durumda zoom v.b. uygulamaları kullanırken sorun olabilir diye endişelendim. Öğretmenleri bir kaç farklı video görüşme programı kullandılar geçen sene, markette olmazsa ya da düzgün çalışmazsa çocuk derslerinden geri kalabilir.

    Google play desteğini doğrudan sağlayan cihaz daha mantıklı geldi bana, bilmiyorum belki huaweide de sorun olmayacak ama ben işte iken evde bir sorun olursa çocuk çözemeyebilir. En önemli önceliğimde bu zaten, problemsiz bir şekilde öğretmenlerin vereceği derslere bağlanabilmesi, görüntü ve sesin net şekilde gidip, gelmesi.

    Lenovo ve samsung önerdiğiniz modellere baktım 8", ders için kullanılacağı için 10" bir ürün olmasını istiyorum "Baba ekran küçük göremiyorum, anlamıyorum" demesin, malum günümüz çocukları, her şey için bahaneleri hazır.




  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam Appgallery Huawei dışı cihazlara da açılmış durumda. Size tavsiyem kullandığınız telefona indirip uygulamaları incelemeniz.
    10 inç bu fiyatta iyi bir tablet göremedim görseydim size kesinlikle yollardım. Casper, Reeder, Hometech gibi firmalar hakkında garanti verecek biçimde de konuşamam üzgünüm bu sebeple benim aklıma bu üç model yattı ve size iletnek istedim. Takdir sizin tercih edecek yine sizsiniz. Fakat genel deneyimi iyi bir tablet için iPad tekel durumda 1000 liraya kadar her konuda etkili bir model bulmanız zaten zor hocam ondan.
    Birinde ekran 10 inç olur hafıza 16GB olur. Birinde 10 inç olur 1GB RAM olur ki özellikle bu ölümcül sonuçlara yol açar.
    Tavsiyem şu Huawei cihazı biraz daha takibe alıp incelemeniz yönünde. İçindeki çipset Kirin 710-710F ayarında. 710'da bir tek Cortex A73 çekirdekleri taşınıyor olması bir tık daha üstün fakat GPU kısmı da performansta en az GPU kadar etkili. Performans günlük kullanımda da işe yarar hocam. Kasan donan bir tableti ne yapacaksınız günün sonunda? Elektronik cenneti (çöplüğüne) göndermek dışında..

    Lenovo Tab E10 TB-X104F 32GB 10.1" IPS Tablet Siyah ZA470059TR, bu modeli gördüm bir tek. Bunda da milattan önceki Cortex A7 çekirdeklerine sahip S212 bulunuyor. Performans konusunda üstteki üç cihazdan da geride kalacağını söylemeye gerek yok.
    Samsung T297 - S429 (4 çekirdekli 2.0Ghz hızında çalışan Cortex A53 çekirdeklere sahip 12nm üretim sürecinden geçmiş çipset.)
    Lenovo M8 - Helio A22 (4 çekirdekli 2.0Ghz hızında çalışan Cortex A53 çekirdeklere sahip 12nm üretim sürecinden geçmiş çipset.)
    Matepad T8 - Mt8768 (8 çekirdekli 2.0 Ghz x4 1.5 Ghz x4 Cortex A53 çekirdeklere sahip 12nm üretim sürecinden geçmiş çipset)
    Hatırlatma yapalım Lenovo ve Samaung'a bulunan çipsetler telefon için geliştirilmiş iken, Huawei'de bulunan çipset direkt olarak tablet için geliştirilmiştir.
    -----
    Eğer 10 inç şart ise bütçenizi arttırmanız da şart;
    Bu aralıkta Mediatab T8'den
    daha zayıf performanslı MediaPad T5 ile daha güçlü Samsung Galaxy Tab T510 modelleri bulunuyor bütçenizin üstünde.

    ****

    Lenovo Tab M10 TB-X505F Tablet (ZA4G0072TR) sanırım bu modelin özellikleri Tab A T297 8" ile ortak. İncelemenizi öneririm son olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 18 Ağustos 2020; 11:24:20 >




  • Hocam vorcom SX pro 10 inch 4 GB ram, 64 GB hafıza var.hiç inceleme şansınız oldu mu? Bilginiz var mı?
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam oldukça geç oldu ancak cevabınız için teşekkür ederim.

  • 2021 yılında alınabilecek fiyat performans tablet modelleri;

    *vestel v tab z1

    *huawei matepad t10s

    *samsung galaxy tab a7

    *lenovo tab m10 plus

    *galaxy tab s6 lite

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    https://www.casper.com.tr/tablet/casper-via-s48


    Casper VIA S48 modeline bakabilirsiniz. Kamera ve mikrofonu bence iyi performans veriyo. Zoom için yeterli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.