Şimdi Ara

Uzaktan internet / Access Point'le Menzil Genişletme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bir hafta öncesinde müstakil yeni bir eve taşındım. Bulunduğum evin sokağında ne yazık ki fiber değil, herhangi bir internet altyapısı yok. Yapabileceğim tek çözüm kablosuz internet dağıtan firmalardan internet almak, ya da redbox superbox gibi fahiş fiyatlı altyapısız kutulardan kullanmak. Bu bölgeye altyapı gelme işlemi oldukça zor, zaten altyapı sorunu çeken arkadaşlar bu işin minimum 1 2 yıl içerisinde halledilebildiğini biliyorlardır.

    Durumu daha iyi izah edebilmek adına fotoğrafla anlatmak istiyorum;

    Uzaktan internet / Access Point'le Menzil Genişletme.


    Kırmızı ile kare içerisine aldığım binada ben ikamet ediyorum. Önümdeki sokakta herhangi bir direk, telefon/elektrik panosu bulunmuyor. Dümdüz yol.
    Yeşil ve mavi ile işaretlediğim binalar, önlerinden sarı ile işaretlediğim caddedeki fiber bağlantıyı kullanabiliyorlar. Turknet'ten sorguladığımda altyapının 50mbps'e kadar desteklediğini görebiliyorum.

    Mavi binanın kendisinin kullandığı bir internet bağlantısı var. Evin en uzak köşesinden oradaki wifi sinyalini 3 diş görebiliyorum. Bina içerisinde herhangi bir access point veya menzil arttırıcı cihaz kullanıyorlar mı bilmiyorum.

    Yapmak istediğim durum bu mavi ya da yeşil ile işaretlediğim binalardan kendi üzerime o binalara internet çektirmek. Bu durum için iki bina da yapabileceğimize dair izin verdiler. Bu binalardan çektiğim interneti 200 liralık çeşitli tplink access pointlerle modeme bağlayıp, güçlendirip, evin her bölgesinde verimli bi şekilde kullanabilmem mümkün müdür? Mavi bina oldukça yakınımızda, yeşil bina ile de binanın sağ üst köşesiyle aramızda da 30-40 metrelik bir mesafe var. Bu tarz bir bağlantı şekliyle sağlıklı bir internet elde edebilir miyim? 50mbps'lik altyapı bulunduğumuz müstakil eve 30mbps'lere kadar gelebilir mi? Ping değerlerimiz mesafeden dolayı yüksek değerlere ulaşır mı bunları öğrenmek istemiştim.

    Çok teşekkürler.







  • Merhaba
    Bence elalemle hiç uğraşmayın ilk bahsettiğiniz airfiber vs diye satılan internete abone olun. Diğer apartman için tamam dediler diyorsunuz ama yarın şu bu diye bahane uydurup gel al şunları çatıdan derler. Masraf edip uğraştığınızla kalırsınız.


    İllede böyle olacak diyorsanız da unifi outdoor cihazlara bir bakın. Firmalar bu ürünleri kullanıp airfiber vs adıyla sizinle benzer durumdaki yerlere internet satıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrardan, cevabınız için teşekkürler.

    Açıkçası iki bölge de tanıdığımız insanlar, sorun çıkarma gibi bi durumları yok.
    Bulunduğum bölgedeki airfiber markalar da 10-12mbps'e kadar hız sağlayabiliyorlar. Taşınmadan önceki binamda ben de bu mantıkta çalışan bi internet kullanıyordum. Sürekli ping, dalgalanma sorunlarından çok sıkıntı yaşamıştım.

    Airfiber interneti son seçenek olarak düşünmek istiyorum şimdilik, turknet kurulumdan sonraki 30 güne kadar iptal ettirmek istersek para iadesi yapıyor. Keza aldığımız access pointi de 14 güne kadar iade edebiliriz. Baktık bu işten verim alamadık, airfiber kullanmaya mahkumuz biz de

    Unifi outdoor cihazlarına üstünkörü baktım. 600 700tl gibi bir fiyatları var. TP Link'in TL-WR940N modeli, TP-Link Archer C60 AC gibi 200 300liralık access point'lerle de aynı işi göremez miyiz? Verimi çok mu düşer?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limetuar -- 12 Eylül 2020; 14:59:32 >




  • limetuar kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah
    Hocam o bahsettiğiniz cihazlar ev cihazı, dışarda, çatıda, balkoda vs kalmaya uygun değil maalesef. Bir de omnidirectional yerine yönlü anten kullanmanız bağlantı kaliteniz olumlu anlamda etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.