Şimdi Ara

Uzaya giden bir astronot geri dönmeyeceğini söylerse ne olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gezen avcı da dönmesin geri uzaydan gereksiz yolculuk

  • Kardeşim uzaya gidildiğine inanmıyorsanız burada işiniz ne? Gidin düz dünya derneğinin forumuna falan yazın kardeşim meşgul etmeyin insanları!

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Uzaya giden bir astronot geri dönmeyeceğini söylerse ne olur? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donemiyecegini soylerse helvasinin fislikli yada fistiksizmi olacagi sorulur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İLK DEFA bu forumda yorum yazıyorum Ben bu kadar kötü yazılmış Zamanımızı tamamiyle israf eden başka bir makale görmedim. İnanılmaz derecede kötü. Google çeviri ile çevrilmiş. Aşırı uzun ve anlamsız.

  • Ben olsam gelmem uzayda vatandaşlık alırım uzayın ilk vatandaşı olurum ??

  • Adam belki iltica edecek ? Yüce divana çıkartırlar.


    Uzaya giden bir astronot geri dönmeyeceğini söylerse ne olur?
  • ne kadar boş bir olay, bundan bize ne? bize ne katıyor? 2. wbtekno oldu burası! bu saçmalığı merak edecek bir Allahın kulu yoktur gezegende!

  • Yorumunu yeni gördüm kusura bakma, 1 hafta olmuş. Sırayla cevaplayayım.


    Alıntı

    metni:
    "The cameras all used image pickup tubes that were initially fragile, as one was irreparably damaged during the live broadcast of the Apollo 12 mission's first moonwalk."
    "Kameraların tümü, Apollo 12 görevinin ilk ay yürüyüşünün canlı yayını sırasında onarılamaz şekilde hasar gördüğünden, başlangıçta kırılgan olan görüntü alma tüplerini kullandı."
    Peki ilk yürüyüşün yapıldığı Apollo 11 görevinde nasıl başarıldı ??


    Google Translate ile çevirmişsin anlaşılan, hatalı çevirmiş.


    Doğrusu şöyle: "Kameraların hepsi başlangıçta kırılgan olan görüntü alma tüpleri kullanıyordu, zira Apollo 12 görevinin ilk ay yürüyüşünün canlı yayını sırasında bir tanesi onarılamayacak şekilde hasar görmüştü."


    Ne kadar kırılgan olsalar da sadece bir tanesi hasar görmüş yani, seni çevirindeki gibi hepsi değil. O yüzden Apollo 11'de yayın yapmalarını engelleyecek bir durum yok. Ki hepsi kırılmış olsa bile Apollo 11'de de hepsinin kırılacağının bir garantisi yok mantıken, farklı koşullar oluyor sonuçta.


    Alıntı

    metni:
    "Apollo Lunar Television Camera, as it was mounted on the side of the Apollo 11 Lunar Module when it telecasted Neil Armstrong's "One small step". The camera was stowed upside-down on its top, due to that being its only flat surface.[1]"
    "Apollo Ay Televizyon Kamerası, Neil Armstrong'un "Küçük bir adımı" nı yayınladığında Apollo 11 Ay Modülünün yanına monte edildiği için. Kamera, tek düz yüzeyi olması nedeniyle üst kısmına baş aşağı yerleştirilmişti.[1]"
    Bunun yüzeyden çekim yapılan kamera ile ne alakası var senin yazdığın merdivenden inişi çeken modüldeki kamera ben ondan bahsetmedim ki ??


    Bu da az da olsa hatalı bir çeviri, doğrusunu yazayım: "Apollo Ay Televizyon Kamerası, Neil Armstrong'un "Küçük bir adım" adlı konuşmasını yayınlarken Apollo 11 Ay Modülünün yan tarafına monte edilmişti. Kamera, tek düz yüzeyi olması nedeniyle üst kısmına baş aşağı yerleştirilmişti."


    Yüzeyden çekim derken? Önceki yorumuna tekrar bakalım bi:

    Alıntı

    metni:
    Peki uzaya ilk ayak basan Neil Armstrong ise onu kamera kaydına kim aldı dış çekim var canlı :)


    Attığın videoda da Neil Armstrong Ay Modülünün merdiveninden inip yere ayak basıyor, orayı kastettiğini düşündüm yazdığın şeye ve videoya bakarak. Videodan dakika verirsen daha iyi cevaplayabilirim.


    Bu arada dikkatini çekerim attığın videoda sadece Apollo 11'den görüntüler yok, videoyu hazırlayan kişi farklı Apollo görevlerinden videolar birleştirmiş. O Ay Modülü kalkış videosu Apollo 17'den mesela.


    Alıntı

    metni:
    verdiğin linki okusaydın orada bu iş için kamera modüler yapılmış diyor ,indikten sonra alıp uzatıyorlarmış bunu da modüler ay aracı LRV ile yapmışlar ama LRV li ilk uçuşlar 1971 ve 72 de yapılmış diye kendileri açıklıyor ??
    Modülün aydan ayrılışı zaten fiyasko da onuda 71 de bile LRV varken anca 72 de çekebilmişler güya lrv ye kamera takılmış uzaktan komutla kontrol edilmişte öyle çekilmiş :)) zaten hikayeyi anlatan ile verdiğin linktekiler aynı ekip şıracının şahidi bozacı


    LRV'li ilk uçuşlar 1971'de yapıldı evet, Apollo 15 ile. Dediğim gibi attığın videoda sadece Apollo 11'den görüntüler yok, farklı Apollo görevlerinden videolar birleştirilmiş.


    Modülün Ay'dan ayrılışı neden fiyasko biraz açıklarsanız sevinirim.


    Bahsettiğiniz 71'de varken 72'de anca çekebilmişler muhabbeti muhtemelen ilk denemelerinde kamerayı Ay ve Dünya arasında olan gecikmeden dolayı geç oynatmaları durumu. Apollo 15 ve 16'da insan hatasından kaynaklı geç oynatıyorlar kamerayı, çünkü görüntü dönene kadar yaklaşık 3 saniye geçiyor. 17'deyse başarıyorlar.


    Başka şüphelendiğin bir durum varsa sorabilirsin.


    Bu arada çeviriler için DeepL kullanmanı tavsiye ederim, yapay zeka sayesinde daha doğru bir çeviri sağlıyor. Kendim de karşılaştırıyorum sürekli.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 4 Şubat 2024; 1:56:0 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.