Şimdi Ara

Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi



    NASA'nın James Webb uzay teleskobu (JWST) kullanılarak yapılan gözlemler, Dünya'nın iki katı çapında ve yaklaşık 70 ışık yılı mesafede bulunan bir gezegenin atmosferinde su buharı, metan ve karbondioksitin kimyasal izlerini açığa çıkardı.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Cambridge Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, bu kimyasal karışım, okyanusun tamamını kapladığı bir su gezegeni ve hidrojen açısından zengin bir atmosfer manasına gelmektedir.



    Bilim insanları gezegenin tüm yüzeyini kaplayan okyanusun sıcaklığının 100 derecenin üzerinde veya daha da fazla olabileceğini belirtiyor.



    Oldukça yüksek bir atmosferik basınçta, bu denli sıcak bir okyanus hala sıvı olabilir ancak yaşanabilir olup olmayacağı net değil.



    Bazı araştırmacılar ise gezegende aynı atmosferik kimyasalları belirledi ama gezegenin sıvı okyanus için fazla sıcak yani muhtemelen 4 bin derece olabileceğini belirtti.



    Araştırmacılar gezegenin sıvı okyanus yerine yüksek derecede yoğun bir hidrojen ve su buharı atmosferiyle çevrili kayalık bir yüzeye sahip olacağını savundu.



    Hangi görüş galip gelirse gelsin, bu son araştırmalar James Webb'in güneş sistemimizin dışındaki gezegenlerin doğasına dair sunduğu bulguları gözler önüne getiriyor.



    Teleskop, mevcut kimyasal elementlerin ayrıntılı dökümünü vermek adına yörüngedeki gezegenlerin yıldız ışığını yakalıyor. Astronomlar bunu ele alarak gezegenin yüzeyindeki koşulları ve yaşam olasılığı olabileceğini tahmin ediyor.









  • Uzay araştırmalarının dünyadaki yaşamın kötüye gidişatıyla hiçbir ilgisi bulunmaz. Dünyayı olduğundan kötü yapan çiğ süt emmiş ben merkezci ve cahil insan karakteri, aynı insan karakterinin kurguladığı doğadan kopuk farazi sosyal sistemler ve egoizmlerinin yanında insanların içselleştirip sergilediği çeşitli koşullanmalar ve evrimsel yatkınlıklar. Bilakis uzay araştırmaları insana kendisinin ve gezegeninin kıymetini ve mütevazi yerini öğretir. Her ciddi bilim dalı gibi insanın perspektifini ve birikimini genişletir. İnsanların az da olsa dünyayı daha iyi anlayıp gezegeni iyileştirmesini kolaylaştırır. Son olarak bilim bir bütündür. Gazzali gibi yalnızca işimize yarayacak olan kısmını - mesela tıbbı - alalım, gerisine burun kıvıralım lüksümüz yok aslında.

  • uzayda diye belirtmen iyi olmuş yoksa bizim kömürlükte bulundu zannedecektim.

  • Uzay da yaşamı arayana kadar dünyada yaşamı nasıl daha iyiye getirebiliriz onu arastirsalar dünya şu an bu halde olmazdı belkide.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim sistemde ise yarar hic gezegen yok omg napcaz biz böyle ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    Uzay araştırmalarının dünyadaki yaşamın kötüye gidişatıyla hiçbir ilgisi bulunmaz. Dünyayı olduğundan kötü yapan çiğ süt emmiş ben merkezci ve cahil insan karakteri, aynı insan karakterinin kurguladığı doğadan kopuk farazi sosyal sistemler ve egoizmlerinin yanında insanların içselleştirip sergilediği çeşitli koşullanmalar ve evrimsel yatkınlıklar. Bilakis uzay araştırmaları insana kendisinin ve gezegeninin kıymetini ve mütevazi yerini öğretir. Her ciddi bilim dalı gibi insanın perspektifini ve birikimini genişletir. İnsanların az da olsa dünyayı daha iyi anlayıp gezegeni iyileştirmesini kolaylaştırır. Son olarak bilim bir bütündür. Gazzali gibi yalnızca işimize yarayacak olan kısmını - mesela tıbbı - alalım, gerisine burun kıvıralım lüksümüz yok aslında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu teleskop uzaya koyuldu koyulalı çok keşifler yaptı, bu keşiflerle beraber yeni gezegenler ortaya çıktı, fakat hepsi çok ışık yılı uzakta ve bizim dünyamız gibi yaşanabilir bir gezegen yok gibi. Benim asıl merak ettiğim acaba her keşfi bize aktarıyorlar mı?

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 1,3 milyar yıl gibi bir ömrü kaldı dünyanın çok daha öncesinde canlı yaşamı tükenecek. En uzak yaşanılabilir gezegende 138 ışık yılı ötede, bakalım o zamana varıncaya kadar ne yapacağız. Bilimkurgu filmlerinin gerçeğe dönüştüğüne nesiller sonrası gelecek insanlar tanıklık edebilecek mi.

  • Weirdusername kullanıcısına yanıt
    Umarim nesil gelmez artik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu seferki küre dünyayı da bambaşka çizmişler Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi 

    Çizdikleri her dünyanın küresi farklı Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi 

  • hayırlısı be abi.

  • 70 ışık yılı uzakta keşfedilmişUzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi 


    1 ışık yılı: 9 460 730 472 580 km yani 9,5 trilyon km.

    70 x 9,5 trilyon km = 665 trilyon km


    665 trilyon km öteyi sen nasıl görüyorsun be mübarek, bunların bilimine göre uzayda katrilyonlarca gezegen meteor göktaşı karadelik beyaz delik vs ıvız zıvır yok mu, kamera ile zoom yapsan kamera ile arana bu kadar katrilyonlarca meteor gezegenin arasından nasıl görüyorsun? Kaynayan okyanusmuşşşşş.Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi 


    Hadi zoom yapmadın araç gönderdin, senin gönderdiğin araç 665 trilyon km gidene kadar katriyarlarca gökcisminden birine çarpmıyor mu? Sen 665 trilyon km hangi enerjiyle gidiyorsun lpgyle mi kurşunsuz benzinle mi? Motor durunca uzaylılar arkadan gelip ittiriyor mu?


    Baştan aşağa uydurma baştan aşağı palavra, kaynayan okyanusmuşşş.Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi şunlara hala inanan var mı sene 2024 yemin ederim yeter artık, insan aklıyla bu kadar dalga geçilmez ama yeter gerçekten yeter.





  • Gökten elmas yağan gezegen bile var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahte bilimin yalanları ile yoğrulanlar gökten elmas yağan gezegene bile inanır normal Uzayda 'kaynayan okyanusa' sahip gezegen keşfedildi 

  • Bunlar palavra. Ayın ikiye bölünmesi, denizin yarılması gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 665 trilyon km öteki nasıl gördün olm diye soran bir kişi yok ne versen yiyen kitle

  • bir defa kaynan su buhar olur diyen de yok, kafaya sahte bilim morfinini güzel dayamışlar valla hepsi zombiye dönmüş yazık Allah kurtarsın.

  • Kaynayan okyanus, Stanisław Lem'in meşhur romanı ve Tarkovski'nin en önemli filmi 'Solaris'teki referanslarından dolayı sembolik öneme sahip.


    Solaris'i, aklı karışık post-modern bakışın haddinden fazla siyasallaştırdığı Wagner'i asıl konusuna daha yakın bir yerden anlayabilmek için tavsiye edebilirim.


    https://en.wikipedia.org/wiki/Solaris_(novel)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 19 Mart 2024; 14:34:0 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    spektroskopi denilen teknikle spektrometre kullanarak cok uzaklardan yansiyan isik cesitli renklerde izler cikariyor prizmadan gecen isigin gokkusagi renkleri olusturmasi gibi. bu izlerden o cismin neyden olustugu oranlariyla birlikte tespit edilebiliyor. bu tarz islerle ugrasanlar mitolojik sacmaliklarla beyni sulanmamis insanlar olduklari icin bu tarz ilerlemeler yapabiliyorlar. asagi yukari 100 yildir kullanilan bir teknik. birak universiteyi merdiven alti olmayan turk liselerinde bile ogretiliyor spektrometrenin ne oldugu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.