Şimdi Ara

Uzman Çözümü Gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunumun bi adı olmadıgı için bi başlık bulamadım. Laptopumu çalışırken yere düşürdüm bişey olmadı çalışmaya devam etti aldım kullandım 5 dk sonra yavaşlamaya donmaya flan başladı restart attım karşılama ekranında dondu tekrar restart attım başka bi yerde dondu. sonra format attım yine yaklaşık 4 denememde başarısız oldum her defasında farklı bi hatayla. Şimdi kurdum windowsu ve acıldı ancak bazı sorunlar var. Her zaman oynadıgım oyunlarda bazı yerlerde donma oluyor. sanki bilgisayar calısmayı durduruyor bikaç saniyeliğine. Farkettiğim başka bir şey de mouse imleci yanıp sönüyor. yani mouse bi görünüyor bi görünmüyor. Sorunumun sebebini bilen veya yorumu olan var mı acaba?



  • Elbette ki düşünce komponentlerden bir veya birkaçında veya bağlantılarında hasar oluşmuştur. Garantili ise servise götürmek en iyisi sanırım. Uzaktan tahmin yürütülebilecek bir konu değil.
  • everest programını kurup sistem kararlılık testi uygulayın...
    araçlar--sistem kararlılık testi--start...
    %100 kapasitedeki sıcaklık değerlerini gözlemleyin...
    sıcaklık değerleri yüksek ise...
    bazı soğutma sistem elemanları yerinden oynamış olabilir...

    testten önce fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin...
    fan çalışmıyorsa testi hiç uygulamayın...
  • Söylediklerinizi yapacagım. Birkaç örnek daha vereyim daha açık olması için. Laptop açılırken Windows is starting ekranında normalin 15-20 katı daha uzun süre bekliyor. bazen bir indirme linkine bastıgımda kullandıgım tarayıcı kilitleniyor birkaç saniye snra indirme başlıyor ve tarayıcı normale dönüyor. Cok kararsız olaylar oldugu için bi çözüm veya sebep bulamadım...
  • Bellekleri ontrol edin fiziksel olarak
  • bence hdd kaynaklaniyor ama benimki tahmin
  • bir ara abimin asus laptobu dizinden kayıp düşmüştü ve fanı bozulmuştu. açılıyor 1-2 dk sonra tekrar kapanıyordu. garantiye gönderdik 1 hafta içinde yeni fan takıp göndermişlerdi. düzeldi. sizin laptobun fanlarını bir kontrol edin derim.
  • Elbette kaba taslak bir yorum veya önermede bulunmak yanlış olacaktır. Ancak cihaz çalışırken darbeye bağlı fiziksel bir problem oluşmuş ise darbeden etkilenme olasılığı en yüksek bileşen Harddisk'tir. Harddiskler yapıları gereği plakalar üzerinde bulunan sektörler, bu sektörlerin okunmasını sağlayan ( Heads ) kafalar, geometrik yapı ve elektromekanik bir aksama sahiptir. Yarı-iletken yapıdadır. Darbeye karşı toleransı en zayıf bileşendir. Özellikle bahsi geçen ''Windows Loading Bar'' yükleme çubuğunun uzun süre tamamlanamaması, sistemin geç açılması, imlecin gözden kaybolması, yeni bir işletim sistemi kurulumu veya biçimlendirme işlemlerinde defalarca kuruluma rağmen problem oluşturabilmesi, bu sorunun kaynağını HDD üzerine yoğunlaştırmaktadır. Kısacası Harddisk ile ilintili bir sorun gibi gözükmektedir.

    Dilerseniz, HD Tune adlı yazılımı ( tamamlandığı takdirde ) indirin ve kurun; Health sekmesinin bir SS'sini buraya ekleyiniz. Yine aynı şekilde Error Scan ve Benchmark testlerinin uygulanmasını sağlayın. Mümkünse sonuçları buraya ekleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Şubat 2011; 16:14:39 >




  • Çok teşekkürler makedonn. Ben de hdd kaynaklı oldugunu düşünmüştüm ancak hdd üzerindeki tüm verilerime sorunsuz ulaşabiliyorum bu biraz kafamı karıştırdı. Başka bir ornek oyun oynarken mesela Pes 2011 akışta hiç sorun yok ancak top auta cıktıgında pozisyon tekrarına gecerken pozisyon tekrarından oyuna donerken takılma yasıyorum 5-10 saniyelik.Online oynadıgım için wireless kartıyla ilgili de olabilir diye düşündüm offline modda denedim online kadar cok yapmadı ama bir iki kere tekrarlandı sorun. Söylediklerinizi yapıp sonuclarını yazacagım yarın. ilginiz için tekrar teşekkürler.
  • Testleri uyguladım ancak error scan testini ilk uyguladıgımda 242. GB'ta program hata verdi ikinci denemede ise yine aynı yere kadar geldi ve orada durdu. sabaha kadar durmasına ragmen ilerlemedi. Daha sonra taramayı 240. GB'tan başlattım ve aşağıdaki sonucları aldım.

     Uzman Çözümü Gerekli
     Uzman Çözümü Gerekli
     Uzman Çözümü Gerekli
     Uzman Çözümü Gerekli
     Uzman Çözümü Gerekli




  • HDD'niz de belli ki bad sector mevcut. Bu sorunların kaynağını artık tespit etmiş olduk. Verilerinizi en kısa zamanda yenilemenizi öneririm. Aksi takdirde veri kaybı dahi yaşayabilirsiniz. Daha sonra ürünün garantisi devam ediyorsa, göndermenizde yarar var. Bad sectorlerin kesin bir çözümü maalesef yoktur. Voltaj dalgalanmalarından tutun, fiziksel darbeye kadar hemen hemen her şey sebebiyet verebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.