Şimdi Ara

Uzmanlık gerektiren sigorta sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Çok garip bir durum aktaracağım. Şimdi benim eski aracı 25/06/2022 tarihinde satıp aynı gün yeni araç aldım. Bu tarihi seçmemdeki amaç sigortacım tam sigortanın dolduğu gün satışı yap, hasarsızlık alırsın sigortayı iptal etmeyiz dedi. Aynı gün satış ve alım işlemlerini gerçekleştirdik.


    şimdi aynı gün yeni sigorta için sigortam netten teklif aldım. 3000 tl aşağısı yoktu. Eski sigortayı bittiği gün satışı yaptığımız için iptal etmedik. 26/06/2022 tarihinde fiyat aldığımda bu tutar 2400 tlye düştü. Yüzde 15 hasarsızlık uygulanmış görünüyordu. 88 doğumluyum bu arada. Birkaç yerden daha teklif aldım. Kayınpederin tanıdığı sigortacı kesinlikle önceki sigortayı iptal ettirmem gerektiğini, bu sigortanın tramerde göründüğünü, iptal edersem daha az prim ödeyeceğimi ve etmemem halinde ileride yaptıracağım tüm sigortaların yüksek bedelli çıkacağını söyledi. bu görüşe katılan birkaç sigortacı daha oldu.


    kendi sigortacım ise bilerek iptal etmediklerini, zaten vade sonu otomatik iptal olduğunu, hiçbir şey olmayacağını, iptal etmem halinde hasarsızlığı kaybedeceğimi söyledi.


    şimdi sigortayı 2400 tlden yaptırdım. Ama bu olay benim için ülke meselesine döndü. Hangi taraf doğrusunu söylüyor? Yani gerçekten merak ediyorum. Hepsi farklı konuşuyor ve görüş birliği yok.


    edit:2488 e de yaptıramadık. Bir gün sonra en ucuz teklif 2612 tl. Bir gün gecikme bedeli bu oldu. Lanet olsun dedim yaptırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bazı sigorta şirketi ekranlarında manuel olarak eski şirket - acente no - poliçe no - yenileme no girilerek eski poliçenin referansı alınabiliyor.

  • önclikle söyleyebilirimki kayınpederinizin sigortacısı doğruyu söylemiş size yürürlükte gözüken bir referans yeni araca maalesef aktarılamaz gerçi konunuzu geç gördüm sizi uyarabilirdim

    geçmiş olsun demekten başka birşey gelmiyor elden.bu arada!

    kendi sigortacım ise bilerek iptal etmediklerini, zaten vade sonu otomatik iptal olduğunu, hiçbir şey olmayacağını, iptal etmem halinde hasarsızlığı kaybedeceğimi söyledi. BÖYLE BİRŞEY YOK bilginiz olsunhiçbir poliçe otomatik iptal olmaz olamaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.