Şimdi Ara

Uzun dönem yakıt tüketimim ve bir LPG-DİZEL konusu daha...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LPG mi DİZEL mi derken tartışmaya bende uzun dönem yakıt tüketimimle katılayım, Araç 1,6 102 hp lpg li Octavia; Ocak 2012 – Ağustos 2012 aralığında 10 bin km lik yol yaptım bu yolun yaklaşık 6000 km si şehir dışı 4000 km si şehir içi ve genelde araçta tek kişi sakin kullanım. Toplamda bu süre boyunca araca

    820 litre LPG ve 46 litre de BENZİN almışım.

    Bu günkü fiyatlarla bir litre benzin yaklaşık olarak 2,2 litre LPG ye denk geliyor yani toplamda aldığım 46 litre BENZİN in LPG karşılığı da 100 litre oluyor

    Yani 10 bin km boyunca araca

    820 litre LPG + 100 litre LPG ( 46 litre BENZİN ) = 920 litre LPG

    almışım ki bu da

    100 km de 9,2 litre “ reel ” bir LPG tüketimini gösterir

    Bu günkü yakıt fiyatlarını yaklaşık olarak yazıyorum

    BENZİN........: 4,6 TL
    LPG.............: 2,1 TL
    MOTORİN.....: 3,9 TL


    Benim 9,2 litrelik LPG tüketimim 19,3 kuruşa denk geliyor, bu değeri de güncel MOTORİN fiyatına bölersek

    100 km de 4,9 litrelik bir MOTORİN, ( harcadığım yakıtın MOTORİN olarak karşılığı )

    tüketimine karşılık gelir. Dizel araç kullanmadığım için bu değerin karma tüketim olarak fazla mı az mı olduğunu bilemiyorum ancak fabrika verilerini baz alınca, dizel araçların karma yakıt tüketim değerlerinden biraz fazla olmakla beraber oldukça yakın bir değer. Ama yine de benim kullanım tarzımla dizel bir aracım olsa bu değerin 0,3 – 0,5 litre altına düşerdim diye tahmin ediyorum. ( Sadece tahmin )

    Bu sonuçlarla benim görüşüm MOTORİN ile LPG arasında; yukarıdaki pompa fiyatları baz alındığında 100 km de 1 ila 2 TL arasında MOTORİN lehine bir fark oluyor.

    Ancak diğer yakıtlarda fiyat farkı 3-5 kuruş oynarken LPG de fiyat farkı, istasyondan istasyona hatta şehirden şehire bile rahalıkla 20 – 30 kuruş oynayabiliyor. Bu yüzden araçta eğer ucuz LPG tercih edilirse bu fark kapanır hatta kolayca LPG lehine dönebilir. ( Ankara’ da oturuyorsam ki öyle tercihim dizel yerine LPG den yana olurdu ki oda öyle )

    Artık LPG mi DİZEL mi siz hesaplayın 8 aylık şehir içi şehir dışı ve 10 bin km lik yakıt tüketimim bu şekilde. Uzun dönem olduğu için daha sağlıklı bir sonuç verir sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lehonour -- 24 Ağustos 2012; 1:54:21 >







  • Dizeli satin alirken vereceginiz fazla para, bakim masraflari, dizelin daha dikkat gerektiren bi motor olmasi, daha zevksiz ve daha gurultulu olmasi goz onune alindiginda son derece mantikli bir is yapmissiniz, ben de ayni mantikla ayni sonucu aldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bi yazı eline saglık! Lpg'de sadece ön yargıları kırmak çok zor! benim 2 aracım oldu! ilki 1992 model toyota corolla lpg li! 1,5 yıl 15 bin km kullandım beniz hiç üzmedi sadece 2 defa lpg servisine gittim! ikinci aracım ise 2000 model A3 idi! benzinli! ocagıma incir agacı dikti 5000 km den sonra sattım aracı :)) şimdi ise lpg li yeni honda civic düşünüyorum! bakalım hayırlısı!
  • lpg'li aracında dizel aracında kendine has avantaj ve dezavantajları var. sadece maliyet'e odaklanırsak lpg'nin az farkla daha karlı olduğunu görürüz ama ben hala lpg'ye tam olarak güvenemiyorum dolayısı ile iki aracımda da dizel'i tercih ettim. umarım dergiler, euroncap vs gibi otoriteler lpg'nin güvenliğini test ederlerde bizde gönül rahatlığı ile lpg'li araç sahibi olup otomotiv bayilerini zengin etmekten kurtuluruz.

    ayrıca katılmadığım bir nokta var dizel motorlu araç kullanmak bence emsal benzinli atmosferik bir araca nazaran çok daha zevkli.
  • Benim yaptığım hesaba göre 2.0 dizel 1.6 benzin kadar ücrete mal oluyor.
    1.6 dizel ise 1.6 benzinli ve LPG ile rahat yarışır.
    Avantajı ise kapalı alana girebilmek ki avm girişlerinde bunu anlıyorsunuz, koku yapmayan bir araç kullanıyor olmak. Sürekli iki yakıt almak zorunda olmamak, bagajdan yada stepneden feragat etmek zorunda olmamak ve turbo sayesinde daha canlı ve ivmelenmekte zorlanmayan bir arabaya sahip olmak.
    Dizelde dikkat etmek gereken ise yakıtı kaliteli alıp bakımları vaktinde yapmak. Bunlar çok zor seyler değil.

    Ayrıca alırken pahalı olan dizeli satarken de pahalıya sattığınızı unutmayın.

    Ben LPG olan 1.6 avensisten hiç tat almazken, dizel 120d aracımdan aldığım haz paha bicilemez :)))) tabi biri 2.0 biri 1.6 ama avensis yakıt maliyeti hemen hemen aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hesabı biraz da sadece LPG tüketimini hesaplayan arkadaşlar için yaptım, tüketilen benzinin de kullanım tarzına göre 100 km de +1 litre LPG harcanıyormuş gibi ekleme yapılması gerekiyor ki bende durum böyle. Tamamı şehir içi sürekli kontak açıp kapatılarak kullanılırsa ilave benzin tüketimi de artar.
  • sürekli artan dizel ve benzin zamlarına bakılınca artık

    LPG RULEZZZ !!!
  •  Uzun dönem yakıt tüketimim ve bir LPG-DİZEL konusu daha...


     Uzun dönem yakıt tüketimim ve bir LPG-DİZEL konusu daha...


     Uzun dönem yakıt tüketimim ve bir LPG-DİZEL konusu daha...


     Uzun dönem yakıt tüketimim ve bir LPG-DİZEL konusu daha...


    The bomb has been planted




  • Herkesin düşüncesi ve tercihi farklı olabilir ama bazı ön yargılardan kurtulmak için bilimsel çalışmaları dikkate almak gerekir.
    Lütfen bağlantıdaki sayfanın altında bulunan 2 videoyu izleyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_49154942/tm.htm
  • Ankara için çok mantıklı tercih. çünkü lpg gerçekten çok ucuz oralarda. ancak ben dizelciyim. istersen turbo ile zevkli kullanım alırken istersen de yakıt ekonomisi alıyorsun. ancak 2 yıldan az vadeler için dizel çook zarar ettirir. oralama kullanım 5 yıl olmak kaydı ile dizel en iyi tercih bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.