Şimdi Ara

Uzun Seyahat Tüyoları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğumuz tatil için çalışıyoruz. Çalışırken çabuk geçsin diye dua ettiğimiz saatler, bayramlarda, izinlerde kısacası tatildeyken değerleniyor, bırakın saatleri dakikalar bile altın değerinde oluyor.

    Seyahat etmeyi iş olarak yapıyor olsam da yepyeni bir yerdeyken her dakikanın keşiflere, tanımaya, dinlenmeye, eğlenmeye kalması için benim de uyguladığım, tatildeyken değerli vaktinizi boşa harcamamanız için çok işinize yarayacak pratik ipuçlarını sizler için derledim.

    TEDBİRLİ OLUN

    Bir yurt dışı seyahatine çıkmadan önce pasaportunuzun ve nüfus cüzdanınızın renkli fotokopisini çekip ailenize ya da yakın bir arkadaşınıza bırakın. Yine bu belgeleri scanleyip (akıllı telefon uygulamalarıyla da yapabilirsiniz) dropbox gibi her yerden ulaşabileceğiniz bir depolama alanına upload edin ya da kendinize mail atın. Pasaportunuzun çalınması gibi tatsız durumlarda çekeceğiniz sıkıntıyı minimuma indirirsiniz.

    BAVUL HAZIRLAMA SEROMONİSİ

    “Less is more!”

    Mies Van der Rohe’nin her biri basit geometrik formlardan oluşan minimalist binalarının felsefesini anlatmak için mimarlık tarihinde de sıkça kullanılan bu İngilizce deyişi yalnızca mimar olarak değil gezgin olarak da benimsiyorum. Ne kadar az o kadar iyi! Seyahate neden gittiğinizi unutmayın. Yanınıza ihtiyacınızdan fazlasını alarak değerli vaktinizi, paranızı ve enerjinizi boşa harcamayın

    GİYSİLERİ BAVULA RULO YAPARAK KOYUN

    Uzun zamandır internette okuduğum bu yöntemi test ettim onayladım. Gerçekten de rulo yapılmış giysiler katlanmışlara göre bavulda çok daha az yer kaplıyor. Dolma sarma teknikleriniz size ekstra alan olarak geri dönecek.

    DEVRİK YAKA KADER DEĞİL !

    Gömleklerinizi bavula yerleştirirken yakasının içine kemerinizi halka yapıp koyarak yakanın kırılmasını engelleyebilirsiniz. Hem de iş seyahatlerinde toplantılara boynunuz bükük gitmemiş olursunuz.

    AYAKKABILAR

    Ayakkabılarınızı bavula yerleştirmek için otellerde bulabileceğiniz duş bonelerini kullanabilirsiniz. Ayakkabıların içlerine çorap yerleştirip birbirine dönük şekilde ya da tek tek bavulun kenarlarına koyabilirsiniz.

    KIRILACAK EŞYALAR

    Gittiğiniz yerden içki almak isterseniz şişeyi t-shirt’e sarıp bavulun tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin. (Neden bavul derseniz uçağa free-shop’tan almadığınız içkileri sokamıyorsunuz da ondan.) Bavulu taşırken ne kadar itip kaksalar da şişe içi dolu olduğu ve dışı da sarılı olduğu için kırılmıyor. Yine gittiğiniz yerlerden kırılacak tabak çanak almak isterseniz tabakları t-shirt’e sarıp, bardakları sarıp içini de yine t-shirt’le doldurarak bavulun dış kenarlarından mümkün olduğunca uzağa koyarak kırılmadan taşıyabilirsiniz.

    UÇAK VE HAVAALANI FASLI

    Online check-in size her zaman vakit kazandırır. 2 kişi seyahat ediyorsanız online ya da kontuarda check-in sırasında aynı sırada cam kenarı ve koridor koltukları alın. Uçak % 100 dolu olmadığı sürece ortanız muhtemelen boş kalır. Eğer biri gelirse de kibarca arkadaşınızla oturmak istediğinizi söyler yer değişmeyi rica eder yanyana oturursunuz. Kazan-kazan durumu. Yine check-in yaparken uçağın arka ya da ön kapısına mümkün olduğunca yakın koltukları tercih ederseniz iniş binişlerde ve tuvalet kullanımlarınızda rahat edersiniz.

    ADRESLERİ UNUTMAYIN

    Bazı ülkelerin girişinde form doldurmanız gerekiyor. Sıkıntı çıkmaması için forma kalacağınız otelin, evin, arkadaşınızın adresinizi yazmanız ve görevlinin size bu konuda sorduğu soruları cevaplamanız lazım. Adresleri not etmenizde fayda var.

    TELEFON VE İNTERNET SORUNSALI

    Seyahate çıkmadan önce telefonunuzun hafızasını boşaltın. Yeni fotoğraflara yer açın. Yurt dışında 1-2 günden fazla kalacaksanız gittiğiniz ülkeden oranın yerel bir kontörlü hattını satın almanız her zaman roaming’den daha hesaplıya geliyor. Yerel hat taktığınız telefonunuzda whatsapp numaranız aynı kalabilir. Tek yapmanız gereken yeni simi taktığında numaranı değiştireyim mi diye sorduğunda hayıra basmanız. Başka hat takılıyken de her zamanki whatsapp hesabınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca kendi aracınız ile seyahat edecekseniz araç telefon tutucu kullanmanızda fayda var, telefon görüşmelerinizi ve hatta haritanızı daha rahat kullanma imkanı verecektir.

    ŞARJ TAKTİKLERİ

    Telefonunuzu şarj ederken uçak moduna alıp kullanmamaya özen gösterin. Hem daha hızlı şarj olur hem de pilini boşuna eskitmemiş olursunuz. Telefonu 2-3 kere şarj edebilen powerbar’lardan edinin ve telefonunuzu şarj etmek yerine vaktinizi gezerek değerlendirin. Gittiğiniz ülkede prizlerin farklı olma ihtimali var. Gitmeden araştırın. Pek çok ülkenin prizini dönüştüren aparatlar havaalanlarında ve turistik mağazalarda satılır. Çoğu zaman otellerde dönüştürücü ya da başkalarının unuttuğu şarj kabloları olur ama yine de yanınıza almanızda fayda var.

    Şimdilik bukadar devamı gelecek ......







  • Güzel yazı olmuş
    Eklemeler yapılabilir.

    Gezdiğiniz şehirlerde amacınız sadece binaları, tarihi yerleri, müzeleri görmek olmasın. Kalan zamanınızda kendinizi oranın bir yerlisi gibi düşünüp ona göre aktiviteler yaparak şehrin tadını çıkartın. İnsanların nasıl yaşadığını tecrübe edin. Daha çok eğlenirsiniz.

    İndiğiniz havaalanlarında sadece şehir merkezine ulaşmanıza yetecek kadar para bozdurun. Havaalanlarındaki döviz bürolarında kurlar çok düşük olur. Yüksek miktarda para bozdurursanız çok zarar edersiniz. Ayrıca haftasonları da fazla para bozdurmayın. Kurlar yine düşük olur.

    Uçağa geç kalma durumunuz varsa; pasaport kontrollerinin yapıldığı bankoların yanında polis merkezi bulunur. İstanbul'daki havaalanlarında günün her saatinde pasaport kontrol önünde uzun kuyruklar oluşuyor. O kuyrukta bekleyerek vakit kaybetmek yerine hemen yan tarafta bulunan polis merkezinin bankosundan geçebilirsiniz. Hiç sıra olmaz. Tabi bunu akıllılık ettiğinizi düşünerek uçağın kalkmasına yeterli vakit varken yapmayın. O noktada pasaportunuzla beraber uçak biletinize de bakıyorlar. İmdat freni gibi yalnızca acil durumlarda kullanınız.

    Yurtdışından içki getirme konusunda, eğer sadece 1-2 şişe fazla getirdiyseniz, memurlara "Hem babam hem kayınpederim içki istediler şimdi 1 tanesine el koyarsanız ben hangisine içki vermesem bozulur. Bu seferlik görmezden gelin" yalanını kullanabilirsiniz. Baba-kayınpeder ikilisi yakın arkadaşlar ya da şirketteki müdürler olarak revize edilebilir...

    Pet şişede ya da ne olduğu belli olmayan bir şişede ev yapımı içki getiriyorsanız Sırpça, Letonca gibi Türkiye'de pek bilinmeyen bir dilde bir kağıt hazırlayın. Havaalanında bunlar ne diye sorarlarsa belgeyi gösterip "Bunlar özel solüsyon, zırt tekniğinde resim yapmak için kullanıyorum, biraz boyayla karıştırıyorum birazını tuvale döküyorum. Resim atolyesinden aldım" yalanını kullanabilirsiniz. Belgesiz de işe yarayabilir. Belgeyi şimdi akıl ettim. Tabi bu yalan viski, rakı gibi bilindik içkilerde sökmez.

    Ben pek tedbirli bir insan değilim, bu önerimi de daha önce hiç yapmadım ama tedbirli biriyseniz, gideceğiniz şehirdeki, ülkedeki Türk konsolosluğunun telefon numarasını yanınızda bulundurun. Acil bir durum olursa sandığınızdan çok daha fazla yardımcı olurlar.

    Bir de özel rica lütfen yurtdışındayken "nasıl olsa kimse Türkçe bilmiyor" düşüncesine kapılıp bağıra bağıra Türkçe konuşmayın.




  • Yanina 1 yastik ve beyzbol sopasi al
    Nolur nolmaz bi at agizli gelir sokar kicina kazigi yersin yarragi oturursun ama sopan varsa alayini sikersin
    Maks 20 kisilik kapasiteli otobuste 50 kisi ile gecirdigim 1 hafta var dibinagoyim her saat biri siciyordu sevisenler iseyenler kusanlar her turlu kisi vardi artik yapis yapis olmusken arada sizdim 4-5 kova suyu basima doktuler ulan dibini gibtimin evladi niye su dokuyon gafama diye uyanmisligim var neyse iste 1 hafta sonra 9 kilo verdigimi fark ettim uyku ayri bir problem zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.