Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımım(Günlüktür) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
87
Favori
50.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerakinnn

    Doğrudur hocam. Bankalar için bir şey diyemem ama her aracı kurumda (Kişisel Yatırım Danışmanı) var ise küsürat yine satılır direktif verilerek.

    Valla isyat yapamadı zamanında, hesabı kapatırken küsüratlı hisseleri MKK ya bağışladım sayelerinde,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 23 Nisan 2021; 14:55:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    Sadakanız olsun hocam. Bu da lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerakinnn

    Doğrudur hocam. Bankalar için bir şey diyemem ama her aracı kurumda (Kişisel Yatırım Danışmanı) var ise küsürat yine satılır direktif verilerek.

    ben de ziraat kullanıyorum sizin gösteediğiniz seçenek yok maalesef ,


    birkaç yerde virman vsden bahseden gördüm, öyle bir şey yapılıyorsa bile ziraat müşteri temsilcisine ulaşmak imkansız olduğundan yapamayacağım galiba :)

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Bankalar, aracı kurumlara göre biraz daha yatırımcılarını serbest bırakıyor. Mesela kişisel danışman olmaması gibi, hisse önerisi olmaması gibi. Şayet virman düşünüyorsanız da virmanlar için ekstra ücret çıkabilir dikkat edin bu hususa.
  • tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

  • Merhaba arkadaşlar, portföyümde hektaş mevcut. Bugün banka uygulamasında hektaş.r ayrı bir hisse gözüyor birim fiyatı 14.820 TL. Bu ayrı birşey mi? Çünkü hisse adedi için 1.75 tl ödeyeceğim diye biliyordum. Birde bölünme tarihi verilmedi herhalde. Ben bunu alırsam neyden faydalanırım?

  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Sonu r ile biten rüçhan hakkıdır parayla hisseye dönüştürülebiliyor sanırım. Tam bilmiyorum nasıl yapıldığını aracı kurumu arayıp sorarsanız bilgi verirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merak ediyorum ne oldu ülkede, piyasada da iki gündür çakılan hisseler artmaya başladı? Var mı sizce bunun mantıklı bir açıklaması?
    Dolar halen 8 üstü, Corona devam ediyor,Biden Ermeni meselesi vb.
    İlginç gerçekten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Piyasa’da güven eksikliği söz konusu. Son 5-6 arz, arz fiyatının altında eksi olarak açıyor. Sen tonlarca para topla eksi aç. Açıklaması yok bunun. Arka arkaya görevden alımlar, değişimler en büyük etkenlerden. Bu hafta piyasa iyi gibi gözüküyor ama bir çoğu bilanço etkisi ile iyi gözükmekte. Bol bol hisse alıyorum bu durumlarda.

    Kâr’ınız bol olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CAC3788DF

    • investing.com'a girin.
    • -o gün ilk yüzde 10'unu vermiş 3-4 şirket bulun. ( bist'te açığa satış yasak olduğu için bir hissenin 1 günde yapabileceği max kar ve zarar önceki güne göre yüzde 10'dur.) mesela:
    • -hissenin son 1 senesine son 1 ayına ve son 1 haftasına bakın. hissenin direnç noktalarına çok yakın olmamasına dikkat edin. kap spk haberi var mı kontrol edin. mesela:
    • -ertesi gün 9.55'de hisseler yukarı yönlü açmışsa hemen alım emri verin.
    • -akşama doğru hisseden çıkın ya da kar satışı yapın.
    • -18.10'da investing'e girip aynı işlemi tekrarlayın.
    • -pazartesi hisselerin alış cuma satış günüdür. pazartesi hisse alacaksanız açılıştan hemen sonra cuma hisse alacaksanız kapanıştan hemen önce alın.
    • -asla ve asla +10'da ya da -10'da yani tavanda ve tabanda kitlenmiş hisselerde alış ve satış emri vermeyin. zaten sizin alışverişiniz gerçekleşiyorsa hisse yükselmeye-düşmeye başlıyordur.
    • -agresif şekilde tavana kitleyen hisseler agresif şekilde tabana da kitler. o yüzden günü yukarı yönlü açıp tavana doğru giden hisseler daha güvenilirdir. yine de yüzde 1-2 için hisseden çıkmamazlık etmeyin.
    • -azıcık da teknik bilin. o kadar para kazanacaksınız şu matriksi 150 lira verip indirin ve kullanın. kadame analizi nedir rsi gibi indikatörler ne işe yarar te nedir öğrenin.
    • -yok ben 150 lira veremem diyorsanız zborsa uygulaması anlık ücretsiz hisse senedi ve 15 dakika gecikmeli kadame analizi içeriği sunuyor. deneyebilirsiniz.
    • telegram, whatsapp, twitter gibi mecralarda arkadaşlar hisseye sahip çıkın yok 1 lot da olsa destek olun hissenizi balinalara kaptırmayın tarzı size umut veren insanlara asla ama asla kulak asmayın. küçük yatırımcı hiçbir şey değilse de çok çok az bir şeydir. hisseye etkileri çok çok nadirdir. siz balinaya düşman olmayacaksınız. balinanın hareketlerini takip edip kuyruğuna tutunup yukarıya çıkıp zamanı geldiğinde o kuyruğu bırakmayı bileceksiniz. unutmayın siz hisseden erkenden çıkıp ağlayanlara güleceksiniz.
    • -bi hissenin miraca çıkacağını düşünseniz bile 3. +10'dan sonra o hisseden çıkın. yükselmeye devam etse bile gocunmayın. -unutmayın trenlerden sadece duraklarda inebilirsiniz. trenden inmeniz gereken yerde inmezseniz, tren 300 hızına da çıksa trenin hızı 0'a inmeden o trenden inemezsiniz.
    • uzun vadecilere kulak asmayın.
    • evet uzun vadede para kaybetmezsiniz ama kazandığınız para ya dövizden altından bi tık fazla verir enflasyonu geçmesiyse çok zordur.
    • -yeni tradeler için kasanızda mutlaka kazancı değecek kadar miktarda nakit bulundurun. unutmayin "cash is king".
    • -t2 veren, emir değiştirme yasağı olan, internet satışına falan kapalı olan hisselerin düşüşü ağır olur. dikkat edin.
    • evet bunlar yok bilanço araştırın yok ceolarını inceleyin diye zırvalarken siz tatlı tatlı karınızı alıyor olacaksanız.
    • -adettendir. yatırım tavsiyesi degildir. ıyi günler dilerim.


    Alıntıları Göster

    Kısa vadede para kazanırsın , uzun vadede zengin olursun :) SİSE yi 4 tl lerden , ereğliyi 7 tl den toplayan adamın endeks eksi açmış artı açmış umrunda olmaz , her yıl temettüsünü alır , büyütür portföyü.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerakinnn

    Piyasa’da güven eksikliği söz konusu. Son 5-6 arz, arz fiyatının altında eksi olarak açıyor. Sen tonlarca para topla eksi aç. Açıklaması yok bunun. Arka arkaya görevden alımlar, değişimler en büyük etkenlerden. Bu hafta piyasa iyi gibi gözüküyor ama bir çoğu bilanço etkisi ile iyi gözükmekte. Bol bol hisse alıyorum bu durumlarda.

    Kâr’ınız bol olsun.

    açıklaması var. halka arz fiyatı neye göre kime göre belirleniyor. Ky halka arzlar zaten tavan tavan gidiyor diye izahname okumadan dalıyor. Mesela bugünkü bültende açıklanan Penta'nın halka arz fiyatı nasıl diye bakacaklar mı acaba

  • navarro4 kullanıcısına yanıt
    Halka arz’ın fiyatına bakmış bakmamış çok önemli bir nüans değil. Sonuçta şirket arz’dan ötürü dünya para giriyor kasaya. Bu parayı izahname de detaylı şekilde yazıyor ne yapacağı. Kimi borç öder Aydem gibi, kimi yatırım yapar Qua gibi. Penta için ise Gözde girişim iştiraki olan arz. Gözde girişim pek sevilen şirket değil patronundan ötürü. Şayet detaylı araştırma yaptıysan bana hak vermeni beklerim. Aynı şirket (Penta) bundan 2-3 yıl önce arz olmak istiyor 8-9 liradan fakat yeterli talep gelmedi diye iptal ediyor. Şimdi tekrar arz oluyor ve fiyat olarak 30 lira üstü değer biçmiş. Halka arz fiyatı ile düşünürsek yaklaşık geliri 1,5 milyar TL demek oluyor. E bu şirket 2020 yılında 11 milyon kâr açıklamış. 11 milyon kâr açıklayan şirket 30 lira üstü arz oluyor ve ortalama ederinin 140 katına tekabül ediyor. Parası çok olana veya heyecan arayan için güzel arz olabilir ama benim için çok pahalı bir arz ve güven vermiyor.

    Kâr’ınız bol olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezalii

    Arkadaşlar merhaba,


    Kendi hazırladığım basit basit bir şablon linkini paylaşıyorum


    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ofZnBoHak6RQg9OTwmr9UGy6-CnhT_RP61Ag58wZAN8/edit?usp=sharing


    Kullanabilmek için;


    Öncelikle google drive hesabınızda oturum açın, daha sonra tarayıcıya bu linki yapıştırıp dosyayı açın. Kendiniz için bir kopya oluşturmak için sol üst dosya-->kopyasını oluştur tuşuna basın. Dosyanın bir kopyası sizin drive klasörünüzde oluşturulur


    Kullanım:


    Portföyünüzde olan hisselerin kodlarını genel özet sekmesinde ilk kolona yazın. Benzer şekilde benim yazdığım formülleri kopyalayıp yapıştırın. Ben örnek olması için birkaç hisse yadım, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    Bundan sonra tek yapmanız gereken portföye her hisse eklediğinizde "toplu" sekmesine hisse kodu, adet, fiyat bilgilerini doldurmak. Bilgiler otomatik olarak genel sekmesine taşınacak. Genel sekmesinde temettü düşülmüş maliyetiniz, güncel fiyat, toplam fiyat, portföy yüzdesi gibi bilgiler otomatik hesaplanır.


    Umarım işinize yarar,


    Sıkıntı olur ise yazın, çözmeye çalışalım.

    hocam sizin bu şablonda bedelli bedelsizi nasıl kullanabilirim acaba hekts bölünmesini gerçekleştirmiş ama ziraat yine maliyette değişiklik yapmamış felaket bir zarar yazıyor orada göze hiç hoş gelmiyor :)


    edit(bedelsizden gelen payı alım kısmında 0 tl maliyetle yazsam olacak galiba , bedelli kısmını da 1 tl ile çarparak yapacağım herhalde ilk şokla sağlıklı düşünemedim :) , yanlışım varsa düzeltirsiniz)



    Bir de herkese yönelik bir sorum vardı , hekts bedellisi hakkında yorumunuz nedir, bu rüçhan hakları nasıl kullanılır vs. ilk bedelli deneyimim olduğu için pek bir şey anlayamadım şuan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monsieur Vincent -- 30 Nisan 2021; 14:6:16 >




  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    cevabı bulmuşsunuz zaten  

    bedelsizi 0 maliyet ile gireceksiniz, bedellide de gelen lot ve rüchan ücretini gireceksiniz.

    genel olarak bedelliye katılmayı düşüyorsanız birşey yapmanıza gerek yok, sadece hesabınızda rüchan için gerekli meblağda nakit olması yeterli, bedellinin son günü hesabınızdan parayı çekip Loto’ları yatırırlar,

    bedelliye katılmayı düşünmüyorsanız rüchan kuponlarını normal hisse satar gibi satacaksınız,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt

    anladım hocam teşekkürler :)


    katılmayı düşünüyorum, ulaşabilirsem ptesi günü bankayı da arayıp soracağım ama bilen varsa diye burada da sorayım , bedelli için gerekli olan para yatırım hesabında mı olacak yoksa zborsa içinde olan nakit parayla da işlem oluyor mu?

    benim yatırım hesabımda bakiye 0tl olarak gözüküyor çünkü şuan ama kenarda duran tller nakit bakiye olarak zborsa içinde

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    Zborsa da olmasi gerek paranin  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt

    tekrardan teşekkürler hocam :)

  • takip

  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.