Şimdi Ara

V-Moda Vibe II'yi nasıl bilirsiniz ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir kulaklık bölümüne ugramıyordum, sahip oldugum V-moda vibe bozulunca ve birkaç güne kadar nokia 5800 cep telefonu alacağımdan iyi bir kulalık almayı düşünüyorum, bildiğiniz gibi Vibe 2'de mikrofon oldugundan aramalara cevap verme vs. mümkün oluyor ama asıl önceliğim 350 Tl civarındaki en kaliteli sesi veren iem kulaklık, önceki vibe kulaklıgımı begeniyordum ama eğer özellikle Celtic - Senfonik müzik - biraz da eski günler hatırına Metal ve Rock müzik dinleyicisine yönelik daha iyi bir iem kulaklık tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim, yine ebay'den almayı düşünüyorum, şimdiden teşekkürler...



  • Yurtdışından almayı düşünüyorsan o kadar parayı Vibe'a vermenin anlamı yok bana göre.

    Vibe'ın sesinden memnunsan yerine Monster Turbine düşünebilirsin o fiyatlar civarına. Veya biraz daha ucuza Audio Technica CKS70 olabilir, yeni bir kulaklık ama bayağı beğeniliyor.

    Veya Vibe'ın sesinin şusundan hoşlanmıyordum dersen farklı birşeyler önerilebilir...

    Ayrıyeten Vibe'ı yetkili satıcıdan aldıysan ebay üzerinden, PayPal ödemesi ile birlikte garanti işlemine sokabilirsin. (1 yıl) V-moda problemsiz olarak değiştiriyor arızalı kulaklıkları. Göndermesi, gelmesi 5-6TL tutuyor, toplamda gidip gelmesi ~15 gün sürüyor, aklında bulunsun.

    Ha bir de şöyle birşey var, Türkiye'de bildiğim kadarı ile Vibe II kullanan yok. Alırsan, bir de inceleme, görüş yazarsan süper olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 23 Temmuz 2009; 10:22:16 >




  • 350TL civarına kulaklık alacak olsam tercihimi Sennheiser IE7 den yana kullanırdım ve Türkiyeden alırdım.

    Birkaç konuda IE8 den sonra alınabilecek en iyi seçenek diye bahsetmişler IE7 için.
  • Önerileriniz için teşekkürler, öncelikle Audio Technica CKS70'e bakar bakmaz çok rahatsızlık verici gibi geldi, ie 8 ise çok pahalı gibi ve ie serisi için bassları ön planda deniliyor, ki hiç bana göre değil.Sonuçta hem görünümü hem de hakkında yazılanlarla beraber en begendiğim kulaklık Monster Turbine oldu araştırmam devam etse de şimdi aklımda kalanlar Vibe II ve Monster Turbine.Başka önerisi olan varsa öğrenmek isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tauron

    Önerileriniz için teşekkürler, öncelikle Audio Technica CKS70'e bakar bakmaz çok rahatsızlık verici gibi geldi, ie 8 ise çok pahalı gibi ve ie serisi için bassları ön planda deniliyor, ki hiç bana göre değil.Sonuçta hem görünümü hem de hakkında yazılanlarla beraber en begendiğim kulaklık Monster Turbine oldu araştırmam devam etse de şimdi aklımda kalanlar Vibe II ve Monster Turbine.Başka önerisi olan varsa öğrenmek isterim.


    IE7 nin bassları IE8 kadar yoğun değil. Aynı şekilde IE8 e göre, tizler de çok keskin ve uzantılı değil ve sahne biraz daha dar.

    Yalnız yine IE8 deki gibi son derece doğal ve ayrıntılı bir sesi varmış. Öyle ki; IE7 nin ses kalitesini Shure SE530 ile kıyaslamışlar. Ve Shure SE530 sadece midlerde biraz daha iyiymiş. Ki SE530 en iyi midlere sahip IEM lerden biri.

    Bu arada IE7 -IE8 için bassları ön planda demek biraz yanlış olur. Sonuçta bass sesi hiçbir şekilde perdelemiyor ya da boğmuyor. Sadece yoğun, derin, ayrıntılı ve uzantılı basslara sahipler. Ben Ety lerdeki gibi yoğunluğu çok düşük olan uzantısız, analitik, çısır çısır bass seviyorum diyorsan bilemem tabi.

    Hatta IE7 nin bassları Monster Turbine e göre daha sakin kaçabilir.

    IE7 - IE8 arasındaki farkları aşağıdaki topikten okuyabilirsin :

    http://www.head-fi.org/forums/f103/sennheiser-ie7-vs-ie8-discussion-thread-415762/




  • IE8 443TL galiba garantil ön sipariş ile metan'da. Bas ağırlıklı evet ama diğer herşey de çok güzel. Vibe'dan daha az bas ağırlıklı gelecektir sana IE8, hatta Turbine de öyle gelecektir.

    IE7 Vibe'ın baslarını seven biri için kesmez. IE7nin baslarının az olduğu düşünülüyor genel olarak.

    Monster Turbine iyidir, güzeldir. Soracakların olursa cevaplayabilirim. (Sanırım Türkiye'de tek sahip olan benim)
  • Walla V-Moda Vibe II için olumlu hiç birşey duymadım. Aslına bakarsan olumsuz da pek birşey duymadım, ama gördüğüm(okudugum) kadarıyla malzeme sorunlarını bütünüyle aşabilmiş değiller. Araştırdığın tüm kulaklık modelleri de bas agırlıklı modeller, o yüzden ön plandaki baslar bana göre değil diyorsan o modelleri çok beğeneceğini sanmıyorum. Bu arada turbine ile IE8'in ses karakteristiklerinin çok yakın olduğu söyleniyor...
    Benim önerim 350 TL'ya en iyi ses kalitesi dedğine göre Ety ER4P olabilir. P to S kablosu ile ve amfi destegiyle, 350 TL'ya bir IEM'den daha iyi ses alamayacağını söylemek mümkün sanırım. Ki dinlediğin müzikler için de daha iyi bir alternatif olduğunu sanmıyorum. Sadece rahatlık konusunu düşünmen gerek, bazı insanlara göre ER4 son derece rahatsız... Bir de Phonak PFE'ye bakabilirsin, fiyatı daha uygun ve ER4P'ye karakter olarak yakınmış. Ancak onda da malzeme problemleri var(dı). Yeni partilerle çözüldüğü söyleniyor... Biraz daha bütçeyi arttırırsan da westone 3 var... Ama bence hep yolda müzik dinlemek zorunda değilseniz IEM için o kadar para vermeye gerek yok...




  • ER4P/S, Vibe'dan sonra çok bassız ve soğuk gelir. Arkadaşın kullanabileceğini düşünmüyorum.

    Ayrıca S adaptörü ile birlikte kesinlikle iyi bir amfiye ihtiyaç olur..

    PFEye bakılabilir tabi, ama onun da Vibe'dan sonra bassız geleceğini düşünüyorum.
  • Vibe deyince aklıma gelen ilk şey bass zaten. Ama ben sahşi fikrimce gerçek anlamda o kadar paranın vibe II'ye verilmesine karşıyım vibe'ı dinledikten sonra. Ki vibe II fiyatları bence daha düşecek.
  • Nirvanaya ulaşmak istiyorsan kulakiçi değil de, kafaüstü tavsiye ederim.

    Kulakiçi olarak da, herşey tavsiye edilebilir. Ne tür müzik dinlediğine ve müzik zevkine bağlı olarak..

    quote:

    Orijinalden alıntı: stopthetrial

    beyler siz bu kulaklık olayının üstatlarısınız sanırsam.şimdi ben vibe almayı düşünüyordum 1 aya.200 ytl'ye bulurum diye öyle düşünüyordum.ie7 çok iyi olabilirse 350 ytl veririm.ki taş çatlasa 350 veririm.ie7 benim büyük kahramanım se530 ile iyi dövüşebiliyormu?mp3'e göre yorum yaparız biz sen mp3'ünü söyle derseniz sansam bugün gelmedi ama aldım onla uyumlu olacakmı ie7?ie7 um2 ile ne derece kapışır?son sorum x-fi ses kartı alabilirim daha sonra,ie7 onla ne kadar uyumlu olur?şu 116 db/snr olanını almayı düşünüyorum.beni nirvanaya çıkartır herhalde.sorularımı hoş görünüz.gün gelir benimde size yardımım olur.




  • quote:

    ie serisi için bassları ön planda deniliyor, ki hiç bana göre değil.


    Walla ben tauronun bu cümlesi üzerine öneride bulundum. O zaman ne kullanacak bu arkadaş?

    Tabi eger vibe karakteristiginden memnun ise, ER4'ü soğuk bulması mümkün... Bu durumda Atrio M5 öneririm, miketan 170 kusur dolara almak mümkün. Atrio M5 de son derece başarılı bir kulaklıktır. Ve genel olarak müzikal ve sıcak ses karakterli bir IEM'dir. Basları için çoğu zaman referans tanımlaması duyuyorum ve gerek çokluk gerek kalite olarak hayal kırıklıgına ugratacagını hic sanmıyorum. Bas vurgulu bir kulaklık olmasına rağmen müthiş detaylı bir kulaklık olduğunu da vurgulamak gerek... Turbine veya IE8 ile ses açısından nasıl karşılaştırıldığını bilemiyorum, ancak M5 gerçek bir IEM oldugu için Turbine'den ve IE8'den(IE8 de iem tabi ancak izolasyon açısından çok başarılı değil) daha başarılı olacaktır. Tabi üç kulaklık da kendini kanıtlamış kulaklıklar ve belirli bir ses karakteri için üzmeyecek seçimler oldukları şüphesiz...

    quote:

    P to S kablosu ile ve amfi destegiyle, 350 TL'ya bir IEM'den daha iyi ses alamayacağını söylemek mümkün sanırım.


    Bu iddiamın da hala arkasındayım. Amfi için üst derece şart değil 100-150 $ seviyesinde bir amfi ile bile son derece etkileyici sonuçlara ulaşıyor ER4S okudugum kadarıyla. Tabi 250 $'lık Microbox E ile falan müthiş bir sinerjisi olduğunu da inkar edemem. Dolayısıyla amfi ne kadar iyi olursa ER4S de o kadar şahlanacaktır, orası kesin...

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celestial_fury -- 24 Temmuz 2009; 2:02:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stopthetrial

    arkadaşım 50 ohm ve üzeri kulaklıkları besleyecek güç yok bende.(sansamdada kullanırım.)hani anfi al dersinde 350 ytl taş çatlasa verebilirim.


    350tl ye neler alınır neler
    http://www.head-fi.org/forums/f5/review-little-dot-mkii-tube-headphone-amp-pre-amp-284835/




  • Valla beyler açıkçası Ie8'in fiyatı beni çok şaşırttı, biraz daha kasıp alabilirim galiba ama olmazda bekleyemezsem Monster Turbine ya da Atrio M5 var aklımda, son olarak paylaştığınız değerli yorumlardan ötürü teşekkürü borç bilirim.
  • Turbine, Atrio ve IE8 üçlüsünü ben inanılmaz araştırdığım ve Turbine sahibi/IE8i de dinlemiş biri olarak için bu üçlü hakkında biraz yorum yapayım konu sahibi için.

    Atrio da çok güzel bir IEM diyorlar. celestial_fury'nin de dediği gibi bu üçü arasında ses rengi olarak neredeyse hiç fark yok.

    IE8in çözünürlük açısından en iyisi olduğu kesin. (3ü arasında) Yalnız olay şu ki Turbine ile IE8 arasında tabii ki fark var ama aralarında 170TL civarı bir rakam oynuyor. Bu farka değer mi onu düşünmen gerekiyor. Benim düşüncem değmeyeceğiydi ve Turbine aldım. IE8i denedikten sonra da şu an keşke verip IE8 alsaydım demiyorum. IE8 hakkında pek yorum yapmayıp geçeyim zaten herşey belli o konuda.


    Atrio ile Turbine arasındaki farklar ise şu şekilde belirtilmiş genelde; Atrio'nun bas yoğunluğu biraz daha fazla ama Turbine'inkiler daha tight. İzolasyon olarak aynılar. (İzolasyon olarak IE8 Turbine'den kötü gibiydi) Sahne olarak Turbine için biraz daha geniş deniliyor. Diğer konularda pek fark olduğu söylenmemiş.. Bir de malzeme kalitesi (kablo farklı değil ama sürücü kısmı) ve görünüş olarak Turbine'in daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    IEM olup olmadıkları konusunda, bana göre üçü de IEM veya üçü de değil. Turbine'in veya IE8in tipine bakarak IEM olmadıklarını düşünüyorsan, takınca fikrin değişecektir

    quote:

    Orijinalden alıntı: celestial_fury

    Tabi eger vibe karakteristiginden memnun ise, ER4'ü soğuk bulması mümkün... Bu durumda Atrio M5 öneririm, miketan 170 kusur dolara almak mümkün. Atrio M5 de son derece başarılı bir kulaklıktır. Ve genel olarak müzikal ve sıcak ses karakterli bir IEM'dir. Basları için çoğu zaman referans tanımlaması duyuyorum ve gerek çokluk gerek kalite olarak hayal kırıklıgına ugratacagını hic sanmıyorum. Bas vurgulu bir kulaklık olmasına rağmen müthiş detaylı bir kulaklık olduğunu da vurgulamak gerek... Turbine veya IE8 ile ses açısından nasıl karşılaştırıldığını bilemiyorum, ancak M5 gerçek bir IEM oldugu için Turbine'den ve IE8'den(IE8 de iem tabi ancak izolasyon açısından çok başarılı değil) daha başarılı olacaktır. Tabi üç kulaklık da kendini kanıtlamış kulaklıklar ve belirli bir ses karakteri için üzmeyecek seçimler oldukları şüphesiz...



    Cepte 350 lira olduğunu varsayarsak kargo dahil cepte 225$ var demektir. Tabii ki ER4S canavar gibi kulaklıktır ama bu fiyat aralığında yer alması bana göre imkansız

    quote:


    Bu iddiamın da hala arkasındayım. Amfi için üst derece şart değil 100-150 $ seviyesinde bir amfi ile bile son derece etkileyici sonuçlara ulaşıyor ER4S okudugum kadarıyla. Tabi 250 $'lık Microbox E ile falan müthiş bir sinerjisi olduğunu da inkar edemem. Dolayısıyla amfi ne kadar iyi olursa ER4S de o kadar şahlanacaktır, orası kesin...

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 24 Temmuz 2009; 8:51:00 >




  • quote:

    Cepte 350 lira olduğunu varsayarsak kargo dahil cepte 225$ var demektir. Tabii ki ER4S canavar gibi kulaklıktır ama bu fiyat aralığında yer alması bana göre imkansız


    Bunu çok iyi anlayamadım ama eger "ER4'ün iyi ses vermesi için üstüne bir de amfi fiyatını eklemek gerekir" demek istiyorsan amfisiz ER4P olarak da ER4 gayet iyi ses veriyor.Ama tabi x fiyatına en iyi ses kalitesi gibi degerlendirmeler biraz eksik geliyor bana çünkü kulaklık seçerken, hepimiz dinlediğimiz müzik türüne uygun olan ve müziği duymayı tercih ettiğimiz ses rengine sahip kulaklıkları tercih ediyoruz. Dolayısıyla bas vurgulu dinlemeyi seven birisi ile tiz vurgulu dinlemeyi seven birisinin 200 $ birincileri farklı... Zaten alacagı kulaklıktan memnun kalmak isteyen birisinin yapması gereken de bu




  • Söylediklerin gayet doğru..

    ER4 hakkında da şöyle düşünüyorum. Evet ER4P de gayet iyi, ER4S amfisiz de iyi, ama ER4S'i amfili dinledikten sonra, ER4P olarak, harcanıyor diye düşünüyorum. Aslında böyle konuşmamın sebebi biraz hayranlık ama durum bu

    quote:

    Orijinalden alıntı: celestial_fury

    quote:

    Cepte 350 lira olduğunu varsayarsak kargo dahil cepte 225$ var demektir. Tabii ki ER4S canavar gibi kulaklıktır ama bu fiyat aralığında yer alması bana göre imkansız


    Bunu çok iyi anlayamadım ama eger "ER4'ün iyi ses vermesi için üstüne bir de amfi fiyatını eklemek gerekir" demek istiyorsan amfisiz ER4P olarak da ER4 gayet iyi ses veriyor.Ama tabi x fiyatına en iyi ses kalitesi gibi degerlendirmeler biraz eksik geliyor bana çünkü kulaklık seçerken, hepimiz dinlediğimiz müzik türüne uygun olan ve müziği duymayı tercih ettiğimiz ses rengine sahip kulaklıkları tercih ediyoruz. Dolayısıyla bas vurgulu dinlemeyi seven birisi ile tiz vurgulu dinlemeyi seven birisinin 200 $ birincileri farklı... Zaten alacagı kulaklıktan memnun kalmak isteyen birisinin yapması gereken de bu




  • benim anlamadığım bir nokta var şimdi 1000 tl veya daha fazla para harcayip alınan bu kulaklıklarla mp3 dinlemek ne kadar mantıklı üst düzey hi fi performasını alabilmek için iyi bir cd player gerekmiyormu?
  • Beyler bende JBL Reference 220 almayı düşünüyorum. Tabi ki sizin burada bahsettiğiniz kulaklıklar kalitesinde bir kulaklık değil ancak merak ediyorum eğer kullanan varsa. İnternette pek fazla bu kulaklık hakkında bilgiye ulaşamadım açıkçası. Yorumlar var ancak hiçbiri güven verir nitelikte değil. Şimdi alacağım JBL Reference 220 nin bir ep630 dan ne farkı var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katrecu89

    benim anlamadığım bir nokta var şimdi 1000 tl veya daha fazla para harcayip alınan bu kulaklıklarla mp3 dinlemek ne kadar mantıklı üst düzey hi fi performasını alabilmek için iyi bir cd player gerekmiyormu?




    Gerekiyor tabi. Ama güzel bir dac ve kayıpsız format yada 320kbps lame ile kodlanmış mp3 lerde gayet keyifli olabiliyor.
  • Flac, Alac gibi kayıpsız formatlar var. Mp3 playerda veya bilgisayarda çalmak için. İyi bir ses kartı ile de güzel oluyor ULYSES'in de dediği gibi..

    quote:

    Orijinalden alıntı: katrecu89

    benim anlamadığım bir nokta var şimdi 1000 tl veya daha fazla para harcayip alınan bu kulaklıklarla mp3 dinlemek ne kadar mantıklı üst düzey hi fi performasını alabilmek için iyi bir cd player gerekmiyormu?





    JBL Reference 220 dinlemedim ama genelde bas ağırlıklı olduğunu duydum. JBLin ses karakteri olarak düşünürsek müzikal ve baslı ve biraz soğuk olarak yorumlayabilirim sanıırm.

    gittigidiyor'dan almayı düşünmüyorsanız, garantili almayı düşünüyorsanız o fiyata Türkiye ve yurtdışında farklı seçenekler var..

    quote:

    Orijinalden alıntı: FirstClass

    Beyler bende JBL Reference 220 almayı düşünüyorum. Tabi ki sizin burada bahsettiğiniz kulaklıklar kalitesinde bir kulaklık değil ancak merak ediyorum eğer kullanan varsa. İnternette pek fazla bu kulaklık hakkında bilgiye ulaşamadım açıkçası. Yorumlar var ancak hiçbiri güven verir nitelikte değil. Şimdi alacağım JBL Reference 220 nin bir ep630 dan ne farkı var?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.