Şimdi Ara

VİSTA SIZ XP KURMAK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    5920g modeli notebookum var. Recovery dvd lerini oluşturdum(2 adet dvd) makineye xp kurmak istiyorum. Ama birçok kişinin kullandığı Dual mod(hem vista hem xp) olarak değilde makinedeki tüm partitionları silip sadece xp kurmak istiyorum yani vistayı makineden tamamen kaldırmak istiyorum ama bu noktada kafama takılan birkaç soru var

    Soru1 : Sadece xp kurmanın bir sakıncası olurmu
    Soru2 : Aldığım recovery dvd lerini kullanarak makinede xp yüklü iken tekrar vistaya nasıl dönüş yaparım. Hem vistayı silmekten bahsediyorsun hemde ilerde vistaya dönüş yapmaktan bahsediyorsun diye sorarsanız cevabım ileride bir problem olduğunda makieyi servise götürünce vista haricindeki sistemler garanti den çıkmış olyor. servise götürürken visatayı tekrar kurmak için.

    Yardımcı olursanız sevinirim.



  • güzel kardeşim tek işletim sistemi olarak xp yi kurmanda bir sakınca yok elinde dvd recovery cdlerin varken korkma vistayı sil xp kur.

    Fakat 5920 derneğinde bu tarz sorular defalarca soruldu ve cevap verildi keşke topicte bir arama yapıp yersiz sayfa kirliliği yaratmasaydın.
  • dostum cevabın ve yardımın için teşekkür ederim.

    287 sayfaya ulaşmış bir topikte aradığın birşeyi bulmak mümkün değil inan bana araştırdım o topiği ama içinden çıkamadım, topik kirliliği konusunda tabiki haklısın ama banada hak ver dostum.
  • bişe sorcam hocam yazmışsın mesajında vista dışındaki sistemler garanti dışı diye nasıl oluyo o iş bende şu an xp yüklü vede yedekte almadım hiç bi sorun olduğunda sevise gönderemezmiyim şimdi ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gutenberk -- 14 Ocak 2008; 2:30:55 >
  • Eğer makinenizde lisanslı olarak vista varsa ve siz bu vistayı kaldırıp xp yüklediyseniz serviste cihaz garanti harici hizmet görür. ben böyle biliyorum en azından belki konu ile ilgili başka arkadaşlrda yorum yaparsa bilgilenmiş oluruz.
  • nasıl olur ya o benim insiyatifime kalmış bişe değilmi xp veya vista kullanmak benim makinenin sisteminde değilde donanımında bis sorun oluştu mesala garanti dışı mı olacak yani şimdi eğer böle bişe varsa mahkemeye bile giderim şerefsizim
  • bence vista kaldırıp xp kurulabilir ama driver sorunu çıkacaktır.vista uyumlu dirverlar xp de uyumsuz olacak,touchpad ya da ekran kartı tanınmayacaktır..o zaman işte büyük bi sorun çıkacaktır herhalde..yanılıyormuyum.?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrdmrd

    bence vista kaldırıp xp kurulabilir ama driver sorunu çıkacaktır.vista uyumlu dirverlar xp de uyumsuz olacak,touchpad ya da ekran kartı tanınmayacaktır..o zaman işte büyük bi sorun çıkacaktır herhalde..yanılıyormuyum.?

    pekte öyle denemez bence bende xp kurmuştum(geri vistaya döndüm ama niye diye sormayın baya uzun hikaye)bilgisayar gayet sorunsuz çalışıyordu ama performans olarak pekte gözle görülür bi hızlanma farkedemedim ben
  • Bilgisayarların işletim sistemleri garanti kapsamının dışındadır. İster Vista kullanın ister XP ya da Linux yükleyin hiç bir sorun olmaz. Hatta windowsunuzu çökertip "bilgisayarım bozuldu" diyerek servise giderseniz işletim sistemi garanti kapsamında olmadığından makinayı düzeltmek için sizden para alırlar. Garanti Şartlarını incelerseniz böyle bir şeyin olmadığını görürsünüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.