Şimdi Ara

VA ve TN panellerde Freesync farkı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba monitörlerle aram iyi değil, ufak bir arayış içersindeyim ve öğrendiklerimle daha detaylı araştırmaya çalışıyorum. Bir türlü anlamadığım ve cevabını bulamadığım bir kaç sorum var.

    °VA panel 1ms freesync monitörlerdr freesync açınca geçikme hızı "normale" dönüyor imiş.

    -Normal geçikme hızı kaç ms oluyor?
    -bu sadece va panellerde mi oluyor (tn paneller freesync ile 1ms de çalışıyor mu)?
    -gerçekten ms fark ediyor mu?

    Tercihim hızlı fps oyunları oluyor.
    Msi optix kullanıcı var ise deneyimlerini bu çerçevede anlatmalarını isterim.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redverdar -- 24 Eylül 2019; 17:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Genellikle 1 ms yazan monitörler 4 ila 6 ms arasında çalışıyor.TN monitörler de dahil.VA da alabilirsin TN de IPS de eğer 1 ms olarak satılıyorsa genellikle 4 ila 10 ms arasındadır testler bunu gösteriyor.

    VA da freesync da hiç bir sıkıntı olmaz.Bazı marka monitörler de olabiliyor markaya ve o modele has sorunlar bunlar.Bunları seçtiğin monitörün incelemelerine bakarsan öğrenebilirsin.

    Hızlı fps oyunları oynuyorsan TN panel almalısın.Ama renkleri soluktur ve nit(parlaklık) değerleri düşüktür.Hız olarak bence yanlış bir algı var, TN'lerin VA monitörlerle yapılan testlerde bir farkı olmadığını gördüm çok sefer.VA alırsan renk kalitesi yüksektir parlaklıklarıda bir tık daha iyidir.

    Bütçen ne kadarsa ve kaç çözünürlükte monitöre bakıyorsan ona göre yardımcı olabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 25 Eylül 2019; 14:9:47 >
  • Benimde kafam karıştı 2 günde, 144hz 1ms ve freesync destekli monitör bakıyorum.Almayı düşündüğüm monitörlerin yorumlarında freesync açtıklarında tepkime süresi 1ms den 5ms ye çıktığını yazmışlar, o halde direk 5ms tepkime süresine sahip mpnitör mü almalıyım? boşa 1ms arayıp alternatifleri düşürüp daha fazla para vermeye gerek yok gibi.Yoksa bazı monitörlerde 1ms ve freesync aktif oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qesH

    Benimde kafam karıştı 2 günde, 144hz 1ms ve freesync destekli monitör bakıyorum.Almayı düşündüğüm monitörlerin yorumlarında freesync açtıklarında tepkime süresi 1ms den 5ms ye çıktığını yazmışlar, o halde direk 5ms tepkime süresine sahip mpnitör mü almalıyım? boşa 1ms arayıp alternatifleri düşürüp daha fazla para vermeye gerek yok gibi.Yoksa bazı monitörlerde 1ms ve freesync aktif oluyor mu?
    Aynı soru benim de kafamda. Şuan özellikler baktığım bi mönitör yok bu denklemle bütçeme göre VA panel bir monitör işimi görür 1 yada 5 olması fark etmez. Sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.