Şimdi Ara

VAG (Audi, VW, Seat, Skoda) C Segment Sedan Fiyat Kıyaslaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    bir çok kişinin faydasına olacağına inandığım bir tablo hazırladım. VAG olarak bilinen ve Audi, Volkswagen, Skoda ve Seat markalarının orta sınıf sedan modellerinin tek bir tabloda fiyat kıyaslamalarını bir tabloda toparladım. Gerekli ilgiyi görürse Polo, Golf ve Passat sınıfları için de aynı tabloyu yapabilirim :)

    Mutlaka farklı yorum ve eleştiriler olacaktır. Şu arabayla bu kıyaslanır mı, Skoda'dan 2 tane var vs. gibi. Ancak yapıcı bir şekilde işinize yarayan taraflarına bakarsanız faydalı olur diye düşünüyorum.

    Konuyla ilgili benim söylemek istediklerim şu şekilde; 5 modelden 2'si (Jetta ve Octavia) boyut olarak diğer 3'ünden yaklaşık 20 cm uzun ama aks mesafesi olarak hepsi birbirine yakın. Sadece Rapid ve Toledo bagaj hacmini büyük tutmak için bu mesafeyi kısa tutmuş. Bagaj olarak da sadece A3 biraz küçük kalıyor.

    A3: Boyu kısa, Dingil Mesafesi orta, Bagaj küçük

    Jetta: Boyu uzun, Dingil mesafesi orta, Bagaj büyük

    Octavia: Boyu uzun, Dingil mesafesi uzun, Bagak büyük

    Rapid: Boyu kısa, Dingil mesafesi kısa, Bagaj büyük

    Toledo: Boyu kısa, Dingil mesafesi kısa, Bagaj büyük


    Modelleri kıyaslarken donanım paketlerinde de en birbirlerine benzer olanları seçtim. Jetta için orta paketi seçerken, A3 ve Toledo'da tek paket seçeneği ve zaten yüksek olan vardı. Rapid'de dolu paketi seçerken de Octavia da bir motor tipi hariç orta paketi seçtim. O motor tipinde orta paket yok diye üst paketi seçtim.

    Motor ya da beygirlerde farklılıklar varsa da onları parantez içine alıp yazdım. Hiç uygun model yoksa gri renk görüyorsunuz.

    Hayrını görelim

     VAG (Audi, VW, Seat, Skoda) C Segment Sedan Fiyat Kıyaslaması







  • İyide Rapid ve Toledo C segmenti değilki ?
  • Karşılaştırılacak birşey yok malesef. F/p olarak octi öne çıkar bunların arasında. Hatta VAG dışındakiler içinde bile ilk tercihim octi olur. D sınıfı genişliği var araçta.
  • Hocam boşuna bu listelerle uğraşıp zaman kaybetme.

    Böyle detaylarla uğraşmadan "TR'de en iyi araç VW'dir" diye hüküm verip başlık açtı bir arkadşımız.

    O başlıktan feyizlenmeye bak. Senin gibi bilimsel çalışanlar sevilmez buralarda. Gözü kör fanatik olacaksın.
  • Haklısın ama ben de kıyaslama yapınca fark ettim ki C sınıfı denilen araçlar neye göre deniyor anlayamıyorum. Çünkü A3'le aynı boydalar, dingil mesafeleri çok yakın ve daha büyük bagaja sahipler. Bu durumda A3 C segmentse Rapid ve Toledo neden olmasın ki, en azından neden kıyaslamayalım diye düşündüm.
    Konu donanımsa, donanımda da ciddi benzerlikleri var Jetta ve hatta Octavia ile.

    Yorum için teşekkürler.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Boş ver hocam, ben ilgi duyanlara yardımcı olmak istiyorum. Ben de VW sahibi birisi olarak çok beğeniyorum ama fanatik değilim. VAG araçlarını genel olarak (güvenlik, yakıt tüketimi, değer kaybetmeme vs.) gibi sebeplerle beğendiğim için ilgi duyanlara bu çalışmayı yaptım.

    Umarım faydalananlar olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.