Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
82
Favori
383.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    VAG-K-CAN ile Vag-CAN arasında fark varmıdır ?
  • Konunun kodlama paylaşımı olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. Kablo satacak olan satış kısmında ilan açar ve satar. Burada sizin paylaşımlarınıza müdahale eden var mı? benim paylaşımlarıma müdahale hakkını kim veriyor size. Burada vag com hakkında yaptığım tüm paylaşımların silinmeye çalışılması ve açtığım her başlığın kapatılması meseleyi zaten özetliyor.

    Burada 84 sayfa boyunca orjinal ross tech kablodan ve güncelleme alan kaliteli ürünlerden bahseden iki insan var, biri paylaşımı kesmiş diğerini de engellemek için elinizden geleni ardınıza koymayın. 84 sayfa boyunca en adi çin çakmalarını anlatanlara reklam yapıyorsun, kablo satmaya çalışıyorsun dediğinizi görmedik.

    Şuan vag com son sürüm 17.1.2 dir. Bu sürüm sadece orjinal ross tech kabloda ve güncelleme alabilen Avrupa ürünlerde bulunuyor. Bu programın ekran görüntülerini ve orjinal ürünlerin linklerini kasıtlı olarak siliyorlar ki eski sürüm çin çakmalarını millete son sürüm diyerek satabilsinler. Kodlama paylaşıyorsanız başkasının paylaşımlarını neden sizi alakadar ediyor?

    Vag com kullanıcıları için açıkça ifade ediyorum. 17.1.2 sürümden aşağı bir ürünü, mesela 17.1, 16.8.4, 16.8 vb. gibi sürümleri birisi size 2017 son sürüm diye satıyorsa ve çinde 8 dolara satılan ürüne orjinalle aynı işi yapıyor diye anlatıyorsa bilin ki bu insanlar sizi aldatıyor ve dolandırıyorlar. Doğruyu anlatan insanları da engelleyip yorumlarını sildiriyorlar. Bu tiplere karşı uyanık olun..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanbulut

    Merhaba,
    VAG-K-CAN ile Vag-CAN arasında fark varmıdır ?

    VAG-K-CAN ile Vag-CAN arasında farklar vardır. birisi VAG-K+CAN arayüzü, diğeri ise VAG CAN Commander olarak satılır. Her ikisi de sayaç okuma, tanı düzeltme, immobilizer veri okuma, anahtar kodlama, bir kısım araçlarda km düzenleme vb. işlemler için kullanılır. Alacağınız kablonun sürümüne ve aracınızla uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bu kabloları vag com ile de karıştırmayın. Bu kablolar ile kodlama ve özellik açma yok gibir. Farklı bigiler için bloğa bakabilirsiniz...

    http://ertwas.blogspot.com.tr/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurbugras

    Bu mesaj silindi.
    Kablo günelleniyor ise son sürümde olmalı, iki, üç sürüm eskide kalmış değil. Şuan 17.1.3 son sürüm. Algı oluşturabilmek için de orjinal Ross tech resimleri ve aparatları kullanılıyor
    http://www.ross-tech.com/vcds/download/current.php

    Bu tip ürünler kablo programı ve dili değiştirilebilen orta kalite chipe sahip çin klonu. Güncellenebilen Avrupa ürünlerle alakası yok. Onun kalitesinde ful sürüm çalışmaz. ama Aliexpres malına göre de daha kalitelidir. Burada hepsini anlatıyorum zaten bu ürünlerin...
    http://ertwas.blogspot.com.tr/

    Reklam yapıyor diye tüm paylaşımlarımı sildirebilmek ve kaliteli ürünleri anlatan insanları engelleyebilmek için gece gündüz çalışan çin lobisi. Biz kablo satmıyoruz sen satıyorsun diye bana iftira edenler, biz çin malından pay falan almıyoruz deyip 84 sayfa boyunca sadece en adi çin çakmalarını anlatanlar, bak burada apaçık reklam yapılıyor. Bu mesajı da şikayet edin sildirin de o yüksek karakterinizi görelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 13 Şubat 2017; 22:45:40 >




  • hiç işim olmaz ama su sizin blog sitesine baktım ordan bir sahibinden linkine yönlendirdi beni v18 yazıyordu orda dikt ceken şey şu ürün 1 yıl garantilidir.

    siz bunu ithal etmiyorsunuz sanırım ithalat kanunua göre 2 yıl garanti vermek zorundasınız

    yanlış mı biliyorum ?
  • DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt
    Baktığınız benim blog ise orada piyasada görebileceğiniz tüm ürünler anlatılıyor ve hepsi ile ilgili link veriliyor. Bu ürünlerin hiçbirisiyle satış ilişkim yok, kim hangi ürüne ne kadar garanti veriyor ona da dikkat etmedim. Anlattığım bir ürün için verdiğim linkler genelde bilinen meşhur satıcılardır veya örnek olarak verilen linklerdir, kim hangi ürüne ne kadar garanti veriyor o kısmı beni de ilgilendirmiyor...
  • Güncellenebilir çin kablosunun sitesinde iyice incelerseniz.İnternete bağlanabiliyor ve çökmüyor diye bir açıklama var.
    Yanibundanda anlaşılacağı gibi son sürüme güncelleniyor.Ositenin özelliği proğramlama üzerine elektronik araçlar satıyor.Birtek kablo değil.İllede Avrupa kablo diye site lingine vermek nekadar doğru ise bende 45 dolara çin sitesini
    size yazayım dedim.Adamlar her güncelleme çıktığında yeni güncel sürümmü yazsınlar.Anılgı olduğunu yazıyorsunuz orijinal kablo belkide çinde yapılıyor.
  • İki siteyide bende gördüm.Çindeki versiyonu benim paylaştığım sitede aynı ürün fakat ücretsiz kargo ve biraz daha ucuz.
    Sizinkindede görüldüğü gibi çin sitesinde orijinal etiketleri üzerinde duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurbugras

    Güncellenebilir çin kablosunun sitesinde iyice incelerseniz.İnternete bağlanabiliyor ve çökmüyor diye bir açıklama var.
    Yanibundanda anlaşılacağı gibi son sürüme güncelleniyor.Ositenin özelliği proğramlama üzerine elektronik araçlar satıyor.Birtek kablo değil.İllede Avrupa kablo diye site lingine vermek nekadar doğru ise bende 45 dolara çin sitesini
    size yazayım dedim.Adamlar her güncelleme çıktığında yeni güncel sürümmü yazsınlar.Anılgı olduğunu yazıyorsunuz orijinal kablo belkide çinde yapılıyor.

    Hocam satıcının sitesinde ne yazdığı, ne söylediği çok önemli değil. Bu kablolar söylediğim gibi programı ve dili değiştirilebilen, programlanabilen orta kalite çipe sahip ürün. İnternete bağlı çalışabilmesi ve orjinal programı indirdiğinde görmesi mesele değil. En adi çin malında dahi bağlantıyı kestiğinde internet açıkken kullanabilirsin. Bu ürünlerin Aliexpres malından tek farkı yeni iki transistör kullanmışlar ama tercihleri de yine en ucuzdan yana olmuş. K hattını takviye edip orjinal programı görmeyi sağlayan bu transistörler yeterli değil. En büyük problem tüm ürünlerde tek serial kullanmışlar ve bu ürünlerin tamamı programı kullanırken zamanla çökecek ve kullanıcı k-line bağlantısında ciddi problemler yaşayacak. O yüzden bu kablolara güncellenebiliyor demek çok doğru değil, bunlara aslında programlanabiliyor demek daha doğru. Eskiden dışarıdan programlanırken şimdi orjinal programı görmesini sağlamışlar ama çalışma mantığı aynı Aliexpres malları gibi. L9637D ile yeni program alabilir ama full programı kullanmayı sağlayamazsın. Çinliler her işin hilesini çözdükleri gibi bunu da çözmüş ve transistörlerin fiyat farkı olan 10$ üzerine eklemişler. Aliexpreste daha düşük çipe sahip ürün 25-30$ iken bu da 40 dolar işte. Bu ürün Aliexpres malına göre daha kaliteli bir çipe sahip ama donanımda bu üründen çok daha iyilerini çinlilerin ürettiğini de gördüm. Bunlar Avrupa ürünlerde kullanılan çip ile kıyas dahi kabul etmez, onlar gerçekten güncelleme alıyor ve programı stabil kullanabiliyor. çökme riski ve k-line bağlantı sorunları yaşamazsın. Çin kablolarına nazaran Avrupa kabloların haritası ve donanımı çok daha iyi görünüyor.

    Kablo yada link paylaşılmasını dert eden ben değilim. herkes zaten 84 sayfa boyunca her linki paylaşıyor da ben link paylaştığımda problem oluyor. Bazılarının ne hikmetse kaşıntısı tutuyor. Benim sadece link paylaşmam değil, şurada yazdığım yorumların dahi yarısını silmişler. Bu bilgilerden rahatsız olurlarsa bunu da silerler. İşinize yarayacak kısmı acilen bir yere not edin. Çünkü benim kadar kimse teknik bilgi vermez. Aslında milleti uyandırmama uyuz oluyorlar, millet uyandı mı dolandırmak kolay olmuyor. Her büyük marka gibi Ross Tech firması da çinde üretim yapar ama orjinal ile 40$ ürünlerin hiçbir alakası yok. "çin sitesinde orijinal etiketleri üzerinde duruyor" diyerek çakma malı orjinal sanıp aldanmanın anlamı yok. Adamlar en düşük fiyatlara en adi malları üretiyor ve inandırıcı olması, orjinal havası oluşturabilmek için çakma mallara orjinal etiketi koymuş. Orjinal programı indirip kullandığı için çok insana bu ürünleri orjinal gibi göstererek yüksek fiyatlara satıyorlar, birkaç ay sonra o kablonun çökeceğinden alıcının haberi yok. Çinlinin ürettiği orjinal ürünün fiyatı bellidir.
    https://world.taobao.com/item/530314153579.htm?spm=a312a.7700714.0.0.FiFowy#detail

    2600 yuan yaklaşık 380$ civarı çin piyasasında orjinal ürünün fiyatı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 16 Şubat 2017; 23:23:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekzen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chembond

    Kullandığınız VCDS sürümleri neler acaba? 15.7 serisi çok hızlı güncelleme aldı, çinliler 15.7.1'in ötesine geçemedi henüz, bunun bir etkisi olabilir belki.

    Kodlamalarda ilerleme var


    Yaptigim Kodlamar:


    1.Kapilarin 15km sonra otomatik kapanmasi
    STG 46 (Kombiinstrument) auswählen
    STG Anpassung -> Funktion 10
    -> Kanal 04 (Auto-Lock)
    Das Fahrzeug wird bei einer Geschwindigkeit von 15km/h verriegelt (0 = aus; 1 = ein).
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---


    2.Geri Vitesi takinca arka isiklarin hepisinin yanmasi sisler dahil

    Stg 09 Zentralelektrik
    Funktion 07 Codierung
    Assistent für lange Codierung
    Byte 26
    Bit 6 aktivieren

    3.Geri Vites takinca Park Tusuna basinca 15 km/h ye kadar RCD510 üzeri acik olmasi
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    4.Frenayari'ni sert e cevirmem
    Bremsassistent
    STG 03 (Bremsenelektronik) auswählen
    STG Anpassung -> Funktion 10
    Bremsassistent auswählen - Kanal 9
    auf Wert 2 ändern (stark)
    (Standardwert: 0 - mittel)

    5.Torque Steer Compensation aktif edilmesi (yine deaktif ettim 1.4 TSI Motorlarda ani cikista gücü düsürüyor, ESP yaniyor)
    Stg 09 Lenkhilfe
    Anpassung Kanal 5
    0 kapali
    1 acik
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    6.XDS aktif edilmesi
    STG 03 (Bremse) auswählen
    STG Lange Codierung -> Funktion 07
    Byte 17
    Bit 3 aktivieren


    7.XDS Derecesi icin

    STG 03 (Bremse) auswählen
    STG Anpassung -> Kanal 10
    0 = mittel (Grundeinstellung)
    1 = schwach
    2 = stark
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    8.Selektör isiklarin ayarini 5 saniye ye yükselme

    STG 09 (Bordnetz) auswählen
    STG Anpassung -> Funktion 10
    Kanal 31
    Wert anpassen: 1-5
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    9.Aniden Fren yapilinca tüm Isiklarin yanmasi
    Stg 09 Zentralelektrik -
    Funktion 07 Codierung - BCM-Steuergerät,
    Byte16 - Bit1 (Standard beim Mj2010)
    Notbremsanzeige: Während einer Vollbremsung mit einer Geschwindigkeit über etwa 60 km/h blinken die Bremslichter, um den nachfolgenden Verkehr zu warnen. Wenn die Bremsung weiter andauert,schaltet sich bei einer Geschwindigkeit unter etwa 10 km/h die Warnblinkanlage automatisch ein. Das Bremslicht leuchtet dauerhaft. BeimBeschleunigen schaltet sich die Warnblinkanlage selbsttätig wieder aus.
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    10.Coming Home manuell acilmasi ve geri sayim kapilar kilitlendiginden sonra saymasi
    Stg 09 Zentralelektrik > Funktion 07 Codierung
    Byte 12 Bit 0 Aktiviert (Start mit Türöffnung)
    Byte 12 Bit 2 Aktiviert (manuell, ISIK Sensörü olmadigi icin)

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    10.Gündüz farin el freni cekince kapanmasi
    Stg 09 Zentralelektrik > Funktion 07 Codierung
    Byte11 > Bit0 aktivieren


    11.Gündüz far da arka isiklarin ve Plaka isigin yanmasi


    12.Climatronic e Ön Cam ayarinin Modelini vermem (Akustik Paketi)
    Stg 08 Klimaanlage > Funktion 07 Codierung
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    13.Koltuk Kalöferin (son ayarin kayit etmesi)
    Stg 08 Klimaanlage > Funktion 10 Anpassung >
    dokumentierten Anpassungskanal wählen(Speicherung der Sitzheizstufe Fahrer.
    Standart: deaktiviert. Neuer Wert/aktiv setzen)
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    14.Arka Plaka isigin LED olmasi (orijinal Passat dan LED Plaka isigi takili)
    Stg 09 Zentralelektrik >
    Funktion 07 Codierung >
    Byte 17 > Bit 7 aktivieren >
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    15.Depoyu Fullemek icin gösterge de uyari (5L,10L ...) aktif etmesi
    STG 17 (Schalttafel) auswählen
    STG Lange Codierung -> Funktion 07
    Bye 10
    Bit 4 aktivieren

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---


    16.Arabanin icinde isiklar kapilarin kapanmasina kadar acik kalmasi

    Stg 09 Zentralelektrik > Funktion 07 Codierung
    Byte 20 Bit 1 Aktiviert
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---


    17.Araba Isigin Cam Silme ayarini degistirdim 4 den 15 e yükselttim

    -Stg 09 Bordnetz > Funktion 10 Anpassung > Kanal 26 > alter Wert 4 (Standard)
    -> von 4 auf 15 eingestellt
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    18.Gündüz Far da Selektör actiginizda Farin sönmesi ayni Audi de gibi
    Byte 15 / Bit 3 - aktiv setzen: Damit wird das TFL beim Blinken abgeschalten und auf Standlicht gedimmt


    Garanti üzeri:
    1.Triger Zincir Seti komple yenilendi, simdiki Set C Modeli
    2.Clima Kompressör yenilendi
    3.Benzin Pumpasi yenilendi
    4.Cam Motoru hatasi verdi VCDS sonra bu da degisti

    Merhaba @tekzen,

    11.Gündüz far da arka isiklarin ve Plaka isigin yanmasi

    ile ilgili yaptığın kodlamayı verebilir misin? Ben bulduğum kodlarla yaptığımda ön arka parklar da yanıyor. Oysa sadece arka parkların ya da arka stopların park ışığı seviyesinde yanmasını kodlamak istiyorum. Scandinavia türü seçmekten bahsediliyor, bendeki 15.7.0 kablo ve gelen VCDS ile öyle bir seçenek göremedim. 2011 model Skoda Yeti 1.2 TSI DSG için öyle bir seçenek çıkmıyor gerçi 31347 kodunu da kabul etmiyor bendeki modul. :(




  • Vag com 17.1.3 sürümünü çıkarmıştır. Orjinal Ross Tech ürüne veya güncelleme alabilen Avrupa ürünlere sahip kişiler son güncellemeyi yükleyebilirler. 17.1.3 sürüm altındaki versiyonları son sürüm diyerek anlatan ve insanları aldatanlara karşı dikkatli olunuz, eğer aldatılmak ve dolandırılmak istemiyorsanız Ross Tech sitesinden son sürüm VAG COM kablonun hangisi olduğunu sürekli takip etmelisiniz.

    http://www.ross-tech.com/vcds/download/current.php

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---




  • Son güncel calismam Jetta nin icindeki Climatronic MJ2010 u yeni MJ2013 Climatronic i degistirmem

    Gereken Cerceve Numarasi 5C6 858 069B 1QB
    Climatronic Modeli 3AA907044AG

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    Taktiktan sonra VCDS ile Climatronic Bölümünden Kod olaran 0018004002 verip

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    ardindan Climatronic de iki Tusa ayni anda basin ardindan yanip söner bittigi zaman Climatronic ayarlari tamamlanmistir

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekzen -- 3 Mart 2017; 20:30:1 >




  • 2013 jetta caxa kodlu aracım için vagcom kablosu almak istiyorum. Link gönderebilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek


    quote:

    Orijinalden alıntı: tekzen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chembond

    Kullandığınız VCDS sürümleri neler acaba? 15.7 serisi çok hızlı güncelleme aldı, çinliler 15.7.1'in ötesine geçemedi henüz, bunun bir etkisi olabilir belki.

    Kodlamalarda ilerleme var


    Yaptigim Kodlamar:


    1.Kapilarin 15km sonra otomatik kapanmasi
    STG 46 (Kombiinstrument) auswählen
    STG Anpassung -> Funktion 10
    -> Kanal 04 (Auto-Lock)
    Das Fahrzeug wird bei einer Geschwindigkeit von 15km/h verriegelt (0 = aus; 1 = ein).
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---


    2.Geri Vitesi takinca arka isiklarin hepisinin yanmasi sisler dahil

    Stg 09 Zentralelektrik
    Funktion 07 Codierung
    Assistent für lange Codierung
    Byte 26
    Bit 6 aktivieren

    3.Geri Vites takinca Park Tusuna basinca 15 km/h ye kadar RCD510 üzeri acik olmasi
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    4.Frenayari'ni sert e cevirmem
    Bremsassistent
    STG 03 (Bremsenelektronik) auswählen
    STG Anpassung -> Funktion 10
    Bremsassistent auswählen - Kanal 9
    auf Wert 2 ändern (stark)
    (Standardwert: 0 - mittel)

    5.Torque Steer Compensation aktif edilmesi (yine deaktif ettim 1.4 TSI Motorlarda ani cikista gücü düsürüyor, ESP yaniyor)
    Stg 09 Lenkhilfe
    Anpassung Kanal 5
    0 kapali
    1 acik
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    6.XDS aktif edilmesi
    STG 03 (Bremse) auswählen
    STG Lange Codierung -> Funktion 07
    Byte 17
    Bit 3 aktivieren


    7.XDS Derecesi icin

    STG 03 (Bremse) auswählen
    STG Anpassung -> Kanal 10
    0 = mittel (Grundeinstellung)
    1 = schwach
    2 = stark
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    8.Selektör isiklarin ayarini 5 saniye ye yükselme

    STG 09 (Bordnetz) auswählen
    STG Anpassung -> Funktion 10
    Kanal 31
    Wert anpassen: 1-5
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    9.Aniden Fren yapilinca tüm Isiklarin yanmasi
    Stg 09 Zentralelektrik -
    Funktion 07 Codierung - BCM-Steuergerät,
    Byte16 - Bit1 (Standard beim Mj2010)
    Notbremsanzeige: Während einer Vollbremsung mit einer Geschwindigkeit über etwa 60 km/h blinken die Bremslichter, um den nachfolgenden Verkehr zu warnen. Wenn die Bremsung weiter andauert,schaltet sich bei einer Geschwindigkeit unter etwa 10 km/h die Warnblinkanlage automatisch ein. Das Bremslicht leuchtet dauerhaft. BeimBeschleunigen schaltet sich die Warnblinkanlage selbsttätig wieder aus.
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    10.Coming Home manuell acilmasi ve geri sayim kapilar kilitlendiginden sonra saymasi
    Stg 09 Zentralelektrik > Funktion 07 Codierung
    Byte 12 Bit 0 Aktiviert (Start mit Türöffnung)
    Byte 12 Bit 2 Aktiviert (manuell, ISIK Sensörü olmadigi icin)

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    10.Gündüz farin el freni cekince kapanmasi
    Stg 09 Zentralelektrik > Funktion 07 Codierung
    Byte11 > Bit0 aktivieren


    11.Gündüz far da arka isiklarin ve Plaka isigin yanmasi


    12.Climatronic e Ön Cam ayarinin Modelini vermem (Akustik Paketi)
    Stg 08 Klimaanlage > Funktion 07 Codierung
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    13.Koltuk Kalöferin (son ayarin kayit etmesi)
    Stg 08 Klimaanlage > Funktion 10 Anpassung >
    dokumentierten Anpassungskanal wählen(Speicherung der Sitzheizstufe Fahrer.
    Standart: deaktiviert. Neuer Wert/aktiv setzen)
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    14.Arka Plaka isigin LED olmasi (orijinal Passat dan LED Plaka isigi takili)
    Stg 09 Zentralelektrik >
    Funktion 07 Codierung >
    Byte 17 > Bit 7 aktivieren >
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    15.Depoyu Fullemek icin gösterge de uyari (5L,10L ...) aktif etmesi
    STG 17 (Schalttafel) auswählen
    STG Lange Codierung -> Funktion 07
    Bye 10
    Bit 4 aktivieren

    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---


    16.Arabanin icinde isiklar kapilarin kapanmasina kadar acik kalmasi

    Stg 09 Zentralelektrik > Funktion 07 Codierung
    Byte 20 Bit 1 Aktiviert
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---


    17.Araba Isigin Cam Silme ayarini degistirdim 4 den 15 e yükselttim

    -Stg 09 Bordnetz > Funktion 10 Anpassung > Kanal 26 > alter Wert 4 (Standard)
    -> von 4 auf 15 eingestellt
    --- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

    18.Gündüz Far da Selektör actiginizda Farin sönmesi ayni Audi de gibi
    Byte 15 / Bit 3 - aktiv setzen: Damit wird das TFL beim Blinken abgeschalten und auf Standlicht gedimmt


    Garanti üzeri:
    1.Triger Zincir Seti komple yenilendi, simdiki Set C Modeli
    2.Clima Kompressör yenilendi
    3.Benzin Pumpasi yenilendi
    4.Cam Motoru hatasi verdi VCDS sonra bu da degisti

    Merhaba @tekzen,

    11.Gündüz far da arka isiklarin ve Plaka isigin yanmasi

    ile ilgili yaptığın kodlamayı verebilir misin? Ben bulduğum kodlarla yaptığımda ön arka parklar da yanıyor. Oysa sadece arka parkların ya da arka stopların park ışığı seviyesinde yanmasını kodlamak istiyorum. Scandinavia türü seçmekten bahsediliyor, bendeki 15.7.0 kablo ve gelen VCDS ile öyle bir seçenek göremedim. 2011 model Skoda Yeti 1.2 TSI DSG için öyle bir seçenek çıkmıyor gerçi 31347 kodunu da kabul etmiyor bendeki modul. :(

    Bunu bir deneyin

    VCDS -> 09 Central Elektrik -> Uzun Kodlama -> Byte 12-> Bit 0 aktif




  • Bende bahsettiğiniz 12. Byte, 0. Bit Coming-Home Timer (....) var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek

    Bende bahsettiğiniz 12. Byte, 0. Bit Coming-Home Timer (....) var.

    Dogru ben yeniden bakayim.

    Byte 15 Bit 6 aktif mi?

    hic olmasi kendi eski kodunuzu kayit edip benimkisini bir deneyin
    06010A38882D02E000000083050000E80780008872808D20612060200040



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekzen -- 17 Mart 2017; 12:24:28 >
  • Evet işaretli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde yabancı formlarda Byte 18 ile ilgili bilgiler var. Arabanın modeli ile ilgili seçim yapılan liste. Fakat listede olmayan değerleri elle seçmekten bahsedilmiş. Mesela oraya elle 15 girip enter a basınca kaydettikten sonra arka sol geri vites lambası da yanıyor. Yani arabanın sadece sol lambaları hatalı şekilde yanıyor. Bugün önerilen başka sayılar daha var onları deneyeceğim. Mesela 1C idi yanlış hatırlamıyorsam gündüz farları ile parklar da yanmıştı. İşe yarar gibi görünse de gündüz farları düşük ışıkta yanmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben az önce baktim benim aracta hepisi acik
    istersniz benim kodu bir deneyin önceden kendinizinkisini kayit edin

    06010A38882D02E000000083050000E80780008872808D20612060200040
  • Moduller farklı olabilir, yine de deneyeceğim. Sonucu yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.