Şimdi Ara

Vaillant Klima Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    arkadaşlar, evimin salonunda, 18.000 btu’ luk, Vaillant marka (V 11-050 W model – normal, inverter değil) 2009 yılında alınmış bir klimam var.
    30 haziran 2017 tarihine kadar herhangi bir sorun çıkarmadan gayet güzel çalıştı. Bakım hiç yapılmadı (İç filtre temizliği hariç). Ancak 30 Haziran günü sabahleyin, klimayı hiç çalıştırmadan, filtreleri bir daha temizledim ve yerine takıp çalıştırdıktan sonra mutfağa kahvaltıya gittim. Salona döndüğümde klimanın ılık üflediğini farkedip dış üniteye baktım ve kompresörün çalışmadığını fark ettim. Bu arada dışarıda sıcaklık gölgede yaklaşık 37 derece ve dış ünite de güneş altında duruyor. Herhalde dışarısı çok sıcak oldu diye kendini korumaya aldı dedim ve cihazı kapattım.

    Yaklaşık bir saat sonra tekrar açtım, 2-3 dakika çalışıp yine, dış üniteyi, sanki kompresör yerinden fırlayacakmış gibi sarsıp, korumaya aldı ve kapandı. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar, bu durum ya gaz azalmasından ya da kompresör arızası olursa ortaya çıkar gibi bir sonuca varmama sebep oldu. Neyse, servis çağırdım ve 03 Haziran 2017 Pazartesi günü servis geldi. Ancak servis gelmeden evvel, deneme amaçlı tekrar çalıştırdım. Güneş dış ünitenin üzerine direkt gelmesine ve dışarısı yaklaşık 35 derece olmasına rağmen, tam bir saat hiçbirşey olmadan çalıştı ve gayet güzel soğuttu.

    Servis gelince durumu olduğu gibi anlattım, verdiği cevap “30 Haziran’da hava çok sıcak olduğu için kompresör kendini korumaya almış” oldu ve “gelmişken iç ve dış üniteyi temizlerim isterseniz” dedi “tamam” dedim. Temizlikten sonra arkadaş klimayı çalıştırıp gitti.

    Yaklaşık 10 dakika sonra klima (kompresör) yine sarsılıp durdu. Servisi tekrar aradım ve arkadaşın hemen gelmesini söyledim zira hava sabaha göre daha serin olmasına ve güneş dış ünitenin üzerinden gitmesine rağmen kompresör yine durmuştu. Arkadaş tekrar geldi ve çalıştırmasını söyledim, çalıştırdı 1-2 dakika sonra yine sarsılıp durdu. Servisi arayıp durumu anlattı, gelen cevap, KOMPRESÖR BOZUK!!! Peki kardeşim bozuksa nasıl sabah çalıştı ve şu satırları yazdığım sırada yaklaşık 3 saattir nasıl içeriyi buz gibi yapıyor.
    Lütfen bu işleri iyi bilen arkadaşlar yorum yapsın, ben mi haklıyım , servis mi?

    Saygılarımla...







  • Servis Haklı Hocam. Çok karşılaşılan durumdur on/off sistemlerde. Sadece kalkış yapamayıp titrese kapasitör ile de kurtarabilirdin ki SAMSUNG klimamda 4 senede bu nedenle kompresör gitmişti maalesef.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sn. Ado,
    Cevabınız için teşekkür ederim, ancak mantığım hala bozuk kompresörün nasıl üç dört saat soğutma yaptığını çözemedi
    Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.
    Saygılarımla...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elantra E kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam; Şimdi bu kompresörlerin çalışma prensibini baz alırsak sizin bahsettiğiniz sorunu ortaya çıkartacak birden fazla etken var, bunların birisi presyondur. Ben ara sıra presyon diye yazarım ama açıklamasını da yapayım bu kompresörün pistonu aracılığı ile sistem içerisinde yaratması gereken basınç değerinin ifadesidir, şöyle değerlednirelim. Arabayı birinci vitese taktık 5000 devir gazı verdik ama aynı zamanda frenede basıyoruz ve debriyajdan ayağımızı çekiyoruz. araba ortalığı yıkıyor, tekerler patenaj çekiyor ama araç bir gram yol gitmiyor. fakat motor inanılmaz efor sarfediyor doğrumu?

    Sizde de motor inanılmaz efor harcıyor ama 1 e 3 alması gerekirken 1 e 1 alıyor, bu yüksek efor neticesi çekirdek ısı yükseliyor, aşırı akım koruması sistemi kapatıyor motor ataletini kaybettiği için sallana sallana duruyor. Bu bir varsayım.

    Ölçümleri yapan biz değiliz elbette. gerekli donanımsal kontrol sonrası çok daha makul bir açıklama yapılır size.

    Anlamanız gereken tek nokta şu, sizinki karmaşık bir sistem değil, iki seçeneğiniz var, ya kapasitör, ya kompresör. Zaten başka seçenek yok. kapasitör konusunu az önce yazmıştım kalkışta sorun yaşasanız haklısınız ancak çalışan sistemin kapanmasının açıklaması sistemin elektronik donanımı veya kalkış yardımcılarının sorunlu olmadığının da göstergesidir.

    tabi bakınız biz buradaki iki satır veri üzerine yorum yazıyoruz. elimizde doğru düzgün teknik veri yok, olasılık hesapları bunlar.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sn. Ado,
    Yani anladığım kadarı ile kompresör rahat rahat çalışmak yerine canı burnunda bir şekilde çalışıp soğutma yapıyor ve bu durum son nefesini verene kadar gider diyorsunuz. Doğru mu anlamışım?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elantra E kullanıcısına yanıt
    Dogru tespit hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.