Şimdi Ara

///\\\ VAIO S SERİSİ FAN CLUB ///\\\ Yeni Resim Eklendi !!! İlk Sayfada !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
13.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkür ederim açıklamalarınız için sizin modeller güzelmiş. ama fiyat olarak indirimle bile çok pahalı türkiye de. ileride düşünebilirim artık vaio sb serisini. anlattıklarınıza göre özellikleri oldukça iyi.
  • @kerokeso peki bu sb ve sa serilerine SSD takılabiliyor mu bir konuda arkadaş ssd aldığını ama sığmadığını micro ssd gerektiğini anlatmış? içerisindeki 500gb lık hdd boyutu nedir ki ssd ile değiştirilemiyor?
  • Vaio S serisinden SSD olarak sorun yaşayan / yaşamayanların görüşleri. SSD hakkında genellikle uzun süre dayanmaz 3-6 ay ömür biçenler var. KOnu hakkında düşünceleriniz?
  • arkadaşlar yarın s serisihttp://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-sa3m9exi-sa3m9ex-core-i7-2640m-28ghz-6gb-500gb-133-dvdrwbr-1gb-hd6630m-bt-cam-w7pro/productdetails.aspx?I_ID=57692 laptop almayı düşünüyorum bu cihazlarda akasa n-stor veya benzer bir aparatla ikinci harddisk takan oldumu herhangi bir sorun yaratıyormu.optik sürücüye ihtiyacım yok bu nedenle ssd+hdd yapmayı düşünüyorum.




  • Oncelikle cok guzel bir laptop, oneririm, ancak akasa-n-stor'un uyacagini sanmiyorum. Ebay'den alabilirseniz bu modele uygun hdd caddy alirsaniz problemsizce kullanirsiniz.(Laptop biosunda raid de var)
  • Peki sa ve sb modellerinde cok fark varmi malzeme kalitesi acisindan neredeyse ayni fiyata 128 ssd modeli var sbnin
  • Sa modelinin oyunlarda neredeyse 2 kat iyi olmasi disinda yok.. 500gb HDD'li modeldeyim. Throttlestop programiyla cpu hizi ayarlanabiliyor(2.8 ghz-800 mhz arasi) 1.2 ghz'dan sonra crysis 2 icin bir sey fark etmediginden 1.6 ghz'da oynadim. Az once oyunu kapattim. Oyunu (crysis 2'de en dusuk ayar high)very high-extreme arasi(ayarlar soyle gidiyor=high-very high-extreme-ultra) 1600x900 cozunurlukte akici oynayabiliyorum(biraz da overclock ile tabi.) yani, SA'nin ekran karti (HD 6630m) SB'nin ekran kartindan (HD 6470m( cok daha guclu. Ayrica overclock ile HD 6630m hd 6730m'den daha iyi oluyor(Shappire trixx ile). Bence SA alin. Ilerde 4 gb daha ram ve ssd ekleyebilirsiniz. SB alirsaniz ekran kartini degistiremezsiniz.
    Bu arada crysis 2 oynarken gpu max. isi 77 dereceydi.

    Edit: bu arada HD 6630m ile HD 6730m=

    HD 6470m=120 stream islemci, rop=? transistor=? Core=700, Memory 750 DDR3 64 bit
    HD 6630m=480 stream islemci, 8 rop, 716 m transistor Core=485, Memory=800 DDR3 128 bit
    HD 6730m=480 stream islemci, 8 rop, 716m transistor Core=725, Memory=800 DDR3 128 bit
    Benim overclocklu hd 6630m: Core=750, Memory=1025



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerokeso -- 19 Mart 2012; 13:23:25 >




  • Oyunlarda isinma cok oluyormu bide gurultu durumu bu arada dedigim sbde 6630 var
  • dedginiz sb'de hd 6630 varsa bir fark yoktur. Ben sb ile sanin tek farkinin ekran karti oldugunu saniyordum(bir de islemci) Eger gercekten hd 6630 varsa tabii ki daha iyidir (bir de ssd ile...) Eger turboboost acikken oyun oynarsaniz asiri isiniyor ve asiri ses cikariyor. Turboboost'u kaparsaniz ve islemci hizini dusururseniz(oyun performansina hic etkisini gormedim. 2.8 ghz ile 1.6 ghz arasinda fark da goremedim. Ekran kartina zaten bu kadar islemci gerekmiyor.) Dedigim gibi, bu sabah 80'i gecmiyordu. .(ekran karti ve islemci ayni heatsinki paylasiyor sanirim. Ekran karti isininca islemci de isiniyor. Islemci isininca ekran karti da) Ancak eger turboboost acikken oynarsaniz 90'lari gorebiliyor.Stamina modunda hic isinma, vs. gormedim. Fan tamamiyle duruyor bende. Bosta-internette 55 derece. Sadece islemci yukteyken 73-75. Ekran karti ve islemci ayni anda yuke girmezse(oyun oynarken throttlestop ile islemciyi yavaslatirsaniz) problem yok.Islemci 2.4 ghz'in ustundeyken asiri isiniyor oyunlarda. Turboboost neden oluyor asiri isinmaya sanirim.




  • yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar sa serisi aldım almışken ekranı iyi olsun dedim ssd sonradan da takılır sonuçta.Ekranı kasası falan çok hoşuma gitti.Recovery dvdlerimi oluşturup.Gereksiz programlardan kurtulur kurtulmaz izlenimlerimi paylaşacağım internette pek bir bilgi yok almayı düşününlere faydamız dokunsun.
  • bu turboboostu nasıl kapatabilirim.Birde bu pcye özel bir özellikmi 1.nesil f serilerindede mevcutsa bu özellik belki abimin f serisi notebookundada ısınmayı çözebilirim neden bilmiyorum ama o pcde sürekli aktif tubo 1.6da çalıştığını görmedim işlemci 720qm dier vaioda.
  • turboboost i5 ve i7 islemcilere n bir ozelliktir. Islemci arttirmak icin laptopun sogutma kapasitesi tam olarak dolmadiginda(TDP) laptopu overclock eder. (i5-2430 2.4 ghz'den 2.8 ghz'e ornegin) Ancak bu bazen asiri isinmaya sebep olur. Eger sizde asiri isinmaya sebep oluyorsa laptopun hizini dusurebilirsiniz. Bunun icin throttlestop programini kullanabilirsiniz. Throttlestop ile turboboost'u kapattiktan sonra laptopun islemci hizini normalin altina da dusurebilirsiniz. Hizi dusurdugunuz kadar perormans kaybi yasarsiniz. Ancak islemciye fazla yuklenmeyen crysis gibi oyunlarda islemci fazla fark etmedigi icin yavaslatmak ise yarayabilir. Laptopunuzu yavaslatmak icin laptopun i5 ya da i7 olmasi gerekmez. Throttlestop speedstep sdestekleyen islemcilerin cogunda calisir.
    not:bu programla hizi dusurdugunuzde programi acik tutmaniz gerekir, yoksa eski hizina geri doner.
    not2: belki bios'ta turboboost'u kapamak icin bir ozellik olabilir
    not 3: laptopun hizini hangi programla olctunuz? benim eski laptopumda da i7 720qm vardi(o da asiri isiniyordu, dell studio 1558) o islemcinin tum cekirdekler yukteyken 1.73, tek cekirdek yukte 2.8 ghz'e cikabilmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerokeso -- 20 Mart 2012; 17:14:21 >




  • teşekkürler bu yöntemi denerim bahsettiğim cihazda turboboost widgetı var masaüstünde orda sürekli türboboost aktif görünüyor internette gezerken bile.Bu arada 1 saattir wow açık kalabalık yerlerde dolaşıp zorluyorum pcyi hafif bi ısınma var ama bu boyutta bir cihaz için normal sayılır oyunu dizüstünede diil masada oynamak gerekiyor.
  • ilk sorunumu yaşadım malesef ve heralde hiç bir soun benim canımı bu kadar sıkmazdı.Ekranın ortasında bir ölü piksel oluştu sinir bozucu bir noktada aldığım yerde iade almıyor malesef.3000 bin tlnin üzerine bi soğuk su içicez sanırım.iade için şartları sonuna kadar zorlama niyetindeyim ama türkiyede bu işlerin nasıl yürüdüğünü herkes biliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsubasa1907

    ilk sorunumu yaşadım malesef ve heralde hiç bir soun benim canımı bu kadar sıkmazdı.Ekranın ortasında bir ölü piksel oluştu sinir bozucu bir noktada aldığım yerde iade almıyor malesef.3000 bin tlnin üzerine bi soğuk su içicez sanırım.iade için şartları sonuna kadar zorlama niyetindeyim ama türkiyede bu işlerin nasıl yürüdüğünü herkes biliyor...

    Geçmiş olsun. Ekranı değiştirebilirsiniz ama garanti gider vs. ŞAns işte, elektronikte olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsubasa1907

    yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar sa serisi aldım almışken ekranı iyi olsun dedim ssd sonradan da takılır sonuçta.Ekranı kasası falan çok hoşuma gitti.Recovery dvdlerimi oluşturup.Gereksiz programlardan kurtulur kurtulmaz izlenimlerimi paylaşacağım internette pek bir bilgi yok almayı düşününlere faydamız dokunsun.

    Nerden kaça aldığını öğrenebilir miyim?3000 den aşağı bulamıyorum.Vatan da baktım az önce 2999 tl idi.Şu kapağının karbon olması dışında tercih etme sebebim yok aslında.özellikleri benim için çok fazla bir makina aslında.Gel gör ki daha düşük donanımların hepsi sb serisi.
    3000 e çıkıncada ultrabooklara maclere kayıyor aklım.
  • Yaklaşık 1 yıldır VPCSB1A9E serisini kullanmaktayım. Yazılım işiyle uğraştığımdan neredeyse 7/24 açık. Pili eskisi gibi olmasada 3 saatin üzerinde çok rahat kullanıyorum. Macbook pro larla baya baya mukayese ettikten sonra bu bilgisayarı aldım ve aldığım günden itibaren maclerin havası batsın diyorum :)

    Ayrıca kendi üzerinde mobil modem bulunması, çok can alıcı noktalarda inanılmaz işe yarıyor. Telefonun 3g yakalayamadığı durumda bile 3g kullanmama hani her zaman olmasada olanak sağlıyor.

    En önemli nokta, 13 inc olması. 15 ten sonra 13 e alışmak zor olsada, taşıma kolaylığı muhteşem. Alan veya alacak arkadaşlara kesinlikle orjinal kılıfı ile almalarını tavsiye ediyorum (ben deri kılıfını ücretsiz aldım ama bazı yerler parayla satıyormuş buna dikkat).

    Son olarak, eğer çok fazla oyun meraklısı iseniz, 2, hatta 3-4 kere düşünün. Çok fazla oyun oynamadım ancak, delirdiği oluyor (fan + ısı). Onun dışında açılış hızı olsun, uzun pil ömrü olsun, estetiği olsun bana göre alınabilecek güzel bir cihaz.

    Ama yinede eğer para çok mühim değil, paradan çok özelliğe ve rahatlığa bakarım diyorsanız kesinlikle "Z" serisi derim.




  • arkadşlar 3-4 aydır kullanıyorum cihazı 2 gün önce hddmi ocz agility3 120 gb ssd ile değiştirdim bilgisayarım ciddi anlamda ısnmaya başladı sorun ssdden olabilirmi anlam veremedim bi türlü ssdyi kontrol ettim özellikle o bölge daha sıcak. soruna anlam veremedim pek ssd taktıktan sonra ısınma yaşayan oldumu hiç.
  • Merhabalar...

    Sony VAIO SB3S9E marka bilgisayarıma Corsair Force GT 120GB SATA3 ssd bağladım.Kurulumu,bilgisayarın kendi oluşturduğu recovery cd'leri ile yaptım.
    Kurulum sorunsuz tamamlandı ve mevcut windows ve vaio güncelleştirmelerini yaparken anlamsız donmalar olmaya başladı.Sorun çözülsün diye bekledim fakat olay mavi ekran hatasına kadar gitti.Bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz devam ediyor fakat aynı olaylar müzik dinlerken,internette gezerken ya da her hangi başka bir işlem yaparken tekrar tekrar başıma geliyor yani sorun,belirli bir şey yüzünden meydana gelmiyor.

    Daha sonra çözüm olabilir diye normal bir windows cd ile kurulumu yaptım,fakat sonuç eskisinden daha berbat oldu windows açılmayacak duruma geldi.
    Başlangıçta takılı kalıyor ve kapatıp açınca da tekrar aynısı oluyor.Başlangıç onarmayı çalıştırdım fakat bir sorun bulamadı.Donanım için diagnostic kullandım fakat ondan da bir sonuç çıkmadı.

    Sorunum allahlık değil,inanıyorum. sanki bir bağlantı kablosu uyuşmazlığı,bios ile ilgili ince bir detay ya da windows kurulumu yapıldıktan sonra ssd için yapılacak küçük bir işlem eksikliği yüzünden bu sorunu yaşadığımı düşünüyorum.

    Çözücü fikirleri olan arkadaşlardan yardım etmelerini rica ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.