Şimdi Ara

VAIO Sonrası Laptop Tercihi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilindiği üzere Sony, Vaio grubunu elden çıkardı. Yeni şirket ise şimdilik sadece Japonya üzerinde satış yapacağını duyurdu.
    Dünyanın geri kalanı olarak artık Vaio laptoplardan mahrum kaldık diyebiliriz...

    Sorum şudur:

    Vaio sonrası, yerine ikame edebileceğimiz marka&modeller nelerdir?

    Donanımsal (kasa bileşenleri) olarak uzun süre sorunsuz kullanabileceğimiz ürünlere öncelik vererek sıralayalım... (Yazılımsal hatalar hariç)



  • 2 yıldır sony kullanıyorum. Yazlım ve donanım konusunda tecrübeliyim. VE şunu söyliyim Sony ürününü satmak için her türlü hileye başvurur. Sony laptop almayın pişman olursunuz. Şimdi yazsam sayfalarca yazarım ama sony gerek yazlım gerek donanım konusunda çok kısıtlıdır. Değişklik yapmanıza izin vermez.

    Marka tavsiyesi dersen Ben HP derim. Eğer paran çoksa Toshiba da olabilir.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Yıllardır bilgisayarla iç içeyim. Yaşım 26. Dördüncü senesine girecek elimde sallayarak çantasız taşıdığım 15-20 il görmüş sony vaio'm hala çalışıyor ve cevabı oradan yazıyorum. Özetle cihazı korumadım, kullandım. Öyle pahalı bir model de değil. Ama bir gün ömrü bitecek. Sony'nin donanım konusunda kısıtlı olmasına bir anlam veremedim, diğer firmaların malları gibi bunda da aynı şeylerde değişiklik yapabilirsin. Ram, HDD vs,... Tek sıkıntısı parçası pahalı. Yazılım konusuna gelecek olursak, kısıtlamanın sebebi her zaman bir kurtarma planının olması. Ki bu benim hoşuma bile gidiyor. İşletim sistemi çökse bile dosyaları kurtarmanın kolayca bir yolunu sunuyor Assist..

    Sanıyorum, Japonlar büyük yıkımlardan sağlam eserler çıkardığı gibi Sony firmasında da bunun izlerini görüyoruz. Binde birdir sakat cihazın insana rastlaması. Onun dışında düşürsen de sağlam kalır, hor kullansan da sağlam kalır. İnsanlara 10 yıl ömürlü teknoloji satıp kendilerine ikinci kez müşteri yapamadıkları için zarar etti ve elden çıkardı.

    HP orta sınıf modellere baktım, donanım olarak iyi parçalar kullanmışlar ki zaten bunların hepsinde aynı şeyler var. Ama kasa olarak sorarsan, yazı yazarken bile basitliği hissediliyor. Yazı yazarken bileğimin kasaya temas ettiği noktadan keseceğini bile düşündüm. 5-10 dakikada kıpkırmızı yapıp bırakıyor. Devam etsem yaralayacak. O kadar keskin bir köşe. Tuşlara bastıkça alttan teneke bir ses geliyor. Tahammül bile edilemez.

    Toshiba bunlara göre yine alınabilir ama başka bir sayfada Toshiba'nın da bilgisayar üretiminden çekileceği yazıldı.

    Önerileriniz için teşekkürler. Bu biraz da tartışmalı bir başlık oldu bakalım başka arkadaşların deneyimlerinden ve önerilerinden neler çıkacak.




  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    hp mi abicim git çin malı birşey al genede hp alma bildiğin fırın nerdeyse 10 a yakın üst seviye laptopunu kullandım malesef hepsinde ısınma sorunu vardı hp lerin bana kalırsa sony den şaşma ama sony dışında almak istiyorsan ekonomik olsun dersen acer samsung tavsiyemdir biraz fiyatta çıkabilirsen toshiba ve asus derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 28 Aralık 2014; 18:44:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimonski

    hp mi abicim git çin malı birşey al genede hp alma bildiğin fırın nerdeyse 10 a yakın üst seviye laptopunu kullandım malesef hepsinde ısınma sorunu vardı hp lerin bana kalırsa sony den şaşma ama sony dışında almak istiyorsan ekonomik olsun dersen acer samsung tavsiyemdir biraz fiyatta çıkabilirsen toshiba ve asus derim

    Sorun SONY'den şaşmak değil, artık Sony bilgisayar üretmeyeceği için mecburen bir alternatif seçmek gerekiyor. Elimizdeki de bir gün ömrünü tamamlayacak en nihayetinde...

    Mevzu fiyat değil. Günlük kullanımda fark yaratmak. Şöyle piyasaya baktım en marjinal tasarımları Sony yapmış. Şimdi nerede öyle kristal görünümlü yada renkli renkli kasalı bilgisayarlar.




  • Japondan sasma hocam.. fujitsulara bak derim. Saglam malzeme ve kalite birarada. Biraz kalinda olur dersen dukkanimda satista olan lifebook s762 var .fotolarini gorebilursin. Kasa cok saglam .10 saat pil ömru .klavye ciklet degil ama yazimi cok rahat .
    Ince olsun dersen ultrabook olarak u904 var . Tasarim ve dayaniklilik bir arada.. fiyati biraz cep yakiyor.[simage][/simage]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 da ilk laptop im sony di , gecen yil ssd taktim , orta mali yaptim annem babam vs ihtiyaci olan kullansin diye halen de tikir tikir calisiyor .

    Alternatif olarak ben suan samsung np880 modelini kullaniyorum , malzeme kalitesi ekran cozunurlugi batarya olarak 10 numara . Bulabilirseniz bu seriyi onerebilirim ,

    Onun haricinde asus bilgisayarlar performans olarak bayagi iyi durumda malzeme kaliteside idare eder ama tasarim olarak biraz takosluk var , yillardir ekran cercevelerini azaltmadilar mesela , kasada gereksiz buyuyor boyle olunca .



    Suan bende sirkete yeni pc aldirma arifesindeyim. Birkac haftadir baktim alacak pc yok diyebiliriz. Icime sinmesede 2 model arasinda kaldim . Tasinbilirlik ve 1920 cozunurluk acindan asus ux32 ln ve samsung ativ book 9 plus arasinda kaldim . Samsung 1 adim onde tabi stok bulabilirsek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman dostum sakın bana Kore malı demeyin, tabi ki her konuda Japon mallarından yanayım.
    Yerli mala karşı değilim 4 sene kadar Casper kullandım. Sonuçta parçaları zaten yabancı sadece toplama bir bilgisayardı ama yine iyi gitti diyebilirim. Yüksek elektrik akımı gelince yandı.

    Vaio'yu satın alan Japon grup inşallah tez zamanda Avrupa piyasasına mal satar da biz de ne alacağız diye kara kara düşünmekten kurtuluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.