Şimdi Ara

Varsayılan Kısa Linki Değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    WordPress'te postlardan sonra o post'un kısa URL'sini göstermek maksadıyla "<?php echo esc_url( wp_get_shortlink() ); ?>" kodunu kullanıyorum. Varsayılan olarak bu kod name.com/?p=123 şeklinde bir kısa url oluşturmakta. Jetpack kullandığım için WP.me kısa link seçeneği açtım. Bu defa tüm o kısa linkler wp.me/pc4GwX-XXx şeklinde değişmeye başladı. Bu benim çok önceden beri istediğim ama nasıl yapılacağını konusunda emin olamadığım bir şeydi. Ben de sonrasında testnc.co şeklinde sadece kısa linkler için kullanmak üzere bir domain satın aldım. Yapmak istediğim wp.me veya varsayılan olarak sitenin adresi yerine kısa linklerin bu satın aldığım domain ile oluşmasını istiyorum. Bunu aynı veya kısmen aynı bir şekilde Jetpack'in yaptığı gibi yapmak istiyorum. Varsayılan olarak kısa url'ler için bana ait başka bir domain kullanılsın. testnc.co/9Idt gibi, dört karakterden rasgele oluşşun. Bu büyük bir istatistik oran ama yetmez ise ek karakter gelsin. Şimdi biraz düşününce bunu yapmak büyük bir olay. Tabii bir de özel olarak link kısaltmak isteyebilirim bazen... Zannedersem ne demek istediğimi anladınız. Bunu nasıl yapabilirim? Öyle üçüncü taraf servisleri kullanmak istemiyorum. Mümkünse eklentisiz halletmek isterim ki zor görünüyor. Ne tavsiye edersiniz; nasıl bir yol izlemeliyim.


    Teşekkürler.








  • Şöyle bir kod buldum. Ama yalnızca domaini değiştirmeğe yarıyor. Tabii sadece görünüm için geçerli. Bir işe yaramıyor şimdilik.


    Kod

    Yığını:
    add_filter( 'get_shortlink', 'cyb_replace_domain_shortlink' ); function cyb_replace_domain_shortlink( $shortlink ) { return str_replace( 'mydomain.com', 'myalternatedomain.com', $shortlink ); }
  • Özel url için aldığım domaine WordPress kurdum. Dahası bir url kısaltıcı eklenti de kurdum.


    Ana sitede ise kısa kodu çeken kodu şu şekilde düzenledim:


    testnc.co/<?php global $post; echo $post->ID; ?>


    Böylece her yazının sonunda özel domaine o yazının kimlik numarası eklenecek. Benim yapmam gereken ise o kimlik numarası ile kısa kod oluşturmak.


    Zannedersem en mantıklı ve masrafsız olanı buydu. Kısa linkin sadece sayılardan oluşması problem olmaz artık.


    En azından yarı otomatik bir işlev meydana geldi. Cevaplamayan ama takip edenlere teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.