Şimdi Ara

varta akü - deplhi akü ? hangisi ? neden ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
78.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tldn kullanıcısına yanıt
    2005 3.0D BMe X5 2005 yılından 2012 yılına kadar orjinal delphi aküsü ile sorunsuz kullandım, ömrü bitince varta tavsiye dildiği için aldım ancak daha bir yıl dayanmadan son nefesini verdi. maalesef varta dan hiç memnun kalmadım ayrıca sevis sıkıntısı var, pendik ten ümraniye ye akü için gitmek zorunda kaldım. sanrım sıfır fabrika çıkışı aküler çok daha sağlam yapıda oluyor piyasa da satılan aynı delphi dahi 7 yıl gideceğine inancım zayıf.
  • 5 sene hiç bir sorun yaşamadan inci akü kullandım. akünün daha hiç bir şeyi yokken yenisi ile değiştirdim. inci akü gerçekten kaliteli, tavsiye ederim .
  • neozine kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bendede oldu. Aracın kendi servisinin taktıgı varta marka akü 2 senede ömrünü doldurdu
  • geçen kış aracım kapının önünde 3 ay yattı, 5 senelik inci aküm (EAS) gık bile demeden eski performansıyla marş bastı hayret ettim.
  • 4 senedir aracımda deplhi akü vardı.Geçen ay son nefesini verdi bende bu sefer Varta taktırıyım dedim bakalım böyle ne olacak.Bana göre ikisi kendi sınıflarında lider firmalar ikiside eşit gözümde.
  • varta dan uzak dur derim servisleri iyi değil ve kalitesiz...
  • İnci aldık da ne oldu? Akü birkaç kez bittiğinden dolayı baktırmak için ivedik acar oto ana bayisine götürdüm...

    Adamlar akünüz yanmış, araçta sıkıntı var dedi..

    Benim usta yiğit akü olsaydı şimdiye garantiden çoktan değiştirmiştik dedi..

    Dahada inci almam..

    Bahsettiğiniz markalar arasında VARTA çok kalitelidir kesinlikle tavsiye ederim!
  • benim suzukide üstünde 40 amperlik varta var. 3 senedir erzurumdayım. 3-4 gün çalıştırmıyorum -30lara indiği oluyor havanın. bana mısın demiyor. 2. marşa düştüğünü hiç görmedim...
  • Arkadaşlar Varta Blue line mi Black line mı alalım ? 70 amper akü için.

    Araç Volvo üzerindeki akü Volvo marka 8 senelik..
  • izmirde oto sanayide herkes ya mutlu ya delphi satıyor bana orjinal varta veya delco satan yer verecek olan varmıdır? bornova oto sanayi olur karabağlar olur fark etmez. izmirde aratınca varta bayisi olarak bir tek atak-metepar çıkıyor sanayide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadivarol


    quote:

    Orijinalden alıntı: hokkabaz

    Son olarak siz dikkate almasanız bile; ülkemizde bu kaliteli üretim yapan bir çok marka varken niye ithal ürünlere yöneliriz ayrı bir tartışma konusu.


    neden yerli akü markası istemiyorsunuz diye sormuşsunuz ?
    ben vartayı alman , delphi yide amerikan markası olduğu için tercih edecektim. çünkü bu iki ülkeninde kalite kontrol ve üretim standartarı güvenilirdir.
    gözüm kapalı alman malı alırım. ama italyan , uzak doğu , isğanyol veya türk malı almam. çünkü kalite kontrol ve iş ahlakı konusunda bu ülkenin mallarına güvenemiyorum. dünyanın en kaliteli üretiminide yapsanız , kalite kontrol ve benzeri konulara önem vermiyorsanız ürünleriniz benim için iyi değildir , güvenilir değildir.

    mesela yakın zamanda kriz oldu. satışlar düştü , üretim maliyetleri sizi zorlamaya başladı. ne yapıyor üreticiler ? fiyatı arttırsalar zaten tüketim zayıf , çözüm değil. bu sebeple fiyatta değişiklik yapmadan ham maddeyi kısıyorlar , malın kalitesini düşürüyorlar , işçilk ve benzeri maliyetleri düşürüyorlar. bu sebeple krizden önce ile kriz sırasındaki aynı malın kalitesi farklı oluyor.
    bu tip durumlarda güvenilir marka ve ülke üretimleri benim için çok önemli. bildiğim bir alman malı dedim mi , düşünmeden tercih ederim özellikle de otomotiv de...
    bu sebeple varta.
    keşke dünya standartlarında üretim yapan yerli üreticilerin mallarına da aynı güveni hissedebilsem.


    Krizden önceki ve krizden sonraki malın kalitesi aynı olmuyor demişsinizde, zaten sizdeki bu kafa yüzünden kriz oluyor bilmem anlatabildim mi? Sen yerli üretime güvenmediğinden almıyorsun, adam satış yapamayınca maliyeti kısıp ucuza satmak için bu sefer kaliteden ödün veriyor.Yapana değil yaptırana bak.




  • Aracımın 2010 model. Orjinal aküsü 60 amp. varta. 22 ocakta (2014) bitti. Oda şöyle oldu.1 ocaktan beri 22 gün hiç çalıştırmadım.Bir işim çıktı arabaya bindim. Marşa bastım tık tık dedi çalışmadı.Bir daha aç kapa yaptım yine tık tık yaptı. Önce akü aklıma hiç gelmedi.Sonra aracı vurdurarak çalıştırdık çalıştı.Hemen karabağlar - İzmir sanayiye gittim. Rastladığım ilk dükkana girdim. Adam farları ve dörtlüleri bir 5 dakika yanık bıraktı ve sonra marş denedi araç çalışmadı.Akü bitmiş.Sonra aracın aküsü varta 4 yıllık.Şansa adamda varta satıyor. Ben 60 takma 74 tak dedim tamam dedi 74 amp. Varta taktı. Memnunum. Tavsiye ediyorum. En az 4 sene gidiyor.
  • ulasseven U kullanıcısına yanıt
    Hocam VARTA 4 yıl gidiyor diye tavsiye etmişsiniz ama, piyasada "dandik ötesi" denilen KOCABAY bile bize 3 buçuk yıl gitti.. Üstelik araçta müzik sistemi vardı ve İNCİ'yi bile 4 yılda mefta ediyordu..

    Akü konularının hepsine yazarım, bu konuya yazdım mı bilmiyorum.. DELPHİ'yi 7-8 yıldır kullanıyorum, maşallahı var..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasseven

    Aracımın 2010 model. Orjinal aküsü 60 amp. varta. 22 ocakta (2014) bitti. Oda şöyle oldu.1 ocaktan beri 22 gün hiç çalıştırmadım.Bir işim çıktı arabaya bindim. Marşa bastım tık tık dedi çalışmadı.Bir daha aç kapa yaptım yine tık tık yaptı. Önce akü aklıma hiç gelmedi.Sonra aracı vurdurarak çalıştırdık çalıştı.Hemen karabağlar - İzmir sanayiye gittim. Rastladığım ilk dükkana girdim. Adam farları ve dörtlüleri bir 5 dakika yanık bıraktı ve sonra marş denedi araç çalışmadı.Akü bitmiş.Sonra aracın aküsü varta 4 yıllık.Şansa adamda varta satıyor. Ben 60 takma 74 tak dedim tamam dedi 74 amp. Varta taktı. Memnunum. Tavsiye ediyorum. En az 4 sene gidiyor.

    4 yılda akü bitiyor ve siz tavsiye ediyorsunuz? Hayret.

    Vallahi benim imzam da ki aracı 2 hafta hiç çalışmadığı da oldu. Hala orijinal aküsü gidiyor.
    Araç LPG'li olup 2007 yılının Mart ayında trafiğe çıkmış. Akü muhtemelen 2006 yılınında üretilmiştir. Hâla sorunsuz çalışıyor.

    Ben bu yıl artık yeni akü ister diyordum.

    Sonbahar'da Kayseri AKSOY Toyota yetkili serviste ölçtüler.

    "Akünün durumu iyi, bu yıl da iş görür.", dediler.
    Ben de "iyi." dedim.
    Şimdi bile ilk çalıştırmada alıyor. Çok nadir uzun süre çalıştırmadığımda, soğuk havalarda sabah ikinci Marş'ta alıyor.


    Kısacası akü Sonbahar'a kadar giderse (Maşallah, gideceğe de benziyor.) Üretim tarihinden itibaren 8 yılı devirmiş olacak.
    Belki seneye de servis aynısını der. :-)

    Araç Japonya üretimi 2007 Toyota Corolla SD Comfort M/M 1,6 lt. 124 hp Dual VVT_I LandiRenzo LPG'li
    .




  • Önceki aracımda yeni silver serisi mutlu akü taktırmıştım. 3 yıl zor dayandı. Ona kıyasla söylüyorum. Araç lpg' liydi. Sonra rally marka dandik bir akü taktım ona kampanyalı ucuz diye 90 tl idi takmaz olaydım. Oda 1 yılı biraz geçti. Yazın problem yok ama kışın sabahları hep takviye kablo ile çalıştırdım. Sonra neden böyle deyip akü satan bir dükkana ölçtürdüm akü bozulmuş. Sonra araçtan soğudum ve satıp dizel aldım. Aracı alalı 14 ay oldu. Daha önceki sahibi nasıl kullanmış aracı belli değil. 4 yıl dayanmış oldu akü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasseven

    Önceki aracımda yeni silver serisi mutlu akü taktırmıştım. 3 yıl zor dayandı. Ona kıyasla söylüyorum. Araç lpg' liydi. Sonra rally marka dandik bir akü taktım ona kampanyalı ucuz diye 90 tl idi takmaz olaydım. Oda 1 yılı biraz geçti. Yazın problem yok ama kışın sabahları hep takviye kablo ile çalıştırdım. Sonra neden böyle deyip akü satan bir dükkana ölçtürdüm akü bozulmuş. Sonra araçtan soğudum ve satıp dizel aldım. Aracı alalı 14 ay oldu. Daha önceki sahibi nasıl kullanmış aracı belli değil. 4 yıl dayanmış oldu akü.

    Benim cahilane geçmiş tecrübelerime göre ve çevremizdeki duyumlara göre şu çıkarımda bulundum:O zaman sizin kullanım alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerek. Eğer araçta bir sorun yoksa (Rally markasını bilmem ama) Mutlu,Varta,İnci,Delphi,Bosch vs. gibi aküler için 3-4 yıl çok çok az bir zaman. Yılda kaç km yapıyorsunuz ki? Hoş uzun yolda akü pek zarar görmez, sürekli şehir içi kısa mesafelerde dur çalıştır mı yapıyorsunuz? Bilemedim ki!




  • Bir depo benzin 200-300 TL. Ayda 1-2 depo yakıt alıyoruz. Akü konusuna gelince 150 TL'lik akü 4 sene gitmiş, 7 sene gitmemiş muhabbeti başlıyor.
    155 TL'ye gördüğü aküyü 145'e alacağım diye sanayi sanayi gezen belki 20-30 TL benzin yakan müşteriler var.


    Kurşun-asit aküleri icat edildi edileli çok az değişikliğe uğramıştır, firmalar standartların gerekliliklerini karşılamak kaydıyla sıkı bir rekabet içindedirler. Öyle iki marka arasında ömür farkı falan göremezsiniz. Burada bir marka model aküyü 7-8-10 yıl kullanan kişiler başka marka akü de olsaydı, hatta piyasada en ucuza satılan merdiven altı diye tabir edilen akü de olsaydı muhtemelen o kadar uzun kullanacaklardı.

    10 yıl gitti diye gider yine aynı marka aküyü alırsınız, bu sefer 4. yılı görmez.

    Çok düşünmeye, incelemeye gerek yoktur. Gidip uygun fiyata bulduğunuz servisi sorunsuz bir ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Avrupalı üreticiler akü uzun dayanırsa ben kime akü satacağım fikrini Türk üreticilerden çok daha önce benimsemişlerdir. O nedenle kaliteyi uzaklarda aramamak gerekir.

    Şu Nepalli adamın yerde imal ettiği akü bile size kalite hissini yaşatan markaların ürünlerinden çok farklı değildir. Birileri 10 yıl kullanabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 6 Şubat 2014; 16:29:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    Bir depo benzin 200-300 TL. Ayda 1-2 depo yakıt alıyoruz. Akü konusuna gelince 150 TL'lik akü 4 sene gitmiş, 7 sene gitmemiş muhabbeti başlıyor.
    155 TL'ye gördüğü aküyü 145'e alacağım diye sanayi sanayi gezen belki 20-30 TL benzin yakan müşteriler var.


    Kurşun-asit aküleri icat edildi edileli çok az değişikliğe uğramıştır, firmalar standartların gerekliliklerini karşılamak kaydıyla sıkı bir rekabet içindedirler. Öyle iki marka arasında ömür farkı falan göremezsiniz. Burada bir marka model aküyü 7-8-10 yıl kullanan kişiler başka marka akü de olsaydı, hatta piyasada en ucuza satılan merdiven altı diye tabir edilen akü de olsaydı muhtemelen o kadar uzun kullanacaklardı.

    10 yıl gitti diye gider yine aynı marka aküyü alırsınız, bu sefer 4. yılı görmez.

    Çok düşünmeye, incelemeye gerek yoktur. Gidip uygun fiyata bulduğunuz servisi sorunsuz bir ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Avrupalı üreticiler akü uzun dayanırsa ben kime akü satacağım fikrini Türk üreticilerden çok daha önce benimsemişlerdir. O nedenle kaliteyi uzaklarda aramamak gerekir.

    Şu Nepalli adamın yerde imal ettiği akü bile size kalite hissini yaşatan markaların ürünlerinden çok farklı değildir. Birileri 10 yıl kullanabilir.



    Ucuzun değil, kalitelinin peşinde olmak için bunca ayrıntı. Akü'nün pahalı ya da ucuz olması üzerinde konuşulmaya değer olup - olmadığı anlamına gelmez.
    Orta halli, belki de orta halin biraz üstündeki sınıftaki bir mekanda 3-4 arkadaş içilen birkaç içecek, yenilen birkaç parça yiyecek bile akü fiyatı tutar. Çayı 5 TL'ye satıyorlar. Ona göre hesapla işte.
    Mesele para değil yani.




  • İşte 150 TL civarına satılan aküler arasında da öyle bir fark olmadığını, olamayacağını anlatmaya çalıştım. Bu konuda şu kalitelidir denebilecek bir durum yok. Burada 3 kişinin kötü deneyimleri olan markanın aküsünü 10 yıl kullanan birisi çıkar. Bu konuyla ilgili tüm kullanıcı deneyimlerini incelerseniz hemen her marka aküyü öven de vardır, veryansın eden de vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 6 Şubat 2014; 23:43:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_lark

    quote:

    Orijinalden alıntı: ulasseven

    Önceki aracımda yeni silver serisi mutlu akü taktırmıştım. 3 yıl zor dayandı. Ona kıyasla söylüyorum. Araç lpg' liydi. Sonra rally marka dandik bir akü taktım ona kampanyalı ucuz diye 90 tl idi takmaz olaydım. Oda 1 yılı biraz geçti. Yazın problem yok ama kışın sabahları hep takviye kablo ile çalıştırdım. Sonra neden böyle deyip akü satan bir dükkana ölçtürdüm akü bozulmuş. Sonra araçtan soğudum ve satıp dizel aldım. Aracı alalı 14 ay oldu. Daha önceki sahibi nasıl kullanmış aracı belli değil. 4 yıl dayanmış oldu akü.

    Benim cahilane geçmiş tecrübelerime göre ve çevremizdeki duyumlara göre şu çıkarımda bulundum:O zaman sizin kullanım alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerek. Eğer araçta bir sorun yoksa (Rally markasını bilmem ama) Mutlu,Varta,İnci,Delphi,Bosch vs. gibi aküler için 3-4 yıl çok çok az bir zaman. Yılda kaç km yapıyorsunuz ki? Hoş uzun yolda akü pek zarar görmez, sürekli şehir içi kısa mesafelerde dur çalıştır mı yapıyorsunuz? Bilemedim ki!

    Aracı herkes gibi kullanırım.Pek kısa mesafe kullanmam.Uzun yol yaparım genelde en az yarım saatlik.Ama bana verdikleri rally marka akünün bozuk olduğunu anlayınca elimde garanti belgesiyle birlikte aldığım dükkana gittim birde baktım elemanlar dükkandan taşınmış oraya anahtarcı dükkanı açılmış. Yandaki dükkana sordum bunlar nereye gitti diye. Oda bana dükkanı bıraktıklarını ve başka bir işe başladıklarını ve yerlerini de bilmediğini söyledi.Böyle benim gibi birkaç kişiye de satmışlar bozuk akülerden.Ben işin peşini bırakmadım tabi ki.
    Hemen internetten akünün web sayfasını buldum.Akünün imal yeri antalyada imiş.Ben telefon ettim oraya.Bana bir elemanın numarasını verdiler o gezici servis miymiş neymiş.O bana aküyü test ettirmemi eğer fabrikadan kaynaklı bir hatası varsa bana yeni akü tahsis edebileceğini ama şu anda izmirde olmadığını geldiği zaman haber edeceğini söyledi. Bende telefonu kapattım ve arabayı değiştirmeye karar verdim.Araçta eskiydi 95 model.İşte hikaye bu...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.