Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
34
Favori
93.717
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fractal design kullanıcısına yanıt

    bende amd sistem var ve oyundan masaüstüne direkt atmayı bende yaşıyorum, nasıl çözerim siz nasıl çözdünüz, anakart gigabyte b450m s2h

  • xxxcem kullanıcısına yanıt

    AMD'de 2933 olarak çalışıyor diye biliyorum. 3000mhz olmuyor diye hatırlıyorum. Hatta B350 anakart kullanırken önceleri 2933mhz olarak kullandım. Sonradan gelen bios güncellemeleri ile 3200 çalışmaya başlamıştı.

  • Bizimkisi Ram kaynaklıymış. Ripjaws ramlerin voltajını 1.35'ten 1.37'ye çıkartınca çözdük.

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    bunu nasıl anladınız, benzer taktikle anlamaya çalışayım

  • burk86 kullanıcısına yanıt

    Deneyerek anladık. Önce ekran kartı sürücüsü üzerine denemeler yaptık. Bir kaç farklı driver denedik. DDU ile silip tekrar denedik vs olmadı.

    Yeni sistem oldugundan windows güncelleştirmelerini tamamladık sorun çözülmedi.

    Biraz araştırınca ram kaynaklı olabileceği üzerine yazılar buldum yabancı forumlarda. Voltaji arttırınca her şey çözüldü.

    Voltajla çözülmeseydi ramlerin problemli olabileceği düşüncesi ortaya çıkacaktı. Ramleri tek tek deneyip aynı problem devam ediyor mu bakacaktık.

    Devam ediyorsa ramleri iade edip farklı model almayı düşünecektik. Hatta bir yandan alternatif ram de bakıyorduk.

    O da olmazsa ekran kartında sorun olabileceğini düşünürdük.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Yinede sorunlu 1.35vda calismali. Iade edin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

    MERHABALAR BELKİDE ANAHTAR 1,35 V VEREMİYOR???


    1,37 YAZDIĞINDA ÇIKIŞ GERİLİMİ 1.35 :)

  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

    Haklı olma payınız var. Ama anakartın da payı olabilir bu konuda. Bunu anlamak için farklı bir anakartta denemek lazım bu ramleri.


    Asus B550M Tuf Gaming Plus Wifi anakart 5600X işlemciye de fazladan voltaj veriyordu. Masaüstünde 1.30 civarı veriyordu. Sonradan Bios içinde Asus OC ayarı kendi açık gelmiş olduğunu farkettim ve kapattım işlemci kendine geldi. Benim sistem imzamdaki gibi B450 Tomahawk Max üstünde 5600X yükte dahi 1.226'yı geçmiyor.

  • HWS kullanıcısına yanıt

    Diğer ürünlerine aynı şekilde %10-%25 civarı zam yapmışlar. Gerçekten inanılır gibi değil, 2 yıllık dizüstü bilgisayara zam yapmak nedir? Gerekirse %40 indirim yapar stok eritirsin. İlginç.


    Daha da garibi MM de zam yapmış https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_x1503za-l1465w-core-i5-12500h-8gb-ram-512gb-ssd-15-6-win-11-laptop-mavi-1224134.html bu ürün hem Vatan hem de MM'de 16999TL idi şimdi ikisi birden 3000TL zam yapmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 2 Mart 2023; 10:45:53 >
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

    Almayacaksınız. Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU] 

  • Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]
    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]


    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]
    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]www.webdenal.com
    Intel Alder Lake I5 12400f 1700pin Fanlı (box)
    https://www.webdenal.com/intel-i5-12400f-2-5-ghz-4-4-ghz-18mb-lga1700p_1040033.html

    Vade farksız 5 taksit 3229 TL direkt Penta distribütör stoku 3 adet vardı birini ben aldım. Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU] 


    Bu fiyat 6 ayın dibi Hepsiburada vade farksız 3 taksit 3249 TL 'den, Vatan ise vade farksız 6 taksit 3337,95 TL 'den toplam 5 gün süren sözde sepette %15 indirim kampanyasından aynı ürünü satmaya çalıştı üstelik ucube 22.00-06.00 saatleri arası uyguladığı komik indirim kampanyası ile.


    Özetle tek bir firmaya bel bağlamayın Vatan ta ta ta tan diye de hemen atlamayın o da ürünleri distribütör firmalardan alıp satıyor değişen hiçbir şey yok.





  • HWS kullanıcısına yanıt

    Vatanda ilk gün %15 indirimli 13500 kaç paraya satıldı hocam.

    13400f de yine en ucuz olmuyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    100lira fazla veririm vatandan alirim. Bir sorun oldugunda aldigin siteye yaz bakalim kaç takla attiricak sana.
    Hicbir seye karismiyorlar ithalatciyla muhattap oluyosun. Vatandan aldigim urunu yanimdaki magazaya birakiyorum her seyiyle ilgileniyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt
    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]

    İşlemciler kolay kolay bozulmaz şayet tornavida ile kendisine dalmaz ya da anahtarlık olarak kullanmazsanız ve çalışan bir anakartınız da varsa bu işlemciler muhtemelen sizden uzun ömürlüdürler.


    Örnek 2 yıl önce Aliexpress 'den X3440 işlemci + P55 chipsetli Asus anakart ve 2x8GB 1600Mhz DDR3 ram aldım ve 2 yıl kullandım hatta daha geçenlerde sattım geçmiş ilanlarımdan bakabilirsiniz bugün o işlemci tam 14 yaşında anakartta keza aynı şekilde ve hala çalışıyor üstelik 4.0 Ghz OC 'lu kullandım ve bu hız ile i7-2600K 'nın stok hızını da geçiyordu her neyse konuya döneyim bu siteden ilk alışverişim değil ayrıca kendilerinin de avukatlığını yapacak halim yok ama alıp iade ettiğim ürünler oldu firmayla da bugüne kadar bir sorun yaşamadım ama dediğiniz gibi Vatan bu konuda normalde iade prosedürlerinde veya garantilik işlerde bana göre her firmanın göstermesi gereken hassasiyeti gösterdiği ve direkt sizi muhattap aldığı için yani kurumsal bir firmanın göstermesi gereken müşteri odaklı yaklaşımı sergilediğinden bir çok kişinin tercih ettiği firmaların başını çekiyor. Aynı şekilde Hepsiburada ve bunlardan da önce Amazon geliyor.


    Normalde garanti süresi içinde aldığınız ürün bozulur veya sorun yaşarsanız distribütör firmanın yetkili kıldığı servislerle iletişime geçmesi gereken sizsiniz ama Vatan bunu sizin için üstleniyor bence güzel de yapıyor keşke her firma böyle yapsa ama yapmak zorunda da değil yani böyle bir yasa da benim bildiğim kadarıyla yok yani son kullanıcı olarak normalde bu işlemleri sizin halletmeniz gerekiyor.


    Sonuç olarak 100 TL çok bir fiyat farkı değil evet ama yukarıda da bahsettiğim gibi işlemciler kolay kolay bozulmaz ama günümüzde 1000 TL baya bir fark yapar şuan bu işlemci Vatan 'da indirimsiz haliyle 3.925 TL bir de üstte dalga geçer gibi Web'e Özel Fiyat yazmışlar woooww :)


    İndirimler beklenip tekrar aynı fiyata belki alınabilir ama bu ne kadar sürecek? Ben sadece bu firmaların vazgeçilmez olmadığını ve daha uygun fiyatlı alternatiflerin her zaman olabileceğine dikkat çekmek istedim ayrıca kimsenin nereden ürün alacağına karışacak olmadığım gibi hiçbir firmanın da fan boyu değilim ve hiçbiriyle de özel bir anlaşmam veya bağım yok kim nereden ürün almak istiyorsa alabilir tercih meselesi Vatan bilgisayarın uyguladığı komik fiyat politikaları ve ucube saatlik indirimlerle aklınızla dalga geçmesine izin vermeyin söylemek istediğim buydu herkese iyi forumlar.





  • HWS kullanıcısına yanıt
    Vatan bilgisayar hiçbir zaman en uygun fiyat bizde algısı oluşturmadı. Çünkü verdiği hizmet farklı sistem topla mantajıni yapsınlar, monitör al ölü pixel kontrol etsinler. Sorun yaşa servis süreciyle ilgilensinler.
    Tabiki fiyatı daha yüksek olucak. Aynı ürünü daha uyguna alabileceğini herkes biliyor zaten. Hatta işlemciler bozulmuyorsa tray ve yurtdışı garantili alınır 2.500 e. bunun sonu yok.
    Verilen hizmetten memnunum o yuzden cuzi miktarda farklari onemsemiyorum sahsen. Fikrinize saygi duyarim zaten dh de çoğu kişi en uyguna almaya calisiyor herkesin kendi fikri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt

    Kutulu işlemci almamdaki sebep geçici bir süre kullanacağımdan ve 2. elde bu ürünü tekrar satmak istediğimde kutulu ve fanlı işlemlerin komik olsa da evet çok daha hızlı satıldığına bir çok kere şahit olduğum için bu şekilde almayı tercih ettim muhtemelen 14. nesil Intel işlemciler çıkıp bir süre fiyatları oturana kadar bu şekilde yola devam edeceğim.


    Sonuçta kullandığım anakart BCLK OC özelliğini destekliyor ve üst seviye bir anakart yani çok rahat bu işlemcinin 5.3Ghz OC olacağına da eminim olmasa bile 5.2Ghz ile kullanırım hiç sorun değil ve bu hızla da işlemcinin 12600K 'yı geçtiğini hatta 13600K 'nın stok hızıyla neredeyse aynı olduğunu da taktir edersiniz. Benim için bugün en uygun yollu ve ekonomik güncelleme bu oldu 13400F 'i de tercih edebilirdim ama aradaki fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı olmadığını çok iyi bildiğimden açıkçası tercih etmedim.


    14. nesil çıktığında da şayet fiyatlar astronomik seviyede olmazsa sistemi toplu şekilde satarım değilse de 2. elden temiz garantisi devam eden 13600K veya 13700K alır 2 yıl daha bu şekilde devam ederim hiç sorun değil. Bu yüzden bir sistem kurarken bu sistemin geleceğe dönük beni ne kadar götüreceğine ve F/P oranına her zaman dikkat ederim ve benim sistemimde bu süre hayli iyi gözüküyor.


    Son olarak Vatan bilgisayarın müşteri odaklı yaklaşımı konusundaki düşüncelerinize katılıyorum keşke her firma bu denli güzel hizmeti ülkemizde sunabilse.





  • Psu arayanlar EVGA 850 watt satıyor vatan onu tercih edebilirler ben aldım. Anakart olarak Asus PRIME Z690-P D4 aldım ram gskill 2x16 trident aldım 12400f almıştım evveliyatında bir de 3070ti aldım forumdan bir arkadaştan ikinci el olarak gel gör ki ne eksik :D Arkadaşlar bir adet ATX kasa arıyorum ama bir türlü karar veremedim.

    Tavsiye alınır :)

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    Aldığım Gskill 3600mhz ramler geldi ve Samsung B-die çıktılar. Daha hiç biosa girmedim ama az bir şey oc yaparım herhalde.



    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]
  • SamueL06 kullanıcısına yanıt
    Bütçeye bağlı ben inventustan phanteks p360a aldım 1350 lira ama 2 ye çıkacaksan nzxt h510 flow olabilir. Daha üst seviyede 4000d var corsair. Paraya bağlı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SamueL06 kullanıcısına yanıt
    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]
    Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU]inventus
    PHANTEKS P360A MESH TEMPERED GLASS BLACK ECLIPSE P360A (PH­EC360ATG_DBK) 2 adet 120mm DRGB fan Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11303

    gayet kaliteli 2 fanla beraber geliyor 1 tanede arkaya ayarlayın mis

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.