Şimdi Ara

vatan samsung ht-d550 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgoncu

    ARC nin açılımı Audio Return Channel türkçesi de Ses Dönüş Kanalı, ben de 40d7000 var ve TV nin panelindeki HDMI girişlerinden bir tanesinde (ARC) yazıyor. Ev sinema sistemini HDMI ile o girişe bağladığım zaman TV ile sistem arasında başka hiçbir bağlantı yapmadan TV nin sesini (DTS de dahil) sisteme gönderiyor, ses aktarımı için ayrıca optik kablo almanıza gerek kalmıyor, yalnız HDMI kablosunun da bunu destekliyor olması lazım, bildiğim kadarıyla HDMI 1.4 uyumlu olanlar destekliyor, önceki versiyonlar hakkında bilgim yok.

    mgoncu hocam,

    Bu ARC sistemi anladığım kadarı ile yeni nesil ekran kartları ile DVI - HDMI dönüştürücü üzerinden görüntü ile birlikte ses iletimi gibi bi duruma benziyor.
    Keşke bütün bu bağlantı işlemlerini (ses ve görüntü) tek bir çeşit kablo ile çözseler de millet neyi nereye bağlayacam diye bu kadar tırmalamasa.

    Hi-fi ses sistemlerine bütçe ayırmak zor olacağından ve apartman dairesinde oturanlar için bu sistemlerin daha kullanılabilir olduğunu düşündüğüm için bende böyle bi şey arıyorum. bende de samsun 40c650 var, internette ARC özelliğini göremedim eve gittiğim de ilk işim bunu kontrol etmek olcak.

    İnşallah vardır da c650 aldığım için kendimi bir daha tebrik ederim :D




  • Arkadaşlar, bende de 40 c650 var ve ben de samsung ev sinema sistemi almak istiyorum.aslında almak istediğim model ht c445 idi ama maalesef hiçbiryerde kapalı kutusu yok :( ht-d555 modelinin kolonları fazla uzun(120 cm) ve 650 tl( vatan bil. indiriminde) ya da daha pahalı diye vazgeçtim. d550 ve d350 modelleri arasında kararsızım şuan. aslında d350 ( mesela geçenlerde darty de 260 tl idi) fiyat olarak oldukça uygun. fakat dts yok( gerçi dts ne kadar önemli bir özellik pek bilmiyorum ama) ve centre hoparlor küçük( front ve rear la aynı ölçülerde). aslında 300 wt bi sistem benim apt dairesi evim için yeterli gibi kaldıki tvmin sesini bile yarıdan fazla açamayanlardanım :) d550 yaklaşık bi 200 tl fazla ama 1000 wt, dts var, centre hop. geniş... samsung dvd player elimdeki 400 küsur dvd filmin( korsan dvd) çoğunu açmıyacak biliyorum ama en azından optik kablo ile tv nin sesini alırım( özellikle müzik kanalları ve Formüla 1 seyrederken) + tv ile takım olur diye düşünüyorum( hdmi-cec ile tek kumanda özelliği cabası). hakikaten acayip kararsız kaldım ya :( yorum, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler arkadaşlar.




  • arkadaşlar vatan da bugüne özel indirim varmış tüm ürünlerde. d550, 420 tl ve d555 ise 600 tl. yılbaşı kampanyalarını bekliim diyordum ama sanırım bu ürünler bu fiyatın altına düşmez yılbaşına kadar hiçbiyerde.
  • nihayet dün Vatandan samsung ht d555 i aldım. 1.4 hdmi ve optik kablo ile toplam 635 tl ye kredi kartına 10 taksitle.. dün akşamda servis kurdu cihazı. iyiki bu modeli almışım:) hem çok şık oldu( samsung c650 tv ile takım oldu), hem tek kumanda kullanım çok keyifli oldu. dvd de( yüzüklerin efendisi) dts ses muhteşem. bildiğiniz sinemaya döndü ev. tv yide prologic 2 de matrix modunda dinliyorum(beni tatmin etti sesi). gerçi daha kurcalamadım ve ayar yapmadım ama konfigrasyon mikrofonu bile var... samsung tv si olup almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. teşekkürler...
  • @adogan6
    samsung c650 tv mdeki hdmi girişlerinde arc yazmıyor. zaten sadece hdmi takılı iken tv kanallarındaki sesi sistemden alamadım. fakat 1.4 hdmi kablo olduğu için tv deki anynet+ özelliğinden dolayı tek kumanda ile hem tv hem de ses sistemi kontrol ediliyor ki bence faydalı bi özellik. optik kablo ile her türlü ses alınıyor. özellkle dts de muhteşem :) zaten optik kablo öyle çok pahalı bişi değil bana dün 12 tl ye geldi hemde çok iyi kalite.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/ses-ve-goruntu-sistemleri/samsung-ht-d550-ht-d550-ev-sinema-sistemi,-1000-w,-51-satellite,-hdmi,-usb/productdetails.aspx?I_ID=55766#allImages Vatan şuan 400 tl ye veriyor bu cihazı bu aralar hem tvden ses almak hemde 5+1 vestel analog ses sistemim için playvision almak istiyorum. ACABA BUNUMU alsam yoksa playvisonumu
  • playvision la bunu karşılaştırcak biri yokmu
  • Ben aldım kullanıyorum. Harika birşey, şiddetle tavsiye ederim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaVaLieRe

    Ben aldım kullanıyorum. Harika birşey, şiddetle tavsiye ederim...

    merhaba,
    bu ürünü hediye etmek üzere almak istiyorum (ev hediyesi olacak).
    yorum yapacak olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetbz

    quote:

    Orijinalden alıntı: CaVaLieRe

    Ben aldım kullanıyorum. Harika birşey, şiddetle tavsiye ederim...

    merhaba,
    bu ürünü hediye etmek üzere almak istiyorum (ev hediyesi olacak).
    yorum yapacak olan var mı?


    Ses sistemi olarak mükemmel (pc için). Dvd takıp da dvd izleyen olur mu bilmiyorum. Ben bilgisayardan full hd filmler seyrediyorum. Radyosu olması da hoş...
  • Ürünü geçen hafta kurdum ve kullanmaya başladım.Cihazı almak isteyen arkadaşlara birkaç bilgi vermek isterim.

    Dvd oynatıcı avi,dvd ve divx formatlarını tanıyor

    Usb girişi var buraya harici sabitdiskinizi yada flash belleğinizi takıp içindeki filmleride seyredebilirsiniz.Ancak bunlardada gene yukarda yazdığım 3 format dışında seyredemezsiniz(ilginçtir sitesinde usb den mkv ve wma okuyor diyor ama ben denedim olmadı)

    Altyazıları otomatik olarak algılıyor ancak ekranın en altına atıyor ve altyazılarınızın çok az bir kısmı görünmeyebilir(mesela g ğ p y harflerinin kuyrukları görünmüyor)

    Giga sound ve power bass özellikleri tatmin edici

    Ipod bağlantısı mevcut

    FM radyosu başarılı

    Ses ayar mikrofonu ile sesin dağılımını mikrofonun bulunduğu yere göre ayarlıyor.Böylece hoparlörleri asimetrik yerleştirseniz bile istediğiniz noktada tam verimli ses duyabiliyorsunuz

    Dolby Prologic , Dolby Digital ve DTS kesinlikle var ama filminizin ses codecleri bunları içermiyorsa, çıkacak sıradan ses için cihaza kabahat bulmayın :) filminiz ne kadar iyiyse çıkacak sesde o kadar iyi olacak

    BD Wise Up Scale özelliği var.Bunun gerçekten süper bir özellik olduğunu alırsanız sizde anlayacaksınız(başka marka cihazlardada var bu özellik).Şöyleki mesela yıllar öncesinden kalma dvd kalitesinde bir filmi anında 1080p full hd görüntüye dönüştürüyor.Gerçek HD olmasa bile emin olun gerçekten çok iyi bir görüntü alıyorsunuz.Aynı şeyi ben divx filmlerdede denedim gayet başarılıydı.Divx i full hd ye çok yakın seyretmek çok keyif verici.

    ARC özelliği var, eğer tv nizin özelliklerinde ARC varsa, samsung ses sistemimizin ayarlar menüsünden ARC yi aktif edip, tv de normal kanalları seyrediyorken dahi ses sistemimizden sesleri alabiliyoruz.

    Cihaz gayet şık.kurulumu çok kolay.her bir kablo ucuna ayrı renk ve kod vermişler bir çocuk bile raharlıkla kurabilir sistemi
    Menü Türkçe ve çok basit.Ayarlar menüsü gene aynı şekilde gayet sade ve kullanışlı.Kumandasının üzerindeki TV düğmesine basarak anında samsung tv nizin kumandasına dönüştürebilirsiniz.Böylece samsung tv niz varsa tek kumandayla her iki cihazada hakim olabilirsiniz.

    Genel olarak 10 üzerinden 7 puan verebilirim cihaza.
    Ancak fiyat/performans puanı kesinlikle 10/10
    Şu an Vatan bilgisayarda 349 tl ve bu fiyata böyle bir cihaz mükemmel




  • samsung ht-d550 arkadaşlar bu ses sisteminden hic biyerde bulamadım elden alabilecegimiz bi yer varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün HDMI-ARC vasıtası ile 5.1 çok kanallı PCM ses kabul ediyor mu? Kullananlardan deneyen var mı?
  • Ürünü aldım kullanıyorum. HDMI-ARC vasıtası ile 5.1 DD ve DTS ses kabul ediyor, ancak tabi bunu TV'nin desteklemesi gerekiyor ki destekleyen marka çok az(Hem DTS input desteği çok az, hem de HDMI ile gelen sesi çıkışa 5.1 bypass eden TV)

    5.1 LPCM sesi TV(Philips 55PFS7109)'m kabul etmediği için zaten HTS'ye gönderemiyorum, bu yüzden deneyemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.