Şimdi Ara

VB'den diziyi VC++'a parametre geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • VB den VC++ ile yazılmış dll 'e parametre olarak bir dizi nasıl geçilir? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...



  • quote:

    Orjinalden alıntı: esoyyigit

    VB den VC++ ile yazılmış dll 'e parametre olarak bir dizi nasıl geçilir? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...



    Dostum bu olay DLL içerisindeki EXPORT'UN parametre seçenekleri ile ilgili. Eğer DLL yi sen yazdıysan kolay ama C ile Yazılmış DLL ler için Library hakkında bilgi lazım (SDK). Ayrıca VB den bu iş bazen zora sokuyor insanı ! BOOL fonksiyonlara gönderme yaparken Variant kullanmak gerekiyor. Oda haliyle sık olduğu zaman kullanışsız oluyor.

    DLL ve tam yapmak istediğin şeyi açarsan belki yardımım dokunur. Windows içerisindeki DLL'ler genelde C zaten.
  • benim vc++ ile kendi yazdığım dll 'deki fonksiyonu vb den çağırıp, a dizisinin ilk elemanını a(1) referans (byref) olarak gönderiyorum. vc++ 'ta bunu *a[] şeklinde alıyorum ama oluşan a[] dizisinin değerleri alakasız değerler oluyor. böyle bir kaç şekilde denedim ama bir çözüm bulamadım. ilgilendiğin için çok sağol..
  • Functionu PUBLIC function olarak mı yazdın? Walla C den fazla anlamam ama delphi ile yazdığım DLL lere VB den rahatça gönderme yapıp alıyorum ben. Değer bozulması çağrıdan deil fonksiyon hatasıda olabilir.!
  • tamam dostum sağol ben çözdüm olayı. c'de pointer dizi tanımlarken (*a)[] şeklinde tanımlamak gerekiyormuş. [] işaretinin * işaretine göre işlem önceliği varmış meğer.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: esoyyigit

    tamam dostum sağol ben çözdüm olayı. c'de pointer dizi tanımlarken (*a)[] şeklinde tanımlamak gerekiyormuş. [] işaretinin * işaretine göre işlem önceliği varmış meğer.


    Programlamanın bu "kıllıkları" benide "kıl" ediyor zaman zaman :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.