Şimdi Ara

VDSL için gerekli malzeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeri burası mı bilmiyorum fakat internette arayarak buna çözüm bulamadım.

    Herşey TTNET den gelen telefonla başladı. İnternet hızım 24Mbit olmuştu ve sürekli kesilmeler oluyordu, aradım ve VDSL'e geçtiğimi, VDSL modem almam gerektiğini söylediler gittim aldım modemi, geldim kurulumu yaptım fakat tekrar kesilmeler vardı. Tekrar aramamla bu sefer hattımın 24mbit kaldırmadığını bu yüzden 12 ye düşüreceklerini söylediler (10'un üstüne çıkmıyor o ayrı) teknisyen tam hız almam için CAT6 FTP kablo alıp, onu binadaki kutudan daireye kadar çekecekmişim. Tamam dedim gitti, ama o kabloyu burada nereye takacağım, ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Zaten teknik ekip bakıp bana ne yapmam gerektiğini söyleyip 20 lira paramı alıp gidiyor her seferinde.

    Evdeki telefonun hat kablosu çok eski, can çekişiyor ve internet dakikada bir gidiyor. (RAID yaparken internet gidince kötü oluyor haliyle) Hazır kablo almaya çıkmışken her şeyi alıp bu sorunu düzelteyim diyorum.

    Bununla ilgili gerekli bilgisi olan var mı aranızda ? Modemim tahmin ettiğiniz gibi AirTies 5650


    Edit : 3 metre havada duran kutuyu merdiven yardımıyla açtım fakat içinde birbirine girmiş kablolardan başka hiçbir şey yoktu. 20x30 cm eski metal bir kutu ve içinde duran onlarca kablo. Herhalde hangi kabloyu alırsam alayım oraya uymayacak ve eve kablo çekemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efozm -- 29 Ağustos 2014; 1:31:34 >







  • Merhaba,

    CAT5e kablo alıp, elektrikçide kablonun sadece bir ucuna rj11 ( iki adet tel kullanılarak ) jack çaktırın. Kablonun jack çakılı ucu modemin yanında kalacak şekilde kablolamayı ankastreye kadar yapın. Ankastreye kadar getirdiğiniz kabloyu, Türk Telekom ekiplerinden yardım alarak ankastreye montajını yaptırın.

    Not : Modemin yanında kalan ve rj11 jack çakılan kablonun renklerini Türk Telekom ekiplerine söyleyin, bu 2 telin ankastreye takılması gerekiyor.
  • Bahsettigin kutuda hangi hattın sana ait oldugunu TT e isaretlettir. (TT saha disindaki kutuya bakmiyolar cunku.Yani bina ici ic lokal oluyor ve karizmazlar),
    Onlar bir kagit birakir kutuda, sen o kagidi bulundugu reglette sokup, kendi kablonu o cikardigin kab. Yerine takacaksin. Bunun icin krone bicagi lazim. Sonra diger ucu arkadadinda dedigi gibi rj-11 basip modem e takacaksin. Bunun icinde cak pensesi lazim.
    Eger dersen ki cok karisik, elektrikci 2 dk. Yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.