Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
2
Favori
108.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel haber.Güneş enerjisi ile çalışan klima. Bakalım maliyeti ne olacak.
  • İnşallah beklenilen şekilde en ekonomik biçimde ısıtabilsin. Eğer iş görürse sonradan şunu da ekleyebilirler. Gerçek zaman saatli bir timer ile kişi istediği saatte kaçıncı kademe ile açılıp kaçıncı kademe ile devam etmesini programlayabilir. Mesela sabah 7 de kalkıyorsa saat 5 e düşük kademede ayarlayıp 6.30 da en yüksek kademeye getirmesini programlayabildiği bir sistem olursa (ki bu adetli işlerde maaliyeti 30 tl bile etkilemez) bence faydalı olurdu...
  • 1000 Kcal ısı üretmek için kaç liralık maliyet onu yazalım, internette de araştırırsanız bulursunuz, dünyanın öbür ucuna da gitseniz sabit bir kalori için bu yakıtlarda harcayacağınız yakıt miktarı üç aşağı beş yukarı aynıdır. Sadece bu yakıt tüketimini ülkenizdeki yakıt maliyetiyle çarparsınız sonuç çıkar.

    Doğalgaz : %93 verim 1000 kcal ısı için 14 kuruş
    7000 kcal Sib Köm : %65 verim 1000 kcal ısı için 15 kuruş
    Elektrik : %99 verim 1000 kcal ısı için 29 kuruş

    Genelde Vectayı savunanlar UFO yu alırken sordunuz mu araştırdınız mı diye hemen savunmaya geçiyorlar. Zaten ufo milleti kandırdığı için millet bir daha cebi yanmasın diye bu kadar ince eleyip sık dokuyor. YAni ufoya boşuna para verdiyse millet aynısını vecta içinde mi yapmalı.

    Benim evimde ufo yok. Ve de evine ufo almak isteyenleri vazgeçiriyorum. Ama madem %80 tasarruf diyorlar şu sorulara cevap isterim:

    1- Ufonun tasarruf sağlamaması vectanın %80 tasarruf yapması anlamına mı gelir?%80 tasarrufu ispatlayacağına böyle karşı suçlamayla suçluluk psikolojisine girmek nedendir?

    2- Ufoya boşuna para vermiş olanlar aynı şeyi vecta için yapma yükümlülüğünde midir? 300 lira para verdiği ürün için ne kadar ısıttığına dair somut bir veri isteme hakkı yok mudur? Bir kez aldanan bir kez daha mı aldanmalıdır?

    3- Benim gibi hiç bir ürüne balıklama atlamayan, ülkemizdeki hileli reklamlara hiç bir zaman inanmayıp onu araştıran ne ufoyu ne bu şekil ürünleriı kullanan insanların teknik sorularını ufoyu muhatap alarak cevap vermek nedendir?

    4- %80 tasarruf iddia eden, 7 yıllık ARGESİ olan bir firma hiçbir özelliği belirtilmemiş bir odada sıcaklığı şu kadar derecede tutmayı başardı gibi bilimsellikle zerre alakası olmayan hiç bir bilimsel veri içermeyen bilgiden başka bir şey veremez mi?

    Ben ekonomisini düşünen arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen sabredip bekleyiniz. Gerçi iade diye bir şey var ama bizim ülkemizde yasal haklarınızı kullanmak için çok çaba sarfetmeniz gerekir. Şirket kaçarsa parayı alıp giderse muhatap bile bulamazsınız.

    Dünyada %80 lik tasarruf yapan hiç bir firma yuvarlak laflarla kaçamak cevap vermez. %80 tasarruf deyip bunu iletkenliği artırarak yaptım demez diyemez. ISıtıcı zaten odada, ısıtıcı üzerinde kaybolan ısı zaten odaya gider.

    Ben %50 bile tasarruf yapan buluş yapsam çağırırım noteri, mühendisler odasını 3-4 tane eşit kapalı büyük kutuyu koyar, ayrı ayrı elektrik sayaçlarını yerleştirdikten ve kutu başlangıç sıcaklıklarını eşitledikten sonra aynı güçteki vectayı, ufoyu-quartz sobayı, klimayı 2 saat termostata girmelerine izin vermeden çalıştırır, sonra cihazları kapatır, son sıcaklıkları ölçer sonra tüketimlerini yazardım. Öyle kendi yaptığınız tv reklamlarında tasarruf deyip sayaç göstermek kolaydır.

    Ama göreceksiniz bu firma asla ve asla böyle bir şeye girişmeyecektir. Yaptıkları tek şey ufoyu muhatap almak ona kıyas o baktığı yeri biz her yeri ısıtıyoruz demek papağan gibi. Milletin kullandığı yağlı radyatör de yapıyor aynı şeyi.




  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. inşallah bu başlık da diğeri gibi amacının dışına çıkıp da kilitlenmez.
    diğer başlıkta tse sonucuna göre ilk 24 saatlik kullanımda 12 kw civarında bir tüketim söz konusu olmuş, tüm yorumlar buna dayalı yapılıyor. bana kalırsa bu ürünü uzun vadede test etmek gerekir. yani gerçek sonuçlar elektrik faturası gelince belli olacak. çünkü cihaz normal olarak ilk çalışmada oda ısısını yükseltmek için hiç durmadan çalışacak. 3-4. günlerde ise oda sıcak olduğundan termostat daha sık devreye girerek daha çok tasarruf yapacaktır. inverter klimalarda da bu şekilde olmuyormu? sürekli kullanımda daha tasarruflu oluyor. bu sadece bahsi geçen ısıtıcı için değil kombi yada elektrikli termosifonda da aynı. termosifon hiç kapatılmazsa daha ekonomik oluyor, çünkü su 3-4 derece soğuyunca 5 dk kadar ısıtıyor ve 3-4- saat boyunca devreye girmiyor. (standby konumunda) ama kapatılınca suyu 20 dereceden 45 50 derecelere getirmek için aralıksız 2-3 saat çalışıyor.
    neyse konuyu fazla dağıtmadan toplamak gerekirse gerçek tüketim değerleri birkaç saatlik yada 1 günlük kullanım sonucu sayaca bakarak değil de 1 aylık kullanımda değerlendirmek daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
    not bu arada ne infrared ne de vecta kullanıcısıyım.




  • taraf olmayayım diyorum ama insanlar bir türlü anlamıyor herhalde onu çıkarıyorum Burdan
    Satılmayan bir ürün hakkında 300 soru soruldu ne oldu ? Burada teknik verileri cewaplayacak vectada çalışan arkadaş yok şimdi size alan arkadaşlar söyledi içinide söktü tarafsız yorum da yaptı.. ısımdım dedi oda olmadı

    ufoyu reklama sokan ta kendisi mehmetçiğe bağışlayacak olanda adamalar diğer elektirkli ısıtıcılarda %80e waran dedi doğru mudur? test eden söyler

    yağlı radyatörlede ne dedi onda da %80 demediki

    Bakın Ne dendiğini size aşağıda söylüyorum ve gösteriyorum


     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu




  • Önceki topicte 1000 watt elektrikle çalışan cihaz 860 kcal enerji açığa çıkarıyor şeklinde bir tablo verilmişti ve şu anki maliyeti 0,293 kuruşmuş
    Klimanızın cop değeri 3 ise bu enejiyi 3 ile çarpmamız lazım 860kcal x 3=2580 kcal.yani oradaki tabloda genel bir tablo özele inersek böyle bir sonuç çıkıyor. o tabloda 1. sıraya klima yerleşir diye düşünüyorum.
  • Yukarıdaki reklamda da infrared ısıtıcı ve yağlı radyatörlerle karşılaştırmış ve bir oran vermiş.Acaba neden Klima ile karşılaştırmamış?Klimanın 2 katı elektrik harcar diyemezler herhaldeVectayı yağlı radyatör kategorisinde gördüğüm için şu reklamada güvenirsek yağlı radyatör yerine vecta tercih etmek gerekiyor.İnfrared ısıtıcı ile karşılaştırılması anlamsız.
  • Kaç kilo kalori ne nedir elektrik gaz kömür joule şu şudur bu budur herkes okudu anladı dünya standartlarını dinledi kimsenin itirazının olduğunu sanmıyorum. 1000 defa yazıldı. Ben kendi adıma açıklık getireyim eğer benim yazdıklarımı sorgulayan var ise. Forumun bu alanının başında ne işle meşgul olduğumu yazdım. Ben ne ufocuyum, ne herhangi bir kombiciyim, ne vectacıyım ne de radyatörcüyüm ne de herhangi bir yalıtım malzemecisiyim; ISI SEKTÖRÜYLE ALAKAM YOK KARDEŞİM. Neden bu konu? Enerji konusu son zamanlarda çok dikkat çeken bir konu. Vestel e "10-20 seneden sonra neden enerji ürünleri yapmaya başladın" diyemezsiniz herhalde. Benim son faturası 300 tl gelmiş biri olarak merkezi ısıtmalı doğalgazlı sistemim var; belki bana kısa vadede bir faydası olmayacak bu konunun. Ama akrabalarım var, faikiri var gurebası var. Enerji konuları ilgimi çekiyor. Kimseyi de savunmuyorum. Ben "ufoyu alırken neden araştırmadınız da bunu araştırıyorsunuz" demiyorum. Bilakis bu cihazın iyice sorup soruşturulup foruma kullananın yazacağı bilgilerden faydalanılmasını, ALMAK İSTEYEN VAR İSE SATICIYA İADE GARANTİLİ ALINABİLECEĞİNİ (herhalde mağaza sahibi 20 tane soba satıp ertesi gün meksikaya tek gidiş bileti almış olamaz, bu film değilse). Dahası Tüketici kanunlarını hatırlatıyorum. Kanunlara TSE ye güvenmemiş zılgıt yemiş olabilirsiniz. Ama mağaza sahibi eğer alnınıza "bunu alacan" diye silah dayamadıysa eğer "ben alırım ama beğenmezsem yarın getiririm kardeşim bunu imzala; vermezsen almam" diyebilecek basirette olanlar bunu yapabilir herhalde.

    Benim her zaman merak ettiğim şey sadece: reklamlarında 20-30 % doğalgazdan ekonomiktir diye reklam yapanlar ufocu olsun,radyötörcü olsun, yalıtımcı olsun (reklamlarına baksak neler göreceğiz) neden bu ithamlar yapılmamış. Kimse "benim ürünüm hasbel kader fayda sağlar" demez. Herkesin de kendine göre bir belgesi vardır. TSE yi kabul etmeyebilirsiniz. TÜV ü de kabul etmeyebilirsiniz. Ama illa bu bir firmaya odaklanıp okkalı kabilinden enteresan sorular bir firmaya yapılınca ister istemez dikkat çekiyor. Demek istediklerimde garip, mantıksız, anlaşılmayan bir şey yok herhalde. Her şeyi sorabilirsiniz(önceden bu şekilde sorulup da cevaplandığını da sanmıyorum), arayabilirsiniz. Herkesin hakkı var. Ama neden illa bu?Bütün bunların üzerine ben onu savunuyorsam sen kimi savunuyorsun? Bu zamana kadar tarafsız olarak yazdıklarım dışında benim de kabul ettiğim şey : KİMSE KİMSEYE BİR ŞEYİ "İLLA AL" DİYE EMPOZE EDEMEYECEĞİ GİBİ, "HAYIR ALMA" DİYE DE EMPOZE EDEMEZ. Bir olur iki olur, sonra kasıt aranır...

    Merak eden, yazdığım şeyleri sorgulayanlar varsa diye yazdım...




  • tse'de yapılan testler
    vecta:

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu
     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu

    diğer infared

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu
     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu

    Umarım vecta'nın verileri doğrudur.Herkes ısınmak için kira öder gibi paralar ödemez.




  • Arkadaşım (meted)
    senin faturan 300 tl gelmiş olabilir. Benim dgaz faturam 720 tl geldi. Kaç gündür soruyorum. Kullanan arkadaşlar sadece ısıtıyor, sayaç yavaş dönüyor demekten başka bişey yapmıyor. Aylık geliri 1300 tl olan biriyim ve daha ekonomik ısınmanın yollarını arıyorum. Merak eden varsa infraret ısıtıcıların hiçbir modelini kullanmadım. Kullanan komşular ve akrabalardan faturaların ne düzeyde olduğunu. Nasıl ısıttığını biliyorum.
    Ürünü satanlar diğerlerinden farklı ve daha tasarruflu olduğunu söylüyorlar. bende kullanan arkadaşlara soruyorum ama 3 gündür sadece yuvarlak cevaplar alıyorum.
    Ayrıca ekşi yoğurdun iyi olacağını sevunan arkadaşlara (V*GEBZE) teessüflerimi belirtirim. Yani sen yoğurdum ekşi olabilir ben satar ve karıma bakarım diyorsan burada yaptığın yorumlara güvenemem.

    Cihazı kullanan arkadaşlar lütfen cevaplasınlar.
    1) Cihazı kullanırken sayacı kontrol ettiniz mi? ( Günlük, saatlik vb. tüketim miktarı ne?)
    *Belgedeki rakamlara değil sizlere soruyorum.
    2) Kullanırken dışarıda hava sıcaklığı ne idi kontrol eden var mı?
    3) Cihaz kullanmaya başladığınız andan itibaren ortamı hep aynı ısı derecelerinde tuttu mu? (Bir kaç derece + - olabilir)

    Cevaplarınız için şimdiden sağolun. Selamlar




  • Yine TSE belgeleri Bu TSE'de çalışanlar kusura bakmasınlar böyle bir deney sonucu belgesi nasıl olur.Eksik bilgi içeriyor. Bu kurumun kendi STANDARTLARI yok diye düşünüyor insan.
  • Vectagebze arkadaş,

    Bu ürünü Balıkesir' de nerde bulabiliriz senin bi bilgin varmı? Balıkesir derken merkez değil Bandırma veya Erdek...
  • Ben de merak ediyorum bir gün de ne kadar KW saat yaktığını. Sadece bunu değil kim elektrikli, tüplü, kilimalı, radyatörlü kaç metrekareyi kaça ısıtıyorlar merak ediyorum. Az buçuk kıyaslamalar belki bu şekilde yapılabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN


    Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN

    arkadaşlar merhaba
    efsane ısıtıcı VECTA benimde çok merak ettiğim bir mevzuu. İDİ.
    fakat buradaki bir çok arkadaşın yaptığı gibi tahmin yürütmek yerine, bekleyip görmek istedim.sağ olsun bir satıcı arkadaş resimler için izin verdi,çektik.ilgisine tekrar teşekkür ederim.
    kabaca birkaç izlenimimi aktarmak istiyorum.
    cihaz 100-110 boyunda.35&25 cm gibi elips.2.5 cm mini dilimleri var.dış yüzeyi tahmini 2,5 m²+iç yüzeyide 1 m²=3,5 m²yüzey alanı yapıyor(tahmini)

    ilk resim 800 watt'lık ısıtıcıya ait.750 watt enerji tüketiyor.

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    yüzeyin en sıca bölümü orta bölümü olarak ölçtüm.100m² lik bir dükkanın kapısız 2x2 girişi olan 18 m² lik bir bölümünde duruyordu. ortamda başka ısıtıcı göremedim ama tahminen 19- 20 derece gibi bir ısı vardı.

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu

    cihazın kapagını kaldırınca içeride 70 cm uz.4 adet çubuk rezinstans tespit ettim.rezinstansların yanında onlara paralel 3,5 cm çapında uçları kapalı tüp var (sanırım gaz bunun içinde)ama tüplerin birbiriyle bağlantısını göremedim.


     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    not:bence herkesin atladığı husus şu.adamlar reklamlarda %80 tasarruf yapar demiyor,%80'e varan tasarruf diyor.tekrar iyi okuyup dinleyin.piyasada bin çeşit elektirikli ısıtıcı var .adam kendi ürünü ön plana çıkarmak için en dandiğiyle ölçüm yapar !!!!

    saygılar



    burdaki yoruma gördüklerine inanmayan

    alıpda kullanan satıpda ürene güvenen kişiye inanmazsa ne yapması lazım karala dur.


    çok merak eden arkadaş hiç gördümü cihazı acaba ..



    evet Vecta yetkilisi sayaçlı reklam yaptı olmadı..

    ama alan bir kişi senin için bütün elektrikli aletlerini kapatır odayı soğutur 1 gün hatta bir kaç gün sayaç tüketim miktarını yazar her türlü ölçüm aleti zaten herkezin evinde vardır. o zman inanırız

    Keşke böyle bir arkadaş çıksa

    Hatta Uğur dündara söyleyin vecta inf ısıtıcı canlı yayına çıksın.


    Çamur at İzi Kalsın

    Şeffaf Olun Biraz


    Bana laf çakma yarışna giren hatta vekta servisi nin cevap veremeyeceği soruları soran kişi ye cevap vermeyince ,tabi senin yoğurtun ekşi diyorsa ne dmem gerekiyor sabaha kadar kavga edelim istersen dedim tamam benimki ekşi olsun ayranda güzel olur dedim. Kendimi parçalayacak halim yok seni inandırmak için .

    Zorlama yok kii alırsın veya almazsın

    Lütfen Cümlenin Bir kısmını alıp burada karalama yapmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohutcuk -- 21 Ocak 2009; 14:00:53 >




  • vecta'cı arkadaşım.

    Klimaların daha ucuza ısıttığı aşikar.

    Fakat hangi marka hangi model ve bu seçimin sonucundaki karşımıza çıkan fiyat,2000 tl ve yukarısı.

    Güneş panelleri ve rüzgar enerjisi destekli bir sistemle de ısıtma soğutma aydınlatma yapılabilir ama maliyeti ne olur.

    Bütün bu koşulları biraraya getirip makul olan seçime yatırım yapmakta fayda var.
  • tatar7879 arkadaşın yazdıklarına eklemek istiyorum.
    Vectası olan arkaşlardan biri(sayaç koyabilen biri olursa daha iyi sonuç alınır)(sayaç yok ise cihaz çalıştırılmadan evin sayacına bakmak gerekiyor- Gece buzdolabı haricinde başka elektrikli cihaz çalıştırılmazsa iyi olur)
    gece yatmadan önce yatak odasına koyarsa (neden yatak odası derseniz kapı açılıp kapanmayacağı için)
    1-Cihazı çalıştırmadan önce odada olan bir derecenin değerini not ederse.
    2-Cihazı çalıştırmadan önce sayaç değerini not ederse.
    3-Cihazı 22 derecede termostat yapacak şekilde ayarlarsa
    4-Sabah kalktığında dereceyi kontrol ederek not ederse
    5-Evin sayacını kontrol edip not ederse.
    tatminkar bir veri olur kanaatindeyim.
  • Devlete, devletin kuruluşuna (TSE), bakanına(Enerji) güven kalmamış. Kimse kendine başkasına inanmaz olmuş. Bor elden gidiyor diye yaygara yapaken kendimizi Bor'dan türetilmiş bir ürüne sallarken bulduk. Kanıt değil kanaatler bizim için artık daha önemli. Ülkemizin enerji verimliliği, alternatif enerjiler vs.. umurumuzda değil. Ben az para vereyim de ne olursa olsun derdindeyiz. Biz zaten yanmışız millet olarak Vecta'ya da Ufo'ya da gerek yok malesef.... Bu konuda bile hemen birbirimiz hemen şucu bucu diye etiketleyiverdik. Ufocu vectacı vs... Biraz sabredelim bence. Kullananlar yazsın, kullanmayanlar satıcılarda gidip yakından incelesin. Joule idi Kw idi hesabı kitabı bırakın enerji ile ilgili ispat peşine düşen arkadaşlar o akıllarını alternatif enerji kaynağı yaratmada harcasınlar derim. Hemen hoca kıvamına gelmeyelim.

    Not:İki adet Kumtel sahibiyim ve mesleğim end.tasarımdır. Belirteyim de etiketlemeyin hemen...
  • Yalnız infrared ısıtıcı ile karşılaştırılması çok anlamsız veri olur.yağlı radyatörle karşılaştırılırsa daha doğru olur. Bende İnfrared ısıtıcı var ortamı çok fazla ısıtamaz vurduğu yüzeyi ısıtır. ama yağlı radyatörle karşılaştırılırsa oda havayı ısıtacağı için karşılaştırma daha doğru olur.
  • artworks 'a
    Arkadaşım etiketleme konusunda söylediklerin doğru. Ancak şu var ki bor gibi pahalı bir elementi işleyip bunu ülkemizde ilk kez kullanacak teknolojiye sahip olan firma ürünü yaklaşık 300 tlye satmaz. Adamlar zaten ürünü bor değil başka bir gazla çalıştırdıklarını iddia ediyorlar.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak deyimi tam burada devreye girdiği için sorular soruyoruz. Ancak kullanan arkadaşlardan cevap alamıyoruz. Sanırım sıcaktan mayıştılar. 3 gündür sorduğum sorulara hala cevap alamıyorum ve forumu elimden geldiğince takip edip bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Tavsiye ederim. Önce bilgi sahibi olup sonra fikir sahibi olalım. Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatar7879 -- 21 Ocak 2009; 14:39:07 >
  • Mesajımdan diğer arkadaşlardan farklı olduğum düşünülmesin. Aynı dertlerden muzdaripim. Hatta bu ürün çıktığında elimdeki iki kumteli spotçuya ya da ikinci elciye satsam mı diye bile düşündüm. Dört gözle bekliyorum ben de. Şimdiye kadar neden yazmamış olmamın sebei de bu. Herşeyi herkesi inceleyip dinleyip peşin hüküm vermeden bir tepit arayışındayım. Ancak mesajlardaki maddi menfaat ihtirası, ülke adına hiçbir vurgu yapılmaması vs. beni bu noktaya getirdi. Bakan açıklama yapmış, TSE belge vermiş(hoş onların da neresini tutsan elinde kalır ya) Bir olmazcılık, bir kanaat sevdası almış başını gidiyor. Haklısın herkes işini yapacak. Bizler tüketici olarak bu kadar çabuk tüketme ve fikir edinme çabasında olmamalıyız. Herşeyi heryeri ucuz diye yağmalar hale geldik. Örn:MedyaMarkt ve MOL. İlk günden kapanan tadilata ihtiyaç duyan mağzalar. Ben biraz da beklenmesi gerektiğini ve sakin olunması gerektiğini ifade etmek istedim. Zülfüyare dokunduysak af ola.

    Ancak bir düşünelim cep telefonunu, 25W ile 100W veren 8 yıl garantili ampülleri... Herkes olmaz olamaz deyip klasik fizik teorilerini altalta koyup toplama çıkarma yapıp ayak direseydi ne olurdu? Bu ülke için araştıran geliştiren herkes sağolsun. Belki de yeni ortaya çıkmakta olan bir fidanı kırıyoruz bu tür davranışlarla. Derdim bunlar biraz beklesek? Olur mu?

    Not: Ürünün içerisindeki maddenin BOR bazlı olduğunu biliyorum Bakan o şekide ifade etti. Yanlış ise düzeltin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artworks -- 21 Ocak 2009; 15:02:02 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.