Şimdi Ara

Vectra B Yorumlar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
65.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar vectra gls 96 model 2.0 yeni aldım ancak benzin hariç lpg 420 kuruş yakıyor şehir içi şehir dışı karışık, lpg litre fiyatı 2.20 fazla galiba. Tekerler falan normal havası v.s . Sizce ne sorun olabilir opel servislerine götürsek boşa mı para veririz. Bilen bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
  • Bende bugün itibariyle 99 modelVectra B CD 2000 motor deri döşeme sunroof aldım ve ilk uzun yolculuğumu yaptım ankaradan çıkarken LPG fulledim ve istanbula 480 km gelmişim burda depoyu tekrar fullediğimde 94 TL tuttu buda yaklaşık 20 kuruş yapıyor km de bence gayet uygun sabit 90/110 arası gelseydim bu miktar eminimki 15/18 kuruş arasında olacaktı yol boyunca aracı yeni aldığım için motoru denemek amaçlı bastım ve 200km yi rahatlıkla gördüm yol tutuşuda çok güzel bana göre. 13.00 da ankaradan yola çıktım 16.30 da evime geldim ve gelene dek motoru biraz zorlamak istedim ama gerçekten 2000 motorun çok güzl performansı var.

    Ancak gözüme rölanti sorunu çarptı boşa attığımda araç 0.9 ve 2.0 devir arasında kendi kendine devir inip çıkıyor bu problemi daha önce yaşayan varmı acaba benzinde deneme şansım olmadı bu problemi.
  • Bende 1999 model Vectra B GLS var. Milano sıralı LPG ile 20 kuruşa gidiyorum. Ancak artık değiştirme vakti geldi. Araç 12 yıldır benimle beraber :)

    Almayı düşünen varsa yardımcı olabilirim, yaklaşık 120000 km.de
  • değerli arkadaşlar.98 model vectra gls aldım.bu 4. aracım ve bence gerçekten çok güzel. tabi bunlar benim kişisel görüşlerimdir. yol tutuşu ve performansı gayet güzel. ancak ilk defa bir opel kullanıyorum. göstergelerle ilgili bir sorun yaşadım ve anlamını bilmiyorum. kontağı açtığınızda yanan lambalardan sönmesi gerekenler söndükten sonra şarj lambası, yağ lambası ve sarı renkli içerisinde elektrik işaretine benzer bir işaret bulunan lambalar kalıyor. marşa bastığınız zaman kalan bu 3 lamba da sönüyor.ancak bu gün bir ara bahsettiğim sarı renkli lamba yandı ve birkaç dakika sonra söndü.servis zamanı göstergesidir diye değerlendirdim ama henüz servis km si de gelmedi.acaba bu lambanın anlamı nedir? neden yanabilir? yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mervegül

    bence 2.eli biraz yüksek

    2000 2001 model cd ler genelde 17 19 arası

    internette kelepir yakalan arkadaşlar burada paylaşırsa güzel olur


    2000 modelini 17000-19000 tl ye bulduysan hemen al piyasası 22000tl
    diğer sıradan otomobillerle kıyaslama yapma çünkü vectra D segmentinde bir otomobil yani üst sınıf otomobilidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurbaba23

    bendede 98 opel vectra b var ve 1 aydır aynı sorunda bendede var arabam rolantıda durmuyo bi iniyo bi çıkıyo bazen stop ediyor ne yapmam lazım

    ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.ARACINIZIN HASTALIĞI EGR VALFİNDEN KAYNAKLANIYOR.O PARÇAYI SÖKTÜRÜP İÇİNİ TEMİZLETTİRİN EGR VALFİNİN YANINDA ÇÜRÜMEDEN OLUŞAN BİR DELİNME VARSA O BÖLGEYE KAYNAK YAPTIRIN.ARACINIZ NORMALE BİNECEKTİR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asa1979

    bizde 95 vectra a 2.0 var lpg yok uzun yolda 20 ykr civarı yakıyor.Bseriside aynı yakar zaten kasa aynı hemen hemen

    camın kapanıp tekrar açılması bir özelliktir opellerde,böyle yapılmasının nedeni kafasını cama kıstıran çocuklara karşı bir önlemdir ve çocuğun boğulmasını önler,cam bir engelle karşılaşınca geri iner ,bir ara bizdede böyle bir problem oldu ayarlanınca geçti, hatta parmağınızı koyun cam parmağınıza değince geri inecek ,unutmamak lazım -opele sahip olmak bir ayrıcalıktır.

    VECTRA A KASALAR VECTRA B LERE NAZARAN DAHA FAZLA YAKIT YAKAR.VECTRA B LER GELİŞTİRİLMİŞ BİR MOTORA SAHİPTİR

    2.0 16V OV CD 140Hp GÜÇ VEREN 20XEV MOTORA SAHİP

    YAKIT TÜKETİMİ
    90KM DE 5,8 LT
    120KM DE 6,8 LT
    ŞEHİR İÇİNDE İSE 9,4 LT
    ORTALAMA:7,3 LT

    KM DE 0,32 KURUŞ BENZİNDE YAKAR.
    KM DE 0,17 KURUŞ LPG DE YAKAR
    YUKARIDAKİ ORANLAR EN YÜKSEK KARMA YAKITIDIR.BU ORANLAR SÜRÜŞE GÖRE DÜŞMEKTEDİR.
    OTOMOBİLİN MENZİLİ 1080KM DİR.BİR DEPO YAKITLA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    quote:

    Orijinalden alıntı: gOkO

    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe


    quote:

    Orijinalden alıntı: rainbow05


    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    ßana Uzak aLLaha Yakın....

    niye ki?


    anLatsam Koskoca Donanım Haber Çöker

    SürekLi Elektronik ProbLem Dahasıda var içeri Çok ses aLıyor Direksiyon kutusu KarıncaLanıyor CamLar Kendi Kendine açılıp kapanıyor Motor Hararet Yapıyor SigortaLar Atıyor Abs Lambası Yanıyor GöstergeLer Göstermiyor FarLar Yanığ sönüyor Kısacası Bir Şahin daha Az probLem çıkarıyor hep servise Götürüyorduk Araba Daha 97.000 'de idi Hemde OrjinaL Bilgisayara BiLe bağLattık Araba Terrrrtemiizzdi.. Neden sürekLi probLem Yaşadık anLamadım Ha Birde Sofor Tarafındaki Hava Yasıtığı PatLamış Bi Sabah Babam işe Giderken Fark Etmiş Sonrası aLLah Kerim keLepire Gitti Araba

    Anlattıklarınız bana çok ütopik geldi açıkçası, 96 binde bakımları yapılmış bir aracın hele ki vectranın böyle sorunlar verdiğini ilk kez duyuyorum sizden.Bende de vectra 100. yıl modeli var. 2.0lt 136hp f23 getrag şanzımanlı model.Aracımdan oldukça memnunum Allah nazar vermesin yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, o kadar titizimdir ki ustam bile illalah etmiştir benden(kulakların çınlasın Mesut ustam :) ) Sonuçta 11 yıllık araç elbetteki elektronik ve mekanik aksamda değişmeler olacak, bende değişmesi gereken şeyleri değiştirdim.Vectralar orjinal yedek parça sever ve seçer o yüzden orjinal yedek parça kullanmaya çalışın.Başlıca problemleri;

    -Krank mili devir sensörü arızası, egzantrik sensörü arızası
    -Rolanti dengeleyici arızası
    -Ön takımda z rotlarının bozulması
    -Abs-Tc beyni arızaları
    -Kışın ve çok soğuk havada arka taraftan gelen hafif gıcırtılar.
    -Sert yürür aksam(çokta sert değildir genel intiba böyledir zira koltuk dolgularıda sert olunca araç konforsuz gibi lanse edilmektedir.Gelgelelim uzun yola çıkan bilir bu aracın tadını.

    Bunların dışında aman aman bir sorun yaşamazsınız.Eğer araç bakımsız ve dökükse o zaman erencoe arkadaş gibi madur olabilirsiniz.Lpg konusunda sorunlu diyen arkadaşlar olmuş ancak tam aksıne lpg ye en uyumlu araçlardan biridir vectra.Sadece benzinde kendini belli etmeyen ateşleme sistemi arızaları, daha ince yakıt olan lpg de kendini belli etmeye başlayınca bu yakıştırma yapılmıştır.(Bobin-buji-buji kabloları v.s.)
    gelelim aracın artılarına;

    -Hala güncel duran tasarım(kendine baktırır)
    -Sağlam ve rijit kasa
    -Mekanik yönden sağlam ve sorunsuz motor.
    -Sınıfında mondeo ile birlikte en iyi yol tutan araç.
    -Zengin donanım(modeline göre)
    -Spor sürüş hissi(hafiften ağır direksiyon ve sürüş pozisyonu)
    -Geniş iç mekan
    -Uygun ve yaygın yedek parça
    -Ekonomik yakıt sarfiyatı
    -İyi bakıldığında uzun yıllar sağlam kalabilmesi(aynı yıllarda üretilmiş diğer markaların araçları dökülürken vectra hala gözde bir araç)

    Araba 0'dan Farksızdı ama Tahlihsizlikler böylece sıralandı.. Ondan önce 93 gt'miz vardı babam model yükseltmek için aldı Vectra b'yi almaz olaydı Vectra A aL Derim süspansiyon ve konfor var arabada, rahat ve hızlı


    Hernevelasıl Babam Yine Opel Sevdasından Vazgeçemedi 2007 astra elegance aldı 62.000'de daha Ve çok temiz İnşallah bundada olmaz birşey

    MERHABA EVET İŞTE BİR VAKA DAHA VECTRA B KOLAY KOLAY ARIZA YAPMAZ ARACI YA YANLIŞ KULLANIP ARIZA YAPTIRDINIZ YADA DÖKÜK BİR VECTRA ALDINIZ.VECTRADA BULUNAN TARACTİON KONTROL SİSTEMİ ARACI HOR KULLANMALARA KARŞI KORUYOR.SİZİN ALMIŞ OLDUĞUNUZ ARAÇ UZUN ZAMANDIR YATIYORSA BU YAZMIŞ OLDUĞUNUZ ARIZALARI YAPAR.YATAN BİR ARACI SATIN ALDIKTAN SONRA VECTRANIZIN MOTOR ELEKTRONİĞİ TESİSATI,ARAÇ İÇİ TESİSATI KONTROL ETTİRİLMELİDİR.BU SİTEDE BİR KAÇ KENDİNİ BİLME KİŞİLER VECTRAYI KÖTÜLEMEYE ÇALIŞIYOR.AMA BUNU BAŞARAMAYACAKLAR.BEN OLSAM YATMIŞ ARACI ASLA ALMAM MASRAFI DİĞERLERİNİN İKİYE KATLAR




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okifi

    1996 model 2000 cc vectra cd var.Bakımları zamanında yapıldığında veya küçük bir ses geldiğinde yapılan kontrollerde müdahale yapılırsa uzun yıllar binersiniz ve hiçbir sorun çıkartmaz.İnsana güven verir ve uzun yola tam güvenle çıkarsınız.

    Yukarıdaki yazımı 19 kasım 2008 de yazmışım.Halen aynı aracıma sorunsuz biniyorum.Bir 5 yıl daha sorunsuz idare eder diye düşünüyorum.
  • ilk arabam 92 vectra A 2000cc, 2.arabam 98 vectra B 2000cc GLS (uzay kasa ) idi. vectra B nin kronik sorunları olan üst kapak contası ve sağ far ın su alma probleminden az çekmedim. lakin 4.vites te 140- 150 basarken banamısın demiyordu. hiç lpg taktırmamıştım. hızlandıkça yola yapışması ve direksiyonun ağırlaşması hoşuma gidiyordu. spoiler, maşpiyel, tampon altlıkları, angel far, junyanstop, brembo kaliper, yay artık ne varsa şahane bir modifiye yapmıştım. göze batmayan şık bir görüntüsü vardı. izmir yolunda üst kapak contası yüzünden hararet yaptı ve motoru kucağıma aldım. o zamanın parasıyla rektefiye için 3500 lira masraf çıkardılar. yaptırmamla satmam bir oldu. ( her alman arabasında olduğu gibi arabayı parça parça satsan 60-70 milyar, bütün satsan 15 milyar )

    2005 de vectra C 1.6 design edition aldım. kasa olarak vectra B ile aralarında 15 kg fark vardı. o hayvani kasayı o motor çekmiyordu. alışmış bünye kuvvetli arabaya tabi. 2 ay sonra dayanamadım sattım arabayı. ivmelenmesi bir dert, kalkışı başka dert. 5 sene arabasız gezdim sonrasında.
    şu an bravo 1.4 140 bg sahibiyim. gerek tork gerekse hp açısından vectra B den iyi bir otomobil. lakin sürüşte o zevki alamıyorum.

    sözün özü, avrupa parça avrupa montaj olan, kıytırık ecotec motor değil, cidden general motor taşıyan Vectra A 2000cc. üzerine tanımam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoire -- 16 Şubat 2012; 15:24:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora8030

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mervegül

    bence 2.eli biraz yüksek

    2000 2001 model cd ler genelde 17 19 arası

    internette kelepir yakalan arkadaşlar burada paylaşırsa güzel olur


    2000 modelini 17000-19000 tl ye bulduysan hemen al piyasası 22000tl
    diğer sıradan otomobillerle kıyaslama yapma çünkü vectra D segmentinde bir otomobil yani üst sınıf otomobilidir.

    mesajın yazıldığı tarihe bakarmısın
  • Arkadaşlar bende de vectra B otamatik şansuman 1996 2000 16V var bu hafta sonu inşallah ankaradan istanbula gideceğim uzun yolda ne kadar yaktığını hesaplıyacağım 90/110 km 2500 devir ile ne yaktığını sizinle paylaşacağım
  • slm arkadaşlar opel vectra almayı düşünüyorum hiç arabam olmadı işallah almayı düşünüyom vectra ççok hoşuma ğidiyor sizce nasıl bi arac fiyat aralıgı nedir bana gidermi 2003 model civarı düşünüyorum lütfen yardımcı olun tşkr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nil42

    slm arkadaşlar opel vectra almayı düşünüyorum hiç arabam olmadı işallah almayı düşünüyom vectra ççok hoşuma ğidiyor sizce nasıl bi arac fiyat aralıgı nedir bana gidermi 2003 model civarı düşünüyorum lütfen yardımcı olun tşkr

    Bu araçlar çok değişken tabi ki satıcısına bağlı arabada bir şey yoksa en az 25.000 yazıyor
  • konu hotlamış olacak belki ama vectra b almayı düşünen ve araştıran arkadaşlara yardomcı olması için yazmakta fayda görüyorum.
    2001 b kasa . comfort
    -şehiriçinde çok şehir dışında b segmenti arabalarla aynı yakıyor.
    -kalkışlarda çok seri değil fakat ilerledikçe ivmelenmesi ve çekişi harika kasa motora ağır geliyor diyorlar fakat kulak asmayın kullananda kullanmayanda komşusunun vectrasına binen de yorum yapıyor.
    -araç 5. vites 3000 devirde 120 yi gürüyor ilk aldığımda arabanın vites istediğini bile farketmiyrdum
    -yol tutuş,vibrasyon,ses izolesi,güven ve konfor harika
    -temizini bulursanız almanızı tavsiye ederim bundan önce clio hb 2001 ve accent 2002 1.5 gls kullandım bu arabayı aldıktan sonra benim bindiklerim araba değilmiş dedim
    -yedek parça bol ve kolay bulunmakla birlikte orjinali pahalı fakat yan sanayi imkanı mevcut ve kaliteli. ayrıca parçaları diğer d segmeti araçlarla aynı fiyatta (laguna,bora,focus)

    umarım yardımcı olmuşumdur merak ettiğiniz soru varsa cevaplarım
    sonuç itibari ile gerçekten harika bir araba




  • slm opel b kasa otomatik var gayet memnunum bir takım konulara dikkat etmek yeterli olur bunlar hararetli motor olduğu için 105 dereceye kadar ısınıyor bu nedenle su eksiltmesi oluyor suyuna dikkat etmek gerekli ve yine hararetli motor olduğu için yağ da eksiltiyor mobil kullanmanızı tavsiye ederim aracıma bor koydum yağ eksiltmesi cok azaldı tavsiye ederim. yağ yakma sorunu yaşayan arkadaşlar yazları 20/50 yağ kullanırlarsa yine yağ yakma sorunu kalkar bunu da ankaradaki opelci ustam var şaşmazda hakan çelik o söylemişti hatta araba ile ilgili herşeyi o söyledi sağolsun bu araçlarda akü söküldüğü zaman camlar kendi kendine kalkıp inmesi iptal oluyor cam tuşuna bastıkça inip kalkıyor zamanla düzeliyor bunun nedeni camlar şifrelidir çözümü aracın kontğını açın cam ları teker teker kaldırıp cam kapatma tuşuna 10 /15 sn kadar basık tutun bu uygulamayı tüm camlara yapın akü söküldüğündeki cam kapanmama sorununuz kalkar sorun yaşayan var isee bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım teşekkürler 5053633881




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okifi

    1996 model 2000 cc vectra cd var.Bakımları zamanında yapıldığında veya küçük bir ses geldiğinde yapılan kontrollerde müdahale yapılırsa uzun yıllar binersiniz ve hiçbir sorun çıkartmaz.İnsana güven verir ve uzun yola tam güvenle çıkarsınız.

    2003 te almıştım,1996 model vectra b cd.Halen biniyorum,taş gibi,Maşaallah.Yalnızca kaputta vernik yanıkları olmaya başladı.Yürürde,motorda hiçbir sıkıntı yok.Daha 5 yıl binerim.

    Üstteki yazımıda 19 kasım 2008 de yazmışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 20 Mayıs 2013; 23:37:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okifi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okifi

    1996 model 2000 cc vectra cd var.Bakımları zamanında yapıldığında veya küçük bir ses geldiğinde yapılan kontrollerde müdahale yapılırsa uzun yıllar binersiniz ve hiçbir sorun çıkartmaz.İnsana güven verir ve uzun yola tam güvenle çıkarsınız.

    2003 te almıştım,1996 model vectra b cd.Halen biniyorum,taş gibi,Maşaallah.Yalnızca kaputta vernik yanıkları olmaya başladı.Yürürde,motorda hiçbir sıkıntı yok.Daha 5 yıl binerim.

    Üstteki yazımıda 19 kasım 2008 de yazmışım.

    Bende arabamın deri döşemelerini komple yenilettim zira arabamı seviyorum ve pırıl pırıl bineyim dedim.4 yılı geçecek ve ben arabamdan hiç sıkılmadım :)




  • detaylı ınceleme ve video



    https://www.youtube.com/watch?v=cOLDqb3igxM
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.