Şimdi Ara

vectra1.6-ford focus ghia tdi arasında kaldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vectra comfort1.6 2005 model almaya niyetliydim(37.5 milyara) fakat forumu okuduktan sonra özelliklede emremüsli ve trcapital arkadaşların yazdıklarını focus ghia tdi yide denedim(40.5 milyar)(2006 model)Onuda çok beğendim,kararsız kaldım.İçi vectra kadar geniş değil ama performansı ve dizel olması gibi avantajları var.Ben dizel arabalara karşı çokları gibi önyargılı idim ama yeni focus dizeli çok beğendim. Ayda 1500 km yapıyorum.Aradaki 2.5 milyar benim icin çok önemli değil.Arabaya 5-6 sene binmeyi planlıyorum.Açıkcası kararsız kaldım.Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.



  • Ya Vectra üst sınıf...
    Focus niye bu kadar yüksek fiyatlıymış yahu??
    Vallahi Vectra ile aynı donanıma sahip Ford daha ucuzdur heralde, sonuçta Vectra nın Fullü de 60-70 milyara gidiyor heralde.
    Bilmiyorum karışık bir durum
    Biri üst sınıf biri dizel ,vallahi ye kürküm ye teoriminden Vectra ağır basıyor, Ekonomi yönünden Focus.
    Ya bunlar karşılaştırılmazki ayrı sınıflar.
    Senin araçtan ne beklediğine bağlı, sakin bir sürücüysen, çok km. yapmayacaksan Vectra al.
    Çok km. yapacaksan günde en aşağı 100-150km yapan biriysen bence Focus dizel al
    O Focus acayip performanslı bir araç.1.6 motoru baya iyi dizel.
    Ghia almayıp daha düşük donanımlı Focus ta bakabilirsin.
    Yani araçtan ne beklediğini söylersen , ne tarz kullandığını forumdaki arkadaşlar sana daha çok yardımcı olabilir.




  • Bende de 1.6 comfort vectra var benzin baya bi yakıyor gerci bende chip egzos hava filtresi krom jant vs. var ama eski halide iyi yakıyordu. Yakıt istiyorsan focus yoksa geri kalan herşey için vectra , karizması bi kere çok fazla ... Genç arabası falan istiyorsan vectra agır gelır ama ...
  • Valla bu iki araç arasında kalınmaz....
    Direkt gidilir En Ghia'sından Focus alınır ve binilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozyurek

    Valla bu iki araç arasında kalınmaz....

    doğru diyorsun biri vectra üst sınıf bi otomobil diğeri orta halli bi focus, ama arkadaşın dediği gibi ayda 1500 km yol yapıyorsa normal olarak dizel daha çok işine gelecektir.
  • focus 1.6 tdci ghia

    performanssa performans, ekonomiyse ekonomi
    üst sınıfa oldukça yakın, fiyatı da öyle tabii
  • madem ki bizim görüşlerimizi okudun hiç düşünme. insan bence arabaya bindikten sonra performans ve yakıt ekonomisini mutlaka düşünüyor. focus'un trend dizel modeli de çok güzel. bu forumda bi arkadaş yeni almış 36 milyara almış. herhalde indirim yapmışlar. hem yeni kasa hem de yeni nesil dizel. alırsan pişman olmazsın. ama yine de tercih senin... opel vectra nın kasaları 1.6 motora göre ağır kalıyor diye duydum. bir arkadaşım aldı. karar senin...
    not: yeni focuslar sandığın gibi içi o kadar dar değil. eski focuslardan daha da genişletildi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emremuslu

    madem ki bizim görüşlerimizi okudun hiç düşünme. insan bence arabaya bindikten sonra performans ve yakıt ekonomisini mutlaka düşünüyor. focus'un trend dizel modeli de çok güzel. bu forumda bi arkadaş yeni almış 36 milyara almış. herhalde indirim yapmışlar. hem yeni kasa hem de yeni nesil dizel. alırsan pişman olmazsın. ama yine de tercih senin... opel vectra nın kasaları 1.6 motora göre ağır kalıyor diye duydum. bir arkadaşım aldı. karar senin...
    not: yeni focuslar sandığın gibi içi o kadar dar değil. eski focuslardan daha da genişletildi.


    arkadaşıma katılıyorum. 1.6 vectra ile bir kere uzun yol yapma fırsatı buldum. motor nisbeten yetersiz kalıyor denilebilir. torkun düşüklüğü ağır kasada kendini hissettiriyor, sürüş zevki için yüksek devirlerde kullanmak gerekiyor bu da yakıt tüketimini oldukça yükseltiyor.

    araca dışarıdan bakıldığında, iç hacmi genişmiş gibi duruyor ama pek de dışarıdan göründüğü gibi değil.




  • Focus 1.6 tdci ghia
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    Focus 1.6 tdci ghia

    off off bi europayla passatı satsam direk gelio ama ..
  • aslında 1.9 140 hp olan vectra larıda bi düşün derim
  • kardeş abimde vectra comfort 1.6 2004 var, bende yeni focus ghia diesel aldım.... sana bu konuda en net cevabı ben veririm heralde. Kesinlikle FOCUS... bi kere vectra kasası 1.6 için çok ağır, performans namına hiçbirşey alamazsın. focus diesel olmasına rağmen 109 beygir ve torku çok yüksek... seriliği çok hoşuna gidicektir, ayrıca yakıt konusunda seni çok ama çok üzücektir vectra bundan emin ol, abimin sızlanışları hala aklımda :) focustaki ses sistemi muhteşem, opsiyonel bi sunroof taktırdınmı senden iyisi yok... yinede karar senin ama ikisinide kullanan biri olarak ben kesinlike sana FOCUS diyorum. tabi ghia ve diesel
  • anlamadığım nokta madem vectra üst sınıf fiatı37.5 iken alt sınıf ford ghia dizel 40 milyar,her ikisininde özellikleri aynı.En ucuz dizel vectra 1.9 ve 53 milyar.Herhalde 1.6 vectra'ya yeni focus dizelin motorunu koysalar 42-44 milyara peynir ekmek gibi satarlar.tabi benim düşüncem.Eşim bu yazıyı yazarken geldi ve dediki 'üst sınıf neymiş bir sorsana 'Şimdiden herkese teşekkür ederim.
  • dostum ciya al sana tavsiyem ama güvenlik paketlesini tavsiye ederim nedeni ise satarkende kolay satarsın senin açındanda iyi olur tdi lar boşver dizele aldanma
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ankaralı33

    anlamadığım nokta madem vectra üst sınıf fiatı37.5 iken alt sınıf ford ghia dizel 40 milyar,her ikisininde özellikleri aynı.En ucuz dizel vectra 1.9 ve 53 milyar.Herhalde 1.6 vectra'ya yeni focus dizelin motorunu koysalar 42-44 milyara peynir ekmek gibi satarlar.tabi benim düşüncem.Eşim bu yazıyı yazarken geldi ve dediki 'üst sınıf neymiş bir sorsana 'Şimdiden herkese teşekkür ederim.


    Eşiniz araç kullanmayı biliyorsa bir vectraya binsin çok değil 10 km yol yapsın.İnsin focusla 10 km yol yapsın aradaki sınıf farkını kavrayabilir.


    Şimdi gelelim soruya vectra seni yakıtta üzmez.Çünkü kahreder Ben uzun yol yapıyorum + birazda şehiriçi geziyorum 270bin yakıyor araç.(ama hep devirli kullanırım)

    Şehiriçinde atraksyonlu kullanımlarda 350-360 bini buluyor.20 milyonluk benzin alırsam 45 dk içinde bitiyor.Ama babam kullanınca uzun yolda 120km ile filan 200 bine kadar düşüyor tüketim.

    Yakıt konusundan kaygın yoksa vectrayı tek geçerim.İç dış dizaynıda focustan çok daha güzel.Heleki vectraya birde body kit yaparsan enfes oluyor araç.

    Birde şunu belirtmek istiyorum.Ben vectraya hantal diyorum.1.6 küçük o kasaya diyorum.Gitmiyor araba diyorum.Ama neye göre gitmiyor dediğinde bir 3.20 ye göre gitmiyor.Saxo vts ye göre gitmiyor.

    Ama bu forumda gördüğüm kadarıyla vectra berbat performans ,şahinlere masakara olursun bilmemne deniliyor.Bunları dikkate almamanı öneririm.Aracımda hiçbir mod yok.1. vites 50 2. vites 95 yapıyor o kasaya görede gayet iyi rakamlar.Yüksek devirlerde gerçekten iyi.Düşük devirlerde kötü.İzmirdeysen aracımı kullanabilirsin veya ben kullanırım fark etmez 2. viteste kafanı geriye yapıştırma garantisi veriyorum.




  • abi iki aracıda kullandım focus dizel olmasına ragmen asvaltta güzel hızlı toparlıyp sollamalarda falan vectranında dizelini ve 2.0 ını kullandım 1.6 nasıldır bilemicem amavectra daha lüxdür daha karizmatiktir.
  • Bence git iki aracıda test sürüşü yap kararını öyle ver.
  • Bugün benzine %3.9 zam geldi.Dizelmi alsak ne
  • Sevgili Can arkadaşım,teklifin için çok teşekkür ama ben senden 800-900 km daha doğudayım.Aslında ben vectra almak istiyorum ama eşim dizel istiyor tabiki bayanlar daha tutumlu olduğundan.Km'de 250 bin yakmak çok gereksiz diyor.Ford içinde vectra içinde en güzel fiyatı Kayseri verdi.
  • Rica ederim nedemek.Ne kadar fiyat aldın 2 araç içinde öğrenebilirmiyim acaba?

    Bu arada acelen yoksa araba serviste şuan servisten çıkınca sakin kullanımda filan ne kadar yakıyo hesaplarım senin için.Çünkü ben 3500-3000 devirin altına pek inmem ışıklarda durmadıkça
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.