Şimdi Ara

Vekaletle araç alımında yaşadığım sorun. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar.

    Size bir konudan bahsedeceğim. Şimdi ben A kişisine 2016yılında vekalet vererek B kişisinden araç almasını istedim ve parayı babam elden verdi (samimiyetten dolayı). A kişisi aracı benim adıma satın aldı, B kişisine parayı ödedi ve ödeme dekontunda araç alım bedeli diye not düşürmüş ve 2022 ye kadar bir sıkıntı yoktu. Malum A şahsı (artık görüşmüyoruz) yakın bir zaman diliminde ilamsız icra takibine giderek aracın kendisine ait olduğunu ödemeyi kendisinin yaptığını ve aracın güncel bedelini hesaplayarak benden bu aracın ücretini istemeye kalktı. İtiraz ettim ve olay mahkemeye taşındı. Şu an bu şahıs benim B kişisiyle pazarlık yaptığımı ve araç ücretini ödemediğimi bu yüzden ücreti kendi cebinden karşıladığını iddia ederek dava yoluna gitti. Şahsın bu davayı kazanma olasılığı nedir?

    (Özetle : ben A ya vekalet veriyorum.

    Babam A ya parayı elden teslim ediyor.

    A kişisi aracı vekaletimle bana satın alıyor ve araç artık benim.

    A kişisi aradan 7 sene geçiyor ve ilamsız takip başlatıyor araç alımında ödemeyi kendisi yaptığına dair. Halbuki araç B kişisinden direkt bana geçiyor. Vekalet verdiğim adam hak iddia ediyor. Ödeme dekontunda hangi araç için, ne sebeple olduğuna dair hiçbir bilgi yazmıyor.)

    Süreci daha önceden yaşamış, deneyimlemiş bir arkadaşımız varsa bilgi verebilir mi? İnanın ne gecem kaldı ne gündüzüm .

    (Ahhh baba Ahhh)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bu buradan cozebileceginiz bir sey degil ki. iyi bir avukat bulmaniz lazim.

    hakli oldunuz zaten ortada ancak mahkemenin buna ikna edilmesi lazim, bu da avukatin gorevi, aksi halde karsi taraf (avukati) belki yasalardaki aciklari bile kullanarak sizi borclu cikarabilir.


    vekalette yazanlar bile onemli, olmasi gereken siz para vermemis olsaniz bile karsi taraf arabayi sizin adiniza aldigi zaman is biter. yada birisi bugun size herhangi bir sey hediye edip yarin ode diyemez.

  • Geçenlerde buna benzer bir konu başlığı gördüm, benim durumu bilen başından geçen herhangi biri varsa bilgi verebilir mi diye yazmıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bire bir ayni seyi yasamis birini bulsaniz bile iyi bir avukatiniz yoksa mahkemede tam tersi bir sonuc almaniz olasi. onceki mesajimda da bunu anlatmaya calismistim.

    ben ayni seyi yasadim ve kazandim ya da kaybettim desem bile size birsey ifade etmez (ancak emsal karar olarak kullanilabilir ancak onuda avukat arastirir zaten.)

  • Güvendiğiniz bir avukatla çalışın, duruşmalara da gidin 7 yıl geçmiş sonuçta kolay kolay kaybetmezsiniz ama dava açan neye güvenmiş anlamış değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.