Şimdi Ara

Vekaletle Satılan Aracı Alırken Parayı Kime Göndermeliyiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
41.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tigers615 T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, noterde satış yapılırken “ Satış bedelini eksiksiz teslim aldım” diye madde var onu sözlü ve yazılı olarak satan kişiden onayı alıp öyle satışı onaylayıp veriyor noter, onun altında vekalet alan veya satıcının imzası oluyor, yani önemi yok kime parayı verdiğinin ruhsat sahibi veya vekalet alan, velevki bir sıkıntı çıksın, aracı satın alan değil vekalet alan sorumlu olur. Yukarıda bunu açıklamıştım zaten.
  • Arıza tesbit cihazı uzakdan almak istiyor ödemeyi havale başkası yapacak cihazı başkası alacak gönder böyle diyor arabada olduğu gibi sorun çıkartabilirlermi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 21 Kasım 2019; 10:54:36 >
  • Adam dolandırmak isterse her türlü dolandırır, yada parayı alar kaçar. Biraz güven lazım. Paranın kime yattığı önemli değil, elden nakit versen ne olacak parayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Adam dolandırmak isterse her türlü dolandırır, yada parayı alar kaçar. Biraz güven lazım. Paranın kime yattığı önemli değil, elden nakit versen ne olacak parayı.
    Güven olmayacak sorun güvenden çıkıyor, elden verilirse para, itiraz hakkı kalmayacak, itiraza gerekçeye delil olarak bankayı kullanıyor dolandırıcı
  • Tapu da olduğu gibi Noterde noterin para aktarma sistemine göndertip öyle ödemeyi sana havale yoluyla olabilir garanti olur, yani sanal ödemede tapu noterde aracılık ediyor garantili oluyor bunu talep edeceksin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 21 Kasım 2019; 11:9:2 >
  • bende oto galericiden araba aldım, parayı galeriye ödedik, galerici araç sahibinden alınmış vekaletle noter satışı devretti, tabi burda galerici ile alıcı arasında özelllikleri ve şartları belirtilmiş oto satış sözleşmesi kağıdı önceden imzalandı karşılıklı ihtilaf çıkarsa o anlaşma muteberdir, sorun çıkmadı yıllar önceydi.

    konuda bahsedilen 3. kişi işin içine girdiyse elindeki vekaletinde satmaya parayı almaya yetkilidir ifadesi varsa, veya parayı gönderen nolu plaka aracın ödemesidir, Filan kişi noter satışla aracı üzerine alacak, gibi net ifade para gönderim açıklamasına yaz diyeceksin yoksa olmaz. onunla galerici gibi özellikleri şartları yazılmış oto sözleşmesi yapılacak imzalayacaklar yoksa sakata gelirsin. parayı gönderenle satışı alanın imzalarını delillerini almış olacaksınki, benimle alakası yok diyemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 21 Kasım 2019; 11:29:4 >
  • ilk mesaj doğru cevap... ruhsat sahibine
  • Öncelikle herkese teşekkürler. Görüyorum ki bir mutabakat yok, ki bu konuyu benim acımdan daha korkutucu hale getiriyor. En temizi ruhsat sahibine yollamak sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 21 Kasım 2019; 18:27:50 >
  • Bugün avukatla konuştum, kendim bir güncelleme yapayım. Avukat aksi bir şerh bulunmadığı durumlarda parayı vekile vermemi söyledi, imza ve para konusunda ruhsat sahibine karşı sorumlu olan vekil imiş, alıcı değil.
  • Güncel.
    Aynı durumla karşı karşıyayım. Bir şey eklemek isteyen veya tecrübe aktarmak isteyen var mı?
  • ben de önümüzdeki günlerde alım yapacağım aynı durumdayım, değişen bir durum var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Velter

    ben de önümüzdeki günlerde alım yapacağım aynı durumdayım, değişen bir durum var mı?

    Valla dikkatli olmak lazım. Ben aracı satarken olayın gazı ile yanlış bir iş yaptım bence. Noter ortamı kaos tam içeri de almıyorlardı en son. Kapıya yığılmış birsürü insan, aralarından sıyrılıp imza atıyorsun. Ben daha sonra eve gelince olayı idrak ettim. İnterneti kurcalayınca gece uyku uyuyamadım.


    X kişisi Y'ye vekalet veriyor. Fakat para Z kişisinden geldi. Tabi orada kontrol ediyorsun para geldi çat diye devri veriyorsun. Noter dalavere var mı diye bir inceleme yapmıyor kesinlikle. Siz parayı aldım satın alan kişiden diye imza atıyorsunuz o kadar.


    Beni kurtaran kısım şu oldu, parayı gönderen kişi hiçbir şey yazmamıştı açıklamaya. Bunla ilgili emsal karar var, havale aksi bir durum yoksa borç ödemesidir. Yani bana parayı gönderen kişi hiçbir şey iddia edemiyor. Fakat oraya araç satışı yazsa ve art niyetli biri olsa, hem arabanızı alıyor hem de parasını geri alıyor. Böyle mağdur olan insanlar var.


    Ne diyelim, Allah insanı iyi insanlarla karşılaştırsın. Bizim gibi kafası üçkağıda basmayan biri düşünemiyor bunu, ama adamlarda her yol var.


    Ayrıca güvenli para transferi olayı var noterde. Cüzi bir hizmet bedeli vardı (50 TL mi ne), o sistemde bunlar ortadan kalkıyormuş, ben bilmiyordum satış yaparken.





  • Ahzu kabz yetkisi var mı bakmak lazım. Vekaletnamede araç satış bedelini almaya yetkisi varsa vekile ödeyebilirsiniz. Yoksa sahibine ödeyin. Her ihtimale karşı kime öderseniz ödeyin eft açıklaması yazın, elden ödemeyin. Satış bedelini düşük göstermeyin.

  • aralarında bağ olduğundan vekalet sahibi araba sahibi gibi durumlarda sorun olmaz sorun olan parayı gönderdiğiniz kişi ile aracı satanin farklı olması aralarında bir bağ kurulamasi
  • uzak şehirden araç alırken vekalet işini halledip taşıt takas sistemi ile parayı yollayamaz mıyız? yollarsak hangi menüden yapılıyor bilen var mı?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.