Şimdi Ara

Vergi Saçmalığı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    aynen öyle. bu ülkeyi nas ekonomisi batırdı.

  • ilk olarak bazı kavramları netleştirmek lazım...


    Bastan soyleyeyim bu vergiler daha da artacak..bakalım duzen nerde patlayacak..


    Devlet = sen ben yani ulke vatanadasları


    Hukumet =Devletin yani senin ve benim idarecim..Harcadıkları para senin benim param yani devlet verdi yani sen ben verdik...

    Sonuc devletten cıkan her kurus senin benim paramız..


    Sgk bir yatırım kurumu değil..sosyal guvenlik kurumudur..esas amacı 1. derecede saglık hizmetlerinin sağlanabilmesidir...ama tekrar dan seçilme derdi oldugundan 39 yasında ki kişiler emekli edildi 80 yasına kadar yasasa 41 sene daha bu millet bu kişiye hem para odeyecek hem saglık hizmetlerinden faydalanacak..

    43 yasında erkek ise 37 sene bu millet bu kişiye hem maas odeyecek hem saglık hizmeti verecek hem cocukları saglık hizmeti alacak hem olurse dul ve yetim maaşları bağlanacak....bide bu işin guzel cancanlı bir ambalajı var SOSYAL DEVLET...yersen....


    3.6ml olan devlet memuru sayısı nedense 5.5ml cıkmıs eee devlet kapısına kapagı atalımda salla bası al maası zaten cogu yan gel yat...habire tatili mesaisi...hayat memura guzel..kimse bana memur guzellemesi yapmasın cogu ozel sektorde getir gotur elamı bile olamaz liyakasız bos beleş adam...tabi işini iyi yapan lar da var ama onlarda istisna..kim oduyor bunların maasını gene sen fatura gene vatandasa...


    Ama bizim millette mustehak nasılsanız oyle yonelitirsiniz...lafta nerde adalet nerde eşitlik...ama dur bizim arsayıda imara acsınlar 1 kat daha kacak cıkayım yok mu bir tasnıdık cocugu yerleştirsek...dediğim gibi bugunler iyi gunler...



    Sahsen işe en basittten baslardım muhtar,kaymakam ve valilik lerin yetkilierini emniyet,iç işleri bakanlıgı ve belediyeler dagıtıp bu birimlerinin lav ederdim..

    sonra eğitim,saglık ve belediye calısanlarını hatta imamları devlet memurlugun tanımında cıkarıırdım ..bence tum saglık ve eğitim kurumları ozelleştirilmeli..

    Cıkarmıslar atanamayan ogretmenler diye bir hikaye ...elbette ogretmenlik kutsal meslek ama devlet ihitiyacı varsa iş verecek..

    Mecburi eğitim 4 seneye inmeli bu memlekete işçi de lazım...tum ogrenciler burslu olmalı ama başarısız ogrencinin bursu iptal edilmeli..mecbur mu bu millet okumaya niyeti olamyan cocugu okutmaya...65 yasın altında emeklilere de en azında emekli maaşı verilmemeli...





  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

    evet zafere vereceğim

  • Önemli olan ne kadar vergi verdiğin değil, vergi verdikten sonra geriye kalan paran ile neler yapabildiğin. Avrupa birliğinin en gelişmiş ülkelerinin hepsinde gelir vergisi oranı bize göre çok daha yüksek. Ama neticede adamlar aldıkları maaşın yarısını, hatta fazlasını vergi olarak verseler de geri kalan paraları ile gül gibi yaşayıp gidiyorlar.


    Ya sırf şu özel okul kabusu bile tek başına bu milletin ayağına vurulmuş pranga. Emin olun kimse çok bayıldığından göndermiyor çocuğunu özel okula, ama inanın büyük şehirlerde bilhassa çevresel şartlar seni buna zorluyor. Saçma sapan eğitim sisteminde saçma sapan okullara bayılan paralar ile hiç bir şey yapmasan bile en az bir ev alabilirsin.

  • Bu partilere butceden niye pay ayrılırkı?? secim sisteminde daraştılmıs bolge sistem,ne gec barajı dusur...600 millet vekili sayısını indir 150 ye ...partilere vereceğin butceyi milletvekilne ver.onlarda kendi ekiplerini kursunlar..dogru duzgun cıkarılan kanunlardan haberleri ve fikri olsun..ayrıca cumhur baskanı aday sayısı artmıs olur....yıl olmus 2024 devlet butcesinden belediye ve milletvekili harcamlarını ne aldıgını kaca aldıgını herkesin gorebilieceği sekle getirdinmi zaten bos adam cok oto kontrol da saglanmıs olur.....

  • bu halka bu kadar vergi alınmaz ayıptır ya

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Müsadenle kardeşini Cimer'e şikayet edebilir miyim 

  • El_domingo kullanıcısına yanıt

    sen böyle yazınca benim aklıma da şu geldi.


    partilere yapılan hazine yardımı parti tarafından nerelere harcanıyor, harcamaların gerçeklik payı nedir, parti ileri gelenleri bu yardımdan kendilerine kayırıyor mu?


    bence bir şeyler oluyor gibi sanki..  

  • Colda C kullanıcısına yanıt

    Verilecek onlarca hatta yüzlerce örnekten... Hasta olunca hastaneye gitmiyor musun? Sen okula gitmedin mi? Çocukların gitmeyecek mi? Şu an kapını tekmeleseler polis çağırmayacak mısın?.. Nasıl bir istatistik arıyorsun? Yada senin için her şey para mı?


    IMF ağzıyla "Memur çalışmıyor yan geldiği yerden mayış alıyor" diyenler yüzünden üretim yapan KİT'ler satıldı bu arada bilgin olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 27 Mart 2024; 1:9:21 >
  • Hasta olunca bazen gidiyorum, bazen gitmiyorum da, zaten her ay benden para kesiliyor bunun için.


    Biri şimdi kapımı tekmelesin, polis çağırma sebebim tekmeleyeni vurmamak için olur.

    Zaten güvenlik konusu getirisi olmayan konu. Görevini yapan her güvenlikçiden Allah razı olsun, uzun ömür versin.


    Şöyle örnek vereyim;

    Ben hayvanlar için bir teşhis kiti konusunda kaçak mı diye başvurdum Cimer'e.

    Yok değil, 2023'te ithalatına izin verilen teşhis kitleri listesine girecek dediler.

    Hala girmedi


    Neyse daha yazmak istemiyorum.. kusura bakma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyt yüzünden ülke batmaz erken 30 sene önce emekli olanlar patır patır ölüyor onların yerine yenileri geliyor.

  • Esnafın alayı, özel iş yapanların alayı vergi kaçırıyor. Ekmek alırken bile fiş vermesi gerekirken yüz bin liralık hizmete bile fatura kesilmiyor. Vergi yükü ücretli ve fakir üzerinde. Çünkü devlet zengin fakir bakmaksınız harcama üzerinden vergi alıyor. Ücretlide anında maaşında düşüyor gelir vergisi. Normal ülkelerde gelir vergisi toplam vergi içinde yüzde 70. Bizde yüzde 30. Bütün olay bu. İnsanlar vergi kaçırmazsa ötv kdv ye gerek kalmaz.

    Asıl suçlu memur değil. En büyük kalem öğretmenler. Kapatalımmı istiyorsunuz okulları. Ülke cahil kalsın amaç bu zatende neyse o başka bir tartışmanın konusu.

    Yani asıl suçlu kazıkçı vergi kaçıran esnaf insanımız.

    Birde tabi birde malum siyasetçilerimizin lüks sevdası var. Arabasıydı binasıydı. Üçer beşer maaşlar. Yandaşa burs. Özelleştirmeyle ihaleyle yandaşa hakkından fazla giden paralar bizim paralarımız.

    Hepsi toplanınca tablo bu. Memuru emekliyi suçlamak kolaycılık oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 27 Mart 2024; 13:24:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu yapay zeka çağında bir yandan çok parlak ve kendini gerçekten bir şey üretecek şekilde geliştirmiş beyinler bile işsiz kalırken, Diğer tarafta 6 milyon memur minimum iş kaygısı, kendini geliştirme 0, en çok tatil, en az çalışma saati, en alt düzey işlerle ömür boyu maaşlarını ödenecek yetmedi birde seyyanen zam yaptılar... Ama haberlere bakarsın tek mağdur olarak gösterilende memur. Diğer kesimler resmen görmezden geliniyor. Oda yetmedi birde EYT ile gençlere bir yük daha bindi... Nasıl girildiği de malum. Hani eşittik? Normal bu kadar vergi böyle ortamda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 27 Mart 2024; 13:33:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miraclescape

    Esnafın alayı, özel iş yapanların alayı vergi kaçırıyor. Ekmek alırken bile fiş vermesi gerekirken yüz bin liralık hizmete bile fatura kesilmiyor. Vergi yükü ücretli ve fakir üzerinde. Çünkü devlet zengin fakir bakmaksınız harcama üzerinden vergi alıyor. Ücretlide anında maaşında düşüyor gelir vergisi. Normal ülkelerde gelir vergisi toplam vergi içinde yüzde 70. Bizde yüzde 30. Bütün olay bu. İnsanlar vergi kaçırmazsa ötv kdv ye gerek kalmaz.

    Asıl suçlu memur değil. En büyük kalem öğretmenler. Kapatalımmı istiyorsunuz okulları. Ülke cahil kalsın amaç bu zatende neyse o başka bir tartışmanın konusu.

    Yani asıl suçlu kazıkçı vergi kaçıran esnaf insanımız.

    Birde tabi birde malum siyasetçilerimizin lüks sevdası var. Arabasıydı binasıydı. Üçer beşer maaşlar. Yandaşa burs. Özelleştirmeyle ihaleyle yandaşa hakkından fazla giden paralar bizim paralarımız.

    Hepsi toplanınca tablo bu. Memuru emekliyi suçlamak kolaycılık oluyor.
    Bunlar saniyor ki memurların hepsi asgari ücret alsa ya da atılsa o kalan parayi alip bunlara verecekler. 😃

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Fazla memur var evet ama esas sorun, vergi alınmayan (sürekli vergi affı çıkartılan) zenginler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    iki yanlıs bir dogru etmez..esnaf vergi kacırıyorsa ona gore onlem alırsın...hemen cozum ureteyim tahsilat sistemlerini bedava yap ve ulaşmayı ve kullanımı kolaylastır...kagıt para kullanımı kaldır herkes bak bakayım daha kimse vergi kacırabiliyormu...bide vergiyi sahsilestir..yani baskasının vergisi kurum ve kurulusların sorumlulugundan cıkar herkesin maası bankadan yatsın..yata yatmaz ilk vergi sonra sgk sonra maas adamın hesabına gecsin..ortada vergi odemeyen kalmaz...

  • işler yolunda giderken vergiye isyanı anlarım da şuan vergiyi çıkarınca geriye ne kalıyor ? ne dersen de vergiye saçma deme zamanı şuan, bunca emeklinin memurunun maaşı nasıl dönecek ki vergisiz, hiç aklım almadı,siz vergiyi önemsemeden para katlamaya çalışın,sistem patlak, gelecek kara gibi hocam

  • Eger vergi getirirlerse cekmezsin ben oyle yapicam beklicem iktidar degisirse belki kaldirirlar

    Ölümüne hodl

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.