Şimdi Ara

Veri indirmek/saklamak/transfer için sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İşimle alakalı yüksek miktarlı veriyi indirim saklayacağım, gerektiğinde kullanacağım veya 3.parti cihazlara aktaracağım, yazma-okuma performansı yüksek bir sistem kurmak istiyorum.

    Veri genellikle txt dosyası ve tahmini 40-50TB civarında. Mevcut bilgisayarım Dell XPS 8500 B77P81 Core i7-3770 32GB 1TB. 2013 yılından. Birden fazla external hdd ile çözmek yerine performanslı bir anakart ve üzerinde 4-5 adet hdd ile çözmeyi düşünüyorum. Yazma ve okuma hızı konusunda tereddütüm var. Amazon s3 vb sistemler ciddi maliyet olacak. Yoğun ulaşılması gereken bir veri değil.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    Not: Bütçe konusunda geniş düşünebilirsiniz.



  • Bütçede sıkıntı yoksa hızlı aktarım ve yazım için HDD yerine SSD önerebilirim. Ama büyük boyutlardaki SSDler çok çok maliyetli olur özellikler 40-50 TB civarından bahsedersek. O nedenle 1-2 TB SSD,kalan kısmına da HDD yaparsanız, çok aciliyetlileri ve sürekli aktarım yapacaklarınızı SSDye,diğerlerini HDDye atabilirsiniz.
    Bunun haricinde işlemciniz bu tarz işlemler için yeterli görülüyor ama illa yenilemek isterseniz Ryzen bir işlemci + B450 bir anakart işinizi görecektir.
    (Ryzen önerme sebebim workstation(iş bazlı bilgisayar) konusunda daha yüksek performans vermesi ve fiyatının nispeten intele göre ucuz olması.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.