Şimdi Ara

Vestel bio plus 18000 klimam kararsız çalışıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klimayı kötüleme amaçlı yazmıyorum.Genel olarak da memnunum zaten ama ürünün derece kontrolü yok.Yani 18 dereceye düşürüyorum 26 gibi çalışıyor.Bir süre sonra adam gibi çalışmaya başlıyor dereceyi yükseltiyorum 18 gibi üflemeye devam ediyor.Bazen bakıyorum makine çalıştığı halde hiç su tahliye etmiyor.Bazende şakır şakır su akıyor.
    Tekrar söylüyorum,makine düzgün çalıştığı zaman memnunum.Doğu-batı-kuzey cepheli evin holüne kurulmuş olan klima 60 metre karelik bir alanını 36 derece havada yeterince soğutuyor.Sabahtan akşama kadar çalıştığı halde faturaya da 50 lira gibi makul bir yük getirdi.Yani makine düzgün çalıştığı sürece herşey yolunda.Fakat bu sorun canımı sıkıyor.
    Şimdi servisi çağırsam,geldikleri zaman eminim klima canavar gibi çalışacak."Abi herşey yolunda" deyip 50 lira alıp gidecekler.
    Ne yapmalıyım,ne tavsiye edersiniz?Buarada klimayı bu yaz aldım.Yani yeni.







  • R410 gazının en üst performansı sergilemesi klima çalıştıktan yarım saat belki de 1 2 saati bulabilir. Her ne kadar 15-20 dk olarak kabul edilse de.

    Sizin sorununuz klimanızın performansı R410 gazı en üst performansı göstermeye başladığından itibaren kullandığınız alanda ısı dengesizliği yaratıyor.

    Ya da klimanızın frekans kompresör kademeleri sorun yaratıyor. Klima gazlayıp kısıyor bu da ortam ısısını dengesizleştiriyor.

    Dereceyi 23 derecenin altına düşürmeyin. Terlerseniz ortam sıcaklarsa fan hızını yükseltip 2-3 derece düşürün. Üşürseniz 25-26 derece aralığında kullanın ve fan hızını düşürün. Belki bu şekilde ortam ısısını dengeleyebilirsiniz.

    Nem atması atmaması ayrı konu. Havadaki nem oranına göre değişebilir normal durumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 18 Ağustos 2018; 17:53:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    "frekans kompresör kademeleri" sanırım benim sorunum bu.Çok açıklayıcı bir cevap olmuş.Kafamda bir şeyler oluştu.Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.