Şimdi Ara

Vestel BMA - XXL1007 X (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
5
Favori
19.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bir devlet memuru ve bu konulara meraklı biri olarak ihtiyacım olan Çamaşır Makinelerini araştırırken şu dikkatimi çekti, Vestel kullananlar genel kullanımda memnunlar. Ancak beğenmeyenler ise genelde kullanmayanlar oluyor yani burda bir sıkıntı var bence. Yorumlar fiyat-performans-Yedek Parça-Servis tabiiki de kalite açısından değerlendirildiğnde daha faydalı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiberix01

    Ben bir devlet memuru ve bu konulara meraklı biri olarak ihtiyacım olan Çamaşır Makinelerini araştırırken şu dikkatimi çekti, Vestel kullananlar genel kullanımda memnunlar. Ancak beğenmeyenler ise genelde kullanmayanlar oluyor yani burda bir sıkıntı var bence. Yorumlar fiyat-performans-Yedek Parça-Servis tabiiki de kalite açısından değerlendirildiğnde daha faydalı olacaktır.



    %100 HAKLISIN

    varsa yoksa bosch siemens profilo yabancı markalar,
    şikayet var da az sattıkları halde, çok satan yerli markalardan daha fazla
    şikayetleri var

    bunların servisleri, müşteri hizmetleri berbat, garantileri işlemiyor
    yedek parçaları çok pahalı. pahalı yedek parçasını onlardan almassan
    garantiyi patlatıyorlar

    benim siemens e utanmadan 444 TL istiyorlar, dışarda en fazla 70 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey352 -- 5 Kasım 2013; 12:13:59 >




  • ben de yıkama grubu olarak hep alman mallarını tercih ettim.ancak yeni taşındığım evdeki vestel ürünleri bendeki önyargıyı sildi.aldığım her vestel ürününden çok memnun kaldım.bence önce bir kullanmak lazım.vestel eski vestel değil.
  • Evet arkadaşlar şimdi sıra geldi makine ile ilgili izlenimlerime :
    1- Makineyi ankarada Şengüller diye yetkili servis kurdu Makineyi kurarken eşantiyon olarak çıkması gereken bulaşık tabletleri çıkmadı (mağazadakinde vardı )
    2-Kullanma kılavuzunda bahsedilen suyun Ph sını ölçmeye yarayan şerit çıkmadı.Ben de Veteriner olduğumdan mide Ph sını ölçmekte kullandığım sticker ile ölçtüm.
    3-Servis elemanları İnox temizleyici diye üzerinde Vesplus yazan bir temizleyiciyi 30 Tl ye kitledi.Benzer temizleyiciyi Rossman mağazasında 3.99 liraya buldum. ( haram olsun)

    Kullanım esnasında yaşadıklarım:
    1- Makinenin eksiklikleri:
    a) Makinenin panel ışığı sürekli yanıyor Bu çok rahatsız edici. Bunun yerine örneğin yıkama işlemi başladıktan 3 dakika sonra bu ışık sönebilir veya iyice loş olabilir.
    b) Programları seçtikten sonra opsiyon ilave edebiliyorsunuz ancak bunu oluşturduğunuz kömbinasyonu kayıt edemiyorsunuz dolayısıyla her bulaşık yıkamada tekrar tekrar ayarlar yapmak zorundasınız. Bunun yerine 5 tane MEMO seçeneği yapılabilir ve bu sık kullanılan kombinasyonlar hafızaya alınabilir. Böylece makineyi evdeki tüm hane halkı kolayca kullanabilir.
    c) Makine bulaşığın kirliliğine göre yıkama sıcaklığını ayarlıyor Keşke bir de durulama suyundaki deterjan miktarını da sensörleri aracılığıyla kontrol etse ve DURULAMA kalitesini de kontrol etse.
    d) Ben makineye tuz ve parlatıcı koymuyorum.Bu nedenle makinenin panelinde ikazlar beliriyor. Ancak makinenin opsiyonlarında Tablet deterjan seçeneğini seçtiğimde en azından Parlatıcı uyarısı sönmüyor (Tabletlerde parlatıcı da olduğundan !)

    Makineyi ilk bir iki defa kullandığımızda ekstra kurutma seçeneğini seçmeme rağmen bulaşıklar sırılsıklam çıkıyordu.Ne yaptığımı bilmiyorum ama menüsünü kurcaladım ve artık bulaşıklar kuru çıkıyor ...

    VE benim Bu makineyi Tercih etme gerekçem : Makinenin DURULAMA PERFORMANSI son derece berbat !!!!! Aradığım makine bu değil. Deterjanı ilk çizgiye kadar koymama ( Pril Soda etkili Standart deterjan ) ve üstelik ekstra hijyen seçeneğini de seçmeme rağmen yıkanan bardağa su koyduğumda bardağın kenarı köpüklerle doluyor. elimle duruladığım ve kuruttuğum bardağa su koyduğumda ise hiç bir köpürme olmuyor.

    Bir bulaşık makinesinin yıkama performansı kadar DURULAMA performansı da çok önemlidir Lütfen bu konuyu ihmal etmeyin. Kötü durulanmış kap kacak ile yediğiniz içtiğiniz besinlerle bu deterjan kalıntılarını kanınıza karışıyor; karaciğerimizde denature edilerek depolanıyor Bu kimyasal atıklar kansorejendir !!!




  • ayrıntılı açıklama için teşekkürler.yalnız son kısımda''bu makineyi tercih sebebim;durulama performansı berbat''demişsiniz.sonuç olarak makineyi önermiyor musunuz?yorum için tekrar teşekküler
  • Bu makineden almayı düşünüyorum. Kullananlardan yorumları alabilir miyiz ?
  • Anneme aldım bu makinadan, çok şık bir makina ön taraf inox (gri boya değil), bunun dışında 3.sepet olmasına rağmen çatal bıçak için klasik haznenin de olması ve sepetlerdeki tüm tutucuların katlanabilir olması hoşuma gitti, adı gibi xxl (hacim olarak aynıdır ama sepet tasarımı sayesinde gerçekten sıradan makinadan fazla bulaşık yerleştirebiliyorsunuz 2.sepete) Program sayısı ve opsiyonları tatmin edici düzeyde.

    Edit: Siemens SN26L880TR alacaktım kısa bir araştırma sonunda ama daha yüksek özellikli ve daha uygun fiyatının yanında 10 sene motor 5 sene parça garantisini görünce siemensten son anda vazgeçmiştim umarım pişman etmez henüz 2 aylık:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRollar -- 26 Kasım 2013; 0:33:37 >
  • Biz dün bu ürünü aldık. Teknik özellik, duruş, yorumlar, fiyat vs hepsine baktık ve bu ürüne karar verdik Önceden Arçelik kullanıyorduk. Üst seviye ve çok pahalı bir ürünü olmasına rağmen programın yarıda kalmasına kadar her türlü sıkıntıyı çektik. Yeni evimizde Bosch ankastre ürünleri var. İlk defa Bosch kullanıyoruz. Fırının sağ arka kenarı yakıyordu. Servis çağırdık ben yokken elektrik voltajı yüksek diye kontrol dahi etmeden gitmişler. Ben elektrik mühendisiyim ölçtüm kesinlikle yasal sınırlardaydı. İkinci kez uzun uğraşlar sonunda gelen servise derdimizi anlatmaya çalıştık. Bu olabilir. Fanlı şöyle kullanın aksi halde yakar. Şunu şöyle bunu böyle kullanın dedi. Ve biz normalde Bosch SMS58N02 almayı düşünmüştük. Bu servisten sonra kesinlikle vazgeçtik. Bu makine A+++. Bosch makinesi A++ idi. Bir çok özellik yönünden kesinlikle daha iyi olduğunu düşündüğümden bu makineyi aldık. Sessizliği de kesinlikle çok farklı. Avrupa Vestel kullanırken bizim halkımız maalesef Arçelik ve Bosch takıntısından vazgeçemedi diye düşünüyorum. Mesela buzdolabında da LG aldım 3 yılı geçti kesinlikle çok memnunum. Bir markanın her üründe çok kaliteli oluyor diye bir şey yok. Mesela Vestel süpürge almıştık hiç memnun olmadık. Philips aldık çok memnunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksaka

    Biz dün bu ürünü aldık. Teknik özellik, duruş, yorumlar, fiyat vs hepsine baktık ve bu ürüne karar verdik Önceden Arçelik kullanıyorduk. Üst seviye ve çok pahalı bir ürünü olmasına rağmen programın yarıda kalmasına kadar her türlü sıkıntıyı çektik. Yeni evimizde Bosch ankastre ürünleri var. İlk defa Bosch kullanıyoruz. Fırının sağ arka kenarı yakıyordu. Servis çağırdık ben yokken elektrik voltajı yüksek diye kontrol dahi etmeden gitmişler. Ben elektrik mühendisiyim ölçtüm kesinlikle yasal sınırlardaydı. İkinci kez uzun uğraşlar sonunda gelen servise derdimizi anlatmaya çalıştık. Bu olabilir. Fanlı şöyle kullanın aksi halde yakar. Şunu şöyle bunu böyle kullanın dedi. Ve biz normalde Bosch SMS58N02 almayı düşünmüştük. Bu servisten sonra kesinlikle vazgeçtik. Bu makine A+++. Bosch makinesi A++ idi. Bir çok özellik yönünden kesinlikle daha iyi olduğunu düşündüğümden bu makineyi aldık. Sessizliği de kesinlikle çok farklı. Avrupa Vestel kullanırken bizim halkımız maalesef Arçelik ve Bosch takıntısından vazgeçemedi diye düşünüyorum. Mesela buzdolabında da LG aldım 3 yılı geçti kesinlikle çok memnunum. Bir markanın her üründe çok kaliteli oluyor diye bir şey yok. Mesela Vestel süpürge almıştık hiç memnun olmadık. Philips aldık çok memnunuz.

    Hayirli olsun periyodik olarak bakin v3 temizliğini ihmal etmeyiniz bide tuş butonlari seslimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba, makine ile ilgili sorum olacakti.
    Programlara ilave edilen ek islemler kayit oluyormu.
    Ornegin tablet deterjan kullaniyorum. Makineyi her actigimda tablet deterjan ayari yapmam gerekiyor.
    Sizlerin makinesinde de durum boylemi?
    Eger boyleyse vestelle iletisime gecelim hafizali guncelleme yapmalari icin. Onceden kullandigim Hera 7009 modelinde bu sekilde hafiza mevcuttu.
  • Evet, benim evimde çamaşır makinesinden bulaşık makinesine kadar her şey vestel, tabii ki benimki de biraz abartılı belki ama daha çok yerli diye vesteli tercih ettim, ama tercihimde gerçekten isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum, 2008 yılında bütün eşyalarımı vestel'den aldım ve halen evime bir servis daha gelmedi, ha bir de klimam da vestel 2012 Temmuz'da aldım, 2013 ağustosta servis geldi, gazı boşalmış, gaz doldurdular, kullanmaya devam, baktım klima çin'de midea'nın fabrikalarında üretilmiştir yazıyor, 4-5 ay önce anneme xxl 1007 x modelini aldım tabii annem biraz zorlandı kullanmakta ama alıştı şimdi çok memnun ve bulaşıklarda herhangi bir köpüklenme falan olmuyor, tabii parlatıcı koymuyor, elma sirkesi koyuyor her yıkamada(o da babamın zoruyla) kadınlarda birazcık çok temiz olsun, çizilmesin, pırıl pırıl parlasın hastalığı var, bizim hanımla da çok tartıştık o konuda ama inat ediyor, ille de parlatıcı koyacam, üstüne üstlük bazen çamaşır suyu da döküyor, tabii o zaman 2 kere yıkatıyorum bulaşıkları, hikayeler burada bitmez ama neyse asıl anlatmak istediğim, şu vestel sanırım Türkiye'de MADE IN TURKEY ibaresiyle 7-8 yıldır, beyaz eşya ve televizyon üretimi yapıyor ve bu ürünler genelde çok kaliteli ve sorunsuz, ama yurtdışında ürettiği ürünler bazen sorunlu çıkabiliyor(garantisi bitmeden evdeki klimanın gazı bitmesi gibi ha bir de vestel kettle almıştım baktım made in china yazıyor kullanmaya başladım suyu ısıtmaya başladığı gibi hemen atıyordu, tabii yenisiyle değiştirdiler ama sonuçta aklımda bir soru işareti kaldı) yerli üretime önem verilirse ve desteklenirse çok güzel ürünler çıkarılabilir vestel olsun arçelik, beko olsun(tabii arçelik ve beko kullanmadığım için bilmiyorum) desteklemek lazım ki hem ülke hem biz kazanalım. Bir de şunu öğrendim, Vestel'in yeni klimaları da Türkiye'de üretilmeye başlanmış klimada Made in TURKEY yazıyor.




  • lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Almayı düşünüyorum da bir şikayetiniz var mı? Hepsiburada'dan 1075 liraya gelicek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiriusBlack

    Almayı düşünüyorum da bir şikayetiniz var mı? Hepsiburada'dan 1075 liraya gelicek.

    10 programliyi inceledim güzel yapilmis her yerde yalitim var küp gibi aqua stop bile vardi super.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: SiriusBlack

    Almayı düşünüyorum da bir şikayetiniz var mı? Hepsiburada'dan 1075 liraya gelicek.

    10 programliyi inceledim güzel yapilmis her yerde yalitim var küp gibi aqua stop bile vardi super.

    Tamam teşekkürler
  • 10 yıl gayet güzel bir garanti süresi,bence sırf bunun için bile düşünülür.
  • Sadece A+++ özelliği için almayı düşünüyorum, bir sıkıntısı var mı makinanın? 1134 tl istanbul bilişim de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForzAras

    Sadece A+++ özelliği için almayı düşünüyorum, bir sıkıntısı var mı makinanın? 1134 tl istanbul bilişim de.


    Bi sıkıntısı yok su an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nette çok araştırdım, en son hereve.com mu onun gibi bir sitede 1075 TL'ye buldum; ondan sonra memleketteki bayilerin hepsini aradım. Tüm bayiler bu ürün bana 1190 TL'ye geliyor nakitte en son 1200 TL olur dediler. İnternette 1075 TL'ye var dedim; onların garantisi 2 yıl , bizimkisi 3 yıl dediler.Üşenmedim Vestel'in iletişimine mail attım, onlar da aynı cümleleri kurdular; ama HB'de garanti süresi 36 ay.Şimdi bu iş nasıl olacak benim aklım almadı. İnternetten en ucuza nereden alacağım ben bunu, bir de netten alınca ürün ücretsiz kurulum mu olacak?Her zamanki gibi atıldım gittim arkama :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_87276096/tm.htm İndirim geldi ; Şu an vestelin kendi sitesinde 1205 TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForzAras -- 3 Şubat 2014; 18:11:58 >




  • https://www.vestel.com.tr 'den ürünü sepetime ekledim, 2 gün sonra aradılar teklif verdiler.
    Teklif veren kişi 0236 9991600 Vestel Müştersi Temsilcisi Evren Hanım idi, sağolsun çok yardımcı oldular.
    1138 TL'ye bulaşık makinesini aldım; yanında hediyesi de bu :
    http://www.vestel.com.tr/v-brunch-serisi-2000-beyaz-cay-makinesi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForzAras

    https://www.vestel.com.tr 'den ürünü sepetime ekledim, 2 gün sonra aradılar teklif verdiler.
    Teklif veren kişi 0236 9991600 Vestel Müştersi Temsilcisi Evren Hanım idi, sağolsun çok yardımcı oldular.
    1138 TL'ye bulaşık makinesini aldım; yanında hediyesi de bu :
    http://www.vestel.com.tr/v-brunch-serisi-2000-beyaz-cay-makinesi

    Hayirlin olsun kurulunca foto atarmisiniZ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.